Tunturi Competence S40 – Review

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 5, 2023

Ben je ook op zoek naar meer informatie over de Tunturi Competence S40?

Deze Tunturi Competence S40 is misschien een minder bekend model van Tunturi, maar dat wil zeker niet zeggen dat het een slecht toestel is.

s40_sprinter_bike

Online kan je er helaas moeilijk informatie over vinden. Ik was er in ieder geval erg benieuwd naar, dus heb ik hem voor je getest.

In deze review lees je al mijn bevindingen over de Tunturi Competence S40 Zwift.

Eigenschappen van de Tunturi Competence S40 

tunturi_competence_s40_zwift

Om een beter beeld te krijgen van het apparaat, zal ik eerst en vooral de eigenschappen even overlopen. 

Programma’s om te trainen 

Trainen op een spinningbike gaat voor sommigen al snel vervelen, tenzij er voldoende programma’s worden ingebouwd.

Deze Tunturi Competence S40 beschikt over maar liefst 17 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. Die moeten ervoor zorgen dat je steeds gemotiveerd blijft om verder te sporten.

De voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s zijn bovendien voldoende divers, zodat je niet het gevoel hebt alsof je in herhaling valt. 

tunturi-competence-40-header

Er zitten programma’s tussen die voornamelijk focussen op het verbeteren van je uithoudingsvermogen, maar ook programma’s die helpen om vet te verbranden.

Daardoor kunnen heel veel verschillende personen er gebruik van maken. Jammer genoeg beschikt dit toestel wel maar over één user profile. 

Wat ik zelf ook bijzonder leuk vind aan deze spinningbike, is het aantal weerstandsniveaus. Met een keuze uit maar liefst 32 niveaus, kan je de manuele training net zo zwaar maken als je zelf wil.

Aangezien er zoveel niveaus zijn, is de grote van de stapjes zeer beperkt. Zo ga je niet in één keer van heel zwaar, naar hartstikke licht.


Display

Over het display valt er niet zo bijzonder veel te zeggen. Het is een trainingscomputer als een andere, zonder al te veel extra’s.

Het LCD display is ingebouwd, maar jammer genoeg niet kantelbaar. Zelf heb ik er nooit last van ondervonden, maar ik weet dat sommigen dit wel belangrijk vinden. 

tunturi_competence_s40_stuur

Op het display kan je in realtime verschillende trainingsgegevens bekijken. Je kunt er op zien hoe snel je rijdt en hoe lang je al bezig bent.

Daarnaast vind je er ook de reeds afgelegde afstand op terug en het aantal calorieën dat je hebt verbrandt met je training. 

Erg uitgebreid kun je dat niet noemen, maar voor de doorsnee persoon is dat meer dan voldoende.

In deze prijsklasse is het niet de gewoonte om van een uitgebreide trainingscomputer voorzien te zijn.

Heb je daar toch nood aan? Dan kun je kijken naar een professioneel toestel.

Compatibel met Zwift

Een van de voornaamste redenen dat deze bike zo populair is, is omdat het te gebruiken valt met Zwift, de virtuele trainingsapp.

Dit zie ik dan ook als een enorm groot voordeel, aangezien het je mogelijkheden erg vergroot.

Bovendien is Zwift onder veel fietsers de absolute nummer één als het gaat om trainingsapps.

Mijn ervaring met de Tunturi Competence S40 

Deze Tunturi Competence S40 review zou natuurlijk niet compleet zijn als ik je niet vertel over mijn mening met deze spinningfiets.

Algemeen genomen ben ik zeer tevreden, maar er zijn toch nog enkele zaken waar ik iets meer over wil vertellen. 

Montage en algemene kwaliteit 

De montage van deze spinningbike ging eigenlijk vlotter dan verwacht. Bij de specificaties stond een geschatte tijd van 45 minuten, maar ik heb er slechts 30 nodig gehad.

Wel is het belangrijk dat je minimaal met twee personen bent voor de montage. Sommige onderdelen, zoals het vliegwiel bijvoorbeeld, wegen erg veel. 

Aan het gewicht van een spinningbike herken je meestal ook de kwaliteit. Dit toestel weegt op zichzelf maar liefst 49 kilogram. Dan kan je jezelf wel al indenken dat het gemaakt is van robuuste materialen.

tunturi_competence_s40_bike

Mensen met een lichaamsgewicht tot 150 kilogram kunnen gebruik maken van deze Tunturi Competence S40 spinningfiets. 

Gelet op de kwaliteit, zit ook de stevigheid goed bij de Tunturi Competence S40 Zwift.

De poten staan mooi uit elkaar en zijn voldoende stevig. Daardoor krijg je deze spinningfiets niet zomaar in beweging. 

Fietsen maar 

Kwaliteit is uiteraard belangrijk voor de levensduur, maar uiteindelijk koop je een spinningbike om te kunnen fietsen. Ikzelf was erg enthousiast over de prestaties van deze Tunturi Competence S40 spinningbike.

De trapbeweging voelde heel erg natuurlijk aan. Dat komt natuurlijk allemaal door het zware vliegwiel van 17 kilogram. 

Zelf heb ik vooral geoefend met behulp van de trainingsprogramma’s. Zoals ik online ook al had kunnen lezen, zitten er wel degelijk programma’s tussen voor verschillende niveaus.

Je moet echt geen geoefende sporter zijn om er gebruik van te maken. Je begint gewoon op je eigen niveau en zo ga je telkens een stapje verder. 

Mensen die kiezen voor de spinningbike, zijn het meestal gewoon om op de openbare weg te gaan trainen. Als je dan plots binnen zit tussen vier muren, dan kan een training al snel gaan vervelen.

De vele programma’s zorgen gelukkig voor extra motivatie.


Comfort 

tunturi_competence_s40_zadel

De trapbeweging voelt in elk geval natuurlijk aan, maar ook verder is het een comfortabel apparaat.

Men heeft ervoor gezorgd dat je een erg natuurlijke zithouding kunt aannemen. Uiteraard draagt dat bij aan de gezondheid van je gewrichten. 

Dankzij het speciale aandrijvingssysteem, maakt het toestel niet te veel lawaai tijdens het sporten.

Daarenboven is de V-aandrijving gemaakt om veel langer mee te gaan dan een ketting. 

Voor wie is deze Tunturi Competence S40 geschikt? 

De Tunturi Competence S40 spinningbike lijkt me geschikt voor een zeer breed publiek. Dat komt voornamelijk omdat er heel wat trainingsprogramma’s beschikbaar zijn.

Bovendien zijn er programma’s voor verschillende niveaus. Het is niet zo dat alleen beginners er goed mee zijn, maar ook iets meer gevorderde fietsers. 

Naar mijn gevoel, kan dit het perfecte apparaat zijn voor elke recreatieve fietser, die niet buiten wil oefenen omwille van het weer.

Mijn idee daarover is dat deze Tunturi spinningbike beschikt over veel standaard mogelijkheden. Op de trainingscomputer vind je bijvoorbeeld ongeveer evenveel terug als op je fietscomputer.

Het is zeker en vast een toestel voor diegenen die competitief met wielrennen bezig zijn. 

Gezien de afmetingen ervan, is deze spinningfiets ook makkelijk te gebruiken door mensen die wat kleiner zijn van gestalte.

De meeste toestellen houden daar jammer genoeg te weinig rekening mee, maar in dit geval zit het goed. 

Conclusie 

De Tunturi Competence S40 is in ieder geval een leuke aanrader. Mocht je op zoek zijn naar een spinningfiets voor recreatief thuisgebruik, dan zou ik hem zeker durven aanbevelen!

Ik ben overigens niet de enige die goed te spreken is over deze bike. Enorm veel tevreden gebruikers gingen mij namelijk al voor.

Wil je de beste prijs bekijken? Klik dan even op de knop hieronder:


Meer indoor bike reviews:


Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *