Is de Tunturi Fitcycle 40 iets voor jou?

Laatst bijgewerkt door Simon op mei 23, 2023

Hometrainers komen tegenwoordig in ontelbare soorten voor, dat is zeker. Eén van de beste aankopen die je kunt doen, is de Tunturi Fitcycle 40. Dit model heeft immers heel wat te bieden qua gebruiksgemak, design en functies.

Wat maakt dit model nu precies zo de moeite waard? En wat zijn de voordelen en nadelen?

Hier lees je alles over de Tunturi Fitcycle 40 en kom je te weten of dit model iets voor jou is!

Wat is de Tunturi Fitcycle 40?

op_fitcycle_40_stappen

De Tunturi Fitcycle 40 is een kwalitatieve hometrainer met ingebouwde ergometer. Dit model wordt beschouwd als een van de beste opties voor beginners én gevorderden. Daarbij is het ook een goede aankoop voor ouderen die moeten revalideren.

Het apparaat beschikt over betrouwbare hartslagsensoren én verschillende trainingsprogramma’s. Ook heb je altijd een zicht op je persoonlijke voortgang dankzij een duidelijk digitaal display.

Als kers op de taart betaal je voor de Tunturi Fitcycle 40 helemaal niet zoveel. En dat maakt het één van de beste hometrainers van dit moment!

De belangrijkste troeven van de Tunturi Fitcycle 40

Voor je de Tunturi Fitcycle 40 aankoopt, wil je natuurlijk zoveel mogelijk over dit toestel weten. Hier vind je een duidelijk overzicht van de belangrijkste troeven van dit model:

1. Een stevig vliegwiel

Eerst en vooral beschikt de Tunturi Fitcycle 40 over een vliegwiel van wel 7 kilo. Hierdoor fiets je een stuk prettiger dan bij veel andere, lichtere modellen.

Hoe zwaarder het vliegwel van een hometrainer is, hoe comfortabeler je erop beweegt. Natuurlijk kost het nét iets meer moeite om het vliegwiel in beweging te krijgen. Eenmaal je echter op gang bent gekomen, geniet je van vloeiende bewegingen zonder haperingen.

Het voordeel van een vliegwel van 7 kilogram is dat het geschikt is voor alle trainingsniveaus. Zowel beginners als gevorderden doen met deze Tunturi Fitcycle 40 dus een goede aankoop!

2. Een vernieuwend LCD display

Het display van deze hometrainer is vooral de moeite waard dankzij de unieke achtergrondverlichting. Hierdoor kan je de gegevens op het scherm altijd goed aflezen, zelfs in het donker.

Enkele van de gegevens die je kunt aflezen zijn de afstand, het aantal calorieën dat je verbrand hebt, hartslag, RPM en tijd.

Het display geeft je daarbij de mogelijkheid om in enkele kliks zelf de instellingen van de hometrainer te bepalen. Daarbij plaats je je tablet én bidon gemakkelijk bij het display dankzij de aangepaste houders. Zo kan je tijdens het sporten zelfs een film kijken!

3. Een uiterst betrouwbare bouwkwaliteit

Vervolgens is de Tunturi Fitcycle 40 een heel betrouwbaar systeem, dankzij het gebruik van kwalitatieve materialen. Het frame bestaat uit sterk metaal en is elegant afgewerkt. Ook staat hij staat erg stabiel, waardoor je niet begint te wiebelen tijdens het sporten.

Een ander voordeel is dat je onder het sporten geen last hebt van vervelende geluidjes. Alle onderdelen zitten goed in elkaar en blijven daar ook, zelfs bij intensief gebruik. Ten slotte heeft het systeem een lage instap. Dit maakt het geschikt voor ouderen of mensen met een verminderde mobiliteit!

4. Tot wel 21 trainingsprogramma’s

Als je gaat sporten op een hometrainer, dan wil je dat natuurlijk op jouw manier kunnen doen. Bij de Tunturi Fitcycle 40 heb je de keuze tussen 21 verschillende trainingsprogramma’s. Die variatie geeft je lichaam de nodige input om fitter te worden, maar het is ook gewoon aangenamer.

Bij 4 van deze programma’s kan je op hartslag trainen, en er is ook een wattageprogramma. Door een trainingsprogramma te volgen word je veel meer uitgedaagd en krijg je afwisseling. Dit maakt het een stuk leuker om je doelen te bereiken!

5. 16 verschillende weerstandsniveaus

Ten slotte kan je bij de Tunturi Fitcycle 40 kiezen uit 16 weerstandsniveaus. Je kan deze gemakkelijk via het display instellen.

Zodra dat gebeurd is, past de hometrainer zijn intensiteit meteen aan. Je hebt keuze tussen niveaus van 10 tot 200 Watt. Zo is de Tunturi Fitcycle dus geschikt voor beginners, gevorderden én mensen die moeten revalideren.

Wat maakt de Tunturi Fitcycle 40 écht uniek?

op_fitcycle_40_trainen

De voordelen van deze hometrainer zijn duidelijk, maar er is één andere goede reden waarom je voor dit model moet kiezen. Zoals reeds gezegd gaat het om een zogenaamde ergometer.

Dit is een hometrainer die is geijkt, wat betekent dat je zeker bent van zeer nauwkeurige metingen tijdens het sporten.

Bij een ergometer worden alle inspanningen weergeven in Wattage. Als je rustiger fietst, gebruikt je minder energie. Fiets je sneller en met meer kracht, dan gaat dat verbruik omhoog.

Dankzij deze accurate metingen weet je altijd precies hoeveel energie je gebruikt, waardoor je gemakkelijker kunt aanpassen.

Ook heb je zo veel meer controle en inzicht op je intensiteit. En dat maakt de Tunturi Fitcycle 40 een goede investering voor serieuzere sporters.

De Tunturi Fitcycle is perfect voor zij die willen:

  • Afvallen
  • Fitter willen worden
  • Algemene basiskracht willen opbouwen

Als je doelgericht wilt trainen, dan is deze ergometer als hometrainer perfect. Natuurlijk moet je wel wat extra gegevens invoeren voor je aan een sessie begint.

Enkel op die manier kan het systeem accuraat weergeven hoeveel energie je verbruikt. Enkele van die gegevens zijn:

  • Je gewicht
  • Je leeftijd
  • Je lengte
  • Je geslacht

Op basis daarvan kan de Tunturi Fitcycle 40 heel nauwkeurig weergeven hoeveel calorieën je verbrandt, hoe intensief je sport en nog veel meer.

Zijn er nadelen verbonden aan de Tunturi Fitcycle 40?

Als je de Tunturi Fitcycle 40 wilt kopen, is het belangrijk dat je alle kanten van het verhaal hoort. De nadelen van dit model zijn beperkt.

Het enige minpuntje is misschien dat je je trainingsgevels niet kunt opslaan. Hierdoor kan je dus moeilijker bijhouden wat je voortgang is. Als je je progressie op de hometrainer serieus neemt, dan is dat natuurlijk wel belangrijk!

Voor wie is de Tunturi Fitcycle 40 geschikt?

fitcycle_40_ergometer_hometrainer

Het is duidelijk dat de Tunturi Fitcycle 40 heel wat te bieden heeft. Voor wie is dit apparaat nu precies geschikt, en waarom?

1. Beginners

Bij de Tunturi Fitcycle 40 kan je kiezen voor een lichte weerstand, bijvoorbeeld als je nog maar pas begonnen bent met de hometrainer. Op die manier bouw je je conditie gestaag op, zonder risico op blessures of overbelasting.

Ook is het toestel helemaal niet moeilijk om te gebruiken. Het display geeft je alle nodige controle en informatie. Hierdoor word je snel aan de hometrainer gewend!

2. Gevorderden

Ben je reeds een fervent sporter, dan kan je met de ergometer ook aan de slag. De zware maximale belasting en het comfortabele design dragen bij aan een unieke sportervaring. Ook voor hele lange duurtrainingen is de ergometer geschikt.

Door middel van de programma’s stel je je wattage zelf in, én heb je zicht op complexere data. Denk maar aan hartslag, RPM en meer.

3. Ouderen en tijdens revalidatie

Ten slotte is de Tunturi Fitcycle 40 perfect tijdens revalidatie. Zowel ouderen als mensen die een operatie of blessure hebben gehad, hebben baat bij dit model. Als je spieren nog kwetsbaar of broos zijn, is het belangrijk dat je op de juiste manier sport.

Bij de Tunturi Fitcycle stel je de intensiteit gemakkelijk in, waardoor je altijd veilig traint. De lage instap en vloeiende bewegingen dragen ook op die manier bij tot het sporten.

Kortom, wat je voorkeur, lichaamsbouw of conditie ook mag zijn, met deze ergometer doe je een goede aankoop!


Meer hometrainers:


Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *