Fietskrat met deksel | De TOP 3 beste varianten

Laatst bijgewerkt door Simon op december 15, 2022

Wil je op jouw fiets graag een krat of een deksel hebben? Gezien het weer in Nederland is het handig om voor een fietskrat met deksel te kiezen.

Maar, wat is nou de beste fietsmand met deksel? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van een dergelijke fietskrat of fietsmand? Je leest het allemaal in dit artikel!

De 3 beste fietskratten met een deksel

Spreekt het principe van een fietskrat met deksel jou wel aan? En heb je daarom interesse om een dergelijke fietskrat aan te schaffen?

Dan is ons advies om een goede vergelijking te maken. Het aanbod is namelijk divers, terwijl je zelf waarschijnlijk ook nog specifieke wensen hebt.

Gelukkig helpen wij je een handje met de zoektocht. Wij zijn namelijk al op zoek gegaan naar de beste fietsmand met deksel.

Hieronder vind je onze persoonlijke top 3; deze varianten kun je met een gerust hart direct bestellen.

1. Fastrider Sera Rotan Fietsmand – Naturel

fastrider_rieten_fietsmandje_met_deksel

Ga jij graag voor het beste van het beste? En wil je daarom ook de beste fietsmand met deksel aanschaffen? Dan kun je niet om deze variant van het merk FastRider. Deze fietsmand kan op veel lovende beoordelingen rekenen en dat heeft zo z’n redenen.

Allereerst zijn wij erg te spreken over het deksel. Het deksel is makkelijk te sluiten, is stevig en sluit perfect op de fietsmand aan. Juist daardoor ben je verzekerd van het feit dat de spullen in de fietsmand droog blijven.

Ook is het handig dat FastRider gekozen heet voor uniek riet. Dit betreft zogeheten rotan; dit is niet alleen robuust, maar is ook nog eens handgemaakt. Deze fietsmand heeft hierdoor een prachtige uitstraling én heeft een lange levensduur. Als je deze fietsmand op jouw fiets monteert, is de kans groot dat je hier jarenlang van kunt genieten.

Daarbij geniet je ook van de inhoud van maar liefst 26 liter. Deze inhoud is te danken aan de volgende afmetingen: lengte van 45 centimeter, breedte van 35 centimeter en hoogte van 28 centimeter. Met dank aan deze afmetingen past deze fietsmand op veel soorten fietsen.

Als je deze fietsmand aanschaft, krijg je direct tie wraps meegeleverd. Met deze tie wraps kun je de fietsmand zelf aan jouw fiets vastmaken. Nadat je dat hebt gedaan, geniet je ongetwijfeld direct van de gave uitstraling.

Deze rieten fietsmand met deksel is al met al een geweldige aankoop. Dat is ook te danken aan het prijskaartje. Voor deze hoogwaardige fietsmand betaal je slechts 32,79 euro. Voor dat bedrag krijg je echt een hele fijne fietsmand!

Voordelen:

 • Lekker groot; inhoud van 26 liter
 • Met de handgemaakt
 • Zeer fraai design
 • Stevige deksel
 • Relatief gunstig geprijsd

Nadelen:

 • De mand kan na verloop van tijd scheef komen te staan
2. New Looxs Melbourne Large Fietsmand Voordrager

new_looks_45_liter_fietskrat_deksel

Wil jij graag de nodige spullen met je mee kunnen nemen? Dan kun je voor een fietskrat met deksel kiezen. Het nadeel is echter dat het aanbod van een fietskrat met deksel vrij beperkt is. In plaats daarvan kun je beter kijken naar een grote fietsmand, inclusief een deksel. Speciaal voor jou zijn wij al op zoek gegaan naar een dergelijke fietsmand.

Onze keuze is uiteindelijk gevallen op deze fietsmand van New Looxs. Deze fietsmand is prachtig, heeft een handige deksel en een inhoud van maar liefst 45 liter. Mocht je dit iets teveel van het goede vinden, kun je ook voor de variant met een inhoud van 24 liter kiezen.

Zoals je op de foto kunt zien, betreft dit een fietsmand die van rotan vervaardigd is. De fabrikant – New Looxs – heeft hierbij gekozen voor een vormgeving inclusief twee handvatten. Bijzonder handig en brengt ook nog een fraaie uitstraling met zich mee. Daarbij valt ook de sluiting van de fietsmand in positieve zin op; met dank aan een draaislotje sluit je het deksel altijd stevig.

Daarbij is het ook nog super dat je deze fietsmand makkelijk kunt bevestigen. Je kunt hiervoor tie wraps gebruiken; deze worden alleen niet standaard meegeleverd.

Als deze fietsmand eenmaal aan jouw voordrager bevestigd is, begint het genieten. Je kunt veel spullen met je meenemen. De fietsmand met deksel ziet er prachtig uit. En deze rieten fietsmand is ook nog eens handgemaakt. Je geniet dus écht van een unieke fietsmand.

Voordelen:

 • Volledig handgemaakt (rotan)
 • Inhoud van maar liefst 45 liter
 • Toffe uitstraling
 • Inclusief twee handvatten
 • Prima kwaliteit

Nadelen:

 • Duurder dan de andere twee varianten
 • Wordt niet standaard met tie wraps geleverd
3. 2Cycle fietsmand riet met deksel

fietsmand_riet_met_deksel_klein

Wil jij graag een fietsmand met deksel aanschaffen? En gaat jouw voorkeur uit naar een variant van riet? Dan is deze variant van het merk 2Cycle voor jou op het lijf geschreven. Deze fietsmand ziet er gaaf uit, heeft een ideale grootte en is ook nog eens betaalbaar.

Zoals je op de foto kunt zien, heeft 2Cycle gekozen voor een gave uitstraling. De rieten mand wordt vergezeld van een deksel inclusief twee leren riempjes. Met deze leren riempjes kun je de mand makkelijk afsluiten. Jouw spullen liggen hierdoor altijd droog; wel zo wenselijk gezien het Nederlandse klimaat.

Overigens heeft 2Cycle ook voor ideale afmetingen gekozen. Deze fietsmand met deksel is 39 centimeter lang, 26 centimeter breed en 21 centimeter hoog. Met dank aan deze afmetingen is de inhoud 21 liter. Dat is wellicht niet het belangrijkste voordeel van deze afmetingen. Nee, het belangrijkste voordeel is toch wel dat je deze fietsmand met deksel makkelijk op jouw fiets kunt bevestigen.

Al met al zijn wij erg te spreken over deze fietsmand met deksel. Dat is ook te danken aan de prijsstelling; bij Bol.com betaal je slechts 25,95 euro voor deze fietsmand met deksel. In onze ogen is dat een schijntje, gezien de kwaliteit.

Als je voor deze fietsmand kiest, geniet je hier jarenlang van. Dat is te danken aan het gekozen materiaal, de afwerking en de algehele kwaliteit. Een ware aanrader dus!

Voordelen:

 • Ideale afmetingen (39 x 26 x 21 cm)
 • Prachtig design
 • Inclusief handige deksel
 • Inhoud van 21 liter
 • Gunstig geprijsd

Nadelen:

 • Niet de beste kwaliteit
 • Geen bevestigingsmaterialen meegeleverd
Wat is een fietskrat met deksel precies?

fietskrat_met_deksel

Als je graag spullen met je mee wilt nemen, biedt een fiets daar mogelijkheden voor. Je hebt bijvoorbeeld een bagagedrager tot je beschikking. Indien je bijvoorbeeld een moederfiets/oma fiets hebt, kun je ook kiezen voor een krat of mand bij het stuur.

Dit kratje of mandje bevindt zich als het ware boven het voorwiel, waardoor je moeiteloos spullen met je mee kunt nemen.

Daarbij moet je wel rekening houden met het Nederlandse klimaat. In ons land regent het met enige regelmaat, waardoor de spullen in jouw fietsmand nat kunnen worden. Dat kun je gelukkig voorkomen door voor een fietsmand met deksel te kiezen. Dankzij de deksel vervoer je eigenlijk jouw spullen altijd veilig en droog op jouw fiets.

Koopgids – houd hier rekening mee

Heb jij jouw pijlen gericht op de aanschaf van een fietskrat met deksel? Dan is het zaak om jouw wensen op een rijtje te zetten.

Aan de hand van jouw wensen kun je vervolgens op zoek gaan naar de beste variant. Daar helpen wij je – met deze koopgids – graag een extra handje bij.

In deze koopgids bespreken wij namelijk hóe je het beste fietskrat met deksel kunt vinden.

Fietsmand of fietskrat

Kun je nou beter voor een fietsmand of voor een fietskrat met deksel kiezen? Dat is eigenlijk de eerste vraag waar je goed over na moet denken.

Een fietskrat met deksel is vaak relatief groot, terwijl een fietsmand er vaak iets stijlvoller uit ziet. Het is aan jou om de taak om een goede vergelijking te maken!

Materiaal

Let allereerst goed op het materiaal van het fietskrat met deksel. Ga je voor een houten fietsmand? Geef je de voorkeur aan een plastic fietskrat? Of geef je toch de voorkeur aan een rieten fietsmand?

Zoals je aan onze top 3 kunt zien, geven wij de voorkeur aan een rieten fietsmand. In onze ogen brengt een dergelijke fietsmand de fraaiste uitstraling met zich mee.

Afmetingen

Hoe groot moet het fietskrat met deksel zijn? En wat moet de inhoud van het krat of de mand zijn? Ook dat zijn belangrijke zaken waar je goed over na moet denken.

Om op dit gebied de juiste keuzes te maken, moet je goed nadenken over het gebruik. Wélke spullen wil je in het fietskrat met deksel mee kunnen nemen?

Uitstraling

Uiteraard is het ook belangrijk om naar de uitstraling van het fietskrat met deksel te kijken. Heb je het liefste een strakke vormgeving?

Of geef je de voorkeur aan een stijlvolle vormgeving? Aan jou de keus; je hebt in ieder geval meer dan voldoende keuze.

Prijskaartje

Tot slot adviseren we je om goed naar het prijskaartje te kijken. Voor de beste fietskrat met deksel – en de beste fietsmand met deksel – hoef je gelukkig niet de hoofdprijs te betalen. Al voor een paar tientjes ben je in de meeste gevallen klaar!


💡 Misschien ook interessant voor jou:


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *