Driewieler met duwstang kopen? De 7 beste duwfietsen

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 16, 2023

Zoek jij een driewieler voor jouw kleine? Die je op veel manieren kunt gebruiken? Dan is de driewieler met duwstang iets voor jou! 

Met deze driewieler kan jouw kleine zelfstandig op pad. Maar kun je hem of haar ook vooruit duwen. In dit artikel vertellen we je meer over dit handige fietsje met duwstang. 

Kom allereerst te weten welke fietsen met duwstang de beste zijn. Vervolgens vertellen we je voor wie de driewieler met duwstang bedoeld is. En kom je meer te weten over de voordelen.

Ga je zelf op zoek naar de kinderfiets met duwstang? Wij vertellen je waar je op moet letten!

Dit zijn de 7 beste driewieler fietsen met duwstang

Wil jij een goede driewieler met duwstang kopen? En heb je geen zin om lang te zoeken? Dan hoeft dat niet! Wij zochten voor je uit welke fietsen met duwstang de beste opties zijn voor jouw kleine. 

In het toplijstje hebben wij gezorgd voor een gevarieerd aanbod. De duwfietsen zijn er in diverse kleuren en samenstellingen. Daarnaast hebben ze verschillende unieke eigenschappen. Hierdoor zit er altijd wel een fietsje met duwstang bij voor jouw baby en/of peuter. 

1: Beste driewieler met duwstang Little Tikes – Little Tikes Trike 4-in-1

little_tikes_3-wieler_duwstang_peuter

Als het om kinderspeelgoed van topkwaliteit gaat, is Little Tikes een goed merk. Daar is de Little Tikes Trike een goed voorbeeld van. 

Dit is een 4-in-1 driewieler in een blauwe kleur. Dat maakt de driewieler geschikt voor 4 verschillende fasen. Het is mogelijk om de driewieler te duwen, terwijl jouw kleine ook kan oefenen met sturen en/of trappen.

Later kan de duwstang verwijderd worden, zodat kinderen zelfstandig kunnen fietsen. 

De Little Tikes Trike is veilig, heeft een voetensteun en zonnescherm. Daarnaast heeft de 3 wieler opbergruimte achter het fietsje. De duwfiets is geschikt van 1 jaar tot 4 jaar. Het maximaal toegestane gewicht is 23 kg. En de duwstang is verstelbaar.
2: Beste duwfiets met opbergruimte – Smoby Be Move Confort

smoby_be_move_driewieler_duwstang_baby

Het beste fietsje met duwstang van Smoby, is de Smoby Be Move. De Smoby Be Move is wit met roze van kleur. Het is een fietsje voor kinderen van 10 maanden- tot 3 jaar oud. Tot een gewicht van 25 kg kunnen kinderen van het fietsje genieten. 

Aan veiligheid is bij deze duwfiets goed gedacht. Het is voorzien van een veiligheidsgordel, vergrendelbaar stuur en trappers. De geruisloze wielen en de verstelbare zitting zijn voor jouw kleine erg comfortabel. 

Ook geniet je zelf van wat comfort. Aan de verstelbare duwstang kan een handige tas worden bevestigd. 
3: Blauw fietsje met duwstang – Smoby Be Move Blauw

Een erg goedkope duwfiets van Smoby, is de Smoby Be Move. De driewieler met duwstang heeft een wit met blauwe kleur. Kinderen vanaf 15 maanden kunnen er gebruik van maken. Tot een maximaal gewicht van 25 kg

De duwfiets is voorzien van massieve wielen, stuurvergrendeling en een veiligheidsgordel. Ook is de duwstang verstelbaar en zijn de pedalen voorzien van een anti-slip laagje. 

Achterop de fiets zit een mooie bak om spullen mee te nemen. Die bak kun je ook kiepen.

Al met al is dit een stevige, veilige en stijlvolle 3 wieler met duwstang. 
4: Goede kinderfiets met duwstang – QPlay Driewieler Comfort 4 in 1

Het merk QPlay verkoopt deze veelzijdige fiets met duwstang. Dit is een erg comfortabele driewieler. 

De driewieler heeft een grijze kleur, waardoor de fiets zowel geschikt is voor jongens als voor meisjes. Het maximaal belastbare gewicht is 25 kg. Vanaf 1 jaar oud kan de duwfiets worden gebruikt. 

Verder heeft de driewieler een verstelbare duwstang, anti-slip trappers en een opbergtas. De fiets is voorzien van een zonnekap en een zachte zitting voor extra comfort. Voor de veiligheid is er een stevige gordel en een afneembare veiligheidsbeugel aanwezig. 
5: Duwfiets 1 jaar – KinderKraft Tricycle Easytwist

Zoek je een driewieler met duwstang voor kinderen vanaf 1 jaar? Kijk dan eens naar dit model van KinderKraft. Dit is een stevige driewieler met duwstang, die van alle markten thuis is.

De fiets met duwstang heeft een grijze kleur en kan in 5 verschillende standen worden gebruikt. 

Het zitje is omkeerbaar en zowel de zonnekap als duwstang is afneembaar. Ook de veiligheidsbeugel en de gordel kun je demonteren. 

Voor kleintjes is het fijn dat de trillingen worden gedempt. Dit maakt het zitje extra comfortabel. Goede eigenschappen zijn daarnaast de robuuste lekbestendige wielen en de anti-slip pedalen. Het maximaal toegestane gewicht is 25 kg
6: Driewieler met duwstang peuter – Kettler Startrike

Ook de Kettler Startrike hoort in het toplijstje thuis. De driewieler heeft een rood met gele kleur. Hierdoor is de kinderfiets met duwstang geschikt voor meisjes en jongens. 

Al vanaf 2 jaar is de driewieler geschikt. En dat tot een maximaal gewicht van 50 kg. Een bovengemiddeld sterke driewieler met duwstang dus. 

Pluspunten zijn de verstelbare zitting en de zandbak. Achterop de fiets zit een zandbak die je kunt kiepen. De duwstang kan in lengte worden versteld. Daarnaast beschikt het fietsje over een verstelbaar stuur en geluidsarme wielen. 
7: Goedkope 3 wieler met duwstang – Smoby Be Fun

Nog een goed betaalbare fiets met duwstang, is de Smoby Be Fun. De roze loopfiets met duwstang is geschikt vanaf 15 maanden. Het maximaal belastbare gewicht is 25 kg. De duwfiets heeft massieve wielen. 

Het stuur van de fiets is in hoogte verstelbaar en kan worden vergrendeld. Ook het zitje kan worden aangepast. Voor de veiligheid kan jouw kleine de gordel omdoen.

Verder is de duwstang verstelbaar en afneembaar. De maximale hoogte van de duwstang is 95 centimeter. 
Waarom een driewieler met duwstang?

De fiets met duwstang heeft meerdere voordelen. Zowel voor jouw peuter, als voor jou als volwassene. 

Voor kinderen geeft de 3 wieler met duwstang veel stabiliteit. Het is een goede manier om met het fietsen te oefenen. De fiets blijft goed in balans en biedt de mogelijkheid om motorische vaardigheden op te bouwen. 

Daarnaast zijn er ook voordelen voor volwassenen. Jouw kind kan zelfstandig met de duwfiets spelen. Maar je hebt ook de mogelijkheid om haar/hem vooruit te duwen. In die zin is de fiets met duwstang vergelijkbaar met een buggy of kinderwagen. 

Voor welke leeftijd is de fiets met duwstang geschikt?

In grote lijnen is de driewieler met duwstang geschikt voor een peuter. Dat zijn kinderen van 2 jaar tot 4 jaar

Er zijn echter ook duwfietsen die voor hele kleine kinderen geschikt zijn. Denk aan een driewieler met duwstang voor kids van 1 jaar of zelfs jonger

Fietsje met duwstang kopen? Hier let je op:

driewieler met duwstang

Als je zelf op zoek gaat naar de fiets met duwstang merk je het al snel, er is een ruim aanbod. Dan is het wel zo fijn als je weet waar je op moet letten. Anders is het immers lastig om het brede assortiment te filteren.

Daarom vertellen we je meer over de belangrijkste eigenschappen. Per eigenschap geven we je meer informatie:

Formaat en leeftijd

De duwfietsen zijn er in verschillende maten. De afmetingen hangen samen met de leeftijd waarvoor de duwfiets geschikt is. In de productomschrijving zie je vaak een leeftijdsindicatie.

Er staat voor welke minimum- en maximumleeftijd de driewieler met duwstang geschikt is. Naast de leeftijd zie je staat soms ook de aangeraden lengte vermeld. 

Maximaal toegestaan gewicht

De loopfiets met duwstang kan met een bepaald gewicht worden belast. Voor de veiligheid moet je rekening houden met een bepaald maximum. Bij de meeste duwfietsen ligt dat maximale gewicht tussen de 20 kg en 50 kg

Wil je er zeker van zijn dat de driewieler met duwstang veilig is? Blijf dan onder dit maximaal belastbare gewicht. De richtlijn voor het maximale gewicht kan ook een indicatie zijn als je wilt bepalen of de duwfiets voor jouw kind geschikt is. 

Duwstang

Je kunt ook op de eigenschappen van de duwstang letten. Bij de fiets met duwstang kan de duwstang bijvoorbeeld verstelbaar zijn. Dat is wel zo prettig. Als je de duwstang op de juiste hoogte in kunt stellen, kun je goed rechtop blijven lopen. 

Ben je zelf wat langer? Dan is het ook goed om naar de hoogte van de duwstang te kijken. Kijk of de duwstang hoog genoeg is. Vaak ligt de hoogte rond de 100 centimeter. Ze zijn ook te vinden met een extra hoge duwstang. 

Bovendien is het een fijne eigenschap als de duwstang afneembaar is. Dan kan jouw kleine de driewieler ook als fietsje gebruiken. Dat kan op latere leeftijd handig zijn. 

Opbergruimte

Het verschilt of de duwfiets opbergruimte heeft. Soms zie je onderin bij de duwfiets een bagagebak. Daar kan jouw kleine spulletjes in meenemen.

In sommige gevallen is deze bak ook kiepbaar. Dat kan een leuke eigenschap zijn als jouw kleine de bak als zandbak wilt gebruiken. 

Er kan ook opbergruimte zijn voor volwassenen. Dat geeft je de mogelijkheid om zelf iets mee te nemen. Dan kan er aan de duwstang bijvoorbeeld een tas worden vastgemaakt. Of zie je aan de duwstang een bekerhouder. 

Ontwerp

Als je het aanbod vergelijkt, vallen de uiteenlopende ontwerpen je waarschijnlijk al snel op. De 3 wieler met duwstang is vaak voorzien van vrolijke felle kleuren. Kleuren die jonge kinderen aanspreken. 

Ook zijn de fietsen met duwstang er in een wat minder kleurrijk design. Deze variant doet meer aan een buggy denken, vanwege de volwassen uitstraling.

Er is vaak ook onderscheid gemaakt tussen duwfietsen voor jongens of meisjes. Genoeg keuze dus. Het is daarom maar net wat jouw kleine qua design aanspreekt. 

Prijs

De prijs voor de duwfiets hangt erg af van waar je de duwfiets koopt. Daarnaast speelt het een grote rol of je gebruik maakt van een aanbieding. 

Gemiddeld kost de driewieler met duwstang rond de 70-80 euro. Ook kun je al voor zo’n 40 euro over de duwfiets beschikken.

De prijs is wat dat betreft erg uiteenlopend. Ook kun je natuurlijk gebruik maken van een aanbieding. Dan schaf je het fietsje extra voordelig aan. 

Daarom raden wij aan om je vooral op de verhouding tussen prijs en kwaliteit te focussen. Het is belangrijk dat je waar krijgt voor je geld. Ga na of de reviews positief zijn of kijk of het merk betrouwbaar is. 

Alternatieven voor een fietsje met duwstang

Is de driewieler met duwstang toch niet wat je zoekt? Dan zijn er genoeg leuke en vergelijkbare alternatieven.

Allereerst kun je denken aan een driewieler zonder duwstang. Dit is een normale driewieler voor peuters en baby’s. Een klein fietsje met 3 wielen waarop jouw kleine met het fietsen kan oefenen.

Bij deze variant ontbreekt de duwstang. Hierdoor kun je zelf de duwfiets niet besturen. 

Een andere optie is de loopfiets. De loopfietsen zijn er al voor de allerkleinsten. Voor zowel een peuter als baby kun je geschikte varianten vinden. Je kunt ook voor een combinatie tussen beiden gaan. Dat is de driewieler-loopfiets.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste driewielers met duwstang geselecteerd?

Wij maakten een overzicht van alle mogelijke driewielers met duwstang. Van die driewielers vergeleken wij de kwaliteit. Er werd gelet op stevigheid, design en gebruiksgemak. Ook de reviews waren voor het eindbesluit van belang. Op basis daarvan werden de beste soorten geselecteerd. 

Voor welke leeftijd is een duwfiets geschikt?

Gemiddeld is de driewieler met duwstang vanaf 1 jaar oud te gebruiken. Wanneer een kind er klaar voor is, hangt ook af van de ontwikkeling en motorische vaardigheden. Ook voor kids van 2 jaar of 3 jaar is de duwfiets geschikt. 

Hoe gebruik je een driewieler met duwstang?

Jouw peuter kan op de duwfiets plaatsnemen. Vervolgens kan hij/zij zichzelf met de duwfiets vooruit bewegen. Maar je kan ook als volwassene de duwfiets besturen. Daar is de duwstang voor gemaakt. 

Kunnen kinderen zelfstandig fietsen op een driewieler met duwstang?

Ja, dat is mogelijk. De driewieler met duwstang is voorzien van trappers. Kinderen kunnen hierdoor zelf met het trappen oefenen en zelfstandig fietsen. 

Waar koop je een fiets met duwstang?

De fiets met duwstang is bij veel winkels te koop. Er is een grote kans dat je de duwfiets vindt bij Intertoys. Voor een goedkoper model of een aanbieding kun je het aanbod bij Lidl in de gaten houden.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *