Beste driewieler voor peuters en baby’s (ook met duwstang)

Laatst bijgewerkt door Simon op september 16, 2023

Ben je op zoek naar de leukste driewieler voor je baby? Of wil je voor je peuter een geweldige driewieler aanschaffen? In dit artikel ben je aan het juiste adres.

In dit artikel vind je namelijk de beste driewielers voor je kind. Bij het selecteren van deze driewielers hebben we uiteraard gekeken naar de verschillende leeftijden van een kind.

De beste opties in het kort:

 1. Beste driewieler met duwstang voor peuters – Little Tikes 4-in-1 Blauw
 2. Beste driewieler met duwstang voor je baby – Smoby Be Move ConfortRoze
 3. Beste loopfiets driewieler voor 1 en 2 jarigen – Bandits & Angels Smart bike 4in1 Classic
 4. Beste houten driewieler – 2Cycle 2-in-1 Loopfiets en Driewieler
 5. Beste driewieler met trappers – Billy Papaya Zwart
 6. Beste driewieler voor 3 jarigen – Topmark 4 in1 Driewieler
 7. Beste Puky driewieler (met duwstang) – Puky Driewieler CAT S6 Ceety

Vergelijk de beste driewielers voor kinderen

De aanschaf van een driewieler is eigenlijk altijd een goed idee. Ongeacht hoe oud je kind is, wat je wensen zijn of hoeveel geld je aan de beste driewieler uit wilt geven.

Doordat het aanbod bijzonder uitgebreid is, vind je bovendien altijd een geschikte driewieler.

Wil je graag een driewieler voor je kind van 1 jaar aanschaffen? Wil je graag een driewieler voor je kind van 3 jaar aanschaffen? Of wil je graag de beste driewieler met duwstang aanschaffen?

In onderstaande reviews vind je direct wat in dat geval de beste koop voor je is. Voor allerlei categorieën zijn wij alvast op zoek gegaan naar de beste driewieler!

1. Beste driewieler met duwstang voor peuters – Little Tikes 4-in-1 Blauw

little_tikes_3-wieler_duwstang_peuter

De beste driewieler met duwstang; dat is volgens ons deze driewieler van Little Tikes. Deze driewieler ziet er geweldig uit, biedt veel mogelijkheden en is ook uiterst veilig. Bovendien is het een feit dat deze driewieler voor elke peuter geschikt is.

Als je kind nog niet al te oud is, komt de duwstang goed van pas. Met dank aan deze duwstang kun je de driewieler voortduwen.

Zonder dat dit je heel veel kracht kost. Is je kind iets ouder en kan je kind daardoor zelf kracht zetten? Dan kun je de duwstang loskoppelen, waardoor de driewieler ook direct een ander design krijgt.

Volgens Little Tikes is deze driewieler voor vier fasen geschikt:

 • Fase 1: in deze fase duw jij de driewieler aan. De veiligheidsbeugel zorgt ervoor dat je kind nog niet zelf kan sturen.
 • Fase 2: in deze fase kun je je peuter zelf laten oefenen met het sturen. Dit doe je door de veiligheidsbeugel weg te halen.
 • Fase 3: in deze fase gaat je kind zelf leren de pedalen te gebruiken. Je kunt je kind ondertussen wel nog helpen met sturen.
 • Fase 4: in deze fase verwijder je de duwstand, waarna je je kind geheel zelfstandig kunt laten fietsen en sturen.

Deze driewieler beschikt over veel handige extra’s. Zo heeft deze driewieler opbergruimte, massieve banden, een zonnescherm, een voetensteun en speciale houders om drinken mee te nemen. Al met al een prima kinder driewieler met trappers.

👍 Voordelen:

 • Voor vier fasen geschikt
 • Beschikt over opbergruimte, een zonnescherm en voetensteun
 • Voor een leeftijd van 1 tot 4 jaar oud geschikt
 • Beschikt over massieve banden
 • Is erg veilig

👎 Nadelen:

 • Vrij prijzig
2. Beste driewieler met duwstang voor je baby – Smoby Be Move ConfortRoze

smoby_be_move_driewieler_duwstang_baby

Voor een baby raden wij deze duwfiets met stang aan. Dit fietsje met duwstang is veilig, ziet er leuk uit en is geschikt voor kinderen van 10 maanden tot 3 jaar oud. Voor een baby van nog 10 maanden oud is het sowieso niet aan te raden om gebruik van een driewieler te maken.

Bij deze driewieler valt het leuke design direct op. Daarbij is het ook goed om te weten dat je deze driewieler in meerdere kleuren kunt kopen. Je kunt kiezen voor deze roze uitvoering, maar ook voor een blauwe uitvoering. Ideaal voor je zoontje.

Deze driewieler beschikt over een ergonomische en stevige duwstang. Door op deze stand kracht te zetten, laat je de driewieler vooruit rollen.

Op deze manier kun je heerlijke wandelingen met je kind maken. Jouw kind zit veilig en comfortabel op de loopfiets.

Naarmate je kind ouder wordt, blijft deze driewieler voldoende mogelijkheden biedt. Daarvoor komen onder andere de trappers, de achterwieltjes en het stuur goed van pas.

👍 Voordelen:

 • Ergonomische en stevige duwstang
 • Geschikt vanaf een leeftijd van 10 maanden
 • Leuk design (in meerdere kleuren te verkrijgen)
 • Veilig en stabiel
 • Gunstig(er) geprijsd

👎 Nadelen:

 • Onduidelijke handleiding, waardoor montage lastig kan zijn
3. Beste loopfiets driewieler voor 1 en 2 jarigen – Bandits & Angels Smart bike 4in1 Classic

bandits_&_angels_driewieler_1_en_2_jarigen

Ben je op zoek naar de beste driewieler voor je kind van 2 jaar oud? Dan kun je het beste kijken naar een loopfiets driewieler. Een driewieler in de vorm van een loopfiets biedt namelijk een hoop voordelen.

In onze ogen is dat zeker het geval als je voor deze loopfiets met 3 wielen kiest. Deze loopfiets ziet er geweldig uit, is van een prima kwaliteit en is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar oud.

Ook is het fijn dat je het zadel kunt verstellen, waardoor je kind ook op 2 jarige leeftijd nog prima van deze loopfiets gebruik kan maken.

De stuurbegrenzer, geluidsarme wielen en het omkeerbare frame zijn ook ideaal. Met name het omkeerbare frame is uniek; dankzij dit frame kun je deze driewieler naar een tweewieler ombouwen. Handig als je kind iets ouder is en nog steeds van deze loopfiets gebruik wil blijven maken!

👍 Voordelen:

 • Zowel een driewieler als een tweewieler
 • Fraai design (hout)
 • Voor kinderen vanaf 1 jaar oud geschikt
 • Veilig en multifunctioneel

👎 Nadelen:

 • Niet ideaal voor een groot kind; achteras zit te dicht op het zadel
4. Beste houten driewieler – 2Cycle 2-in-1 Loopfiets en Driewieler

2cycle_2_houten_driewieler

Wil je hoe dan ook een houten driewieler hebben? Dan raden wij deze variant van het merk 2Cycle van harte aa. Dit betreft niet alleen een houten driewieler, maar ook een houten loopfiets. Met dank aan deze 2-in-1 in functie kan je kind jarenlang gebruik maken van deze houten driewieler.

Wat wij ook fijn vinden, is dat je uit zes kleuren kunt kiezen. Je kunt kiezen voor roze, blauw, grijs, rood, zwart en turquoise. Ongeacht voor welke kleur je kiest, geniet je van een tof design. Een design waar je kind ongetwijfeld ook dol op gaat zijn.

Deze driewieler is geschikt voor kinderen tot 25 kilogram. Weegt je kind (veel) zwaarder? Dan is het aan te raden om de driewieler niet meer te gebruiken. Het houten frame kan in dat geval mogelijk het gewicht van je kind niet meer dragen.

👍 Voordelen:

 • Voor kinderen van 1 tot 3 jaar geschikt
 • In zes kleuren te verkrijgen
 • Als loopfiets én als driewieler te gebruiken
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

👎 Nadelen:

 • Maximaal draaggewicht van 25 kilogram
5. Beste driewieler met trappers – Billy Papaya Zwart

billy_papaya_driewieler_met_trappers

Wil je voor kind een driewieler met trappers aanschaffen? Dan kun je volgens onze test niet om deze Billy Papaya heen. Deze driewieler ziet er super leuk uit, is van een prima kwaliteit en biedt vrij veel mogelijkheden. Zo is deze driewieler geschikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar oud.

Deze driewieler beschikt niet allen over trappers, maar ook over een verstelbaar stuur. Met dank aan het stevige zadel (hoogte van 35 centimeter) zit je kind erg fijn op deze driewieler.

Dankzij de trappers kan je kind op gang komen en veel plezier maken. Daarbij beschikt deze driewieler ook nog over een bel, over een spatbord, over fijne handvaten en over veiligheidshandvaten.

Wil je kind door weer en wind fietsen? Deze driewieler beschikt over anti-slip pedalen. Dankzij de anti-slip laag glijden de voeten van je kind nooit weg.

Wel zo fijn en veilig. Ook hoef je voor deze beste driewieler met trappers niet de hoofdprijs te betalen. Ondertussen kun je ook nog uit vier kleuren kiezen.

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor kinderen 2 tot 5 jaar oud
 • Verstelbaar stuur (55 tot 62 centimeter)
 • Erg leuk en fraai design
 • Beschikt over massieve banden
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • In meerdere kleuren te verkrijgen

👎 Nadelen:

 • Maximaal draaggewicht van 25 kilogram
6. Beste driewieler voor 3 jarigen – Topmark 4 in1 Driewieler

topmark_4_in1_driewieler_3_jarigen

Is een driewieler alleen voor de jongste kinderen geschikt? Nee, zeker niet. Ook voor een 3-jarig kind is een driewieler nog al te leuk. Dat is zeker het geval als je kiest voor deze driewieler van Topmark.

Deze driewieler is geschikt voor kinderen van 1 tot 5 jaar oud. In onze ogen is deze driewieler echter het leukste voor kinderen van 3 jaar tot 5 jaar oud.

Dit komt onder andere doordat dit een multifunctionele driewieler betreft. Je kind kan op deze driewieler fietsen, maar je kunt de driewieler ook ombouwen tot een loopfiets.

Hierbij is het ook ideaal dat je het stuur en het zadel kunt verstellen. Mocht je kind hard groeien, pas je hier de driewieler voortdurend op aan.

Bijkomend voordeel is dat deze driewieler slechts 4,5 kilogram weegt. Met dank aan dit minieme gewicht neem je deze beste driewieler voor 3-jarigen echt overal mee naar toe.

👍 Voordelen:

 • Geschikt tot 5 jaar oud
 • Als driewieler én als loopfiets te gebruiken
 • Fraai design
 • In drie kleuren te verkrijgen
 • Weegt slechts 4,5 kilogram
 • Verstelbaar stuur en zadel

👎 Nadelen:

 • De wieltjes zijn niet super breed
7. Beste Puky driewieler (met duwstang) – Puky Driewieler CAT S6 Ceety

puky_driewieler_cat_s6_met_duwstang

Spreekt het merk Puky jou wel aan? En wil je daarom de beste Puky kinderfiets aanschaffen? Als je bereid bent om diep in de buidel te tasten, raden wij deze Puky Driewieler CAT S6 Ceety aan. Dit is geen goedkope driewieler, maar het is wel een unieke (en geweldige) variant.

Puky brengt altijd wel bijzondere driewielers uit. Met deze driewieler heeft men zichzelf echter weten te overtreffen. De driewieler ziet er ontzettend leuk uit, biedt veel handige extra’s en is geschikt voor kinderen van 2 tot 4 jaar oud. De enige ‘vereiste’ die hieraan gesteld wordt, is dat je kind minimaal 80 centimeter hoog is.

Bij deze driewieler geniet je van een multifunctionele duwstang, van opbergruimte, van een verstelbare zitting, van veiligheidshandvatten, van een 5-punts gordel en van een stuurvergrendeling. Met dank aan meerdere van deze functies/eigenschappen is dit een uiterst veilige driewieler.

De driewieler is ook nog eens erg praktisch. Dát komt onder andere door de duwstang en door de extra opbergruimte. Een geweldige Puky driewieler wat ons betreft, maar wel een prijzige driewieler. Als je bereid bent om het bedrag voor deze driewieler te betalen, maak je je kind ongetwijfeld heel bij. En jezelf ook!

👍 Voordelen:

 • Premium driewieler
 • Onwijs fraai en uniek design
 • Geschikt voor kinderen van 2 tot 4 jaar oud
 • Met opbergruimte en multifunctionele duwstang
 • Ideaal voor zowel kind als voor ouder

👎 Nadelen:

 • Behoorlijk prijzig
Waar moet je op letten bij het kopen van een driewieler?

Heb je het idee om een nieuwe driewieler voor je kind aan te schaffen? Zoals je hierboven hebt kunnen zien, heb je uit nogal veel soorten driewielers de keuze. Wij raden je daarom aan om een hele goede vergelijking te maken. Een goede vergelijking waarbij je op onderstaande criteria kunt/moet letten.

 • Leeftijd van je kind. Je moet goed kijken hoe oud je kind is en welke driewieler voor je kind geschikt is. Uiteraard is het interessant om een driewieler op de groei aan te schaffen.
 • Design van de driewieler. Uiteraard moet je ook goed naar het design van de driewieler kijken. Let goed op de vormgeving, op de kleurstelling en op het materiaalgebruik.
 • Samenstelling van de driewieler. Moet het een driewieler met trappers zijn? Moet het een driewieler met een duwstang zijn? Of moet het een driewieler met extra veel opbergruimte zijn? Qua samenstelling kan een fabrikant heel veel kanten op, dus kijk hier kritisch naar.
 • Prijskaartje van de driewieler. Hoeveel geld wil je aan de beste driewieler uitgeven? Bovengenoemde driewielers laten duidelijk blijken dat de prijzen nogal uiteenlopen.
 • Kwaliteit van de driewieler. Wij raden je graag aan om altijd voor een driewieler (of loopfiets) van een A-merk te kiezen. De A-merken zijn simpelweg in staat om de gewenste kwaliteit te leveren.


Meer over kinderfietsen:


Categorieën: Fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *