Fietshoes kopen? Dit zijn de 10 beste fietshoezen (2024)

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 6, 2024

Het hebben van een goede fietshoes kan ervoor zorgen dat jouw fiets in topconditie blijft. Zo wordt je fiets beschermt tegen verschillende weersfactoren en ander vuil dat mogelijk nadelig voor je fiets kan zijn.

Er zijn dan ook een groot aantal verschillende fietshoezen op de markt. Zo is er een fietshoes van Action, een fietshoes voor 2 fietsen en nog veel meer!

In dit artikel gaan we je alles vertellen over deze fietshoezen. Wat voor een modellen er zijn, wat voor een voordelen deze meebrengen en waar je deze allemaal kunt bemachtigen.

Wat is de beste fietshoes van 2023?

Hieronder hebben wij voor jou een lijst samengesteld met daarin de beste fietshoezen van het moment.

We hebben voor iedere categorie; standaard fietshoes, racefiets fietshoes en fietshoes voor 2 fietsen, de beste uitgekozen.

  1. Standaard fietshoes: Dunlop Fietshoes
  2. Racefiets fietshoes: BTWIN elastische fietshoes
  3. Fietshoes voor 2 fietsen: Dresco Fietshoes
  4. Beste fietshoes voor elektrische fiets: Vebics Fietshoes
  5. Beste fietshoes voor een kinderfiets: Twinnyload Fietshoes
  6. Beste fietshoes voor bakfiets: DS COVERS Bakfietshoes Cargo
  7. Beste goedkope fietshoes: Mirage fietshoes
  8. Fietshoes voor een fietsendrager: Campout Fietshoes
  9. De meest veelzijdige fietshoes: DEST fietshoes
  10. Fietshoes voor bakfiets met huif: Cover Up Hoc Bakfietshoes

1. Standaard fietshoes: Dunlop Fietshoes

dunlop_fietshoes

Als je op zoek bent naar gewoon een goede fietshoes die gebruikt kan worden op normale stadsfietsen, dan ben je bij deze Dunlop fietshoes bij het juiste adres.

Deze fietshoes maakt het mogelijk om een fiets te kunnen bedekken. Dit komt door de universele pasvorm van 210 x 110 cm (LxB). Hierdoor is de fietshoes niet alleen geschikt voor stadsfietsen, maar ook voor elektrische fietsen en zelfs sommige brommers!

De hoes is gemaakt van een sterk PEVA-kunststof. Hierdoor is de hoes bestendig tegen een grote hoeveelheid weersomstandigheden. Zo beschermt de fietshoes je fiets tegen vuil, wind en stof. Maar naast zijn bescherming is de hoes ook nog eens bijster duurzaam. Hierdoor kun je deze voor een flink lange poos gebruiken.

De fietshoes is waterafstotend, maar helaas niet waterdicht. Hierdoor kan de hoes gebruikt worden om spatwater of motregen tegen te houden, maar geen zwaardere regenbuien.

De Dunlop fietshoes is een behoorlijk goede fietshoes voor een klein prijsje!
2. Racefiets fietshoes: BTWIN elastische fietshoes

racefiets_hoes

Of je fiets nu nat is, onder de modder zit of zand met zich meeneemt, met deze elastische fietshoes van BTWIN berg je je fiets eenvoudig op!

In tegenstelling tot andere fietshoezen is de elastische fietshoes van BTWIN erop ontworpen om binnen gebruikt te worden.

De BTWIN fietshoes is erop gemaakt om vuil en andere narigheid van buiten juist uit je huis te houden. Zo kun je eenvoudig je fiets na de meest ruwe tochten eenvoudig mee naar binnen nemen en veilig opbergen.

De fietshoes gemaakt van een elastisch en gerecycled polyester, gemaakt van gerecycled textiel en plast. Hierdoor is de fietshoes niet alleen geschikt voor een groot aantal verschillende fietsen, maar ook nog eens duurzaam én milieubewust!

De fietshoes wordt geleverd in een stijlvol en compacte verpakking. Door het materiaal is de fietshoes hier tussen gebruiken door weer eenvoudig in op te bergen. Zo kun je hem gemakkelijk meenemen terwijl je op de fiets zit!
3. Fietshoes voor 2 fietsen: Dresco Fietshoes

fietshoes_trekhaak_2_fietsen

Als jij en je partner zuinig zijn op jullie fietsen, dan is het gebruiken van een fietshoes absoluut aan te raden. Het mooiste zou dan ook uiteraard zijn als je een fietshoes voor beide fietsen kunt gebruiken.

Gelukkig is de Dresco Fietshoes de perfecte fietshoes voor jouw fiets en voor de fiets van je partner!

Deze handige fietshoes is gemaakt van een extra stevig polyester. Hierdoor is de fiets bestand tegen de meeste weersomstandigheden zoals regen, wind, sneeuw en stof.

Maar denk maar niet dat de Dresco fietshoes alleen voor thuis is. Zo is deze sterke fietshoes namelijk ook perfect te gebruiken in combinatie met een fietsendrager of camper.

Dit komt onder andere door de elastische zoom aan de onderzijde van de hoes. Deze zorgt ervoor dat de hoes perfect op zijn plek blijft zitten, ook op de snelweg. Voor extra versteviging zijn er ook bevestigingshaken die de veiligheid garanderen.

De hoes is voorzien van een insteek vak voor een markeringsbord. Deze is namelijk nodig als je de hoes achterop de auto of caravan hebt. Het markeringsbord zelf is niet meegeleverd, dus deze zul je zelf moeten regelen.

Desalniettemin is de Dresco Fietshoes misschien wel de beste fietshoes voor 2 fietsen op de markt!
4. Beste fietshoes voor elektrische fiets: Vebics Fietshoes

Vebics fietshoes

Aan elke eigenaar van een elektrische fiets raden wij de fietshoes van Vebics aan.

Het belangrijkste voordeel van deze hoes is dat ‘ie volledig waterdicht is. Dankzij de waterdichtheid hoef je niet bang te zijn voor bijvoorbeeld vocht in de accu. 

Ook de forse afmetingen zijn volgens ons een belangrijk voordeel. Je bent hierdoor in staat om tot wel 3 fietsen onder deze hoes neer te zetten.

Gebruik je de hoes niet? Dan vouw je ‘m makkelijk op, waardoor je de hoes overal mee naar toe kunt nemen. Ideaal als je met je e-bike(s) op vakantie gaat.
5. Beste fietshoes voor een kinderfiets: Twinnyload Fietshoes

Twinnyload Fietshoes

De Twinnyload Fietshoes is de beste fietshoes voor een kinderfiets. Deze fietshoes is vrij groot, maar beschikt over een elastische zoom.

Dankzij de elastische zoom stel je de hoes volledig af op de afmetingen van de (kinder)fiets. Dankzij de bevestigingshaken is de pasvorm al helemaal perfect.

Deze fietshoes beschermt de kinderfiets vervolgens perfect. Dit doet de hoes als de fiets geparkeerd staat, maar ook als de fiets op bijvoorbeeld de fietsendrager staat.

Bijkomend voordeel: deze fietshoes is van een prima kwaliteit én betaalbaar.
6. Beste fietshoes voor bakfiets: DS COVERS Bakfietshoes Cargo

DS Covers bakfietshoes

Heb je een bakfiets met drie wielen en zonder een huif? Dan is de aanschaf van deze fietshoes van DS Covers aan te raden.

Deze hoes schuif je volledig over de bakfiets heen, waardoor de bakfiets perfect beschermd is.

Deze hoes is van sterk polyester vervaardigd en 100% waterdicht. Je kunt hierdoor met een gerust hart je bakfiets buiten laten staan.

Deze hoes beschikt bovendien over handige extra’s. De dubbel gestikte naden, de verstelbare band met kliksluiting en de elastische zoom zijn hier voorbeelden van.

Ook de slotgaten zijn extreem handig in verband met het gebruiken van een kettingslot.
7. Beste goedkope fietshoes: Mirage fietshoes

Mirage Fietshoes

Ben je op zoek naar een fietshoes voor slechts 1 fiets? En geef je bij voorkeur zo min mogelijk geld aan je nieuwe fietshoes uit?

Dan kun je niet om deze Mirage fietshoes heen. Voor deze fietshoes betaal je net iets meer dan 10 euro, terwijl de fietshoes prima doet wat ‘ie moet doen.

Deze fietshoes beschermt je fiets prima, is waterafstotend en beschikt over een handig koord. Met dit koord trek je de hoes strak om je fiets heen.

In de hoes is ook nog een gat aangebracht, waardoor je een slot door de hoes heen kunt doen. 
8. Fietshoes voor een fietsendrager: Campout Fietshoes

Campout Fietshoes camper

Vervoer je regelmatig 1 of 2 fietsen op een fietsendrager? Dan raden wij je deze Campout fietshoes aan.

Deze fietshoes is speciaal ontwikkeld voor fietsen die op een trekhaakdrager staan.

Dit blijkt uit de afmetingen, maar ook uit de manier waarop je deze hoes om de fietsen heen kunt trekken. Als je dit op de juiste manier doet, zit de hoes onwijs strak om de fietsen heen.

Deze hoes is voor maximaal 2 fietsen geschikt. De hoes beschikt over handige extra’s, waarmee je de hoes op een veilige manier gebruikt.

Aan de achterzijde is ook nog een inschuifvak voor een waarschuwingsbord gemaakt. 
9. De meest veelzijdige fietshoes: DEST fietshoes

DEST fietshoes

Met een normale fietshoes kun je in de basis alleen een fiets beschermen. Met de DEST fietshoes kun je echter ook andere objecten beschermen.

Zo kun je deze fietshoes ook prima als beschermhoes gebruiken. Dit komt onder meer door de sterke stof, het duurzame materiaal en het feit dat de hoes vrij groot is.

Dankzij twee winddichte buckles ben je vervolgens in staat om de hoes erg strak over de fiets heen te trekken.

Deze hoes is volledig waterdicht, windbestendig en beschikt over een antidiefstal slot gat. Breng een slot door dit gat aan, zodat je fiets nóg veiliger staat.
10. Fietshoes voor bakfiets met huif: Cover Up Hoc Bakfietshoes

Bakfietshoes Red Label COVER UP HOC

Heb je een bakfiets met huif voor het vervoeren van je kinderen? Dan kun je eigenlijk niet zonder deze Cover Up Hoc Bakfietshoes Red Label.

Deze fietshoes beschermt de bakfiets zonder huif perfect, waardoor je van een langere levensduur verzekerd bent.

Belangrijk voordeel is dat deze fietshoes vrij groot uitgevoerd is. Dankzij de forse afmetingen is dit een fietshoes die je voor allerlei soorten bakfietsen mét huif kunt gebruiken.

De kwaliteit is prima, de fietshoes is makkelijk in gebruik en de fietshoes is van duurzaam materiaal gemaakt.
Waarom een fietshoes kopen?

Het lijkt op het eerste gezicht misschien een beetje arbitrair, een fietshoes. Maar wat je vooroordelen ook zijn, er zitten toch een aantal flinke voordelen vast aan het hebben en gebruiken van een fietshoes.

Hoewel je misschien niet snel zal denken aan het gebruiken van een fietshoes thuis, zijn deze handige hoezen absoluut handig voor op (fiets)vakantie. Thuis kun je vaak je fiets simpelweg in de schuur of garage zetten. Maar als je deze ruimte niet hebt dan is het gebruiken van een fietshoes misschien ook wel voor thuis.

hoes_voor_fiets

Een fietshoes is er namelijk op ontworpen om jouw fiets te beschermen tegen een grote hoeveelheid barre weersomstandigheden. Zo zijn veel fietshoezen waterdicht.

Maar een goede fietshoes houdt uiteraard niet alleen regen tegen. De fietshoezen dienen namelijk ook als bescherming tegen sneeuw, opwaaiend stof en vogelpoep.  

Als je geen andere optie hebt dan je fiets buiten bewaren, dan kan het gebruiken van een fietshoes de levensduur van je fiets absoluut verlengen. Door deze te gebruiken neemt het risico op roest en andere gebreken namelijk significant af.

Verschillende soorten fietshoezen

Het gebruiken van een fietshoes is vandaag de dag populairder dan ooit tevoren. Dit komt onder andere omdat we met zijn alle meer zijn gaan fietsen, ook recreatief en op onze vakanties.

Je kunt je voorstellen dat met een toenemende verkoop onder fietshoezen er ook steeds meer verschillende soorten op de markt verschijnen.

Standaard fietshoes

Ten eerste heb je de standaard fietshoes. Deze fietshoes is gemaakt om bescherming te bieden voor een enkele stadsfiets.

Zo is jouw normale stadsfiets beschermt tegen de meest barre omstandigheden. Dit is vaak het type fietshoes van Action.

Fietshoes racefiets

Als je een fietshoes hebt voor een normale stadsfiets, dan heb je ook speciale fietshoezen. Zo heb je ook een fietshoes voor je racefiets.

Deze zijn op een andere manier gemaakt en vaak van een wat steviger en duurzamer materiaal. Deze fietshoezen zijn in de meeste gevallen ook uitermate geschikt voor mountainbikes.

Fietshoes voor 2 fietsen

Je kunt er ook voor kiezen om je fietsen bij elkaar onder een fietshoes te doen. Zo kun je gaan voor een fietshoes voor 2 fietsen.

Op deze manier hoef je niet moeilijk te doen met verschillende fietshoezen om meerdere fietsen. Deze fietshoes is ook geschikt voor 2 elektrische fietsen.

Fietshoes trekhaak

Als je van plan bent om op vakantie te gaan met je fietsen, dan neem je deze vaak mee via een fietsendrager op je trekhaak.

Gelukkig zijn hier oplossingen voor! Zo heb je een fietshoes voor 2 fietsen op je trekhaak. Deze fietshoezen passen niet alleen perfect om je fietsen, maar sluiten ook nog ideaal aan op de rest van de fietsendrager voor een optimale bescherming.

Fietshoes voor de camper

hoes_2_fietsen_caravan

Van een vakantie met de camper zijn wij als volkje ook absoluut niet vies. Ook dan nemen we graag onze fietsen mee zodat we eenvoudig de buurt kunnen verkennen.

Gelukkig zijn hier ook fietshoezen voor! Met een fietshoes voor je camper kun je eenvoudig en in volledige bescherming je elektrische fiets of andere fietsen meenemen.

Waar moet ik op letten?

We kunnen ons goed voorstellen dat je, als je van plan bent om een fietshoes te kopen, je er wel eentje van goede kwaliteit wilt.

Hoewel een fietshoes van Action uiteraard wel wat bescherming biedt is dit natuurlijk niet de beste kwaliteit op de markt.

Koop de goede vorm

Het klinkt misschien wat overbodig, maar als je nieuw bent in de wereld van fietshoezen dan zul je het misschien wel over het hoofd zien.

Zoals we al eerder hebben besloten bestaan er specifieke fietshoezen voor specifieke fietsen en omstandigheden. Het is dus erg belangrijk dat je nagaat waar je de fietshoes voor koopt. Het verschil tussen een fietshoes voor 2 fietsen en een fietshoes voor een racefiets is namelijk enorm.

Waterafstotend vs waterdicht

Een van de meest voorkomende dingen waar een fietshoes jouw fiets voor moet behoeden is uiteraard regen. Hoewel iedere fietshoes waterafstotend is, is lang niet iedere fietshoes waterdicht.

Waterafstotend duidt erop dat de fietshoes tegen spatwater en lichte neerslag kan. Denk hierbij aan een lichte regenbui of motregen. Een waterafstotende hoes zal je fiets niet kunnen beschermen tegen een heftige regenbui.

Dit is waar de waterdichte fietshoes van pas komt. Deze houdt je fiets namelijk compleet droog. Hierdoor maakt het niet uit hoe hard het regent, jouw fiets zal veilig staan.

Maar naast regen houdt een waterdichte fietsregenhoes ook andere vormen van vocht zoals dauw buiten de deur.

Kwaliteit

Het is misschien wel een van de oudste regels op het gebied van het aanschaffen van een nieuw product; “goedkoop is duurkoop”. Dat geldt dan ook absoluut voor het aanschaffen van een fietshoes.

Waar het aanschaffen van een goedkope fietshoes financieel erg prettig kan zijn, is het zo dat deze van aanzienlijk mindere kwaliteit zijn.

Een goedkopere fietshoes is over het algemeen namelijk minder stevig, minder waterafstotend en zal deze ook minder goed afsluiten.

Afsluiting

hoes_half_op_fiets

Om succesvol jouw fiets te kunnen beschermen tegen al het weer gerelateerde geweld van buitenaf is het belangrijk dat de fietshoes goed afsluit. Maar ook met het vervoeren is dit belangrijk.

Hoewel het aanschaffen van de juiste hoes hier de eerste stap in is, is het natuurlijk goed om rekening te houden hoe en hoe goed deze afsluit. In veel gevallen zijn de fietshoezen voorzien van een elastiek in de onderkant. Deze zorgt ervoor dat de hoes aansluit op de fiets(en).

Als je de fietsen vervoert met de auto of camper dan is dit vooral van belang. Je wilt namelijk niet dat je fietshoes halverwege de rit van de fietsen afligt!

Waar koop je een goede fietshoes?

Of je nu actief op zoek bent geweest in het verleden of niet, je zult vast wel eens ergens een fietshoes tegen het lijf zijn gelopen. Zo kom je ze met enige regelmaat tegen bij bijvoorbeeld Lidl, Gamma of Praxis.

Hoewel deze over het algemeen van prima kwaliteit zijn, is het altijd verstandig om te kijken naar fietshoezen die verkrijgbaar zijn bij speciaalzaken.

Zo kun je bij winkels als Decathlon of de ANWB winkel voor een behoorlijk goede prijs een fietshoes bemachtigen van top kwaliteit.

Een groot voordeel aan het aanschaffen bij een speciaalzaak is dat het assortiment een stuk uitgebreider is dan bij Lidl of Action. Ook is een fietshoes van Action lang niet de kwaliteit die een fietshoes van bijvoorbeeld een echte fietswinkel heeft.

Maar naast de fysieke winkels is het natuurlijk ook mogelijk om met de tijd mee te gaan en een fietshoes via internet te bestellen.

Er zijn dan ook verschillende websites die een erg sterk aanbod aan fietshoezen hebben. Zo kun je eenvoudig via internet-bikes.com bestellen of nog makkelijker via het vertrouwde Bol.com!

Conclusie

Het hebben en gebruiken van een fietshoes is voor veel mensen een ideale oplossing. Het kan namelijk zijn dat je zelf geen garage of schuur hebt waar je je fiets in kwijt kunt. En je fiets buiten in de regen laten staan is natuurlijk geen optie.

Maar ook voor binnenshuis kan een fietshoes erg helpen. Zo kan dit type fietshoes ervoor zorgen dat het vuil van buitenaf niet verder verspreidt in je huis, en je je geen zorgen hoeft te maken over je muren en vloeren.

Het is echter wel oppassen geblazen met fietshoezen, want niet iedere hoes past om iedere fiets. Ook is het goed om rekening te houden met het aantal fietsen waar je hem voor koopt, of je hem mee wilt nemen en of je een waterdichte of waterafstotende fietshoes wilt.

Hoe je het ook wendt of keert, het gebruiken van een fietshoes kan nooit kwaad.

We kunnen ons voorstellen dat je na deze informatie toch nog nieuwsgieriger bent geworden. Misschien dat je je daarom afvraagt; wat is dan de beste fietshoes? Dat hebben we voor je uitgezocht. Klik hieronder voor het beste aanbod:💡 Misschien ook interessant voor jou:

Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *