Wat is de beste loopfiets voor een baby? Bekijk de Top 5!

Laatst bijgewerkt door Kaz op april 12, 2023

Als je kind zo’n 2 jaar oud is, kun je hem/haar op een loopfiets zetten. Op zo’n leeftijd is het evenwicht van een kind waarschijnlijk al voldoende ontwikkeld.

Is je kind op dit moment echter nog geen 1 jaar oud? Ook dan kun je voor een geschikte loopfiets kiezen. In dit artikel vertellen wij je alles over de beste loopfietsen voor een baby.

Is een loopfiets voor een baby veilig? Ja, dat is het absoluut. Althans; dat is het geval als je voor één van de beste baby loopfietsen kiest.

Deze loopfietsen moeten bovendien aan specifieke eisen voldoen, waarover later meer in dit artikel!

Top 5 loopfietsen voor een baby

  1. 2Cycle Mini-Bike Loopfiets
  2. 2Cycle 2 in 1 Loopfiets/Driewieler
  3. Smoby Rookie
  4. Billy 4 in1 Driewieler
  5. Bandits & Angels loopfiets Little Starter

De beste loopfietsjes voor baby’s toegelicht

Heb je interesse om een loopfiets voor je baby te kopen? Dan kun je in principe je pijlen richten op een loopfiets 1 jaar. Die loopfietsen zijn veelal ook geschikt voor een baby. Een loopfiets 2 jaar is daarentegen voor veel baby’s iets teveel van het goede.

Wij raden je graag onderstaande vijf varianten aan. Deze varianten voldoen aan onze eisen, zijn veilig voor een baby en zijn ook nog van een top kwaliteit.

1. 2Cycle Mini-Bike Loopfiets

2Cycle-Mini-Bike-loopfiets-goedkoop

De 2Cycle Mini-Bike Loopfiets is met afstand de beste loopfiets voor een baby. Deze loopfiets ziet er super leuk uit, is van twee wielen aan de voorzijde voorzien en biedt daarmee de gewenste stabiliteit.

Ook is het een groot voordeel dat deze loopfiets zo laag uitgevoerd is. Je baby is hierdoor prima in staat om zittend met zijn/haar voetjes op de grond te komen.

En je kunt deze loopfiets ook nog eens in drie verschillende kleurstellingen aanschaffen. Al met al een super leuke, praktische en veilige loopfiets voor je baby.
2. 2Cycle 2 in 1 Loopfiets/Driewieler

2Cycle 2 in 1 loopfiets driewieler

Gaat je voorkeur uit naar een houten loopfiets voor je baby? Dan kom je al snel uit bij deze variant van het merk 2Cycle.

Deze loopfiets is van hout vervaardigd, wordt in 6 kleuren aangeboden en is voor de komende jaren meer dan geschikt. Je kunt deze loopfiets namelijk ook ombouwen naar een driewieler. En vice versa.

Voor je baby is het aan te raden om ‘m als driewieler in te stellen. Heeft je kind na enige tijd geen moeite meer met zijn/haar evenwicht? Dan kun je deze driewieler prima ombouwen naar een loopfiets. Een geweldige en duurzame optie voor je baby dus.
3. Smoby Rookie

De Smoby Rookie loopfiets vinden wij de beste goedkope loopfiets voor een baby. Voor deze loopfiets betaal je net iets meer dan 3 tientjes. Maar, deze loopfiets levert wel onwijs veel plezier voor je baby op. Dit is voornamelijk te danken aan de vier wielen.

Zowel aan de voor- als achterzijde zijn twee wielen aangebracht. Je baby is hierdoor moeiteloos in staat om zijn/haar balans te behouden. En deze loopfiets voor je baby ziet er ook nog eens gaaf uit.

Met dank aan de grote wielen, maar ook de toffe kleurstelling. Verder voldoet deze loopfiets aan alle veiligheidseisen.
4. Billy 4 in1 Driewieler

Deze Billy 4 in1 Driewieler is een geweldige duurzame loopfiets voor je baby. Zolang je baby nog een baby is, kun je dit voertuig het beste als een driewieler gebruiken.

Is je kind echter in staat om zijn/haar evenwicht te behouden? Dan kun je deze fiets ombouwen naar een loopfiets. Op die manier geniet je kind jarenlang van dit leuke vervoermiddel.

Het design van deze loopfiets is ook super gaaf. Dit is onder meer te danken aan de stoere wielen, de kleurstelling en het relatief hoge stuur. Ook is het handig dat je ’t zadel kunt verstellen. Ook hierdoor is je kind jarenlang in staat om van deze driewieler gebruik te maken.
5. Bandits & Angels loopfiets Little Starter

Voor de allerkleinsten is de Bandits & Angels loopfiets Little Starter de perfecte loopfiets. Deze loopfiets is op een ideale manier vormgegeven, ziet er super leuk uit en is ideaal voor de kleinste baby’s.

Bovendien beschikt deze loopfiets over maar liefst 4 wielen. Dit komt het evenwicht uiteraard alleen maar ten goede.

Deze loopfiets is van enkele handige extra’s voorzien. Wat te denken van geluidsarme wielen? En wat te denken van de stuurbegrenzer? Door de stuurbegrenzer is je baby niet in staat om te ver door te sturen. En dat komt de veiligheid alleen maar ten goede.
Waar moet een goede loopfiets voor een baby aan voldoen?

Wil je een goede loopfiets voor je baby aanschaffen?

Dan is het allereerst goed om te weten dat de loopfiets aan enkele specifieke eisen moet voldoen:

  • Meerdere wielen. Kies voor je baby altijd voor een driewieler loopfiets. Of eventueel voor een variant met vier wielen. Zolang het maar om meer dan twee wielen gaat, is je baby in staat om de gewenste balans te behouden op de fiets.
  • Lage zit. De zithoogte moet op de loopfiets zo laag mogelijk zijn. Dat is de enige manier waarop je baby in staat is om met zijn/haar voetjes op de grond te komen.
  • Veilig. Uiteraard moet de loopfiets voor je baby ook 100% veilig zijn. Dit betekent onder meer dat de fiets aan alle veiligheidseisen moet voldoen. Om daar zeker van te zijn, kies je voor één van bovengenoemde loopfietsen. Of voor een andere loopfiets van een A-merk.

Uiteraard heb jezelf ook nog invloed op de veiligheid. Zo zou je je baby altijd een baby fietshelm moeten laten dragen.

Hoe vind je de beste loopfiets voor je baby?

Als je een baby loopfiets aan wilt schaffen, moet je vooral kritisch zijn. Lang niet alle varianten die aangeboden worden, voldoen aan de eisen. Om tot de beste koop te komen, raden wij je aan om goed op onderstaande punten te letten.

Aantal wielen

Zoals hierboven al aangegeven, moet een loopfiets voor een baby minimaal 3 wielen hebben.

Wil je dat je baby jarenlang van de loopfiets gebruik kan maken? Kijk dan naar een veelzijdige loopfiets. Dat is een driewieler die je naar een loopfiets om kunt bouwen. Zodra je kind zijn/haar evenwicht kan behouden, kun je de driewieler ombouwen naar loopfiets. Erg handig!

Gewicht

Je moet ook goed naar het gewicht van de loopfiets kijken. De loopfiets moet niet al te licht zijn, maar moet ook weer niet al te zwaar zijn. Kies daarom bij voorkeur voor een houten loopfiets, stalen loopfiets of kunststof loopfiets. 

Wat het juiste materiaal is? Dat hangt uiteraard ook van je voorkeuren op het gebied van design af. Deze genoemde materialen brengen allemaal een andere stijl met zich mee.

Zithoogte

Ga ook goed na wat de zithoogte precies is. En is het mogelijk om deze zithoogte aan te passen? Als je die mogelijkheid hebt, kan je kind nog langer gebruik maken van de loopfiets.

Design

Tot slot moet je goed naar het design van de loopfiets kijken. Stem het design af op het geslacht van je baby en mogelijk ook op ander speelgoed van je baby.
Veelgestelde vragen

Hoe hebben wij de beste loopfietsen voor een baby geselecteerd?

Bij onze selectie hebben wij naar alle relevante aspecten gekeken. Hierbij kun je denken aan de stevigheid, de veiligheid en de kwaliteit. Op basis van die aspecten zijn we bij bovenstaande 5 loopfietsen uitgekomen.

Is elke loopfiets voor een baby veilig?

Nee, lang niet alle loopfietsen zijn voor een baby veilig. Als je bijvoorbeeld voor een loopfiets met 2 wielen kiest, is het vragen om problemen. Kies altijd voor een drie- of vierwieler. En kies altijd voor een variant van een A-merk.


Meer loopfietsen:


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *