Hometrainer voor lange mensen kopen? Bekijk hier de Top 3!

Laatst bijgewerkt door Kaz op januari 3, 2024

Ben je langer dan 1,90 meter? Dan heb je in je leven ongetwijfeld meerdere keren opgemerkt dat niet elk product voor je geschikt is.

Dit is ook het geval in de wereld van sportapparaten. Kijkende naar een hometrainer valt bijvoorbeeld op dat lang niet alle hometrainers voor lange mensen geschikt zijn.

Je kunt dan vaak op geen enkele manier een aangename zithouding aannemen. Indien je langer dan 1,90 meter bent, zou je daarom moeten kijken naar een hometrainer voor lange mensen.

Wij zijn alvast op zoek gegaan naar de drie beste varianten!

De 3 meest geschikte hometrainers voor lange personen

Ben je tussen de 1,90 en 2,05 meter? Dan zou je voor één van onderstaande drie hometrainers moeten kiezen. Dit zijn namelijk volgens onze test de beste hometrainers voor lange personen.

1. Tunturi Performance E60

Tunturi Performance E60 Zwift Hometrainer

De Tunturi Performance E60 is naar onze mening de beste hometrainer voor lange mensen. Zelfs als je iets langer dan 2 meter bent, zit je op een fijne manier op deze hometrainer.

Het zadel is geheel naar wens verstelbaar, terwijl je ook het stuur nog deels kunt verstellen. Je bent hiermee in staat om altijd de optimale zithouding aan te nemen.

Wat ons ook aanspreekt, is de eenvoud. De hometrainer ziet er eenvoudig uit, is eenvoudig te bedienen en stelt je in staat om op de gewenste manier te trainen.

De kwaliteit is echter wel dik in orde, net zoals de stevigheid. Deze hometrainer is geschikt voor lange mensen én voor mensen van maximaal 150 kilogram.
2. VirtuFit iConsole HTR 2.1

virtufit_iconsole_htr_21_ergometer_hometrainer

Over de VirtuFit iConsole HTR 2.1 zijn wij ook uiterst te spreken. Deze hometrainer is slim vormgegeven, naar wens te verstellen en hiermee geschikt voor lange mensen.

Als je maximaal 2 meter bent, maak je op een fijne manier gebruik van deze hometrainer voor lange mensen.

Qua trainingen kun je alle kanten op met deze hometrainer. De hometrainer beschikt namelijk over meerdere trainingsprogramma’s en over een ergometer.

Met deze ergometer stel je de weerstand zeer nauwkeurig in. Dát stelt je in staat om gericht te trainen. Ook deze hometrainer heeft een maximaal belastbaar gewicht van 150 kilogram.
3. FitBike Senator Ergometer

fitbike_senator_iplus_ergometer

Geef je liever iets minder geld uit aan een geschikte hometrainer voor lange mensen? Kijk dan eens naar de FitBike Senator. Voor deze hometrainer betaal je een paar honderd euro minder dan voor bovenstaande varianten.

De maximale gebruikerslengte is 200 centimeter en het maximale gebruikersgewicht is 180 kilogram. Dit betekent dat deze hometrainer in principe voor elk persoon geschikt is.

Op de hometrainer zit je aangenaam, geniet je van talloze trainingsprogramma’s en geniet je van de ergometer. Dankzij de ergometer is deze hometrainer ook geschikt voor bijvoorbeeld een revalidatie.
Voor wie is een hometrainer voor lange mensen geschikt?

Zodra je langer dan 1,90 centimeter bent, is het lastig om een geschikte hometrainer te vinden. Wij adviseren je in dat geval om voor één van bovenstaande varianten te kiezen.

Ben je echter langer dan 2,05 meter? Dan is het al helemaal lastig om een geschikte hometrainer te vinden. De hierboven besproken hometrainers zijn namelijk geschikt voor een maximale lengte van 2,00 meter of 2,05 meter.

Indien je nog langer bent, is het simpelweg niet mogelijk om de perfecte hometrainer aan te schaffen.

Hometrainer voor lange mensen kopen: waar moet je op letten?

Ben je relatief zwaar? Dan zou je een hometrainer voor zware mensen aan moeten schaffen. Ben je minder goed ter been of al wat ouder? Dan zou je een hometrainer voor ouderen aan moeten schaffen.

Maar ben je als lang persoon op zoek naar een geschikte hometrainer? Dan is het advies om voor een van de bovenstaande apparaten te kiezen.

Ook kun je eens kijken naar een andere soort indoor fiets. Wat te denken van een recumbent bike?

Op deze ligfiets neem je een andere houding aan, terwijl je wel ‘gewoon’ de trappende beweging moet maken. Door de vormgeving is dit echter een prima fiets voor lange mensen.

Bij een normale hometrainer zou je goed moeten kijken naar de instelmogelijkheden. Kun je het zadel geheel naar wens verstellen?

En kun je eventueel het stuur ook nog naar wens verstellen? Dat zijn toch wel de twee gewenste verstelmogelijkheden voor lange mensen.

Ook zou je goed naar de instaphoogte moeten kijken. Indien de instaphoogte nogal heel hoog is, moet je je lange benen ver de lucht ingooien om op de hometrainer te kunnen stappen.

Niet echt ideaal, aangezien een lange lichaamslengte niet altijd gepaard gaat met enige vorm van lenigheid.

Verder is het advies om goed naar het gewenste gebruik te kijken. Op welke manier wil je graag van je nieuwe hometrainer gebruik maken? En wat is überhaupt de reden dat je een hometrainer voor lange mensen aan wilt schaffen?

Als je dit bijvoorbeeld vanwege een revalidatie doet, zou je moeten kiezen voor een hometrainer met lage instap en ergometer. Wil je vooral op een intensieve manier aan je conditie kunnen trainen?

Kies dan voor een hometrainer voor lange mensen met veel trainingsprogramma’s, weerstandsniveaus en een zwaar vliegwiel.Meer hometrainers:

Categorieën: Indoor fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *