Tunturi E60 – Bekijk de Review & Ervaringen

Laatst bijgewerkt door Kaz op december 15, 2022

Wil je graag de beste hometrainer aanschaffen? En ben je hierbij op zoek naar een hometrainer die geschikt is voor de gevorderde sporters? Dan kom je mogelijk al snel bij de Tunturi E60 uit.

Deze hometrainer staat goed aangeschreven, is voor de serieuze sporter geschikt en beschikt over handige extra’s.

In deze Tunturi E60 review bespreken we deze hometrainer van A tot Z. We bespreken de belangrijkste pluspunten, eventuele minpunten en de geschiktheid van deze hometrainer.

Aan het einde vellen we ons eindoordeel, waarbij we ook kijken naar de ervaringen van andere kopers.

De voordelen van de Tunturi E60

tunturi_performance_e60_hometrainer

Tijdens onze test hebben wij opgemerkt dat dit een prima hometrainer is. Deze hometrainer is geschikt voor de gevorderde sporter, staat als een huis en is betrouwbaar. Over onder meer onderstaande voordelen zijn wij erg te spreken.

Voor veel mensen geschikt

De Tunturi Performance E60 is voor veel mensen geschikt. Dit komt vooral door het maximale gebruikersgewicht van 150 kilogram.

Ook is deze hometrainer geschikt voor mensen tot maximaal 205 centimeter lang. Moraal van het verhaal: eigenlijk iedereen kan van deze hometrainer gebruik maken.

Veel trainingsmogelijkheden

Met de Tunturi E60 ben je van veel trainingsmogelijkheden verzekerd:

  • 20 trainingsprogramma’s. Je hebt bij deze hometrainer de keuze uit 20 trainingsprogramma’s. Het gaat hierbij onder meer om 4 porgramma’s voor beginners, 4 programma’s voor gevorderden en 4 programma’s voor de echte sportievelingen.
  • 32 weerstandsniveaus. Je hebt ook nog eens de keuze uit maar liefst 32 weerstandsniveaus. Hiermee ben je in staat om elke training zo zwaar te maken als je zelf maar wilt.
  • Connectiviteit. De Tunturi E60 beschikt over een bluetooth ontvanger. Hiermee kun je deze hometrainer koppelen aan onder meer Kinomap. Dit maakt het trainen nog leuker en diverser voor je.

Dat je op zoveel manieren kunt trainen, komt ook door het vliegwiel. Tunturi heeft de E60 namelijk voorzien van een 14 kilogram zwaar vliegwiel. Een prima keuze wat ons betreft!

Groot display

Het display van de Tunturi E60 vinden wij magnifiek. Dit display is lekker groot en geeft alle relevante informatie weer. Doordat het display zo groot is, lees je deze informatie ook nog eens makkelijk en snel af.

Op het display lees je ook je hartslag af. De ervaring leert dat de hartslagmeting van de Tunturi E60 erg nauwkeurig is.

Met ergometer

Tunturi Performance E60 Zwift Hometrainer

Ben je op zoek naar een hometrainer met ergometer? Dan sluit de E60 van Tunturi ook op je wensen aan.

Deze hometrainer beschikt over een ergometer, waarmee je van twee voordelen geniet:

  • Je kunt de weerstand nauwkeurig instellen. Met dank aan de ergometer ben je in staat om de weerstand nauwkeurig in te stellen. En daarmee om de training helemaal naar je wens te maken.
  • Geschikt voor revalidatiedoeleinden. Ben je op dit moment aan het revalideren? Dan komt de ergometer uiteraard ook maar al te goed van pas.

Handige extra’s

De Tunturi E60 beschikt over meerdere handige extra’s. Hierbij hebben we het onder meer over een bidonhouder, een tablethouder en transportwielen. Met dank aan de wieltjes kun je deze hometrainer makkelijk in je woning verplaatsen.

Ergonomisch

Het ontwerp van de Tunturi E60 kunnen we als ergonomisch omschrijven. Zo is het mogelijk om het stuur en zadel geheel naar wens in te stellen. Je neemt hierdoor de perfecte (zit)houding op de hometrainer aan. Dit komt je trainingen alleen maar ten goede.

Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Over de prijs-kwaliteitsverhouding van de E60 zijn we erg enthousiast. Deze hometrainer kost niet al te veel, maar is dus wel van een super kwaliteit. Dit kun je overigens sowieso wel aan Tunturi overlaten. Dit merk weet als geen ander hoe je kwaliteit kunt leveren.


De nadelen van de Tunturi E60

Is de Tunturi E60 de perfecte hometrainer voor thuisgebruik? Nee, het is namelijk zo dat je met twee nadelen rekening moet houden.

Niet inklapbaar

Bij een hometrainer voor thuisgebruiker is het wenselijk dat je deze in kunt klappen. Bij de Tunturi E60 is dit jammer genoeg niet mogelijk. Op de momenten waarop je deze hometrainer niet gebruikt, staat de hometrainer dus mogelijk in de weg.

Lastig te monteren

Het in elkaar zetten van de Tunturi E60 is niet gemakkelijk. Je moet dit sowieso met een ander persoon doen. En je moet rekening houden met een tijdsinvestering van zo’n 75 minuten.

Voor wie is de Tunturi E60 geschikt?

tunturi e60 review

De Tunturi E60 is geschikt voor elke thuissporter. Wil je op een recreatieve manier thuis in beweging komen? Dan sluit de Tunturi E60 prima op je wensen aan.

Wil je op een serieuze en intensieve manier vanuit huis kunnen trainen? Ook dan is de Tunturi E60 voor je geschikt.

En zoals al eerder in deze review gesteld; je gewicht en lengte doet er niet toe. Al met al is de Tunturi E60 dus voor elke thuissporter een prima hometrainer.

Wat zijn de ervaringen van andere kopers?

Net zoals veel andere Tunturi hometrainers is de E60 vrij populair. Dit blijkt onder meer uit de hoeveelheid beoordelingen die door kopers achtergelaten zijn.

Bij deze reviews valt de positiviteit op. De meeste kopers lopen weg met deze Tunturi hometrainer. Zij benoemen onder meer dat de trainingsmogelijkheden subliem zijn. Ook zijn er veel lovende woorden te vinden over de algehele samenstelling van de Tunturi E60.

Her en der hebben we ook enkele negatieve beoordelingen gevonden. Veel van deze beoordelingen hebben betrekking op de bouwkwaliteit. Zo geven sommige kopers aan dat de hometrainer nogal piept en kraakt. Dit is overigens met name bij een intensieve training het geval.

Is de Tunturi E60 het kopen waard?

Ja, de Tunturi E60 is wat ons betreft een ware aanrader. Deze hometrainer is voor thuisgebruik ideaal, is geheel naar wens in te stellen en biedt heel veel mogelijkheden. Ongeacht op welke manier je wilt trainen, is dat met de Tunturi E60 mogelijk.

De Tunturi Performance E60 is wat ons betreft één van de beste hometrainers voor thuisgebruik. Dit is ook aan de stabiliteit, de handige extra’s, de ergometer en het grote display te danken.

Kortom: wij raden je graag aan om de Tunturi E60 te kopen. Check de prijzen bij onze partners en schaf deze hometrainer zo goedkoop mogelijk aan. Veel trainingsplezier!


Meer van Tunturi:


Categorieën: Indoor fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *