Loopfiets voor een kind van 3 jaar kopen

Laatst bijgewerkt door Simon op april 22, 2023

Ben je voor je 3-jarige zoon of dochter op zoek naar een leuke loopfiets? Maak dan je borst maar nat!

Het aanbod van loopfietsen – en van driewielers – is in de afgelopen jaren bijzonder divers geworden.

Juist doordat het aanbod zo divers is, is het niet altijd makkelijk om de juiste loopfiets uit te kiezen.

Graag helpen wij je hier een handje bij. Wij hebben namelijk het uitgebreide aanbod aan een strenge keuring onderworpen.

Aan de hand van onze test hebben wij uiteindelijk een top 4 samen kunnen stellen. Een top 4 van de beste loopfietsjes voor een kind van 3 jaar.

Het beste loopfietsje voor een kind van 3 jaar – Waarom kopen?

Twijfel je op dit moment nog enigszins over de aanschaf van een loopfietsje? Dat is nergens voor nodig. Een loopfietsje biedt de nodige voordelen voor een kind van 3 jaar oud:

 • Goed voor de coördinatie en het evenwicht van je kind. Door op een loopfiets te ‘fietsen’, traint je kind zijn/haar coördinatie. Ook voor het behouden van het evenwicht is een loopfiets een meer dan prima trainingsmiddel.
 • Je kind beleeft hier veel plezier aan. Een kind vanaf 3 jaar oud beleeft bijzonder veel plezier aan een goede loopfiets. Zo’n loopfiets is dus niet alleen goed voor de (motorische) ontwikkeling, maar ook voor het vermaak van je zoon of dochter.

Wil je optimaal van deze voordelen gaan profiteren? Kies dan voor één van onderstaande loopfietsen. Deze loopfietsen zijn wat ons betreft de beste koop van dit moment.

1. 2Cycle zwart/bruin (1520)

cycle_loopfietsje

Over deze loopfiets van het merk 2Cycle zijn wij om meerdere redenen erg enthousiast. Zo zijn wij van mening dat deze loopfiets echt een heel leuk design heeft.

Dit is te danken aan de stoere massieve banden, aan het stoere stuur en aan het stoere zadel. Ook de kleurstelling van deze loopfiets is volledig naar onze wens.

2Cycle heeft deze loopfiets speciaal voor 2 tot 5 jarige kinderen ontwikkeld. Als je kind op dit moment 3 jaar oud is, is dit dan ook een prima loopfiets.

Je kind kan bovendien nog de komende jaren van deze loopfiets blijven genieten. De enige vereiste hierbij is dat je kind niet meer dan 25 kilo gaat wegen.

Over de kwaliteit hoef je bij deze beste loopfiets ook niet in te zitten. Het merk 2Cycle heeft namelijk alléén voor de beste materialen gekozen. Al met al dus een geweldige loopfiets voor een kind van 3 jaar, inclusief een interessant prijskaartje.

👍 Voordelen:

 • Erg stoer design
 • In meerdere kleuren te verkrijgen
 • Geschikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar oud
 • Van de beste materialen vervaardigd
 • Zadel en stuur zijn te verstellen
 • Interessant geprijsd

👎 Nadelen:

 • Maximaal belastbaar gewicht van 25 kilogram
2. Bandits & Angels loopfiets Starter

angels_loopfiets_3_jaar

Een veelzijdige loopfiets met een waanzinnig leuk design. Dat is toch wel de manier waarop we deze Bandits & Angels loopfiets kunnen omschrijven. Deze loopfiets zien er waanzinnig uit, is geheel naar wens in te stellen en kan leuk aangekleed worden.

Opvallend bij deze loopfiets zijn het zadel en het stuur. Deze onderdelen zijn in een afwijkende kleur uitgevoerd én zijn volledig naar wens te verstellen.

Met dank aan deze verstelbare onderdelen kun je de loopfiets perfect op de lengte van je kind afstemmen. Deze loopfiets is overigens geschikt voor kinderen 2 tot 4 jaar oud.

Iets wat ook ons aanspreekt, is het prijskaartje. Voor deze leuke loopfiets betaal je niet al te veel geld, terwijl je kind wel jarenlang van deze loopfiets gebruik kan maken.

Dát is ook te danken aan het feit dat deze loopfiets van metaal vervaardigd is. Dankzij dit materiaal kan deze loopfiets tegen een stootje.

👍 Voordelen:

 • Stuur en zadel naar wens te verstellen
 • Geschikt voor 2- tot 4-jarige kinderen
 • Leuk design
 • Interessant geprijsd
 • Aan te vullen met bijvoorbeeld een rieten stuurmandje

👎 Nadelen:

 • Het metaal kan gaan roesten
3. Billy 4 in 1 Driewieler – Loopfiets

driewieler_loopfiets_3_jaar

Gaat je voorkeur uit naar een loopfiets met 3 wielen? Ben je er bijvoorbeeld achter gekomen dat je kind nog moeite heeft met het behouden van zijn/haar evenwicht? Dan is deze Billy 4 in 1 driewieler/loopfiets de beste optie voor je.

Dit is niet alleen een loopfiets met drie wielen, maar ook een heuse fiets. Je bent namelijk in staat om dit kinderfietsje geheel naar wens te maken.

Je kunt kiezen tussen een driewieler zonder pedalen, een normale driewieler, een loopfiets en een fiets. In de komende jaren kan je kind dus met veel plezier van deze loopfiets gebruik blijven maken.

Het fietsje zelf ziet er bijzonder leuk uit, is van prima materialen vervaardigd en is naar wens in te stellen. Zo kun je het stuur en het zadel volledig naar wens verstellen.

Met dank aan de gripvaste handgrepen, de antislip pedalen en de massieve banden is dit ook een veilige loopfiets voor je kind van 3 jaar. Al met al een ware aanrader!

👍 Voordelen:

 • Op 4 manieren te gebruiken
 • Geschikt tot een leeftijd van 5 jaar oud
 • Leuk design
 • Verstelbaar stuur en zadel
 • Veilig en van een prima kwaliteit

👎 Nadelen:

 • Maximaal belastbaar gewicht van 25 kilogram
 • Geen goedkope loopfiets
4. Falk Kawasaki Bud Racing Team Motor

loopfiets_motor_3_jaar

Geef jij de voorkeur aan een stoere loopmotor voor je kind van 3 jaar? Dan is deze Kawasaki motor de beste optie voor je. Deze motor ziet er onwijs stoer uit, beschikt over brede banden en levert ongetwijfeld veel plezier voor je kind op.

Iets wat ons bij deze loopmotor aanspreekt, is de robuustheid. Deze motor is van de beste materialen vervaardigd en is erg stevig uitgevoerd. Dit zie je aan de gehele motor, maar overduidelijk ook aan de banden.

Deze massieve banden zijn behoorlijk breed, waardoor de banden prima tegen een stootje kunnen. Dit geldt ook voor de rest van de loopmotor.

Voor je zoon is dit echt een hele leuke motor. Heb je een dochter die gek is op stoere motoren? Dan kun je deze loopmotor uiteraard ook voor je dochter aanschaffen.

Grote kans dat je kind hier de komende jaren veel gebruik van gaat maken. Deze Kawasaki loopmotor is namelijk geschikt voor kinderen tot een leeftijd van 5 jaar.

👍 Voordelen:

 • Super leuk en stoer design
 • Robuust en stevig uitgevoerd
 • Prima kwaliteit
 • Tot een leeftijd van 5 jaar oud geschikt
 • Ideale zit- en stuurhoogte

 👎 Nadelen:

 • Maximaal belastbaar gewicht van 25 kilogram
Waar moet je op letten bij het kopen van een loopfiets voor je kind van 3 jaar?

loopfiets kinderen van 3

Wil je voor je kind van 3 jaar oud een nieuwe loopfiets aanschaffen? Dan is het goed om te weten dat het aanbod erg uitgebreid is. Binnen dit aanbod raden wij vooral de hierboven genoemde varianten aan.

Maar, hoe kun je tussen deze vier varianten nou de beste keuze maken? In onze ogen doe je dit door een goede vergelijking te maken.

Graag helpen wij je nog een handje met het maken van deze vergelijking; neem daarvoor onderstaande tips door.

Bepaal vooraf wat je precies wilt

Allereerst raden we je aan om je wensen goed op een rijtje te zetten. Wil je een stoere loopmotor voor je zoon kopen? Wil je een schattige loopfiets voor je dochter kopen?

Of wil je een combinatie van een driewieler en een loopfiets kopen? Dit zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden die je hebt.

Om binnen het uitgebreide aanbod de juiste keuze te maken, zou je je wensen vooraf goed op een rijtje moeten zetten. Aan de hand van je wensen kun je vervolgens de juiste keuze gaan maken.

Het design van de loopfiets

Wat laten bovenstaande loopfietsen zien? Onder andere dat elke loopfiets een uniek design heeft. Wij raden je daarom aan om heel goed naar het design van de loopfiets te kijken.

Uiteraard moet je hierbij ook rekening houden met de wensen en voorkeuren van jezelf en je kind.

De afmetingen van de loopfiets

Wil je een loopfiets voor je kind van 3 jaar oud aanschaffen? Dan wil je ongetwijfeld dat je kind hier langere tijd gebruik van kunt maken.

Dat is het geval als de loopfiets groot genoeg is en/of als je het zadel en het stuur kunt verstellen. Ga dus goed na wat de afmetingen zijn en of er verstelmogelijkheden zijn.

Eigenschappen van de fiets

We raden je sowieso aan om goed naar de eigenschappen van de peuterfiets te kijken:

 • Van welk materiaal is de loopfiets gemaakt?
 • Heeft de loopfiets massieve banden of luchtbanden?
 • Heeft de loopfiets bijvoorbeeld veiligheidshandvatten?
 • Wat is het maximaal belastbare gewicht van de loopfiets?

De prijs-kwaliteitsverhouding

Niet alle loopfietsen voldoen aan onze kwaliteitseisen. Wij geven daarom absoluut de voorkeur aan loopfietsen van de bekendere kinderfiets merken.

Dat je hier iets meer geld voor moet betalen, zien wij als geen probleem. Juist door net iets meer geld te investeren, kunnen jij en je kind jarenlang van de loopfiets genieten!


Relevante onderwerpen:


Categorieën: Fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *