Loopfiets 4 jaar kopen? Bekijk de Top 7 beste!

Laatst bijgewerkt door Kaz op april 12, 2023

Heb je een 4-jarig zoontje of dochtertje? Grote kans dat je voor hem/haar op zoek naar leuk speelgoed bent. Eén van de leukste dingen die je als speelgoed kunt geven, is een loopfiets.

Een loopfiets levert voor je kind veel plezier op. Maar, dat is niet het enige. Door een loopfiets is je kind namelijk ook in staat om zijn/haar vaardigheden te verbeteren.

Zo verbetert je kind op een loopfiets de motorische vaardigheden. En ook om zijn/haar evenwicht te bewaren.

Zijn dit voor jou redenen om een loopfiets voor een kind van 4 jaar te kopen? De beste loopfietsen voor een kind van 4 jaar vind je in dit artikel!

Bekijk de 7 beste loopfietsen en schaf de gewenste loopfiets direct aan.

Wat is de beste loopfiets voor een kind van 4?

  1. Veloretti Mini loopfiets
  2. Sjoef Loopfiets 12 inch
  3. Scoot and Ride – Highwaykick 1
  4. BMXie 2 lichtgewicht funky loopfiets
  5. Veloretti Tricycle loopfiets
  6. Polovolt ST16 Elektrische Kinderfiets
  7. Kettler GO Loopfiets

Top 7 beste loopfietsen voor 4 jarigen

Het aanbod van loopfietsen voor een kind van 4 jaar is nogal divers. Wij hebben dit uitgebreide aanbod volledig voor je geanalyseerd; op basis hiervan hebben wij de 7 beste loopfietsen voor 4 jarigen samengesteld.

Neem onderstaande reviews door en schaf de gewenste loopfiets voor een kind van 4 jaar direct aan.

1. Veloretti Mini loopfiets

De Veloretti Mini loopfiets vinden wij de beste loopfiets voor een kind van 4 jaar. Deze fiets ziet er geweldig uit, wordt in 8 kleuren aangeboden en is van staal vervaardigd.

Dankzij dit materiaal oogt de fiets fraai én is de fiets tegen een stootje bestand. Ook is het maximaal belastbare gewicht met 45 kilogram vrij fors.

Ondanks dat staal het hoofdmateriaal is, is deze fiets vrij licht uitgevoerd. Met een totaalgewicht van 4 kilogram is je kind prima in staat om deze loopfiets te gebruiken. Al met al een fraaie en handige loopfiets voor je kind van 4 jaar.




2. Sjoef Loopfiets 12 inch

Geef je het liefste zo min mogelijk geld aan de nieuwe loopfiets 4 jaar uit? Dan kom je al snel bij deze loopfiets van het merk Sjoef uit. Voor deze loopfiets betaal je slechts een paar tientjes, terwijl de fiets het nodige te bieden heeft.

Zo is het ideaal dat het stuur en zadel in hoogte te verstellen zijn. Dat stelt je in staat om deze fiets volledig af te stemmen op de lichaamslengte van je kind.

En je kind maakt hierdoor langere tijd gebruik van deze gave loopfiets. Deze loopfiets heeft een mat zwart frame, een bruin zadel en witte wielen. Super gaaf!




3. Scoot and Ride – Highwaykick 1

Heb je het liefst een veelzijdige loopfiets voor je kind van 4 jaar? Kijk dan eens naar deze Scoot and Ride – Highwaykick 1. Dit is namelijk een loopfiets en een step in één. Je kind beleeft hierdoor nog meer plezier aan deze super gave loopfiets.

Wat hierbij ook een groot voordeel is, is het maximaal belastbare gewicht van 50 kilogram. Zelfs als je kind al wat ouder is, kan hij/zij nog steeds gebruik maken van deze loopfiets. En het omschakelen van loopfiets naar step is ook een fluitje van een cent.




4. BMXie 2 lichtgewicht funky loopfiets

De BMXie 2 lichtgewicht funky loopfiets is wat ons betreft de beste mooie loopfiets 4 jaar. Deze loopfiets heeft een gaaf design, een stoere kleurstelling en is van grote banden voorzien. Je kind voelt zich maar al te stoer op deze loopfiets.

Deze loopfiets heeft een maximaal belastbaar gewicht van 35 kilogram. Mede hierdoor is deze loopfiets tot een leeftijd van zo’n 5 jaar oud geschikt.

Je kind kan dus geruime tijd gebruik maken van deze stoere loopfiets. Met dank aan de voetsteun en voetrem geniet je kind van veel plezier én de gewenste veiligheid.




5. Veloretti Tricycle loopfiets

Heb je het liefste een driewieler loopfiets voor je kind? Dan kun je niet om deze gave loopfiets van het merk Veloretti heen.

Deze loopfiets beschikt over één groot voorwiel en twee grote achterwielen. Mede hierdoor is deze loopfiets perfect in balans. En maakt je kind met veel plezier gebruik van deze loopfiets.

Deze loopfiets heeft een maximaal belastbaar gewicht van 40 kilogram. Dit komt mede doordat Veloretti aluminium voor deze fiets gebruik heeft.

Dankzij dit materiaal is de loopfiets tegen een stootje bestand en relatief licht van gewicht. Dit komt het gebruiksgemak alleen maar ten goede. En daarmee ook het plezier!




6. Polovolt ST16 Elektrische Kinderfiets

Is je 4 jarige zoon of dochter al behoorlijk groot? Dan is de Polovolt ST16 loopfiets mogelijk de beste koop. Dit is niet zomaar een loopfiets, maar is een elektrische loopfiets. Dit betekent dat je kind op deze fiets een behoorlijke snelheid kan behalen.

Maar, wat heeft dit dan met de lengte van je kind te maken? Nou, dit betreft een 16 inch loopfiets. De meeste bovenstaande loopfietsen zijn 12 inch groot, waardoor deze variant significant groter is.

En daardoor is deze fiets meer geschikt voor de grotere jongens en meisjes van 4 jaar oud.




7. Kettler GO Loopfiets

Wil je voor je dochter een schattige loopfiets aanschaffen? Dan is de Kettler GO de beste optie voor je. Deze loopfiets is onwijs schattig vormgegeven, mede door het mandje aan de voorzijde. Ook de kleurstelling van deze loopfiets is super leuk.

Maar, niet alleen het design spreekt ons aan. Deze fiets is bijvoorbeeld tegen een stootje bestand en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 50 kilogram.

Doordat je ook nog het zadel in hoogte kunt verstellen, geniet je kind jarenlang van deze leuke loopfiets. En deze loopfiets 4 jaar is ook nog voordelig geprijsd!




Wat is de beste loopfiets 4 jaar?

loopfiets 4 jaar

Ben je op zoek naar de beste loopfiets voor je kind van 4 jaar oud? Dan zijn er meerdere punten waar je goed op moet letten. De belangrijkste aandachtspunten zetten we graag in deze koopgids voor je uiteen.

Lengte en gewicht van je kind

Ten eerste moet je goed naar de lengte en het gewicht van je kind kijken:

  • Lengte: de lengte van je kind is bepalend voor de inchmaat van de loopfiets. Met name als je zoon/dochter vrij klein is, kun je wellicht beter kijken naar een andere variant. Hierbij kun je denken aan een loopfiets 2 jaar of een loopfiets 3 jaar.
  • Gewicht: het gewicht van je kind moet je afstemmen op het maximaal belastbare gewicht van de loopfiets. Dit gewicht wordt bij elke fiets benoemd.

Soort loopfiets

Ten tweede moet je goed naar het soort loopfiets kijken. Wil je voor een normale loopfiets gaan? Of gaat je voorkeur uit naar een driewieler loopfiets? Met name als je kind moeite met zijn/haar balans heeft, is een driewieler fiets de beste keuze.

Materiaal

Ten derde moet je goed naar het materiaal kijken. Zo kun je kiezen voor een loopfiets van staal, van aluminium of een houten loopfiets. Al deze materialen zijn bepalend voor de uitstraling van de loopfiets, maar ook voor de stevigheid bijvoorbeeld.

Voor een kind van 4 jaar is het wenselijk dat de fiets tegen een stootje bestand is. Waarom? Omdat een kind van 4 jaar toch wel het nodige uit wil proberen. En daardoor mogelijk met de loopfiets ten val komt.

Design

Ben je op zoek naar een loopfiets 1 jaar? Dan kies je wellicht voor je dochter voor een roze variant. En voor je zoon een stoere variant. Maar, hoe zit dat nou met een loopfiets 4 jaar? Dat is volledig aan jezelf om te bepalen.

Alle loopfietsen uit bovenstaande top 7 hebben in ieder geval een gaaf en onderscheidend design. Kijk dus goed naar hetgeen jij mooi vindt!

Verstelbaarheid

Als je kind 4 jaar oud is, is je kind hard aan het groeien. Mede daarom is het heel belangrijk om naar de verstelbaarheid van de loopfiets te kijken. Kun je het zadel in hoogte verstellen? Erg wenselijk! En kun je eventueel ook nog het zadel horizontaal verstellen? Dan zit je al helemaal gebakken.

Loopfiets of kinderfiets voor je kind van 4 jaar?

Kun je beter voor een kinderfiets voor een kind van 4 jaar of voor een loopfiets kiezen? Dit hangt vooral van de ontwikkeling van je kind af. Als je kind nog moeite met zijn/haar evenwicht heeft, kies je beter voor een loopfiets.




Veelgestelde vragen

Hoe hebben wij de beste loopfietsen 4 jaar geselecteerd?

Dit hebben wij gedaan aan de hand van onze uitgebreide test. Hierbij hebben wij gekeken naar de belangrijkste aspecten van de fiets, waaronder het maximaal belastbare gewicht. Ook hebben we gekeken naar de ervaringen van andere kopers.

Wat moet je voor de beste loopfiets 4 jaar betalen?

Dat heb je volledig in eigen hand. Sommige varianten kosten ruim 150 euro, terwijl andere varianten slechts 50 euro kosten. Je kunt dus zelf bepalen hoeveel geld je uitgeeft aan de nieuwe loopfiets voor je kind.


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *