Voordrager fiets kopen? De Top 7 transportrekken voor voorop

Laatst bijgewerkt door Kaz op december 25, 2022

Welke soorten fietsen kom jij tegenwoordig vaak tegen? Grote kans dat het om zogeheten transportfietsen gaat.

Deze fietsen beschikken over een voordrager, waarop bijvoorbeeld een tas vervoerd kan worden.

Heb je op dit moment nog geen voordrager op je fiets, maar wil je deze wel graag? In dit artikel vind je de beste transportrekken voor op je fiets.

Het is goed om te weten dat zo’n voordrager meerdere termen kent.

Je kunt het als een voordrager typeren, maar ook als een transportrek, een fietsrek voorop, een bakkersrek op de fiets of een fietstrek voordrager.

De 7 beste voordragers voor op een fiets

Heb je op dit moment geen transportfiets? Wil je echter wel van de mogelijkheden van zo’n handige fiets profiteren?

Of merk je op dat de huidige voordrager van je fiets aan vervanging toe is? In deze situaties raden wij je van harte de onderstaande voordragers aan.

1. Steco Voordrager Zwart Breed 30 X 45cm

De Steco Voordrager Zwart Breed 30 X 45cm vinden wij het beste transportrek voor op een fiets. Deze voordrager is bijzonder stevig, makkelijk te monteren en ziet er ook nog fraai uit. Bovendien is het maximale draaggewicht 15 kilogram.

Dat stelt je in staat om deze voordrager veelzijdig in te zetten. Je kunt ‘m bijvoorbeeld gebruiken voor het vervoeren van een gereedschapskist, schooltas of boodschappen tas. Ook is het nog mogelijk om een krat of mand op deze voordrager te monteren.
2. PTT Voordrager 28 Inch

Vind je bovenstaande variant net iets te groot? Dan kies je beter voor deze PTT Voordrager 28 Inch.

Deze voordrager is 30 bij 30 centimeter groot, waardoor ‘ie een stuk minder ruimte op je fiets in beslag neemt. Deze voordrager is bovendien makkelijk te monteren, dankzij de meegeleverde stuurbeugels.

Dit fiets rekje ziet er – wat ons betreft – erg strak uit. Dat is te danken aan de afmetingen, vormgeving en kleurstelling. Doordat deze voordrager op de fiets volledig in het zwart uitgevoerd is, past ‘ie ook bij de meeste fietsen.
3. Steco Voordrager Samba Stuurbuis 44 X 32 Cm

Wil je op een gemakkelijke manier een fietsmand op je fiets kunnen monteren? Of wil je op een handige manier een tas op je fiets meenemen?

In beide gevallen is deze Steco Voordrager Samba Stuurbuis 44 X 32 Cm ideaal. Deze voordrager is groot, is stevig en biedt de nodige mogelijkheden.

Deze voordrager fiets moet je aan het balhoofd van je fiets monteren. Nadat je dat gedaan hebt, geniet je van een ongekende stevigheid.

Het maximale draagvermogen van deze voordrager is bijvoorbeeld 15 kilogram. Bovendien is deze voordrager geschikt voor alle fietsen met een wielmaat van 20 t/m 28 inch.
4. VWP voordrager 26 inch aluminium

Gaat je voorkeur uit naar een voordrager fiets van aluminium? Dan raden wij je graag de VWP voordrager 26 inch aluminium aan.

Doordat deze voordrager van aluminium vervaardigd is, weegt ‘ie niet al te veel. Wel is het maximale belastbare gewicht van 10 kilogram meer dan prima te noemen.

Let wel op: deze voordrager is alleen geschikt voor fietsen met een wielmaat van 26 inch. Heb je een fiets met deze wielmaat?

Dan monteer je deze betaalbare voordrager makkelijk aan het balhoofd en de as van het voorwiel. Bijkomend voordeel: door de witte kleur is dit één van de meest unieke voordragers.
5. Altec Voordrager 26-28 Inch

Gaat je voorkeur uit naar een grote en stevige voordrager? En geef je het liefste niet al te veel geld uit aan het nieuwe transportrek voor op je fiets?

Dan kies je het beste voor deze Altec Voordrager 26-28 Inch. Deze voordrager is stevig, heeft een maximaal draaggewicht van 15 kilogram en ziet er strak uit.

Deze voordrager is voor alle 26 inch en 28 inch fietsen geschikt. De montage is simpel doordat je ‘m aan de vooras en het stuur kunt bevestigen.

Voor de stuurbevestiging komen de twee stevige haken goed van pas. Dit transportrek voor op de fiets is ook nog in het roze te verkrijgen.
6. Steco Voordrager Transport Comfort 30×30 Mat Zwart

De Steco Voordrager Transport Comfort 30×30 Mat Zwart vinden wij één van de mooiste voordragers van dit moment. Deze voordrager ziet er strak uit, is volledig in het matzwart gespoten en is geschikt voor alle 28 inch fietsen.

Deze voordrager is eventueel ook voor je elektrische fiets geschikt. Wel moet je nagaan of het display van je e-bike niet in de weg zit.

Voor de montage van deze voordrager moet je namelijk de twee haken aan het stuur bevestigen. Mocht het display hier precies tussen passen, is dat perfect.
7. URBAN PROOF – Voordrager

Heb je een 28 inch fiets? Dan kun je uit de nodige voordragers kiezen, waaronder deze variant van het merk URBAN PROOF.

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit één van de meest stevige voordragers. Ongeacht op welk terrein je fietst, blijft deze voordrager als gegoten zitten.

Deze voordrager is aan de as van je fiets te bevestigen. Nadat je dat hebt gedaan, kun je de twee haken aan het stuur van je fiets vastmaken. Op de voordrager kun je vervolgens een tas vervoeren, terwijl je hier ook makkelijk een krat op kunt monteren.
Hoe vind je de beste voordrager voor op je fiets?

voordrager_fiets

Je fiets een mooie upgrade geven, doe je met één van bovenstaande voordragers. Je fiets oogt hierdoor fraaier, terwijl je ook nog eens van veel praktisch gemak geniet.

Voordat je van deze voordelen kunt genieten, moet je op zoek gaan naar de beste voordrager voor op je fiets. Met deze koopgids helpen wij je hier een handje bij.

Kijk goed naar je fiets

Het is allereerst zaak om goed naar je fiets te kijken. Wat voor fiets heb je precies? En hoe groot is de wielmaat van je fiets? Lang niet alle voordragers passen namelijk op alle wielmaten.

Daarnaast moet je goed kijken naar de ruimte op het stuur van je fiets. Heb je hier niet al te veel ruimte meer? Dan kies je het beste voor een voordrager die je op het balhoofd van je fiets moet monteren.

Bij een voordrager op je fiets met twee haken, heb je aan het stuur meer ruimte nodig.

Kijk goed naar het gewenste gebruik

Je moet ook goed naar het gewenste gebruik kijken. Wil je bijvoorbeeld een fietskrat of fietsmand op de voordrager monteren? Dan moet de voordrager hier groot genoeg voor zin. En je moet het krat of de mand dan ook nog makkelijk kunnen monteren.

Of wil je een gereedschapskist of tas op het fiets rekje neerzetten? Dan moet je ook goed naar de afmetingen van het rekje kijken. Al met al moet je het rekje volledig afstemmen op het gewenste gebruik.

Bonustip: kijk ook goed naar de huidige situatie op je fiets. Heb je bijvoorbeeld al een fietsstoeltje voorop je fiets zitten? Dan moet je goed nagaan of er nog wel ruimte is voor de voordrager op je fiets.

Of heb je een fiets met een verende voorvork? Dan moet je kiezen voor een voordrager fiets voor een verende voorvork.

Kijk goed naar de montage

Bovenstaande punten leiden ons bij het volgende punt; je moet goed kijken naar de montage.

Wil je de voordrager op het balhoofd van je fiets monteren? Of wil je graag een voordrager met twee haken hebben?

Met dank aan de twee haken kun je ‘m makkelijk aan je stuur bevestigen. Uiteraard is het in dat geval ook nog zaak om de voordrager aan de as van je voorwiel vast te maken.

Mogelijk is het niet bij alle fietsen mogelijk om een voordrager te monteren. Indien je op termijn een nieuwe fiets gaat kopen, is dat wellicht iets om naar te kijken. Mogelijk kun je ook direct voor een fiets mét voordrager kiezen, zoals een elektrische fiets met voordrager.

Vormgeving en belastbaar gewicht

Bij een voordrager moet je ook goed naar de vormgeving kijken. Let hierbij goed op de algehele samenstelling van de voordrager, maar ook naar de afmetingen. Zoals bovenstaande varianten laten zien, gelden op het gebied van afmetingen grote verschillen.

Daarbij is het ook zaak om naar de kleur te kijken. Wil je een voordrager in het zwart? Dan heb je bijzonder veel keuze. Wil je een voordrager liever in een andere kleur aanschaffen? Dan kun je bijvoorbeeld voor een witte of roze variant kiezen.

Tot slot moet je goed naar het belastbare gewicht kijken. Kun je de voordrager met 10 kilogram belasten? Of kun je ‘m met 15 kilogram belasten? Dit lijkt een klein verschil te zijn, maar is in werkelijkheid een behoorlijk fors verschil.

Merk & kwaliteit

Tot slot wijzen wij je graag op de kwaliteit van een voordrager. Koop een voordrager altijd bij een gespecialiseerde aanbieder en kies altijd voor een A-merk.

Laat de aanbieding bij Action dus lopen en kies in plaats daarvan voor een voordrager van een A-merk. Daar betaal je meer geld voor, maar je geniet gelukkig wel van meer gebruiksgemak en een langere levensduur.
Veelgestelde vragen over een voordrager fiets

Waarom voor een voordrager op je fiets kiezen?

Met een voordrager op je fiets geniet je van veel mogelijkheden. Zo kun je een tas moeiteloos meenemen op je fiets. Ook ben je in staat om een fietsmand of fietskrat op deze voordrager op je fiets te monteren.

Hoe hebben wij de beste voordragers fiets geselecteerd?

Hiervoor hebben wij naar het totaalplaatje gekeken. Binnen dit plaatje valt de manier van monteren, de kwaliteit, het belastbare gewicht, de mogelijkheden en de algehele vormgeving/samenstelling.


Meer voor je fiets:


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *