Tomahawk IC7 – Een one of a kind spinningfiets

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 7, 2023

De Tomahawk IC7 is niet zomaar een spinningfiets. Het is een professioneel apparaat met vele kwaliteiten.

In deze Tomahawk IC7 review kom je te weten of deze spinningfiets iets voor jou is.

life-fitness-tomahawk-ic7

Eerst zullen we het hebben over zijn belangrijkste eigenschappen. Vervolgens geef ik je mijn mening over het toestel.

Tot slot vertel ik je ook nog voor wie dit toestel het meest geschikt is. Lees dus zeker tot het einde, want dan weet je alles over deze professionele spinningfiets.

De eigenschappen van de Tomahawk IC7

Alle eigenschappen gaan we hier niet overlopen. Die vind je namelijk makkelijk terug op de productpagina.

Om je beter bekend te maken met het toestel, zet ik wel de belangrijkste eigenschappen op een rijtje.

Nauwkeurigheid staat voorop

Een training uitvoeren op jouw niveau, dat is wat de Tomahawk IC7 mogelijk maakt. Het magnetische weerstandssysteem werd speciaal ontworpen om de hoogste performance te kunnen bereiken.

Met een draai aan de knop verstel je de weerstand snel en nauwkeurig. Door het feit dat er heel veel verschillende niveaus zijn, kan je hem erg precies instellen.

Op het TFT display kan je visueel de weerstand instellingen terug zien. De teller gaat van nul tot honderd, dus er zijn mogelijkheden genoeg.

Meten is weten zegt men wel eens. Voor echt professioneel gebruik is een nauwkeurige meetapparatuur erg belangrijk. De wattrate vermogensmeter waarover deze Tomahawk IC7 beschikt, blijkt een van de beste op de markt te zijn.

Met behulp van specifieke technologie op basis van lichtcellen, wordt de draaikracht erg nauwkeurig in kaart gebracht.

Bluetooth voor online trainingsmogelijkheden

Een spinningbike als deze moet natuurlijk ook wel over online toepassingen beschikken. Dankzij zijn speciale module, is het mogelijk om deze Tomahawk IC7 te verbinden met andere apparaten.

De meest gebruikte toepassing is natuurlijk de borstband. Door middel van een externe borstband kan je namelijk erg nauwkeurig je hartslag volgen tijdens het sporten.

Een andere mogelijkheid zijn trainingsapps. Deze Tomahawk IC7 spinningbike is namelijk compatibel met enkele van de bekendste apps, zoals Zwift bijvoorbeeld.

Op die manier kan je heerlijke routes fietsen, overal ter wereld.


Mijn ervaring met de Tomahawk IC7

spinningfiets-life-fitness

Nu zou je toch al een beeld moeten hebben van wat je ervan kunt verwachten. In wat volgt, bespreek ik mijn persoonlijke ervaring met het toestel.

Een strak design

Een spinningfiets wordt in de eerste plaats ontworpen om functioneel te zijn, maar ook het esthetische vlak is voor velen van belang.

Persoonlijk ben ik helemaal weg van het moderne ontwerp van deze Tomahawk IC7. Hij springt meteen in het oog en hij vult de kamer met zijn minimalistische strakke design.

Kwaliteit

Bij het aankopen van een professionele spinningfiets, wil je natuurlijk wel zeker zijn over de kwaliteit ervan. Van zodra je het toestel ziet, merk je de robuustheid al op.

Het toestel is niet gevormd door een luchtig stalen frame, maar wel door erg robuuste onderdelen.

tomahawk-ic-7

Als ik je zeg dat deze Tomahawk IC7 54 kilogram weegt, dan kan je je wel al inbeelden hoe het met de kwaliteit is gesteld.

Hetzelfde geldt voor de fantastische stabiliteit. Het toestel heeft een belastbaar gewicht tot maar liefst 150 kilogram. Daarmee behoort het ook tot de betere op de markt.

Ik heb even geprobeerd of ik het toestel uit balans kon brengen, maar mij is het niet gelukt.

Aangezien ik het voor jou getest heb, raad ik je ten sterkste af om het thuis ook te proberen.

Comfort

Bij het ontwikkelen van deze Tomahawk IC7 spinningfiets heeft men letterlijk aan alles gedacht. Zo is het ook een erg comfortabel apparaat geworden.

Op basis van ergonomie, heeft men ervoor gezorgd dat je de meeste dingen zelf kunt bijregelen. Op die manier verstel je de zitting, of zelfs het stuur.

Daarnaast is er ook een mogelijkheid om de spinningfiets waterpas af te stellen, voor wanneer de vloer niet gelijk ligt. Zelf heb ik er veel aan gehad, want nu sluit het toestel perfect aan op mijn lichaam.

Fietsen maar

Het belangrijkste gedeelte van de review, is natuurlijk het gedeelte waarin ik de training bespreek. Het toestel beschikt over een tweetraps aandrijving.

Tijdens het trappen merk je pas hoe snel het vliegwiel gaat ronddraaien. Dat zorgt ervoor dat je als sporter een heel natuurlijk gevoel krijgt, net alsof je buiten op de fiets rijdt.

Trappen gaat soepel en bovendien erg vloeiend.

Net als echte racefietsen, beschikt deze indoor spinningbike ook over een doortrapsysteem.

Zelf vind ik het leuk om ermee te rijden, maar de eerste keer is het wel even wennen. Uiteindelijk wil je niet meer terug.

Voor wie is deze Tomahawk IC7 spinningbike geschikt?

ic7-spinningbike

Ik heb deze spinningfiets voor jou uitbundig getest. Op basis daarvan heb ik ook een conclusie kunnen vormen over voor wie de spinningbike het meest geschikt is.

Op basis van al zijn unieke en professionele kwaliteiten, ben ik ervan overtuigd dat elke professionele sporter er goed mee is.

Het is een ideaal toestel om je conditie mee op peil te houden, of om te trainen voor de volgende wedstrijd. Uiteraard is de spinningfiets geschikt voor zowel licht- als intensief gebruik.

Van een spinningfiets uit deze categorie kan je zoiets natuurlijk wel verwachten. Ook is het toestel fantastisch wat betreft de gegevensregistratie, dus je kunt mooi zien welke vorderingen je maakt.

Heel vaak krijg ik de vraag van beginnende wielrenners, of zo’n professioneel apparaat ook voor hen geschikt is.

Uiteraard kan je er ook als beginner op rijden, maar ik ben niet zeker of dit wel is wat je nodig hebt. Er zitten gewoon zoveel mogelijkheden op, die je waarschijnlijk de eerste jaren toch niet zult gaan gebruiken.

Dit toestel behoort sowieso tot de hogere prijsklasse, dus je moet voor jezelf gaan uitmaken of je dat er wel voor over hebt.

Persoonlijk zou ik beginnen met een middenklasse spinningfiets, tot je zeker bent dat je ermee wilt doorgaan.

Conclusie

Ik zou de Tomahawk IC7 spinningbike absoluut durven aanraden aan iedereen die op zoek is naar een professionele spinningfiets.

Hij beschikt over top specificaties en kan je helpen bij het behalen van uitmuntende prestaties.

De Tomahawk IC7 is zeker niet goedkoop, maar volgens mij is hij elke euro meer dan waard.

Er zijn gewoonweg zoveel mogelijkheden, zodat je kunt trainen zonder dat het gaat vervelen. Ik wens je alvast veel succes!

Bekijk hieronder direct de laagste prijs van dit moment.


Meer reviews:


Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *