Schwinn 700IC (voorheen IC7) – Een volledige review!

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 9, 2023

Sporten. Het is misschien wel een van de meest favoriete bezigheden van de moderne mens. We willen met zijn allen het liefst een groot deel van onze tijd in beweging zijn.

Dat is ook niet gek, want onze levens worden ook steeds drukker en sporten kan heel ontspannend werken.

Doordat onze levens met de dag drukker worden is het gebruik van fitnessapparaten en het kopen hiervan steeds vaker aan de orde. Zo kopen we massaal loopbanden, crosstrainers en spinningfietsen.

De Schwinn IC7 is dan ook een van deze geliefde spinningfietsen. De fiets wordt dagelijks gebruikt door mensen in hun eigen huis of in de sportschool.

Maar wat maakt de Schwinn IC7 nu zo speciaal? En waarom is deze eigenlijk zo geliefd?

Speciaal hierom gaan we een verdiepende kijk nemen in deze wonderlijke spinningfiets!

De Schwinn 700IC (voorheen IC7)

Nu dat we de verwarring tussen een hometrainer en spinningfiets uit de weg hebben kunnen we met een gerust hart gaan kijken naar de IC7 van Schwinn.

Het ontwerp

schwin_ic7_review

Als je kijkt naar de spinningfiets dan kijk je de definitie van sportiviteit recht in de ogen. De fiets ziet er stoer, robuust, stevig en snel uit.

De fiets is gemaakt van een stevige combinatie van kunststof en metaal. Dit zorgt ervoor dat de fiets een gebruikersgewicht tot wel 136 kg aankan! Het apparaat is 125 x 114 x 58 cm (HxLxB) waardoor de fiets te gebruiken is tot een lengte van 195 cm.

De sportiviteit van de fiets wordt nog eens extra bevestigd door het compleet verstelbare zadel en stuur. Deze kun je voor jouw training precies instellen op de hoogte die jij wilt.

schwinn_spinningfiets_zadel

Op deze manier verminder je het risico op blessures en weet je zeker dat je in de goede houding te werk gaat.

Doordat de fiets voorzien is van een stevige basis hoef je niet bang te zijn dat je per ongeluk wegfietst. Jouw fiets blijft prima op zijn plek staan!


Weerstandssysteem

Over het vliegwiel valt ook niets te klagen. Deze ziet er namelijk niet alleen stoer uit, maar weegt ook nog eens 18 kg. Het vliegwiel is behoorlijk breed, waardoor hij in perfecte harmonie samenwerkt met het weerstandssysteem.

In tegenstelling tot veel hometrainers, die gebruikmaken van elektromagnetische weerstandssystemen, maakt de IC7 gebruik van een remblok.

Dit remblok zorgt ervoor dat je het weerstandssysteem helemaal zelf kunt instellen. Hierdoor heb je altijd een fijn weerstandsniveau.

Het instellen van dit weerstandsniveau doe je door de grote knop onder het stuur aan- of los te draaien. Hierdoor kun je het weerstandsniveau zelfs in het midden van je training aanpassen.

Trainingscomputer

spinbike_ic7_scherm

Uiteraard beschikt ook de IC7 een trainingscomputer. De trainingscomputer van de IC7 bestaat dan ook uit een helder lcd-scherm. Op dit scherm kun je de nodige data aflezen die je nodig hebt tijdens jouw work-out.

Deze data zijn:

  • Hartslag
  • Tijd
  • Afstand
  • Verbrande calorieën
  • Omwentelingen per minuut (RPM)

De hartslag kun je meten door een borstband te koppelen met de fiets. Deze moet je echter wel nog los aanschaffen.

Mijn review

Op papier ziet de Schwinn IC7 eruit als een prima spinningfiets. Maar is dat in de praktijk ook zo?

Ik ben al een tijdje op zoek naar een goede spinningfiets die tegen een stootje kan. Gelukkig heb ik een vriend die hier erg veel mee bezig is en deze heeft me dan ook de IC7 aanbevolen.

Na een tijdje op en afwegen of het het wel waard zou zijn ben ik toch over stag gegaan en heb ik hun advies opgevolgd.

De opbouw

schwinn_ic_7_ervaringen

Nadat ik de Schwinn IC7 besteld had kon ik al haast niet wachten deze uit te proberen. Toch zou ik even een dag geduld moeten hebben voordat hij bij me thuis zou zijn.

Nadat de postbezorger de fiets keurig had afgeleverd kwam de eerste uitdaging. Ik woon namelijk op de tweede etage van een appartementencomplex en heb geen lift. Ik heb mijn vriend opgebeld, die het apparaat ook aanbevolen had, om me te helpen sjouwen.

Nu dat de spinningfiets boven stond en ik even op adem was gekomen, wat niet gek is na 45 kg door een smal trappenhuis te hebben gesjouwd, was het moment daar. Ik pakte de doos uit en begon meteen met de montage van de fiets.

Het viel me al snel op dat de montage makkelijk in mijn eentje te doen was. Vaak heb je een tweede persoon nodig om een spinningfiets in elkaar te zetten. Maar met de duidelijke instructies was dat nu niet aan de orde.

Het moment suprême

De fiets staat, ik ben omgekleed en wel, het is tijd om van start te gaan!

Voordat ik kon beginnen met trappen was het belangrijk om eerst het zadel en stuur goed af te stellen. Dit kon ik gelukkig eenvoudig en snel doen waardoor ik snel kon beginnen.

Ik heb in het begin even de weerstand op zijn lichtst gezet. Dit leek me verstandig omdat ik op deze manier stapsgewijs de weerstand kon gaan opvoeren tot het gewenste resultaat. Na een tijdje te hebben getrapt en het remblok te hebben aangedraaid had ik een goed niveau te pakken.

Het scherm leeft precies op tegen alle verwachtingen en laat me alle data zien die ik wil zien. Zo kon ik na 10 minuten precies zien dat ik 130 kcal had verbrand! Dit werkt wel lekker motiverend, je ziet meteen je resultaat terug!

De hartslag functie was ik eigenlijk ook heel erg benieuwd naar. Gelukkig heb ik eerder al een keer een borstband aangeschaft voor het gebruik van een ander fitnessapparaat.

De borstband is gemakkelijk te koppelen via een 5 kHz verbinding. Zodra ik deze gekoppeld heb kan ik al meteen mijn hartslag aflezen. Het grote voordeel aan het gebruiken van een borstband vind ik dat je een erg nauwkeurige lezing krijgt. Hierdoor kon ik met mijn eigen hartslagtraining aan de slag.

Na afloop

schwinn_ic7_spinbike

Na een tijdje mezelf flink af te hebben gestraft was het wel mooi geweest en gunde ik mezelf wat rust. Ik ben van de fiets afgestapt en heb deze afgedaan met een handdoek.

Nu is het ontwerp van de IC7 niet heel erg groot. Dit is voor mij eigenlijk perfect, want mijn appartement is nou niet bepaald een penthouse.

Het viel me tijdens de montage al op dat de fiets beschikt voer transportwielen. Hierdoor kon ik de fiets gemakkelijk in de hoek van mijn woonkamer kwijt.

Opgeruimd staat netjes!

Conclusie over Schwinn 700IC

ic7_training

Er zijn veel verschillende fitnessapparaten op de markt. Een spinningfiets is dan ook een van de meest populaire. En met modellen als de Schwinn IC7 vind ik dat ook niet gek!

De IC7 is een perfect gebalanceerde spinningfiets voor beginners en gevorderde. Het apparaat is gemakkelijk in elkaar te zetten en misschien nog wel makkelijker te gebruiken.

Op het gebied van de trainingscomputer laat de IC7 nog wel wat te wensen over. Deze had iets meer mogelijkheden mogen hebben.

Ik twijfelde in het begin een beetje over het weerstandssysteem met het remblok. Maar na grondig gebruik kan ik melden dat ik hier aangenaam verrast door ben.

Dit weerstandssysteem zorgt er namelijk voor dat je volledige controle hebt over hoe zwaar of licht jouw trainingen verlopen.

De Schwinn IC7 is wat mij betreft aan te raden voor iedereen die houdt van een flinke work-out op zijn tijd.

Of je nu een beginner of gevorderd bent, het apparaat is duidelijk en makkelijk te gebruiken en opgewassen tegen een stootje. Een aangename verrassing!

Via de knop hieronder kun je de beste prijs bekijken:

💡 Misschien ook interessant voor jou:


Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *