VirtuFit iConsole HTR 2.1 Ergometer Hometrainer (Review)

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 6, 2023

De VirtuFit iconsole HTR 2.1 is een ergometer hometrainer voor thuisgebruik. Al meerdere jaren is dit een van de meest populaire hometrainers.

In deze review vertel ik jou de belangrijkste zaken die je moet weten over deze hometrainer. Je ontdekt de allergrootste plus- en minpunten.

Over de HTR 2.1 in het kort

virtufit_iconsole_htr_21_ergometer_hometrainer

De iconsole HTR 2.1 Ergometer van VirtuFit is al meerdere jaren een bestseller op het gebied van hometrainers. Veel mensen geven aan erg tevreden te zijn over deze indoor fitness fiets.

Ik heb deze hometrainer van de week voor het eerst mogen testen, na veel gelezen en gehoord te hebben over het toestel.

Achteraf kan ik je alvast één ding vertellen..

Blijkbaar dacht ik over bepaalde zaken toch nét even wat anders dan de meeste anderen.

Let daarom goed op voordat je dit apparaat aanschaft en lees eerst deze review even.

Ik bespaar je in deze review alle poespas en overbodige specificaties, waar je toch niets mee kan. Ik vertel je alleen het hoognodige..

Namelijk de voordelen en nadelen.

Laten we dus maar direct beginnen, met de pluspunten.

Pluspunten van deze hometrainer

Laat ik vooropstellen dat ik niet ontevreden ben over deze hometrainer, integendeel. Het apparaat doet in grote lijnen namelijk gewoon prima wat je mag verwachten.

Hieronder zal ik voor jou de grootste voordelen van deze hometrainer bespreken, zodat je daar in elk geval een goed beeld van krijgt.

Voordeel van een ergometer

Allereerst wil ik graag het voordeel van een ergometer hometrainer benadrukken. Een ergometer maakt het mogelijk om op wattage te trainen.

Dit is best wel een bijzondere functie, aangezien dit bij de meeste hometrainers niet mogelijk is. Op de HTR 2.1 kun je een voor jou gewenste weerstand instellen.

Ook als je harder of juist zachter trapt, blijft de weerstand hetzelfde. Dit is ideaal tijdens een revalidatie.

Maar ook is het fijn omdat je op deze manier heel accuraat kunt trainen.

Lichtgewicht

De hometrainer is licht, bovengemiddeld licht zelfs. Met slechts 31 kilo schoon aan de haak zou ik het zelfs gerust zo licht als een veertje noemen.

De HTR 2.1 kun je hierdoor gemakkelijk oppakken. Er zitten overigens ook wieltjes onder, waarmee je ‘m heel makkelijk verplaatst bij jou thuis.

Bluetooth

htr_2-1_fietsen_voor_televisie

De iconsole HTR 2.1 heeft Bluetooth. Het voordeel hiervan is dat je het kunt verbinden met applicaties.

Denk bijvoorbeeld aan de welbekende Kinomap app, waarmee je virtuele routes kunt berijden. Of de iConsole+ app, die dit ook mogelijk maakt.

Relatief veel programma’s

Een van de eerste dingen waar ik persoonlijk naar kijk bij de aanschaf van een hometrainer is het aantal programma’s dat ‘t apparaat heeft.

Deze ergometer hometrainer heeft 24 programma’s, wat dus relatief veel is. Zeker als je bedenkt dat het hier om vrij diverse programma’s gaat.

Naast het wattage programma heeft het bijvoorbeeld ook 4 voorgeprogrammeerde hartslag programma’s, waarmee je kunt trainen in de juiste hartslagzone voor jouw trainingsdoelstelling.

Belangrijk om te weten: Er is momenteel een kortingspagina beschikbaar, waarop je gegarandeerd geld bespaard op je aankoop. Check hier of de kortingspagina het nog doet >>

Mogelijke nadelen van de VirtuFit iconsole HTR 2.1

Zoals ik eerder al aangaf zijn er dus niet alleen maar voordelen aan deze hometrainer.

Omdat ik jou een goed beeld wil geven van de iconsole HTR 2.1 bespreek ik hieronder voor jou de nadelen.

Niet de stabielste

Ik begin direct met het naar mijn mening grootste nadeel van dit apparaat. Het is namelijk niet de stabielste.

En dat druk ik dan nog zacht uit.

Misschien ben ik wat veeleisend, of gewoon aan de zware kant. Ik hoor namelijk veel mensen over de goede stabiliteit.

Het kan ook dat mijn verwachtingspatroon hierdoor gewoon (veel) te hoog lag en het teveel vergeleek met professionele toestellen. Ik vond het namelijk wel wat tegenvallen.

Deze hometrainer mag dan wel belastbaar zijn tot 150 kilo, ik merkte er eerlijke gezegd niet zoveel van.

Wees gerust, je zult heus niet omvallen tijdens het fietsen. Ook wiebelt de hometrainer niet. Maar het is wel iets om rekening mee te houden.

Geen zwift

Zoals ik zojuist aangaf kun je deze hometrainer koppelen met de apps Kinomap en iConsole+. Laat ik vooropstellen dat ik dit beide prima apps vind.

Zeker Kinomap vind ik een leuke app, mede dankzij de levensechte virtuele routes. Echter zit er een ”maar” aan.

Ik had namelijk veel liever gezien dat deze hometrainer met Zwift te gebruiken viel. Zwift is met grote afstand mijn favoriete app.

Ik hecht persoonlijk veel waarde aan trainen met apps. Dus dit vond ik eerlijk gezegd wel echt een domper.

Geen accurate hartslag

Ten slotte wil ik je nog even waarschuwen voor de hartslagmeter. Ga er alsjeblieft niet vanuit dat deze heel nauwkeurig is.

Tenminste, volgens mijn metingen tijdens het testen was hij dat alles behalve.

Mocht jij je hartslag echt nauwkeurig willen meten, gebruik dan een externe hartslagmeter. In de vorm van een borstband bijvoorbeeld.

De meting van een goede externe hartslagmeter komt stukken dichter in de buurt van de juiste waarden. En dat is toch echt essentieel als je wilt trainen in de goede hartslagzones.

Gemengde gevoelens?

irtufit_iconsole_htr_21_ergometer_hometrainer_beoordeling

Op basis van bovenstaande voordelen en nadelen zou je wellicht denken dat ik gemengde gevoelens heb over deze hometrainer.

In zekere zin heb ik dat ook wel. Ik vind het jammer dat de hometrainer niet zo stabiel is naar mijn mening. En ook de hartslagsensoren lieten te wensen over.

Maar.. om het even te relativeren; dit is bij de meeste hometrainers het geval die ik getest heb. Ik ben nou eenmaal een kieskeurig persoon als het aankomt op hometrainers.

Al met al zijn er bovendien ook genoeg voordelen te benoemen over deze hometrainer. Zeker als ik kijk naar de prijs-kwaliteitverhouding ben ik over het algemeen dik tevreden.

Deze hometrainer presteert namelijk vele malen beter dan de meeste andere hometrainers uit deze prijsklasse.

Bovendien heb je wellicht al gezien dat er enorm veel positieve reviews te lezen zijn over dit apparaat. En dat is waarschijnlijk niet voor niets.

Ik zou je deze hometrainer dus zeker wel aanbevelen als je een degelijke en betrouwbare hometrainer voor thuisgebruik zoekt.

Klik wel even hieronder om deze hometrainer met korting te kopen, zo bespaar je namelijk een hoop geld:


Meer hometrainer reviews:


Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *