Beste hometrainer voor zware mensen | Tips en Top 3

Laatst bijgewerkt door Joni op januari 3, 2024

Zoek je de beste hometrainer voor zware mensen? Dan ben je op de juiste plek. In dit artikel gaan we je precies uitleggen waar je op moet letten bij het kiezen van een goede hometrainer voor zware mensen.

We gaan je ook vertellen wat de beste hometrainers zijn voor zware mensen. Aan het eind van deze blog weet je dus zeker welke hometrainer je moet hebben.

Hometrainer voor zware mensen: Waar moet je op letten?

De meeste mensen hebben een hometrainer om af te vallen. Dat is heel slim, want afvallen met een hometrainer werkt heel goed.

Als je regelmatig op de hometrainer stapt en een duidelijk trainingsschema volgt, vliegen de kilo’s er gegarandeerd vanaf.

Veel mensen zoeken ook de beste hometrainer voor thuis. Dat begrijpen we ook heel goed, want op een hometrainer fietsen in de sportschool is niet altijd leuk en gemakkelijk.

Een hometrainer in je eigen huis biedt je veel meer gemak en plezier.

Belastbaarheid van de hometrainer

Waar moet je dan op letten om de beste hometrainer voor jou te kiezen? Nou, ten eerste moet je letten op de belastbaarheid.

Niet iedere hometrainer is even sterk en als je wat extra kilo’s hebt, is het verstandig om een stevige hometrainer te kiezen.

Een hometrainer voor zware mensen is vaak belastbaar tot 130 kg of 150 kg. Je hebt ook hometrainers die belastbaar zijn tot 160 kg, 180 kg of zelfs 200 kg.

Afhankelijk van je gewicht kun je dus een hometrainer kiezen met de juiste belastbaarheid.

We raden je hierbij aan om altijd een beetje speling te houden tussen jouw lichaamsgewicht en het maximaal belastbare gewicht.

Ook mensen die minder wegen kunnen trouwens goed fietsen op een hometrainer met een hoge belastbaarheid.

De hoge belastbaarheid komt de stevigheid en stabiliteit van de hometrainer namelijk alleen maar ten goede en dat is fijn voor iedereen.

Andere mensen, bijvoorbeeld andere gezinsleden, kunnen de hometrainer dus ook zeker gebruiken.

Comfort van de hometrainer

Training hometrainer

Een goede houding tijdens het fietsen is altijd van belang. Als je houding niet goed is, krijg je namelijk al gauw last van pijntjes, ongemakken en blessures.

Dat gebeurt nog sneller als je iets zwaarder bent. Denk bijvoorbeeld aan een pijnlijke rug vanwege een verkeerde zithouding.

Wij raden je dus aan om een comfortabele hometrainer te kiezen. Een ergonomische, verstelbare hometrainer met een lage instap is de beste keuze.

Hiermee voorkom je dat je onaangename houdingen hoeft aan te nemen. Je kunt alles precies op maat maken voor jouw lichaam.

Zo weet je zeker dat je fietst in de juiste houding.

Trainingsprogramma’s voor vetverbranding

Interactieve hometrainer

Een moderne hometrainer heeft allerlei trainingsprogramma’s aan boord. Via het display kun je zo’n training aan zetten en precies opvolgen.

Kies voor optimale trainingen door een hometrainer uit te zoeken die trainingsprogramma’s gericht op vetverlies heeft.

Bij sommige trainingen zal de nadruk liggen op de duur en bij sommige trainingen zal de nadruk liggen op de intensiteit.

De ene keer is het dus de bedoeling om het zo lang mogelijk vol te houden en de andere keer zul je bijvoorbeeld korte sprints gaan trekken.

Het is heel handig dat een hometrainer deze technologie heeft. Op deze manier hoef je namelijk niet meer zelf al je schema’s te bedenken en bij te houden.

De hometrainer doet al het denkwerk en jij kunt je richten op het fietsen en het verbranden van vet.

Beste hometrainers voor zware mensen: Top 3

1. Krachtige hometrainer voor thuis: VirtuFit HTR 2.1 (150 kg)

VirtuFit iConsole HTR 2.1 Hometrainer zware mensen

Als je iets minder belastbaarheid nodig hebt en ook een iets lager prijsklasse wil, dan raden we je de VirtuFit HTR 2.1 aan.

Dit is de best geteste hometrainer voor thuis. Deze machine beschikt over een ergometer, veel trainingsprogramma’s en een mooi beeldscherm.

Op het beeldscherm zie je de snelheid, tijd, afstand, calorieverbruik, hartslag en aantal omwentelingen per minuut.

Je hebt dus wederom genoeg data bij je sportieve prestaties. De belastbaarheid van deze hometrainer is 150 kilo en de maximale gebruikerslengte is 200 centimeter.

Daarnaast heeft deze hometrainer allerlei trainingsprogramma’s. Als je zo’n trainingsprogramma van de VirtuFit HTR 2.1 volgt, past de weerstand zich op basis van de rit automatisch aan tijdens het fietsen.

Uiteraard kun je ook zonder een trainingsprogramma fietsen en zelf de weerstand regelen.

Met de iConsole+ app krijg je nog meer mogelijkheden met deze hometrainer. Deze app kun je downloaden op je smartphone of tablet en via Bluetooth verbinden met de hometrainer.

Met de app is het bijvoorbeeld mogelijk om routes te fietsen via Google Maps. Op je display krijg je er tijdens het fietsen beelden van de omgeving bij.

Dankzij de lage instap en het grote, comfortabele en ergonomische zadel is deze hometrainer ook geschikt voor revalidatietrainingen.

Voor zware mensen met blessures is dit dus een geweldige hometrainer. Wij vinden het een krachtige hometrainer die geruisloos werkt, makkelijk in gebruik is en duidelijke informatie geeft.

De prijs van deze hometrainer zal veel mensen ook kunnen bekoren. De VirtuFit HTR 2.1 heeft namelijk een prijskaartje van 499 euro.

Onder de fietstrainers met een hoge belastbaarheid is dit zeker een voordelige koop te noemen.
2. Perfecte hometrainer voor vetverlies: FitBike Senator iPlus (180 kg)

Fitbike Senator iPlus Ergometer Hometrainer

De FitBike Senator iPlus is een zeer geschikte hometrainer om de kilo’s eraf te fietsen.

Deze hometrainer is belastbaar tot 180 kg en beschikt over een stabiel frame, zwaar vliegwiel, ergonomisch zadel, lage instap en een houder voor een tablet.

Bovendien heeft deze FitBike een Bluetooth-koppeling.

Op het display van deze hometrainer kun je precies je voortgang bijhouden met allerlei nuttige gegevens.

Je ziet bijvoorbeeld de tijd, snelheid, afstand, calorieverbruik, hartslag, wattage en het aantal omwentelingen per minuut. Aan de data zal het dus zeker niet liggen.

Ook heel fijn is dat de trainingscomputer van deze hometrainer beschikt over 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Hier kun je ook ontzettend goed vet mee verbranden. Er zijn zowel programma’s voor beginners als voor gevorderde fietsers.

Vind je het fietsen een beetje saai? Dan is het mogelijk om het leuker te maken met interactieve functies.

Bij deze hometrainer is het namelijk mogelijk om echte routes te fietsen met beelden van Google Streetview op je smartphone of tablet.

Als je op je route een heuvel tegenkomt, zal de hometrainer de weerstand automatisch verhogen. Zo voelt het fietsen heel realistisch.

Veel gebruikers zijn net als wij heel tevreden over de Fitbike Senator iPlus.

In de recensies in verschillende webwinkels lezen we bijvoorbeeld dat gebruikers het een prachtige machine noemen met tal van opties en meer dan voldoende trainingsprogramma’s. 

De prijs valt ons ook heel erg mee. Natuurlijk is het wel even een investering, maar je krijgt veel waar voor je geld.

Een nieuwe FitBike Senator iPlus is recentelijk in prijs gedaald en kost nu ongeveer 650 euro. Doe er je voordeel mee!
3. De allersterkste hometrainer: NOHrD Bike Club (200 kg)

Nohrd Bike Club Hometrainer voor zware mensen

Voor mensen met een gewicht boven de 180 kilo zijn er maar weinig mogelijkheden op het gebied van hometrainers.

Toch hebben we een prachtige hometrainer gevonden voor deze doelgroep. We hebben het over de NOHrD Bike Club met een belastbaarheid van 200 kilo.

Deze hometrainer is ook nog eens bijzonder fraai om te zien.

Hij heeft een buitengewoon stijlvol ontwerp en het frame is vervaardigd uit massief hout, dat verstevigd is met sterk staal. Dit geeft de hometrainer een lange levensduur en maakt het ook een echte eyecatcher.

Aan het comfort is ook gedacht. Het zadel is zowel verticaal als horizontaal verstelbaar. Daarnaast is de stuurgreep verstelbaar en geheel aan te passen aan jouw fietshouding.

Je kunt zowel rechtop zitten als een racehouding aannemen. Verder is het stuur voorzien van een tablethouder, zodat je tijdens je training gebruik kunt maken van je favoriete apps.

Om de hometrainer te koppelen aan die apps, zoals de NOHrD Bike App, maak je gebruik van Bluetooth.

Let er wel op dat de weerstandsregeling handmatig gaat. Het gaat hier dus niet om een interactieve fietstrainer die de weerstand automatisch aanpast op basis van heuvels en bergen op je virtuele route.

De luxe constructie van deze hometrainer brengt een hoger prijskaartje met zich mee. Een nieuwe NOHrD Bike Club kost ongeveer 2.700 euro.

Dat is natuurlijk veel geld, maar dan heb je wel meteen de meest gelikte hometrainer ooit.
Conclusie

Voor zware mensen zijn er veel mogelijkheden om af te vallen met een hometrainer.

Wij raden je hierbij aan om te kiezen voor een hometrainer met een hoge belastbaarheid, veel comfort en trainingsprogramma’s gericht op vetverlies.

Onze favoriete modellen zijn de FitBike Senator iPlus, de VirtuFit HTR 2.1 en de NOHrD Bike Club. 

Kies je voor de hoogste belastbaarheid en een luxe look? Dan is de NOHrD de beste keuze.

Wil je liever een interactieve fietstrainer met een hoge belastbaarheid? Dan raden we je de FitBike aan.

Ga je voor een goede belastbaarheid en een lagere prijs? Dan is de VirtuFit hometrainer de beste keuze.

Wij wensen je veel succes met het kiezen van je nieuwe hometrainer. We hopen dat je er veel fijne fietskilometers mee mag maken en je persoonlijke doelen er mee gaat behalen!Gerelateerde artikelen:


Categorieën: Indoor fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *