Hometrainers met apps – Dit is er allemaal mogelijk!

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 6, 2023

We leven vandaag de dag in een wereld die samenhangt van technologie. Het zit dan ook helemaal verweven in ons dagelijks leven.

Sport is hier dan ook absoluut geen uitzondering op. Fitnessapparaten zijn tegenwoordig voorzien van de nieuwste snufjes en mogelijkheden. Denk hierbij aan voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en ingebouwde speakers.

Een van de meest geliefde technologische stappen van de afgelopen tijd is de connectiviteit met smartapparaten.

hometrainer-met-app

Fitnessexperts en de fabrikanten van de apparaten spelen dan ook graag in op deze markt en komen regelmatig met de nieuwste apps naar buiten.

De apps hebben vaak een aantal verschillende functies om het sporten voor jou een stuk leuker en interessanter te maken. 

Maar wat zijn deze apps precies? En welke hometrainers werken hier het beste mee?

In dit artikel bespreken we een aantal van de meest geliefde apps en vertellen we je welke hometrainer hierbij het beste past!

Zwift

zwift-op-hometrainer

Als je al een beetje onderzoek hebt gedaan naar de verschillende apps die er beschikbaar zijn, dan zul je de naam Zwift ongetwijfeld al een keer zijn tegengekomen. Zwift is namelijk een van de bekendste en populairste apps voor de hometrainer.

Zwift geeft je de mogelijkheid meer dan 1000 verschillende voorgeprogrammeerde routes te beleven via jouw smartapparaat.

Deze zijn ontwikkeld door verschillende coaches en experts op het gebied van fietsen. Ook biedt de app je de mogelijkheid om zelf een route te creëren. Zo kun je overal ter wereld fietsen vanuit je eigen woonkamer!

Naast dat je een mooie route te zien krijgt werkt de app ook nog eens samen met jouw hometrainer. Dit zorgt ervoor dat de weerstand van de hometrainer zich automatisch aanpast aan de route die jij fietst.

Fiets je in de app heuvel op? Dan neemt de weerstand toe. Ga je de berg weer af? Dan wordt het natuurlijk een stuk lichter.

De app bied je de mogelijkheid om verschillende wedstrijden te rijden tegen andere actieve gebruikers. Door de populariteit zijn er altijd wel mensen waar je tegen kunt racen.

Als je gebruik wilt maken van de Zwift app, dan raden wij de Tunturi Performance E60 hometrainer aan. Deze werkt optimaal samen met de app en garandeert een leuke en bovendien uitdagende work-out!

Deze hometrainer is voorzien van een handige tablethouder voor zowel je tablet als smartphone. Hierdoor heb je makkelijk zicht op de routes die je fietst wat voor een unieke beleving zorgt.

Een abonnement op de diensten kost € 14,99 per maand en is de eerste week gratis.
Kinomap

kinomap-hometrainer

Als we het hebben over realisme, dan wordt de app Kinomap al gauw genoemd. Deze app geeft je de mogelijkheid om op meer dan 100.000 routes ter wereld te fietsen.

Op het scherm van je smart apparaat krijg je een scherp beeld van de route op straatniveau te zien. Hierdoor wordt de beleving realistischer dan ooit tevoren.

Naast dat het beeld een accuraat beeld laat zien zorgt past het zich ook aan aan jouw snelheid. Dus als jij heuvel af gaat, dan zullen de beelden op de app ook sneller voorbij gaan.

In combinatie met jouw hometrainer zorgt Kinomap niet alleen voor een realistisch beeld, maar ook een realistische ervaring.

De weerstand van jouw hometrainer wordt aangepast aan de route waar je fietst. Zo lijkt het alsof je echt tegen de heuvels van San Francisco op fietst!

De app beschikt over een uitdagende multiplayer functie die ervoor zorgt dat je het op kunt nemen tegen mensen van over de hele wereld.

Ook zijn er duizenden video’s van coaches beschikbaar, die jouw stap voor stap meenemen in een work-out. Deze zijn gericht op afvallen en het verbeteren van de conditie.

De Kinomap app werkt perfect samen met de Flow Fitness Pro UB5i. Deze zorgt voor de meest realistische samenwerking tussen app en hometrainer.

Een abonnement op Kinomap kost € 9,99 per maand of € 79,99 voor een jaar en is beschikbaar voor iOS en Android apparaten.

Je kunt ook de demoversie downloaden van de app. Deze is gratis maar heeft lang niet alle functies.
iConsole+

iconsole-hometrainer

De naam van de app laat je misschien denken dat deze alleen beschikbaar is voor iOS, maar niets is minder waar. Je kunt de app ook krijgen op Android apparaten namelijk.

iConsole+ is dan ook een van de meest gebruikte en favoriete apps op de markt. Deze app houdt makkelijk en accuraat al jouw trainingsgegevens bij. Hierdoor kun je makkelijk terugkijken en bepalen hoeveel vooruitgang je hebt geboekt.

De app beschikt over 24 verschillende trainingsprogramma’s met locaties over de hele wereld. Deze worden weergegeven door Google Maps, wat ervoor zorgt dat je altijd een accuraat beeld hebt van hoe die plek er nu uit ziet.

Op deze manier kun je er ook voor kiezen om zelf een route uit te stippelen en deze te fietsen.

Houdt er wel rekening mee dat er een flinke dosis realisme in zit. Als je een route uitstippelt of hebt waar veel heuvels in zitten dan zal het weerstandssysteem van je hometrainer zich hieraan aanpassen.

De iConsole+ app kun je gemakkelijk koppelen met je favoriete sociale media zoals Facebook en Twitter. Zo kun je jouw resultaten binnen een oogwenk delen met de rest van je vrienden.

Als we er een hometrainer bij moeten aanbevelen dan zou dat de Turner DHT2500i van Flow Fitness zijn. Deze werkt uitstekend samen met de app en past de weerstanden dus binnen no-time aan.

Ook beschikt het apparaat over een tablethouder waardoor het zicht nog realistischer is.

De iConsole+ app is gratis te downloaden voor alle smartapparaten en heeft geen abonnement nodig om te werken!
Trainingsschema met een hometrainer app

Volg jij een bepaald trainingsprogramma op de hometrainer, of wil je deze gaan volgen? Door een schema aan te houden werk je heel precies en efficiënt naar je doelen toe.

Maar hoe houd je jouw prestaties nou écht nauwkeurig bij? Juist, met een hometrainer app.

Er zijn tegenwoordig genoeg apps die het mogelijk maken om jouw prestaties te meten en op te slaan, zodat je dit inzichtelijk maakt voor jezelf.

Je fysieke doelen bereiken wordt op deze manier een stuk gemakkelijker!

Hometrainer met fietsroutes

Zoals gezegd zijn er dus verschillende applicaties die het mogelijk maken om fietsroutes te volgen. Houd er echter rekening mee dat niet elke app dit mogelijk maakt.

Ook zit er flink wat verschil in de kwaliteit van de routes. Zo zijn de graphics bij de ene app bijvoorbeeld beter, waardoor de fietsroute realistischer wordt.

De apps die we hierboven besproken hebben bieden doorgaans de meest realistische fietservaring.

Conclusie

Er zijn tegenwoordig veel verschillende fitnessapps op de markt. Ook op het gebied van hometrainers zijn er talloze apps die vlekkeloos samenwerken met de apparatuur.

Dit zorgt voor niet alleen een realistisch omgevingsbeeld, maar ook een accurate beleving in de weerstanden. De apps geven je verschillende mogelijkheden en, ondanks dat ze componenten delen, zijn ze stuk voor stuk uniek.

Welke combinatie ga jij gebruiken? Klik op de knop hieronder om het complete aanbod te bekijken:


Relevante onderwerpen:


Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *