Tunturi Fitrace 40 HR – Top of Flop?

Laatst bijgewerkt door Simon op januari 28, 2023

fitrace-40-spinbike

In deze tijd is bewegen niet echt een ding wat ik veel of graag doe. Ik werk vanuit huis, volg school vanuit huis en het huishouden is ook wel een keer klaar.

Daarom wilde ik iets doen aan mijn beweging en conditie. Ik besloot om de Tunturi Fitrace 40 HR aan te schaffen.

Nu lees jij deze review omdat jij natuurlijk benieuwd bent of hij wel zo goed is zoals al die andere reviews beweren.

Ik heb hem voor jou uitgeprobeerd en door middel van deze review deel ik mijn ervaring met de Tunturi Fitrace 40 HR! Lees tot het eind om er achter te komen of het top of flop was!

Wat is de Tunturi Fitrace 40 HR?

De ene hometrainer is de andere niet. Dat is een heel duidelijk feit. Maar omdat er zoveel verschillende hometrainers bestaan, kan het lastig zijn om de juiste hometrainer te vinden.

De Tunturi Fitrace 40 HR lijkt een van die vele spinningbikes te zijn. Maar dit is niet zomaar een spinningike.

tunturi-fitrace-40

Dit is een hometrainer voor de gevorderde fietser. Daarnaast heeft hij een aparte uitstraling die je niet zo vaak ziet bij spinningfietsen. Hij is compact en dus voor de echte spinners.

De fiets beschikt over een duidelijk display, waar je onder anderen het calorie verbruik kan zien en de afstand van af kan lezen.

Daarnaast heeft de fiets toeclips en SPD clips aan de achterkant. Zo kan je de hometrainer ook gebruiken met fietsschoenen aan. Echt iets voor de fanatieke fietser dus!


Wat vind ik van de Tunturi Fitrace 40 HR?

Ik ben zelf geen professioneel fietser, maar ik ben wel een fanatieke fietser. In de periode voor corona, fietste ik elke dag 45 minuten naar school en 45 minuten terug naar huis.

Enige conditie had ik dus zeker wel opgebouwd. Als klein meisje fietste ik ook veel en dus wist ik dat ik het wilde onderhouden.

Na de corona gaat het ‘normale’ leven hopelijk weer verder en dus zal ik weer veel moeten fietsen. Daarom had ik besloten om een hometrainer aan te schaffen. Dit komt het dichtste bij normaal fietsen.

Na lang zoeken in de jungle van hometrainers en fitness apparaten, kwam ik terecht bij deze leuke hometrainer.

Zo dacht ik er ook direct over. Het uiterlijk vond ik erg leuk en dan is het kopen ook makkelijker.

tunturi-fitrace-review

Toch heb ik eerst even research gedaan. Emoties moeten jou natuurlijk niet leiden.

Het feit dat je de fiets kon gebruiken met klikschoenen, stond mij erg aan. Dat betekent dat sporters de fiets kunnen gebruiken en dat de fiets dus kwaliteit biedt. Dat is erg belangrijk als je een hometrainer koopt.

Verder zat de fiets wel erg prettig en werkte hij ook erg goed. De weerstanden zijn goed in te stellen en hij was, voor een professionele hometrainer, absoluut niet duur.

Je krijgt veel meer waar voor je geld met deze hometrainer.

Wat ik wel erg jammer vond, was het feit dat je alle trainingen samen moet stellen. Hoewel er maar liefst 20 verschillende standen op zitten, was het nog erg lastig om deze op de juiste manier in te stellen.

Het monteren daarvan was een hele klus. Ik moest een vriend laten komen om mij te komen helpen, alleen maar omdat het mij zelf niet helemaal lukte.  Maar verder heb ik geen negatieve punten over de hometrainer.

Zoals ik net al zei, krijg je meer voor je geld dan je verwacht. Voor deze prijs heb je echt professionele kwaliteit, wat erg prettig is.

Daarnaast ziet hij er ook nog eens fantastisch uit, wat een plus punt is. Daarnaast is hij niet heel kolossaal waardoor hij goed weg gestopt kan worden.

Zo staat de fiets niet onnodig in de weg. Ik ben er in ieder geval erg positief over!


Conclusie

Nu jij weet wat de Tunturi Fitrace 40 HR allemaal kan en hoe ik er over denk, weet ik zeker dat jij de juiste keus kan maken.

Ik heb er een goede ervaring mee en met mij vele anderen. Door de mooie prijs krijg jij meer waar voor jouw geld dan je verwacht.

Daarnaast is hij in te stellen en te gebruiken als een topsporter. Dat laat zien dat je niks minder dan top kwaliteit krijgt.

Door het vele aanbod van hometrainers, kan het lastig zijn om een goede te vinden. Door te gaan voor de Tunturi Fitrace 40 HR, weet ik zeker dat jij een top aankoop doet en echt niet teleurgesteld zal raken.

Vraag wel iemand om hulp bij het in elkaar zetten van de fiets. Zodra dit gebeurd is kan jij professioneel trainen en jouw conditie op pijl houden. Dat is wel zo fijn in een periode waarin je veel zit!


Meer goede spinningbikes

Op zoek naar een goede spinningfiets voor thuis? Neem ook eens een kijkje in een van de onderstaande artikelen:


Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *