FitBike Race Magnetic Pro – De beste spinningfiets voor thuis?

Laatst bijgewerkt door Simon op januari 29, 2023

Mijn wekelijkse spin sessies in de sportschool zijn ver te zoeken op dit moment. Nooit gedacht dat ik die spinningfiets nog eens zou missen, maar toch merk ik aan heel mijn lijf dat buiten wandelen en hardlopen niet genoeg is om mijn conditie en spieren optimaal te houden.

De kick wat het fietsen mij geeft is niet vergelijkbaar met de kick die ik thuis met gewichten of buiten met rennen mij geeft. Mezelf tot het uiterste drijven en pushen lukt toch het beste op een fiets.

fitbike-race-magnetic-pro-thuisgebruik

De fietsen in de sportschool zijn super professioneel en eigenlijk wil ik niet minder dan dat als ik zelf een spinningfiets zou aanschaffen.

Het lijkt mij wel echt een goede uitkomst, aangezien ik niet weet wanneer en of we weer lekker onbezorgd mogen sporten. Na wat praatjes hier en daar met mijn sportmaatjes van de gym begin ik zin te krijgen om thuis aan het fietsen te gaan.

Een van de beste en meest geschikte spinningfietsen van dit moment voor thuis zou de Fitbike Race Magnetic Pro zijn. Dat werd me ingefluisterd door de professionals van de sportschool.

Lees snel verder en vorm jouw mening over deze prachtige spinningfiets.

De Fitbike Race Magnetic Pro: een krachtig uiterlijk

Wat ik dus echt belangrijk vind is dat deze fiets professionaliteit uitstraalt en kwalitatief goed en degelijk is.

Mijn kritisch oog heeft geluk want het eerste dat mij opvalt aan de fiets is een krachtige, robuuste en stoere uitstraling. Mooie kleuren zwart met geel en hij ziet er stevig en stabiel uit.

De urban belettering op de kettingkast ziet er ook strak uit. Dit is qua uiterlijk helemaal mijn stijl.

kettingkast-magnetic-pro

Zijn eigen gewicht is 61 kg waardoor hij zeer intensief gebruikt kan worden. Hij kan een sporter tot 150 kg makkelijk aan. Ik hoef mij dus daarover geen zorgen te maken.

Techniek

De weerstand van de Fitbike Race Magnetic Pro wordt gewijzigd door middel van een krachtige magneet. Door het draaien van de weerstandsknop op het frame veranderd de stand van de magneet ten opzichte van het vliegwiel.

Dit is een vernieuwde techniek en kan nu hierdoor veel nauwkeuriger afgestemd worden dan een normaliter vilt blokje wat in vele andere fietsen de weerstand regelt.

Dit magnetische weerstandsysteem is tevens ook onderhoudsvriendelijker en geruisloos in tegenstelling tot het vilt blokje.

vliegwiel-fitbike-pro

Wat mij ook opvalt is het dikke vliegwiel van 22 kg. Dit gecombineerd met het magnetische weerstandsysteem zorgt ervoor dat je met deze fiets tot wel 600 watt kunt trainen.

Verstelbaarheid

Niet het minst belangrijke is de verstelbaarheid van de spinningfiets. Ik heb een hekel aan een zeer achterwerk en wil daar geen ergernissen over hebben zoals je wel begrijpt.

Ook de afstand tot de pedalen en het stuur moet goed te verstellen zijn, een absolute must!

De Fitbike heeft een ergonomisch ontwerp en is in alle posities aan te passen aan de wensen en lengte van de thuissporter.

Race zadel

Het speciale racezadel op deze fiets is in 9 hoogtes te verstellen. Het is een speciaal ontwerp en je verstelt hem door middel van een pop-in systeem.

spinning-zadel

Dit systeem moet er voor zorgen dat het racezadel dan ook stevig vast op de plek blijft zitten en er nooit een mogelijkheid is dat hij omlaag zakt bij een zware belasting.

Je kunt het zadel zelfs horizontaal verschuiven wat het tot op de millimeter precies te verstellen is. Ik als perfectionist word hier blij van.

Stuur verstellen

Ook de hoogte van het stuur is uitgebreid te verstellen in maar liefst 5 posities. Hier is gebruik gemaakt van dezelfde techniek als het zadel namelijk een pop-in systeem wat het ook bij het fiets stuur onmogelijk maakt dat dit tijdens zware belasting zakt.

Het is dus volledig aan mijn lengte aan te passen weer tot op de millimeter.  Erg benieuwd of dit in de praktijk ook zo makkelijk gaat als dat het klinkt. Het stuur heeft een doorsnede van 32 mm en beschikt over een EVA grip.


Aandrijving – Industriële V-Belt

Deze Fitbike Race Magnetic Pro wordt aangedreven door middel van een industriële V-Belt en geen ketting.

Een ketting maakt meer geluid en deze V-Belt is geheel geruisloos. Een stille fiets dus. Dat klinkt als ware luxe.

Pedalen

De stalen pedalen op deze fiets kunnen een grote weerstand aan. In het speciale SPD en toe clip systeem kan ik mijn voeten goed vast zetten in de pedalen.

stevige-spd-pedalen

Hierdoor zal het fietsen beter gaan als ik kracht moet zetten en drukken of trekken tijdens een trap of opwaartse beweging.

Reviews

kieskeurig-spinningbike-pro

Ik ben erg nieuwsgierig geworden wat de gebruikers van deze fitbike vinden. In de reviews vind ik meestal de meest eerlijke bevindingen en de plus- en minpunten van, in dit geval, de fiets.

De reacties zijn meer dan positief met een enkele tegenvaller, maar wat ik lees is dat deze fiets bij ons thuis sporters behoorlijk in de smaak valt en menig reactie is dan ook razend enthousiast over deze spinner.

Een enkel minpunt wat ik lees is dat de fiets bij het zwaar trainen de eerste 2 keer een geluid produceert wat je even doet schrikken.

Maar dat blijkt de warming up te zijn, want het is weg bij een volgend gebruik. Hier zou ik dus even op moeten letten, want in de beschrijving moet de fiets vrijwel geruisloos zijn.

De plek waar de bidon geplaatst kan worden is voor bepaalde gebruikers niet de meest handige, maar voor mij persoonlijk lijkt me dat niet een storend probleem.

En een klein minpuntje is het missen van een fietscomputer. Dat kan ik wel begrijpen. In de beschrijving van de Fitbike is te lezen dat deze er niet standaard bij zit maar je er wel voor kunt kiezen en je dit er dus bij kunt bestellen. Deze kan je prestaties goed aflezen en bijhouden.

Eventueel zou dit ook kunnen met een sporthorloge.

Wat ik fijn vind om te lezen is dat de Fitbike Race Magnetic Pro als een blok staat genageld aan de grond en erg stabiel is, zelfs bij zware en langdurige belasting!

Tevens makkelijk te monteren volgens de fanatieke review schrijvers. De verstelbaarheid is erg goed en uitgebreid en na een aantal weken gebruik nog steeds van dezelfde professionele kwaliteit.

Krachtig, stevig en dikke handvatten, goede grip. Een beest van een fiets!

Bestellen maar!

Dat beest wil ik in huis, en het liefst een beetje snel. Mijn eigen spinbike in de kamer, dat geeft een fijn, fanatiek vooruitzicht.

Mijn idee is dan ook dat ik deze fiets niet verplaats naar de achterkamer maar hij mag best in het zicht staan, de looks van deze mooie fiets mag iedereen zien.

Het staat stoer en luxe in mijn interieur, en de drang om erop te klimmen word dan alleen maar groter.

“Bedankt voor uw bestelling bij bol.com “zie ik op mijn scherm, en ze gaan meteen voor mij aan de slag!  Het is een feit, de Fitbike Race Magnetic Pro is bijna in mijn bezit en ik wil nog net geen welkomstfeestje organiseren! 

Ondertussen kijk ik nog even naar sportkleding en wat accessoires, ik word er bijna hebberig van, gezien ik vind dat de prijs erg goed in verhouding staat tot de kwaliteit wat er beloofd wordt.

Aan de slag

Voor de bezorgservice niks dan lof, mijn bestelling stond een dag later op de stoep, dat is wel heel erg snel! Maar nu het spannendste gedeelte want een echte handige Harry ben ik nu ook niet echt.

Gelukkig hoeft hij geen grappen op want het is een zwaar ding. Ik raad wel aan om dan met twee of drie vrienden even te sjouwen. Mijn fiets blijft in de kamer dus laat ik maar gelijk gaan monteren.

Het zweet stond al op mijn rug als ik dacht aan monteren maar hier is goed over nagedacht, er zit een goede, simpele handleiding bij en in een paar stappen is deze zo gebruiksklaar.

Een beetje trots ben ik dan ook best als ik in een mum van tijd klaar ben met de hele fiets in elkaar bouwen. Hij is inderdaad erg robuust en ziet er stevig en krachtig uit.

fitbike-fiets

Hij oogt precies als op de plaatjes. Ik ben toch wel erg enthousiast en blij met mijn aankoop, het is maar afwachten vaak maar met deze koop hoef je echt niet minder te verwachten!  Het is echt een eyecatcher!


Trainen op de Magnetic Pro

Van het monteren ben ik niet gaan zweten dus nu word het toch hoog tijd om mezelf aan het werk te zetten. Mijn sportkleding ligt rustig te wachten en na een omkleed sessie bespring ik nu toch echt deze super robuuste fitbike, klaar om te gaan!

Ik draag een super handig sporthorloge, dat vind ik inmiddels onmisbaar bij het fietsen, zo kan ik onder andere mijn hartslag bijhouden Als je het fijner vind om een fietscomputer te gebruiken dan niet vergeten deze erbij te bestellen.

Als ik opstap merk ik de stevigheid van de fiets, het verrekt echt geen spier, staat heel stevig en stil.  Het verstellen van het zadel gaat prima, ik ben alleen even aan het worstelen met de juiste positie van het stuur.

magnetic-pro-fiets

Het zadel zit heel erg prettig valt me op. Ik vind het altijd lastig om direct de goede houding te vinden maar na wat verschillende posities lijk ik dan een fijne houding te hebben ontdekt.

Super handig de stevige pedalen met het SPD systeem waar mijn schoenen heel veilig en vast in zitten. Dit is wel echt een pluspunt.

Eens even luisteren of deze fiets echt geruisloos is zoals word gezegd. Hij trapt eerst soepel door en inderdaad is het aangenaam stil.

Na wat minuutjes merk ik op dat ik bij hoge inspanning wat speling heb in het stuur als ik eraan trek, maar na wat montage naloop werk is dit weer verdwenen.

Zal dus aan mijn bouw kwaliteiten hebben gelegen. Geen verdere gebreken of minpunten te ontdekken.

Het enige wat mij nu te doen staat is om niet meer na te denken maar mezelf uitdagen en dat lichaam weer na wat rustige weken te laten werken. Dat doet het nog goed, mijn lijf en deze super fitbike zijn voor elkaar gemaakt!

Kan ik trainen met apps op deze bike?

Je hebt de mogelijkheid om een interactieve trainingscomputer te koppelen aan deze bike. Je kunt dan gebruik maken van een app om je trainingen uit te breiden.

Veel mensen vragen zich af of je de Magnetic Pro met Zwift kunt gebruiken. Tot zover kun je deze bike niet gebruiken met Zwift als je een automatische weerstand wilt. Wel kun je gebruik maken van andere trainingsapps.

fitbike-race-magnetic-pro

Mijn conclusie

Stevige spierpijn een aantal dagen! Wat betekend dat ik er dus fanatiek mee werk. Deze super bike is wel echt voor mij een ware uitkomst.

Fietst ontzettend soepel en stil en ook de weerstand regelaar werkt voor mij perfect. Dit is de manier om in deze tijd de kick te verkrijgen en de adrenaline te voelen als wanneer ik naar de sportschool ga.

Het vergt wel wat discipline om mezelf met regelmaat op de fiets te zitten. Ik krijg ook leuke reacties van vrienden wanneer ze de spinningfiets zien staan, vaak is het toch even testen en dan zijn ze verbaasd over de kwaliteit en kracht van dit racemonster!

Al met al is de Fitbike Race Magnetic Pro voor mij gemaakt en ben ik niks anders dan tevreden met mijn aankoop!  De kleine puntjes van verbetering zijn niet noemenswaardig maar dat is vaak persoonlijke voorkeur.

Ik zou niet twijfelen bij dit product, als jij je lichaam ook weer fit wilt trainen dan is dit de oplossing zonder meer.

Ik train het liefst met oortjes in met mijn muziek erop en dan droom ik echt even weg in de bergen tegen de wind in terwijl ik grenzen verleg met deze Fitbike.

Push mijzelf to the limit en niks fijner dan moe en voldaan, zwetend en tintelend van inspanning weer af te stappen en een goedkeurend klopje te geven op het zadel van inmiddels mijn sportiefste maatje in huis, De Fitbike Race Magnetic Pro!

Heb je interesse in deze bike? Check dan even de laagste prijs hieronder:Meer spinningbike reviews:


Heb je vragen, opmerkingen of aanvullingen? Of heb je zelf ervaringen met de Magnetic Pro? Laat het even weten in een reactie hieronder!

Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *