Fiets regenpak: de beste regenpakken voor op de fiets

Laatst bijgewerkt door Joni op februari 18, 2023

Ga je dagelijks op je fiets naar werk of school toe? Grote kans dat je wel eens zeiknat op je werk of school aankomt.

Het regent immers regelmatig in ons land, waardoor een fiets regenpak eigenlijk onmisbaar is.

Een fiets regenpak is een compleet pak. Een pak dat bestaat uit een fiets regenjas en een fiets regenbroek.

Je kunt ervoor kiezen om losse fiets regenkleding te kopen, maar het is veel praktischer om voor een compleet regenpak te kiezen.

Wat is het beste regenpak voor op de fiets?

Wil je liever nooit meer zeiknat op school of werk aankomen? Schaf dan één van onderstaande regenpakken voor op de fiets aan.

Deze regenpakken zijn in onze test als beste naar voren gekomen.

Beste unisex fiets regenpak – AGU Passat Regenpak Essential

Regenpak AGU Passat Essential

Hoef je niet per sé een regenpak voor dames óf voor heren te hebben?

Dan raden wij je graag dit opvallend gekleurde regenpak van AGU aan. Dit betreft een zogeheten unisex regenpak; het is dus voor beide sekse geschikt.

Dit regenpak is uiteraard volledig waterdicht, valt erg goed op en is ook nog betaalbaar.

Daarnaast beschikt dit regenpak over ventilatie over de gehele rug, voldoende reflecterende strips en zijstrepen én een capuchon.

Deze capuchon is op meerdere manieren naar wens te ‘verstellen’. Je geniet hierdoor tijdens je fietstocht altijd van het gewenste gemak.
Beste fiets regenpak voor dames – AGU GO Regenpak Essential

AGU GO Regenpak Essential unisex

Het beste regenpak voor dames is eveneens van het merk AGU.

Dit regenpak is volgens het merk ook een unisex regenpak, maar wij vinden dit vooral een heel geslaagd exemplaar voor dames. Dit is te danken aan de strakke broek en kleurstelling.

Met dit regenpak hoef je in ieder geval nooit meer nat op je werk of studie aan te komen. Het regenpak is 100% waterdicht, van een prima kwaliteit en ook nog eens ademend.

Enige aandachtspunt is dat dit regenpak vrij prijzig is. Het fiets regenpak voor dames voldoet echter wél aan al onze verwachtingen.
Beste fiets regenpak voor heren – Ralka Regenpak Intensive

Ralka Regenpak Intensive

Voor heren raden wij het AGU Passat Regenpak Essential óf dit Ralke Intensive regenpak aan.

Dit regenpak is in een opvallende blauwe kleurstelling uitgevoerd, waardoor je te allen tijde goed opvalt. Dat is ook nog te danken aan de reflecterende strepen.

Belangrijk voordeel van dit pak is het materiaalgebruik. Ralka heeft 190T polyester gebruikt in combinatie met getapete naden.

Deze materialen zorgen voor de gewenste waterdichtheid én werkt ook nog ademend. Tijdens je fietstocht zweet je hierdoor nooit meer.

Ook verkrijgbaar in grote maten tot XXL.
Beste fiets regenpak voor kinderen – Result Regenpak

Result Regenpak kinderen

Komt je kind regelmatig zeiknat op school aan? Dan is het de hoogste tijd om een goed fiets regenpak voor je kind aan te schaffen.

Wij adviseren hierbij dit Result Regenpak. Dit regenpak is in een basic kleur uitgevoerd, heeft strakke broekspijpen en is volledig waterdicht.

Door de strakke broekspijpen is dit regenpak ideaal voor op de fiets. Bovendien is dit een regenpak dat door zowel jongens als door meisjes gedragen kan worden.

Doordat dit regenpak ook nog een capuchon heeft, blijven alle lichaamsdelen van je zoon/dochter lekker droog!
Beste goedkope fiets regenpak – C-line Regenpak

C-line Marine Regenpak

Geef je bij voorkeur zo min mogelijk geld aan het fiets regenpak uit? Check dan eens dit pak van C-Line.

Dit is niet het allerbeste regenpak, maar het pak kost slechts 25 euro. Bovendien is dit pak voor unisex geschikt, in 2 kleuren te verkrijgen en in meerdere maten te verkrijgen.

Het regenpak is van 100% polyester gemaakt en de naden zijn volledig dichtgemaakt. Je geniet hierdoor van de gewenste waterdichtheid.

Dankzij de reflectiestrepen, zakken in de jas, ritssluiting en ventilatie openingen op de rug geniet je van nóg meer voordelen.

Al met al een fiets regenpak met een prima prijs-kwaliteitsverhouding.
Waar hebben we de fiets regenpakken op beoordeeld?

Wil je graag een goed regenpak voor op de fiets aanschaffen? Zorg er dan voor dat je heel kritisch bent.

Toen wij op zoek naar de beste varianten gingen, kwamen wij al snel veel matige regenpakken tegen. Die regenpakken lijken op het eerste oog prima, maar zijn binnen de kortste keren kapot. Of zijn niet 100% waterdicht.

Alle regenpakken die wij geprobeerd hebben, hebben we kritisch beoordeeld. Hierbij hebben we naar tal van factoren gekeken.

Welke factoren dit precies zijn, bespreken we graag hieronder.

Is het regenpak wel voor op de fiets geschikt?

Kind regenpak fiets

Allereerst hebben we kritisch naar de pasvorm van het regenpak gekeken.

Als je het regenpak op de fiets wilt dragen, moet het regenpak namelijk aan twee eisen voldoen:

  • De broekspijpen mogen niet al te wijd zijn. Op het moment dat je een fiets regenbroek met wijde pijpen draagt, bestaat de kans dat de pijpen in je ketting terechtkomen. Absoluut niet wenselijk.
  • Je moet de pijpen naar wens om je been heen kunnen sluiten. Dit is mogelijk als het regenpak klittenbandsluiting heeft. Hier gaat veelal onze voorkeur naar toe in plaats van bijvoorbeeld een ritssluiting.

Kwaliteit

Zoals hierboven al aangegeven; lang niet alle regenpakken zijn van de gewenste kwaliteit. Bij het beoordelen van de regenpakken hebben wij dan ook kritisch naar de kwaliteit gekeken.

Dit hebben we aan de hand van twee factoren gedaan:

  • Materiaalgebruik: voor welke materialen heeft de fabrikant gekozen? Wij zien het liefste een hoogwaardige vorm van polyester in combinatie met getapete naden. Deze materialen zorgen voor de 100% waterdichtheid.
  • Ervaringen van andere kopers: ook hebben wij ons gericht op de ervaringen van andere kopers. Als een regenpak op veel positieve beoordelingen kan rekenen, is dit volgens ons een belangrijk en veelzeggend punt.

Nog een kleine aanvulling op bovenstaande: we hebben ook naar de tests van andere instanties gekeken.

Zo heeft de ANWB ook een interessante test uitgevoerd. Dit gaf ons nog meer aanknopingspunten om kritisch de kwaliteit te beoordelen.

Voor wie is het regenpak geschikt?

kinderen in regenpakken

Voor wie wil je een fiets regenpak aanschaffen? Voor jezelf of wellicht voor je kind? Dit is uiteraard bepalend voor het aanbod waaruit je kunt kiezen.

Maar, let wel op: veel fabrikanten geven aan dat hun regenpak voor unisex geschikt is.

Bij sommige regenpakken vinden wij dat echter een nogal opvallende benaming. Het is aan jezelf om ook hier even kritisch naar te kijken.

Design

Het is wellicht niet het belangrijkste punt, maar wij hebben ook naar het design gekeken.

Hierbij hebben we ook op meerdere punten gelet:

  • Pasvorm: zoals hierboven al beschreven, moet een fiets regenpak over een bepaalde pasvorm beschikken.
  • Kleur: regenpakken worden tegenwoordig in allerlei kleuren uitgevoerd. Onze voorkeur gaat uit naar een opvallend gekleurd regenpak.
  • Reflecties: kies je voor een donker gekleurd regenpak? Prima, zolang het regenpak maar over voldoende reflectiestrepen beschikt.
  • Afwerking: ook hebben we nog even snel naar de afwerking gekeken. Zijn de naden bijvoorbeeld volledig getapet?

Overige aandachtspunten

Man geel regenpak

Zijn dit alle punten waarop we de fiets regenpakken hebben beoordeeld? Nee, allerminst. Tijdens het beoordelen van de regenpakken hebben we ook naar andere punten gekeken.

Eén van de voorbeelden hiervan is de capuchon. De meeste regenpakken hebben een capuchon, maar de capuchon is bij elk regenpak anders.

Sommige capuchons kun je bijvoorbeeld op een handige manier wegwerken, terwijl dit bij andere pakken niet mogelijk is.

Verder hebben we gekeken naar het ademende vermogen van het regenpak.

Beschikt het regenpak bijvoorbeeld over ventilatieopeningen op de rug? Erg wenselijk, aangezien de kans op zweten anders erg groot is.

Tot slot hebben we gekeken naar de aanwezigheid van zakken. Om meerdere redenen vinden we het toch wel handig als de regenjas én regenbroek zakken hebben.

Bepaal voor jezelf in hoeverre je hier waarde aan hecht.

Meer voor op de fiets:


Categorieën: Accessoires

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *