Kinderfiets 16 inch kopen? Bekijk de Top 7 & Koopgids

Laatst bijgewerkt door Kaz op april 12, 2023

Ben je op zoek naar een kinderfiets van 16 inch? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten. Wij deden research en hebben de beste 16 inch fietsen voor je getest.

Zo hoef je niet lang te zoeken om de beste fiets voor jouw kleine te vinden.

Dit artikel trappen we af met de beste kinderfietsen van 16 inch. Daarna ontdek je de meest geschikte leeftijd voor de 16 inch fiets.

En kom je te weten waar je bij het kinderfietsje op kunt letten. Tot slot geven we passende alternatieven.

Top 7: Beste kinderfiets 16 inch

Wil je een goede kinderfiets van 16 inch kopen? Daar helpen we je graag bij op weg! Wij selecteerden de beste 16 inch kinderfietsen. Zo besparen wij jou de zoektocht.

De fietsen zijn bijzonder stevig en van goede kwaliteit. Stuk voor stuk zijn de kinderfietsen van goede kinderfiets merken. Bovendien zijn ze geselecteerd van fijne winkels, waar je vaak een aanbieding vindt:

1: B’TWIN City kinderfiets

Btwin kinderfiets

De B’TWIN City kinderfiets van 16 inch staat op de eerste plaats. En dat is niet voor niets. Dit 16 inch fietsje heeft veel pluspunten. Allereerst zijn de looks niet te missen. De kinderfiets is verkrijgbaar in een mooie grijsblauwe en rode kleur.

Uniek voor de fiets is het remsysteem. Er wordt gebruik gemaakt van een handrem die speciaal is afgestemd op kinderhanden. Ook de hoogte van het zadel kun je precies afstellen op de lengte van jouw kind.

Een absoluut pluspunt is ook het lichte gewicht. De kinderfiets weegt slechts 7,3 kg. Dat maakt de fiets erg wendbaar. Voor kinderen extra soepel in gebruik.
2: B’TWIN BMX Wipe 500

Een 16 inch fiets van goede kwaliteit is ook de B’TWIN BMX Wipe 500. Wat bij de fiets opvalt, is het toffe design. Dit is een BMX fiets in het klein. De fiets heeft een stevig frame en kan daardoor goed tegen een stootje.

De handrem en V-brakes maken remmen eenvoudig. De pedalen van de fiets hebben extra veel grip. En het frame is gebouwd op een goede zithouding. Daarmee heeft de fiets iets weg van een mountainbike van 16 inch.
3: Nogan Puck Turquoise

Een echte aanrader is de Nogan Puck. Dit is een mooi kinderfietsje van 16 inch. Het frame heeft een mooie turquoise kleur en is versierd met bloemen en roze velgen. Een stoere meisjes fiets van 16 inch dus.

De 16 inch kinderfiets heeft zijwieltjes en een voordrager. Zo kan jouw kleine voorop eigen spulletjes meenemen. Voor de veiligheid zijn er reflectoren op de fiets gemonteerd. En wordt er bij de fiets een mooie fietsbel geleverd.

Het verstelbare zadel is extra comfortabel vanwege de vering. Ook het stuur kun je in hoogte verstellen.
4: Amigo Sweetheart Meisjesfiets

Zoek je voor jouw kleine een meisjes fiets van 16 inch? Dan is de Amigo Sweetheart een goede optie. Dit kinderfietsje heeft een lieflijk design. Het frame heeft een roze kleur en is versierd met hartjes. Een ontwerp dat veel jonge meiden aan zal spreken!

De 16 inch meidenfiets heeft daarnaast zijwieltjes en een voordrager. Op de fiets zitten 2 soorten remmen: een handrem en terugtraprem.

Zo kan jouw kleine veilig met beide remsystemen om leren gaan. Verder heeft de 16 inch meidenfiets een standaard, verstelbaar zadel, fietsbel en reflectoren.
5: AMIGO BMX FUN jongensfiets

Zijn die meisjes fietsen van 16 inch niet wat je zoekt? Ga dan voor een stoere jongens fiets. Van het merk Amigo heb je de 16 inch BMX kinderfiets. Dit kinderfietsje heeft een zwart met groen design. Kleuren die de meeste jongens aanspreken.

De fiets is erg geschikt als jouw kleine veilig met het fietsen wilt oefenen. Er zitten namelijk zijwieltjes aan de fiets gemonteerd.

Als jouw kleine het fietsen eenmaal onder de knie heeft, haal je de zijwieltjes er eenvoudig af. Daarnaast is het zadel verstelbaar, heeft de fiets reflectoren en 2 soorten remmen.
6: SJOEF Classic

SJOEF-Classic-fiets-meisje-6-jaar

Nog zo’n mooie meisjes fiets van 16 inch is de SJOEF Classic. De meisjesfiets heeft een lichtroze kleur en is versierd met een unicorn en hartjes.

Ook dit is een 16 inch fiets met zijwieltjes. Al kunnen die zijwieltjes natuurlijk ook worden gedemonteerd. Met de voordrager en bagagedrager kan jouw kleine zelf spullen meenemen.

Erg handig is daarnaast het in hoogte verstelbare zadel. Voor de veiligheid is de fiets voorzien van 2 soorten remmen: een handrem en terugtraprem.

Bovendien heeft de fiets een bel, gesloten kettingkast en reflectoren. Binnen enkele minuten is de fiets al te monteren.
7: Supersuper Little Miss

De Supersuper Little Miss is een kinderfiets waar elk meisje van 4 tot 6 jaar blij van wordt. De leuke accessoires maken het roze met blauwe fietsje uniek.

Aan het stuur hangen leuke slingers en voorop zit een mandje. Achterop kan jouw kleine meid een pop meenemen in het poppenzitje.

De kinderfiets is voorzien van een terugtraprem en meerdere reflectoren. Het frame is gemaakt van staal. Dat maakt de fiets extra stevig.

De fiets wordt grotendeels gemonteerd geleverd. Bij ontvangst zet je zelf de laatste onderdelen in elkaar. Dit is in no-time gefikst.
Voor welke leeftijd is een 16 inch fiets geschikt?

De kinderfiets van 16 inch is een geschikte kinderfiets voor 4 jarigen. Ook is dit een goede fiets voor kids van 5 jaar of 6 jaar. De geschikte leeftijd blijft echter een gemiddelde inschatting.

De lengte van jouw kleine speelt namelijk ook een grote rol. Is jouw kleine tussen de 100 cm en 115 cm lang? Dan is het 16 inch fietsje een goede maat.

Kinderfiets 16 inch kopen? Hier let je op:

Wil je het ruime aanbod aan 16 inch fietsen kunnen vergelijken? Dan is het slim om meer te weten van de kinderfiets. Wij geven aan waar je op kunt letten. Er zijn namelijk meerdere soorten, samenstellingen en accessoires verkrijgbaar.

Soorten

In het aanbod zie je verschillende soorten 16 inch fietsen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een stadsfiets, BMX of mountainbike van 16 inch.

Daarnaast zie je ze in retro design. De retro 16 inch fiets heeft een karakteristiek ontwerp.

In het design van de 16 inch kinderfietsen zie je ook een duidelijk onderscheid. Er zijn jongens- en meisjes fietsen van 16 inch. De meiden fietsen zijn wat fleuriger en vaak roze van kleur. Terwijl de jongensfietsen juist een stoer design hebben.

Kies hierin de fiets die jouw kleine aanspreekt. Een jongens BMX kinderfiets kan immers ook leuk zijn voor stoere meisjes.

Samenstelling

Het is bovendien aan te raden om goed op de samenstelling van de fiets te letten.

Het gaat hierbij om enkele eigenschappen:

  • Remmen

Bij de 16 inch kinderfietsen zie je grofweg 2 remsystemen: een handrem en/of een terugtraprem. Heeft het kinderfietsje beide remsystemen? Dan kan jouw kleine goed met het remmen oefenen. Ook maakt dit de fiets extra veilig.

  • Verstelbaarheid

Het is voor jou geen nieuws dat kinderen snel groeien. Daarom komt het goed van pas als de kinderfiets van 16 inch verstelbaar is. Bij veel soorten kun je het zadel en het stuur in hoogte aanpassen.

  • Zichtbaarheid

Voor de veiligheid is het ook erg belangrijk dat jouw kind goed te zien is. Op het fietsje zitten daarom vaak reflectoren bevestigd. Kijk hoeveel en waar de reflectoren gemonteerd zijn. Eventueel kun je ook verlichting op de fiets monteren.

  • Spatbord en kettingkast

De meeste kinderfietsen van 16 inch hebben een spatbord en kettingkast. Dit is echter niet altijd het geval. Wil je dat jouw kind zijn/haar kleding goed schoon houdt? Let er dan op of deze onderdelen aanwezig zijn.

Accessoires

kinderfiets 16 inch kopen

De kinderfiets kun je aanvullen met veel toffe en handige accessoires. Een praktische toevoeging zijn bijvoorbeeld de zijwieltjes.

Een 16 inch fiets met zijwieltjes helpt jouw kind zijn balans te bewaren. Jouw kleine kan zo de nodige vaardigheden opdoen en oefenen met het fietsen.

Er zijn ook accessoires die het kinderfietsje van 16 inch voor jouw kleine aantrekkelijker maken. Bij een damesfiets kun je bijvoorbeeld een poppenzitje tegenkomen. Of denk aan slingers aan het stuur.

En wil jouw kleine spulletjes mee kunnen nemen? Dan kan een voordrager handig zijn. Op de voordrager plaats je bijvoorbeeld een kleine tas.

Wat zijn alternatieven voor een kinderfiets van 16 inch?

Is het kinderfietsje van 16 inch toch niet wat je voor jouw kleine zoekt? Weet dan dat er genoeg alternatieven zijn. Alleen al qua maat kun je met de kinderfietsen veel kanten op.

Wil je voor jouw kind een kleinere fiets aanschaffen? Ga dan voor een 12 of 14 inch kinderfiets.

Ook zijn ze er in grotere maten. Een kinderfiets voor kinderen van 6 tot 8 jaar, is bijvoorbeeld de 18- of 20 inch kinderfiets. Nog oudere kinderen kunnen beter uit de voeten met een 22 inch kinderfiets.

Vanaf een leeftijd van 9 jaar is de 24 inch kinderfiets aan te raden. En vanaf 10 jaar de 26 inch kinderfiets.

Zoek je juist een heel ander type fiets? Dan zou je ook de loopfiets van 16 inch kunnen overwegen. Op de loopfiets komen kinderen van A naar B, zonder te trappen. Ze oefenen met balans en coördinatie. Een ideaal opstapje naar een echte kinderfiets.

Waar te koop?

Er is ruim voldoende aanbod aan kwalitatieve 16 inch kinderfietsen. Neem een kijkje bij onderstaande webshops om een uitgebreid aanbod te bekijken:
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste kinderfietsen van 16 inch geselecteerd?

Voor het samenstellen van de top 7 zijn veel 16 inch fietsjes met elkaar vergeleken. In die vergelijking werd met name gelet op stevigheid en de prijs- en kwaliteitsverhouding. De reviews van gebruikers werden ook in het besluit meegenomen. Op basis van deze aspecten zijn de beste soorten geselecteerd.

Wat is de geschikte leeftijd voor een kinderfiets van 16 inch?

De kinderfiets van 16 inch wordt aangeraden voor kinderen tussen de 4- en 6 jaar oud. Qua lengte is de fiets geschikt voor kids tussen de 100- en 115 cm lang.

Waar koop je een 16 inch fiets?

Veel goede kinderfietsen van 16 inch zijn te koop bij Bol.com en de Decathlon. Bij de winkels is regelmatig een aanbieding te vinden. Daarnaast zijn de kinderfietsen tweedehands te koop.


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *