Driewieler loopfiets kopen? Beste loopfietsjes met 3 wielen

Laatst bijgewerkt door Joni op december 15, 2022

Op jonge leeftijd hebben kinderen nog een hoop te leren. Een kind moet allerlei vaardigheden opbouwen, handigheidjes leren en moet dit bij voorkeur op een leuke manier te doen.

Om meerdere vaardigheden op een leuke manier aan je kind aan te leren, is de aanschaf van een driewieler loopfiets aan te raden.

Een loopfiets driewieler is voor elk kind een leuk voertuig. Je kind beleeft veel plezier aan zo’n loopfietsje met 3 wielen, ontwikkelt meerdere vaardigheden én kan het loopfietsje overal gebruiken.

Bijkomend voordeel: er bestaan allerlei soorten loopfietsjes.

Zo kun je voor een loopfietsje voor een kind van 1 kiezen, voor een loopfietsje voor een kind van 2 jaar en voor een loopfietsje voor een kind van 3 jaar. Ook zijn er speciale loopfietsen voor kinderen van 4 jaar.

Wat per leeftijd de beste loopfietsen met 3 wielen zijn, lees je in dít artikel!

Top 7 beste loopfietsen met 3 wielen

Wil je graag een driewieler loopfiets voor je kind aanschaffen? Kijk dan in eerste instantie goed naar de leeftijd van je kind.

Zoals je in onderstaande reviews leest, is er namelijk per leeftijd een specifieke soort loopfiets met 3 wielen waar je voor kunt kiezen.

Ons advies: neem onderstaande reviews op je gemakje door. Bekijk vervolgens de verschillende 3 wieler loopfietsen goed en hak de knoop door.

Via de buttons in dit artikel bestel je snel de gewenste loopfiets 3 wieler. 

1. Beste loopfietsje 1 jaar – 2Cycle 2 in 1 Loopfiets/Driewieler

2Cycle 2 in 1 loopfiets driewieler

De 2Cycle 2 in 1 Loopfiets/Driewieler is volgens ons het beste loopfietsje voor een kind van 1 jaar. Dit is vooral aan de samenstelling te danken; 1 wiel aan de voorzijde en 2 wielen aan de achterzijde.

Door de 2 wielen aan de achterzijde blijft je kind altijd stabiel op dit fietsje zitten.

Bovendien ziet dit fietsje er super leuk uit. Mocht de roze kleur je niet helemaal aanspreken, kun je uit nog 5 andere kleuren kiezen.

Dit fietsje is ook nog om te bouwen naar een normale loopfiets; je kind kan hierdoor tot een leeftijd van 3 jaar gebruik maken van dit loopfietsje.
2. Beste loopfietsje 2 jaar – Veloretti Tricycle

Veloretti Tricycle driewielerloopfiets

Is je kind op dit moment 2 jaar oud? Kies dan voor de Veloretti Tricycle. Dit is een stoer loopfietsje met 2 wielen aan de achterzijde.

Je kind zit hierdoor volledig in balans op dit fietsje en beleeft hier een hoop plezier aan. Doordat dit loopfietsje met 3 wielen zo eenvoudig vormgegeven is, kan hier weinig aan kapot gaan. Erg fijn.

Dit fietsje koop je overigens prima op de groei. De zithoogte is namelijk 35 cm, waardoor je kind tot een leeftijd van pakweg 4 jaar hier gebruik van kan maken.

Dit is ook te danken aan de maximale belastbaarheid van 40 kilogram.
3. Beste loopfietsje 3 jaar – Billy 4 in 1 Driewieler 

Billy 4 in 1 driewieler

Voor een kind van 3 jaar oud raden wij de Billy 4 in 1 Driewieler aan. Deze driewieler is als normale driewieler te gebruiken, maar ook als een loopfiets en normale fiets.

Als je deze loopfiets voor je 3-jarige zoon of dochter koopt, beleeft hij/zij hier jarenlang plezier aan.

Bijkomend voordeel is dat dit loopfietsje over massieve banden beschikt. Je kind is op een leeftijd van 3 jaar oud mogelijk erg nieuwsgierig en probeert daarom nieuwe dingen uit.

De massieve banden zijn gelukkig tegen een stootje bestand.  Voor deze loopfiets voor een kind van 3 jaar betaal je bovendien niet de hoofdprijs.
4. Sajan Loopfiets Horse

Sajan Loopfiets Horse

De Sajan Loopfiets Horse is een prima driewieler loopfiets voor een kind van 1 jaar.

Deze loopfiets is compact uitgevoerd, uniek vormgegeven en heeft een zithoogte van 22 centimeter. Je kind van 1 jaar zit hierdoor erg aangenaam.

Wat ook direct opvalt, is dat 2 wielen zich aan de voorzijde bevinden. De fiets rijdt/loopt hierdoor anders dan de bovenstaande varianten.

De banden zijn gelukkig anti lek banden, je kind zit fijn op het zadel en deze loopfiets met 3 wielen is goedkoop. Wat wil je nog meer?
5. Scoot and Ride Highwaykick 1

Scoot and Ride Highwaykick 1

Ben je vooral op zoek naar een veelzijdige driewieler loopfiets voor je kind? Dan is de Scoot and Ride – Highwaykick 1 de perfecte variant voor je.

Deze loopfiets is namelijk om te bouwen tot een step; je kind maakt hierdoor komende jaren met veel plezier gebruik van deze driewieler.

Deze driewieler is in 6 kleuren te verkrijgen, belastbaar tot 50 kilogram en makkelijk om te bouwen.

Ook is het voor je kind relatief makkelijk om zijn/haar evenwicht te behouden; dit is te danken aan de twee wielen aan de voorzijde. 
6. Bandits & Angels Smart bike 4in1 Classic Loopfiets

Bandits & Angels Smart Bike 4in1

Gaat je voorkeur uit naar een loopfiets van hout? En wil je voor je kind van 1 á 2 jaar oud een geschikte driewieler loopfiets aanschaffen?

Check dan deze veelzijdige loopfiets van Bandits & Angels. Deze houten loopfiets gebruik je als driewieler loopfiets, maar ook als een tweewieler. 

Ook is het uniek dat je het frame om kunt draaien, dat het zadel in hoogte verstelbaar is en dat je deze loopfiets naar wens aan kunt kleden.

Zo kun je voor op deze loopfiets een leuk rieten mandje aanschaffen. Grote kans dat je zoon/dochter dat érg leuk vindt.
7. Puky Loopfiets

Puky Loopfiets Pukymoto Retro

Uiteraard mag een loopfiets driewieler van Puky niet in deze top 7 ontbreken.

Deze Puky loopfiets beschikt over een groot voorwiel, twee kleinere achterwielen, een comfortabel zadel en een toffe kleurstelling.

Deze loopfiets is geschikt voor kinderen van 2 tot 4 jaar oud, maar is wel tot maximaal 20 kilogram te belasten.

Bij deze loopfiets ben je van een ultieme kwaliteit verzekerd. Daarnaast draagt deze loopfiets de komende maanden/jaren bij aan de ontwikkeling van je kind.

Je kind ontwikkelt met deze Puky loopfiets 3 wieler tal van vaardigheden.
Driewieler loopfiets kopen: wat is voor jouw kind de beste variant?

Wil je graag voor je kind een loop driewieler aanschaffen? Dan doe je er verstandig aan om goed naar het huidige aanbod te kijken. Let hierbij vooral op onderstaande punten.

De leeftijd van je kind

Driewieler loopfiets kopen

Dit is het uitgangspunt tijdens je zoektocht naar een geschikte driewieler. Is je kind op dit moment bijvoorbeeld 1,5 of 2 jaar oud?

Ga dan voor een loopfiets 2 jaar met 3 wielen. Zo’n loopfiets past perfect bij de leeftijd van je kind.

Ons advies is om een dergelijke driewieler loopfiets te kopen die met het kind mee kan groeien. Kies bijvoorbeeld voor een 3 wieler loopfiets die je op meerdere manieren om kunt bouwen.

Dáármee zorg je ervoor dat je kind ook de komende jaren met veel plezier gebruik van zijn/haar driewieler maakt.

Afmetingen, belastbaar gewicht & design

Verder adviseren wij je om goed naar de volgende drie punten te kijken:

  • Afmetingen: hoe groot is de driewieler loopfiets precies? Ook dat is iets dat je af moet stemmen op de leeftijd van je kind. Is je kind nou bovengemiddeld groot of juist kleiner dan gemiddeld? Let dan nog beter op de afmetingen van de driewieler loopfiets.
  • Belastbaar gewicht: een goede driewieler loopfiets heeft een vrij hoog belastbaar gewicht. Je kind kan in dat geval jarenlang van het voertuig gebruik maken, óók als hij/zij zwaarder begint te worden.
  • Design: uiteraard moet je ook goed naar het design van de driewieler loopfiets kijken. Ga goed na of je de vormgeving fraai vindt en of de kleurstelling bij je zoon of dochter past. De tijd dat je per sé voor een roze of blauwe variant moest kiezen, ligt achter ons.

Eigenschappen van de loopfiets

Driewieler loopfiets rood 3 jaar

Wij raden je ook aan om goed naar de eigenschappen van de loopfiets te kijken.

Beschikt de loopfiets bijvoorbeeld over een comfortabel zadel? En is de loopfiets van stevige banden voorzien?

Hierbij moet je ook goed naar de verdeling van de wielen kijken. Zitten de 2 wielen aan de achterzijde van de loopfiets of juist aan de voorzijde? 

Aanvullende accessoires

Ga je een driewieler loopfiets voor je kind aanschaffen? Zorg er dan voor dat je ook aanvullende accessoires aanschaft.

Zo kan de aanschaf van een fietshelm voor je kind erg verstandig zijn. Zeker als je kind steeds nieuwsgieriger wordt, ziet hij/zij gevaren niet al te goed in. 

Verder is het bij sommige driewieler loopfietsen mogelijk om aanvullende accessoires aan te schaffen. Je kunt hierbij denken aan een leuke rieten mand en vergelijkbare accessoires.

Veelgestelde vragen over driewieler loopfietsen

Wat is de beste driewieler loopfiets voor een peuter en baby?

Loopfiets baby 3wieler

Wat de beste driewieler loopfiets voor een peuter of baby is, hangt vooral van de leeftijd van je kind af.

Hierboven hebben wij de beste driewieler loopfietsen voor 1-, 2-, en 3-jarigen besproken. Kies bij voorkeur voor één van die varianten.

Wanneer loopfiets van 3 naar 2 wielen?

Dit is volledig afhankelijk van de vaardigheden van je kind. Is je kind probleemloos in staat om zijn/haar evenwicht te behouden? Dan kun je de fiets prima ombouwen naar een 2 wieler.

Merk je op dat je kind toch nog enige moeite op de 3 wieler loopfiets heeft? Wacht dan nog even met de overstap naar de variant met 2 wielen.Categorieën: Fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *