Jasbeschermer fiets kopen? Top 7 jasbeschermers voor een fiets

Laatst bijgewerkt door Kaz op december 26, 2022

Draag je graag een lange jas? Of heb je op regenachtige dagen een regenpak op de fiets aan? In beide gevallen heb je baat bij goede jasbeschermers op je fiets.

Zoals de naam al doet vermoeden, beschermen deze producten je jas. Maar, deze beschermers zorgen er ook voor dat je veilig fietst.

Zijn de huidige beschermers van je fiets kapot gegaan? Of heb je een fiets zonder jasbeschermers gekocht?

Je doet er in beide gevallen verstandig aan om een nieuwe fiets jasbeschermer te kopen. Eigenlijk zijn deze beschermers op de meeste fietsen onmisbaar.

De beste jasbeschermers voor een fiets vergeleken

Ben je op zoek naar een nieuwe jasbeschermer voor op je fiets? Maak dan allereerst een keuze tussen een universeel- of A-merk. Qua A-merken kun je onder meer denken aan Gazelle, Batavus en Cortina.

Dat is echter niet de enige keuze die je moet maken. Er zijn nog veel meer keuzes die je moet maken, maar daar vertellen we je verderop meer over. Eerst willen je kennis laten maken met de 7 beste jasbeschermers voor een fiets.

1. Hesling Jasbeschermer 28 Inch Lakdoek Zwart

Ben je op zoek naar een jasbeschermer voor je fiets van 28 inch? Dan raden wij je van harte deze jasbeschermers van het merk Hesling aan.

Deze jasbeschermers krijg je in een set van 2 geleverd, waardoor je aan beide kanten de jasbeschermers op je fiets kunt zetten.

Nadat je dit hebt gedaan, geniet je van een prima bescherming. Dit is onder meer aan het gebruikte materiaal (lakdoek) te danken.

Ook zijn deze jasbeschermers erg fraai vormgegeven en is de kwaliteit meer dan prima. Bovendien wegen deze jasbeschermers slechts 440 gram per paar.
2. Gazelle Jasbeschermerset 28 Inch 39 Cm Transparant

Heb je een Gazelle fiets? Dan kun je wellicht het beste voor speciale jasbeschermers van dit merk kiezen.

Mocht daar inderdaad je voorkeur naar uitgaan, raden wij je deze Gazelle Jasbeschermerset 28 Inch 39 Cm Transparant aan. Deze set bestaat uit 2 stuks, waarmee je van veel gemak verzekerd bent.

Wat bij deze jasbeschermers direct opvalt, is de kleurstelling. Je kijkt dwars door deze jasbeschermers heen, waardoor je fiets een fraaie uitstraling krijgt/behoudt.

Deze jasbeschermers zijn van kunststof vervaardigd, beschikken over een slotgat, zijn voor 28 inch fietsen geschikt en wegen slechts 205 gram.
3. Piaggio Jasbeschermers Set 26 Inch 46 Cm

Heb je een 26 inch fiets? Dan zijn bovenstaande jasbeschermers eigenlijk net een maatje te groot. In plaats daarvan kun je beter voor deze Piaggio Jasbeschermers Set 26 Inch 46 Cm kiezen. Deze set van jasbeschermers is uitermate geschikt voor een 26 inch fiets.

Deze jasbeschermers zijn volledig in het zwart uitgevoerd, wegen 320 gram en zijn van PVC gemaakt. Dit materiaal is tegen een stootje bestand, waardoor je van een jarenlange levensduur verzekerd bent.

Ook beschikken deze jasbeschermers over een slotgat en een interessant prijskaartje. Voor deze set betaal je slechts 17,50 euro.
4. Hesling jasbeschermers 51 cm smoke

Deze jasbeschermers van het merk Hesling zijn om meerdere redenen uniek. Zo valt direct de smoke kleurstelling op. Dit houdt in dat de jasbeschermers niet volledig transparant zijn, maar slechts deels. Dit brengt een unieke uitstraling met zich mee.

Ook deze jasbeschermers zijn voor 28 inch fietsen geschikt. De lengte is 51 centimeter, het gewicht is 280 gram en de jasbeschermers beschikken over een slotgat.

Dankzij dit slotgat kun je ‘gewoon’ op de gewenste manier gebruik maken van je fietsslot. Deze set kost bovendien slechts een paar euro.
5. Falkx Jasbeschermers Linnen Doek

Gaat je voorkeur uit naar zwarte jasbeschermers? Dan kun je voor deze Falkx Jasbeschermers Linnen Doek kiezen.

Deze jasbeschermers zien er strak uit, zijn voor 28 inch fietsen geschikt en beschikken over beugels. Door deze beugels ben je in staat om de jasbeschermers makkelijk en stevig aan je fiets te bevestigen.

Ondertussen is de kwaliteit van deze jasbeschermers prima te noemen. De jasbeschermers beschermen je jas goed, zitten stevig en zijn ook nog betaalbaar. Voor deze set van 2 jasbeschermers betaal je pakweg 15 euro.
6. Hesling jasbeschermers 28 inch no. 6 Elegance

Deze jasbeschermers van Hesling zijn om meerdere redenen interessant te noemen. Ten eerste vanwege de kleurstelling en het gebruikte materiaal.

Deze jasbeschermers zijn in het grijs uitgevoerd, waardoor ze niet al te erg opvallen. Doordat de beschermers van kunststof gemaakt zijn, geniet je ook nog eens van een prima kwaliteit.

Door dit materiaal wegen deze jasbeschermers slechts 77 gram per stuk. En zoals je kunt zien, zijn deze jasbeschermers van een groot slotgat voorzien.

Dit stelt je in staat om deze jasbeschermer voor of achter de vork te plaatsen. Let wel op: bij aanschaf krijg je geen bevestigingsclips geleverd.
7. Hesling jasbeschermers Secura no.5 28 inch transparant

Deze top 7 jasbeschermers sluiten we af met deze variant van Hesling. Deze jasbeschermers zijn van kunststof gemaakt, zijn volledig transparant en zijn voor 28 inch fiets geschikt. Deze jasbeschermers zijn van slotgat voorzien, waardoor je ze ideaal kunt gebruiken.

Bijkomend voordeel: deze jasbeschermers zijn van clips voorzien, waardoor je ze makkelijk aan je fiets kunt bevestigen. Bij deze jasbeschermers valt met name het gewicht op.

De jasbeschermers wegen slechts 240 gram. En voor deze jasbeschermers betaal je slechts 11,80 euro.
Hoe kun je een jasbeschermer op je fiets zetten?

Bij de meeste jasbeschermers doe je dit met behulp van bevestigingsclips. Met deze clips maak je de jasbeschermers aan je spatbord of frame vast, waarna je nergens meer omkijken naar hebt.

Let alleen wel even goed op: bij niet alle jasbeschermers krijg je standaard bevestigingsclips meegeleverd. Als je deze clips niet meegeleverd krijgt, zou je zo nog los moeten bestellen. Of je zou de beschermers op een andere manier vast moeten zetten.

Hoe kies je de beste jasbeschermers voor je fiets uit?

Heb je interesse om nieuwe jasbeschermers voor je fiets aan te schaffen?

Dan is het zaak om op meerdere punten te letten:

  • Wielmaat. De meeste jasbeschermers die we in onze top 7 opgenomen hebben, zijn voor 28 inch fietsen geschikt. Er bestaan echter ook varianten die voor een wielmaat 24 inch of 26 inch geschikt zijn.
  • Kleur. Bij een jasbeschermer moet je goed naar de kleur kijken. Ga je voor een transparante variant? Kies je voor een zwarte variant? Of kies je voor één van de andere kleuren?
  • Materiaal. Je moet ook goed kijken naar het materiaal van de jasbeschermers. Sommige varianten zijn van lakdoek gemaakt, maar de meeste fabrikanten kiezen nu toch voor kunststof. Een andere optie is om voor pvc jasbeschermers te gaan.
  • Merk. Ga je voor een jasbeschermers van een universeel merk? Of kies je voor een jasbeschermer van een A-merk? Wij raden je een A-merk aan óf een jasbeschermer van Hesling. Dat is het beste merk in de wereld van jasbeschermers.
  • Manier van bevestigen. Let goed op de manier van bevestigen van de jasbeschermers. Ga daarbij ook goed na of de clips meegeleverd worden.
  • Gewicht & slotgat. Hoe zwaar is de jasbeschermer precies? Ook dat is een vraag waar je even goed naar moet kijken. Net zoals dat je goed naar het slotgat moet kijken. Een jasbeschermer moet hoe dan ook over een slotgat beschikken!

Let tot slot even goed op waar je de nieuwe jasbeschermer koopt. Je kunt dit het beste bij een specialist doen. En niet bij winkels zoals Gamma of Praxis.
Veelgestelde vragen over een jasbeschermer fiets

Past een jasbeschermer op elke fiets?

Dit hangt heel erg van de wielmaat van je fiets af. Ook moet je goed naar het soort fiets kijken. Een jasbeschermer voor een elektrische fiets is bijvoorbeeld anders vormgegeven dan een jasbeschermer voor een normale fiets.

Hoe hebben wij de beste jasbeschermers voor een fiets beoordeeld?

We hebben hierbij gekeken naar de kleur, het materiaal, het merk, de bevestigingsmanier, het gewicht, het slotgat en de algehele samenstelling. Ook hebben we bewust gekozen voor jasbeschermers van alleen de beste merken.


Meer voor de fiets:


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *