Fietskrat voor een kinderfiets kopen? Bekijk de Top 5 beste!

Laatst bijgewerkt door Kaz op december 25, 2022

Rijdt je zoon of dochter met veel plezier op een kinderfiets rond? Merk je alleen dat de fiets niet helemaal naar zijn/haar wens is? Mogelijk kun je investeren in een nieuw fietszadel voor je kind.

Of in een goed kinderslot voor de kinderfiets. Of in een fietskrat voor op de kinderfiets. Met een fietskrat doe je een leuke toevoeging aan elk soort kinderfiets.

Met een fietskrat geniet je kind nóg meer van de fiets. Dit komt onder meer doordat je kind in dit krat zijn/haar spulletjes mee kan nemen.

Dit is niet alleen handig, maar ook nog praktisch. Zo kan je kind zelf zijn/haar tas meenemen naar school.

Wil je een fietskrat voor op de kinderfiets aanschaffen? Kies dan altijd voor een klein fietskrat.

De kleine fietskratten hebben een beperkte inhoud, waardoor deze perfect passen op een kinderfiets.

Ongeacht of het om een 14, 16, 20 of 26 inch kinderfiets gaat, zou je voor een klein fietskrat moeten kiezen.

De Top 5 beste fietskratten voor een kinderfiets

Een terechte vraag is wat het beste fietskrat voor een kinderfiets is. Om het antwoord op deze vraag te vinden, neem je het beste onderstaande reviews even door.

In deze reviews maak je namelijk kennis met de 5 beste fietskratten voor een kinderfiets. Zo’n fietskrat kun je met een gerust hart kopen voor de kinderfiets van je zoon of dochter.

1. Basil Fietskrat S

Wil je voor de kinderfiets een fietskrat aanschaffen? Dan raden wij je graag het Basil Fietskrat S aan. Met name als je kind al wat ouder is, is dit met afstand de beste koop. Dit fietskrat heeft een inhoud van 17,5 liter, is makkelijk te monteren en op een fraaie manier vormgegeven.

Wat bij dit fietskrat opvalt, is de compactheid. Doordat het krat zo compact vormgegeven is, kun je ‘m probleemloos op de fiets van je kind bevestigen.

De kwaliteit van dit fietskrat is ook nog prima, met alle dank aan het gebruikte materiaal (kunststof). Door de zwarte kleur valt het krat bovendien niet al te erg op.
2. Fastrider Fietskrat Small

Fastrider-zwarte-fietskrat-kinderfiets

Wil je voor een jonger kind een geschikt fietskrat voor op de kinderfiets aanschaffen? Dan is deze variant van het merk Fastrider de perfecte optie voor je.

Dit krat heeft een inhoud van slechts 8 liter, is onwijs compact vormgegeven en is hierdoor geschikt voor op elke kinderfiets.

Vind je de zwarte kleur iets te saai? Je kunt dit fietskrat ook nog in het roze en wit bestellen. Ongeacht voor welke kleur je gaat, is dit een geweldig fietskrat.

Dit is ook te danken aan het gewicht van slechts 472 gram. Het fietskrat is hierdoor weinig van invloed op de rijeigenschappen van de fiets. En dat is zeer wenselijk bij een kinderfiets.
3. Fastrider Fietskrat Junior

Ben je op zoek naar een relatief groot fietskrat voor op de kinderfiets? En wil je dit fietskrat ook nog op meerdere manieren op de kinderfiets kunnen bevestigen?

Dan sluit de Fastrider Fietskrat Junior magnifiek op je wensen aan. Dit fietskrat heeft een inhoud van 22 liter, maar is wel opvallend compact vormgegeven.

Bijkomend voordeel: je kunt ‘m op meerdere plekken op de kinderfiets vastmaken. Zo is het mogelijk om ‘m op de voordrager te bevestigen, maar ook op de bagagedrager. Bijkomend voordeel is dat dit fietskrat erg voordelig geprijsd is. Wat wil je nog meer?
4. Wicked Kratmand

wicked-kratmand

Hoef je niet per sé een fietskrat te hebben, maar vind je een fietsmand ook goed? Dan is de Wicked kratmand de beste optie voor je kind.

Deze mand is van riet vervaardigd, heeft een inhoud van 40 liter en is opvallend compact vormgegeven. Mede hierdoor is deze kratmand geschikt voor op een iets grotere kinderfiets.

Let wel op: dit betreft een combinatie van een mand en een fietskrat. Je geniet hiermee van de fraaie uitstraling van een mand, maar wel van het gemak van een fietskrat. Mede hierdoor is dit wat ons betreft een meer dan prima aankoop.
5. Steco Fietskrat

Deze top 5 sluiten we af met het fietskrat van Steco. Dit fietskrat heeft een inhoud van 20 liter, is eenvoudig vormgegeven en weegt alles behalve veel.

Bovendien is het mogelijk om dit krat in- en uit te vouwen. Op de momenten dat je kind dit krat niet nodig heeft, kan hij/zij dit krat handig inklappen.

Dit krat kun je bovendien op verschillende plekken monteren. Zo kun je ‘m bevestigen op de bagagedrager van de kinderfiets, maar ook op de voordrager. Ongeacht wat voor kinderfiets je kind heeft, sluit dit Steco fietskrat prima op de fiets aan.
Waar moet een goede fietskrat voor op een kinderfiets aan voldoen?

Heb je de wens om een nieuw fietskrat voor op een kinderfiets aan te schaffen? Dan kun je niet zomaar voor elk soort fietskrat kiezen.

Een variant die voor op een kinderfiets geschikt is, voldoet namelijk aan enkele eisen:

  • Het krat mag niet al te zwaar zijn. Als het krat wel te zwaar zou zijn, zou het krat van grote invloed op de rijeigenschappen van de fiets zijn. En daarmee ook op de veiligheid van de fiets.
  • Het krat mag niet al te groot zijn. Als het krat te groot is, is het niet mogelijk om het krat op de fiets te bevestigen. Vandaar dat je goed naar de afmetingen moet kijken, maar ook naar de inhoud. Op een kinderfiets is een normaal krat van 40 liter eigenlijk niet mogelijk.
  • Het krat moet makkelijk te monteren zijn. Als je een fietskrat op een kinderfiets vast wilt maken, moet het krat zo makkelijk mogelijk te monteren zijn. Let daarom goed op de montage van het fietskrat.

Hoe vind je het beste fietskrat voor op een kinderfiets?

Wil je zoon of dochter graag een fietskrat op zijn/haar kinderfiets? Of is er een andere reden waarom je op zoek bent naar een geschikt fietskrat?

Om tot de beste koop te komen, zijn er meerdere punten waar je op moet letten. De belangrijkste aandachtspunten bespreken we in deze koopgids.

Afmetingen & inhoud

Ten eerste moet je goed naar de inhoud van het fietskrat kijken. Onze voorkeur gaat uit naar een inhoud van 10 tot 20 liter.

Voor de meeste kinderen is dit voldoende, terwijl het krat met zo’n inhoud ook nog compact blijft. Dat is erg wenselijk, aangezien grotere kratten niet op een kinderfiets gemonteerd kunnen worden.

Gewicht

Ten tweede moet je goed op het gewicht van het krat letten. Het is erg wenselijk dat het krat niet al te zwaar is. Indien het krat wel te zwaar zou zijn, zou dit van grote invloed op de gehele fiets zijn.

Montage

Ten derde moet je goed naar de montage kijken.

Op dit gebied bestaan twee belangrijke aandachtspunten:

  • Manier van monteren. Hoe kun je het fietskrat precies op de kinderfiets monteren? Dit is bij de meeste kratten vrij simpel, maar uiteraard bestaan op dit gebied wel verschillen.
  • Plek van monteren. Je moet ook goed naar de plek van monteren kijken. Wil je het fietskrat monteren op de bagagedrager van de kinderfiets? Of wil je het fietskrat monteren op de voordrager van de fiets? De keuze is aan jou. Sommige kratten kun je overigens zowel voor als achter monteren!

Kleur

Ten vierde is het aan te raden om goed naar de kleur te kijken. Welke kleur past het beste bij de fiets van je kind? En welke kleur vind je kind zelf het mooiste? De meeste fietskratten voor op een kinderfiets zijn in ieder geval in meerdere kleuren te verkrijgen.

Materiaal

Ten vijfde moet je goed naar het materiaal van het fietskrat kijken. Het is voor de hand liggend om voor kunststof te gaan, maar je kunt ook voor bijvoorbeeld riet kiezen. In dat geval gaat het echter om een combinatie van een fietsmand en fietskrat.

Prijskaartje

Tot slot moet je goed naar het prijskaartje kijken. Ons advies is om het prijskaartje af te stemmen op de kwaliteit. Kies je voor een goedkoop fietskrat van Hema of Action?

Dan kun je je vragen zetten bij de kwaliteit. Kies je voor één van bovenstaande fietskratten? Dan betaal je mogelijk iets meer, maar ben je wel van een goede kwaliteit verzekerd.
Veelgestelde vragen

Hoe hebben wij de beste fietskratten voor een kinderfiets geselecteerd?

Bij de selectie hebben we gekeken naar alle relevante eigenschappen van een fietskrat. Aan de hand van deze eigenschappen hebben we een goede vergelijking gemaakt. Daarbij hebben we ook nog gekeken naar de ervaringen van andere kopers.

Is elk fietskrat op een kinderfiets te gebruiken?

Nee, je kunt niet zomaar een fietskrat op een kinderfiets gebruiken. Je kunt dit alleen doen als het fietskrat niet te groot en te zwaar is. Ga bij voorkeur voor een fietskrat van maximaal 20 liter. En kijk ook goed naar de afmetingen van het fietskrat voor op de kinderfiets.


Meer voor kinderen:


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *