Elektrische fatbike 2 personen kopen? De Top 7, Opties & Regels

Laatst bijgewerkt door Kaz op januari 30, 2024

Op zoek naar een elektrische fatbike waar je met 2 personen op kunt rijden? Maar weet je niet of ze bestaan? En zo ja, wat je opties zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf ervan?

In dit artikel kom je erachter: wij hebben het uitzoekwerk namelijk al voor je gedaan! Voordat we dieper ingaan op je opties en de regelgeving omtrent e-fatbikes delen we de best geteste exemplaren.

Dit zijn de 7 beste elektrische fatbikes voor 2 personen:

 1. Grünberg E-Times Tour
 2. AGM GT25
 3. Troy Diablo 7 Speed
 4. Phatfour FLX
 5. Diablo X1
 6. Rayvolt Retro Ringo
 7. Knaap AMS Spacegrey Edition

Bestaan er elektrische fatbikes voor 2 personen?

Vraag je je af of er überhaupt elektrische fatbikes voor 2 personen bestaan? Dan kun je je hart ophalen: deze bestaan zeker!

Zoals je in onze top 7 hebt kunnen zien, zijn er meerdere e-fatbikes geschikt om met z’n tweeën op te toeren. Tijdens ons onderzoek hebben we echter gemerkt dat de meeste fatbikes met elektrische ondersteuning geschikt zijn voor 1 persoon.

Het gros van de modellen is namelijk voorzien van een 1-persoonszadel. Dit betekent dan ook automatisch dat je niet op iedere elektrische fatbike met 2 personen kunt rijden.

Toch zijn er elektrische fatbikes op de markt met een groter zadel. Deze zadels bieden plek voor een extra persoon achterop. Je kunt het vergelijken met een zadel wat op een brommer of snorfiets zit.

Regelgeving wat betreft elektrische fatbikes voor 2 personen

elektrische fatbike 2 personen

Als we het hebben over elektrische fietsen in het algemeen gelden dezelfde verkeersregels als voor normale fietsen. Ook als het gaat om het vervoeren voor twee personen.

Om je goed te kunnen informeren over de regelgeving hebben we advies gevraagd bij de Rijksoverheid. We zetten de regels voor het fietsen met een elektrische fatbike 2 personen op een rijtje:

 • De elektrische fatbike voor 2 personen heeft geen kenteken nodig;
 • Om erop te fietsen heb je geen rijbewijs nodig en er geldt geen minimumleeftijd;
 • Het is niet verplicht om een WA-verzekering af te sluiten;
 • Wel ben je verplicht om op het fietspad óf op het bromfietspad te rijden;
 • Hierbij hoef je geen helm te dragen;
 • De e-fatbike heeft een maximale trapondersteuning tot 25 kilometer per uur;
 • Je moet meetrappen om vooruit te kunnen komen;
 • Het maximale vermogen van de elektromotor is 250 watt.

Voldoet de 2-persoons elektrische fatbike aan bovenstaande kenmerken? En houd je je aan deze regels? Dan gelden dezelfde regels voor een elektrische fatbike voor 2 personen.

Elektrische fatbike voor 2 personen met andere kenmerken

Let op: niet iedere fatbike heeft echter dezelfde kenmerken als een e-bike voor 2 personen. Denk hierbij aan een gashendel, zodat je niet altijd hoeft te trappen. Dan gelden er toch echt andere regels om met de 2-persoons elektrische fatbike te rijden.

Ten eerste moet de fatbike een typegoedkeuring hebben, zoals een bromfiets of snorfiets. Of bij hoge snelheden een speed pedelec goedkeuring. In dit geval moet je rekening houden met onderstaande regels:

 • Je moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs voor het type voertuig en afhankelijk van welke goedkeuring geldt er een minimumleeftijd;
 • Ook het hebben van een verzekering en een kenteken is verplicht;
 • En voor je eigen veiligheid is het verplicht om een helm te dragen tijdens het rijden op de fatbike.

We raden je aan om je goed te laten informeren door de dealer bij het kopen van een e-fatbike. Het kan namelijk soms voorkomen dat hij voorzien is van kenmerken die verboden zijn. Hierdoor ben je in overtreding als je er toch mee gaat rijden op de openbare weg.
Veelgestelde vragen

Wat kost een fatbike e-bike voor 2 personen?

Afhankelijk van het type fatbike en het merk mag je aardig diep in de buidel tasten. Elektrische fatbikes voor 2 personen zijn namelijk niet de goedkoopste uitgave. De meeste modellen kosten tussen de 2500 en 3000 euro. Er zijn echter goedkopere fatbikes waar je zo’n 2000 euro voor neerlegt.

Waarom een 2-persoons elektrische fatbike kopen?

Buiten het feit dat elektrische fatbikes er superstoer uitzien, heeft het kopen van een 2-persoons exemplaar meer redenen. Als de fatbike voldoet aan de regels en kenmerken van een normale e-bike heb je namelijk geen rijbewijs nodig. Ook mag je zonder helm rijden en hoef je geen dure WA-verzekering af te sluiten. Een laatste reden is dat het rijden op een 2-persoons e-fatbike goed voor het milieu is!

Hoe weet ik of een fatbike met elektrische ondersteuning geschikt is voor 2 personen?

Eigenlijk is dat heel simpel: controleer of de fatbike een groot zadel heeft en check het maximale belastbare vermogen. De meeste e-fatbikes die geschikt zijn voor twee personen hebben een maximale draaglast van 180 kilogram.

Elektrische fatbike met kinderzitje, is dit mogelijk?

De meeste fatbikes zijn geschikt om een extra persoon of bagage mee te nemen. Hierdoor bestaat de mogelijkheid om een kinderzitje op de bagagedrager van de fatbike te plaatsen. Hierbij moet je natuurlijk wel rekening houden met het maximale draagvermogen van de bagagedrager.


Categorieën: Elektrische fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *