Opvouwbare hometrainer kopen? Bekijk de Top 10 beste!

Laatst bijgewerkt door Kaz op januari 30, 2023

Wil je op een leuke en handige manier vanuit huis kunnen trainen? Maar, heb je in je woning niet al te veel ruimte voor een fitnessapparaat?

Kijk dan eens naar een opvouwbare hometrainer. Zo’n hometrainer klap je na de training in, waardoor het apparaat nooit onnodige ruimte in beslag neemt.

Maar, wat is dan de beste opvouwbare hometrainer? En waar moet je op letten bij het kopen van de beste inklapbare hometrainer?

Dat zijn de twee vragen die in dit artikel centraal staan. Neem dit artikel op je gemakje door en schaf direct de beste opklapbare hometrainer aan.

Onze beste opvouwbare hometrainers

Spreken de voordelen van een opvouwbare hometrainer je aan? Voordat je van deze voordelen kunt profiteren, zou je op zoek naar de beste koop moeten gaan. Hier helpen wij je graag een handje bij. Dát doen we aan de hand van onderstaande top 10.

Wij hebben alle opvouwbare hometrainers aan een keuring onderworpen. En op basis van die keuring hebben wij een top 10 samen kunnen stellen. Neem vooral onderstaande reviews door en schaf de beste opvouwbare hometrainer direct aan.

1. VirtuFit iConsole Opvouwbare Home trainer

De VirtuFit iConsole Opvouwbare Home trainer is de beste koop van dit moment. Deze hometrainer doet zijn werk prima, stelt je in staat om op een leuke manier te trainen en is bijzonder compact vormgegeven.

Nadat je ‘m ingeklapt hebt, neemt deze hometrainer nagenoeg geen ruimte in beslag. Deze hometrainer beschikt bovendien over de nodige extra’s. Wat te denken van de hartslagfunctie en de trainingscomputer?

Doordat het vliegwiel 5 kilogram weegt, kun je de hometrainer ook nog voor zwaardere trainingen inzetten. Al met al een prima én betaalbare opvouwbare hometrainer.
2. Luxari – X-Bike – Hometrainer

Wil je de hometrainer voor zwaardere trainingen kunnen gebruiken? Dan sluit de Luxari – X-Bike – Hometrainer mogelijk beter op je wensen aan.

Deze hometrainer is makkelijk opvouwbaar, biedt 10 verstelbare standen aan en wordt met 2 weerstandsbanden geleverd. Dit zorgt ervoor dat je op deze hometrainer zwaar(dere) trainingen uit kunt voeren.

Deze hometrainer is op een perfecte manier ontwikkeld. Hij staat stevig op zijn poten, is dus erg makkelijk in te klappen en beschikt over een rugleuning.

Met dank aan de rugleuning geniet je van een relatief comfortabele training. Wel is deze variant iets duurder dan bovenstaande variant.
3. VirtuFit Opvouwbare Bureaufiets

Ben je op zoek naar een opvouwbare hometrainer voor aan je bureau? Wil je bijvoorbeeld tijdens het werken kunnen fietsen?

Dan sluit de VirtuFit Opvouwbare Bureaufiets perfect op je wensen aan. Dit is een zogeheten deskbike, waarmee je fietsen en werken perfect kunt combineren.

Nadat je met veel plezier gefietst hebt, berg je deze hometrainer makkelijk op. Je vouwt ‘m snel op, waarna je ‘m bijvoorbeeld in een hoekje neerzet.

Met dank aan de rugleuning gaat het fietsen zelf ook nog comfortabel. En tijdens het fietsen biedt de computer uitkomst. Hiermee hou je je trainingsprestaties nauwlettend in de gaten.
4. CAPITAL SPORTS Azura M3 Pro

Met de CAPITAL SPORTS Azura M3 Pro ben je in staat om op een intensieve manier te trainen. Dit is onder meer te danken aan de 8 weerstandsstanden.

Stel een hogere weerstand in en maak je trainingen daarmee zwaarder. Je traint overigens ook nog op een leuke manier, dankzij de tablethouder.

Na gebruik klap je de CAPITAL SPORTS Azura M3 Pro makkelijk in. Je bergt ‘m vervolgens makkelijk op.

Het trainen zelf gaat ook nog comfortabel, mede doordat je op twee manieren op deze hometrainer kunt zitten. De kwaliteit is ondertussen ook nog prima!
5. VirtuFit iConsole Home Trainer

Stel je hoge eisen aan je nieuwe opvouwbare hometrainer? Dan kies je het beste voor de VirtuFit iConsole Home Trainer. Deze hometrainer is makkelijk opvouwbaar, beschikt over handige extra’s en stelt je in staat om op een intensieve manier te trainen.

De samenstelling van deze hometrainer is uniek te noemen. Hij is erg compact, maar beschikt wel over een rugleuning, display en bidonhouder.

Dit stelt je in staat om op een leuke en intensieve manier te trainen. Wel moet je voor deze inklapbare hometrainer relatief veel geld betalen. Maar goed, je geniet dan wel van de gekende VirtuFit kwaliteit.
6. Tectake – Hometrainer – X-Bike

De Tectake – Hometrainer – X-Bike is één van de simpelste opvouwbare hometrainers. Deze hometrainer heeft een vliegwiel van 4 kilogram, biedt 5 trainingsprogramma’s en is erg simpel vormgegeven.

Deze voordelen zorgen voor het nodige gebruiksgemak, maar wel voor beperkte trainingsmogelijkheden.

Wat dan wel weer een groot voordeel is, is het minieme gewicht. Door het minieme gewicht klap je deze hometrainer zonder enig probleem op.

Nadien kun je ‘m op een makkelijke manier opbergen. En nadat je ‘m uitgeklapt hebt, train je op een leuke manier. Hierbij komt het LCD display ook goed van pas.
7. NordFalk hometrainer fitness fiets

De NordFalk hometrainer fitness fiets is een prima hometrainer opvouwbaar. Deze hometrainer biedt 8 trainingsprogramma’s aan en heeft een vliegwiel van 8 kilogram zwaar. Dat zorgt ervoor dat je op een diverse en vrij intensieve manier kunt trainen.

De vormgeving van deze hometrainer is opvallend simpel. De hometrainer is namelijk erg compact, simpel en licht van gewicht.

Dit stelt je in staat om de hometrainer erg makkelijk op te vouwen en opbergen. Deze opvouwbare hometrainer is bovendien erg betaalbaar. Het is één van de goedkopere varianten uit deze top 10.
8. BluMill X-Bike – Opvouwbare Hometrainer

Gaat je voorkeur uit naar een opvouwbare hometrainer met rugleuning? Dan is deze hometrainer van BluMill een prima optie voor je. Deze hometrainer is compact en makkelijk op te bergen, maar beschikt dus wel over een rugleuning.

Je krijgt bij aanschaf bovendien weerstandsbanden meegeleverd, waarmee je op een nog intensievere manier kunt trainen.

Deze hometrainer beschikt over opvallend veel extra’s. Zo beschikt deze hometrainer over een trainingscomputer, maar ook voor een hartslagfunctie. Dit stelt je in staat om op een diverse, leuke en duurzame manier te trainen.
9. Sportstech 3in1 Premium hometrainer

Heb je het liefste een zo’n uitgebreid mogelijke hometrainer? Dan kom je al snel uit bij deze variant van Sportstech.

Deze hometrainer kun je op een diverse manier gebruiken, zonder dat ‘ie veel ruimte in beslag neemt. Bovendien kun je op meerdere manieren trainen, dankzij de veelzijdigheid van het apparaat.

Deze fiets kun je zittend gebruiken, maar ook liggend. In beide gevallen geniet je van de aanwezige ergometer. Deze ergometer zorgt ervoor dat je de weerstand nauwkeurig in kunt stellen.

En daardoor is deze hometrainer ook voor revalidatiedoeleinden geschikt! Het grote display zorgt ook nog eens voor een interactieve en leuke training.
10. Sportana Hometrainer met hartslagsensoren

Deze top 10 sluiten we af met deze variant van Sportana. Deze hometrainer is opvouwbaar, is ook voor zwaardere mensen geschikt en is opvallend uitgebreid. Zo kun je deze hometrainer aan een app koppelen, waardoor je op een interactieve manier kunt trainen.

Bijkomend voordeel is dat deze hometrainer over hartslagsensoren beschikt. Je traint hiermee op een duurzame manier. En je bent hiermee ook in staat om het uiterste van jezelf te eisen gedurende de trainingen.

Bovendien heb je de keuze uit maar liefst 10 weerstandsniveaus. Daardoor ben je op deze hometrainer in staat om vrij intensief te trainen.
Wat zijn de voor- en nadelen van een opvouwbare hometrainer?

  • Neemt niet onnodig ruimte in beslag. Na je training kun je makkelijk de hometrainer inklappen. Je bent vervolgens in staat om ‘m in een hoekje makkelijk op te bergen. Erg gemakkelijk dus.
  • Veelal compacte apparaten. De meeste opvouwbare hometrainers zijn van zichzelf al compact. Dit betekent dat je ze makkelijk en handig in je woning kunt gebruiken.
  • Veelal betaalbaar. De betere opvouwbare hometrainers van dit moment zijn opvallend betaalbaar. Dit komt vooral doordat deze hometrainers qua functionaliteiten relatief beperkt zijn. Maar, daar krijg je dan wel een hoop voor terug.
  • Niet de beste fitnessapparaten. De opvouwbare hometrainers zijn over het algemeen niet de beste fitnessapparaten. Hiermee bedoelen we dat de apparaten bijvoorbeeld niet al te veel trainingsmogelijkheden aanbieden. En dat de fiets apparaten veelal minder stabiel zijn/staan dan een normale hometrainer.

Zo vind je de beste opvouwbare hometrainer

opvouwbare hometrainer

In dit artikel heb je met 10 prima opvouwbare hometrainers kennis kunnen maken. De enige vraag die nu nog overeind staat, is wat voor jóu de beste opvouwbare hometrainer is.

Om het antwoord op die vraag te vinden, zou je goed op onderstaande punten moeten letten.

Gewenste gebruik

Ten eerste moet je goed nadenken over het gewenste gebruik:

  • Incidenteel thuisgebruik. Dan heb je voldoende aan een vrij simpele hometrainer. De hometrainer hoeft bijvoorbeeld niet al teveel trainingsmogelijkheden te bieden.
  • Intensief thuisgebruik. Wil je liever op een iets intensievere manier trainen? Dan heb je een hometrainer nodig met meerdere trainingsmogelijkheden.
  • Combinatie van trainen en werken. Wil je tijdens het werken op een leuke manier in beweging komen? Dan heb je een opvouwbare deskbike nodig. Met zo’n fiets kun je tegelijkertijd werken en trainen.

Trainingsmogelijkheden

Het gewenste gebruik moet je dus goed afstemmen op de trainingsmogelijkheden. Op welke manier wil je op de hometrainer trainen? En wat verwacht je qua trainingsmogelijkheden van de hometrainer?

Let hierbij in ieder geval op de volgende punten:

  • Trainingsprogramma’s: beschikt de hometrainer over voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s? Dat is wat ons betreft erg wenselijk.
  • Weerstandsniveaus: ben je ook nog in staat om meerdere weerstandsniveaus te gebruiken? Ook dat is erg wenselijk.
  • Vliegwiel. Je doet er ook verstandig aan om naar het vliegwiel te kijken. Des te zwaarder het vliegwiel is, des te zwaarder je kunt trainen.

Afmetingen & gewicht

Bij een opvouwbare hometrainer moet je goed naar de afmetingen kijken. Het gaat hierbij om de ingeklapte afmetingen, maar ook uit de uitgeklapte afmetingen. Ga hierbij ook goed na op welke plek je de hometrainer in je woning wilt gebruiken.

Let bovendien goed op het gewicht. Des te lichter de hometrainer is, des te makkelijker je ‘m in je woning kunt verplaatsen.

Een ander punt van aandacht is het maximaal belastbare gewicht. Bij veel opvouwbare hometrainers is dit 100 kilogram. En dat is uiteraard niet voor iedereen geschikt.

Handige extra’s

Bij een inklapbare hometrainer moet je goed op handige extra’s letten. Beschikt de hometrainer bijvoorbeeld over een trainingscomputer? Dat is wat ons betreft toch wel erg wenselijk, aangezien je je trainingen daarmee naar een hoger niveau tilt.

En kun je de waarden tijdens het training makkelijk aflezen op het display? Ook dat is iets waar je bij elke opvouwbare hometrainer goed naar moet kijken. Met name de simpelere varianten beschikken niet eens over een display.

Een ander handige extra zijn hartslagsensoren. Met deze sensoren kun je tijdens het trainen je hartslag goed monitoren. En dat is toch wel zeer wenselijk, als je het aan ons vraagt.

Samenstelling

We raden je ook aan om goed naar de samenstelling van de hometrainer te kijken. Beschikt de hometrainer bijvoorbeeld over een rugleuning?

Met name als je moeite hebt om je evenwicht te bewaren, kan dit een belangrijk voordeel zijn. En door zo’n rugleuning maak je het trainen uiteraard ook een stuk comfortabeler voor jezelf.

Compatibel

Ga ook goed na of je de hometrainer kunt koppelen aan een hometrainer app. Dit is bij lang niet alle varianten mogelijk, maar wel bij de betere opvouwbare hometrainers.

Prijskaartje

Als één na laatste punt wijzen wij je graag op het prijskaartje. Waarom? Omdat wij tijdens onze test opgemerkt hebben dat de prijskaartjes nogal uiteenlopen.

Bepaal daarom goed voor jezelf hoeveel geld je aan je nieuwe opvouwbare hometrainer uit wilt geven.

Kwaliteit

Wij wijzen je graag op de kwaliteit van de opvouwbare hometrainers. Lang niet alle inklapbare hometrainers die nu aangeboden worden, zijn van de gewenste kwaliteit.

Ga daarom voor één van bovenstaande varianten. Of ga voor een andere variant van een A-merk.
Veelgestelde vragen

Hoe kun je een inklapbare hometrainer inklappen?

Dit is per hometrainer verschillend. In de meeste gevallen moet je hier een hendel of knop voor indrukken, waarna je ‘m met een handige voetbeweging in kunt klappen. Nadat je dit enkele keren gedaan hebt, is het een fluitje van een cent.

Is een opvouwbare hometrainer tweedehands aan te raden?

Nee, wij adviseren je om voor een nieuwe variant te kiezen. Een nieuwe opvouwbare hometrainer kost niet de hoofdprijs, maar is dus wel gloednieuw. Alle onderdelen functioneren hierdoor bijvoorbeeld nog perfect.

Wat moet je voor een goede opvouwbare hometrainer betalen?

Dit hangt volledig van jezelf af. Je kunt voor net iets meer dan 100 euro klaar zijn, maar je kunt ook zo’n 200 euro uitgeven. De beste opvouwbare hometrainer fiets is in ieder geval niet duur te noemen.


Meer type hometrainers:

Categorieën: Indoor fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *