FitBike Race Magnetic Home – Onze Review (2024)

Laatst bijgewerkt door Simon op januari 1, 2024

Als je op zoek bent naar een spinningfiets dan is de kans al vrij groot dat je de FitBike Race Magnetic Home al een keer bent tegengekomen.

Dat is ook niet gek. Deze spinningfiets is dan ook erg geliefd onder mensen die liever thuis sporten.

Maar wat maakt deze spinningfiets nu zo uniek? En leeft hij echt op tegen alle lof die het apparaat krijgt?

We hebben het voor je getest en vertellen je haarfijn wat je moet weten over de FitBike Race Magnetic Home.

Thuis sporten op de FitBike Race Magnetic Home

fitbike-race-magnetic-home

Stel je bent van plan om vanuit thuis te gaan sporten. Dat is natuurlijk supergoed. Na veel nadenken en verschillende apparaten te hebben overwogen heb je de keuze gemaakt om voor een spinningfiets te gaan.

Maar wat is dat eigenlijk, een spinningfiets?

Een spinningfiets wordt vaak verward met een hometrainer. Dat is ook niet gek, het zijn namelijk beide binnenfietsen. Toch zit er een flink verschil tussen de twee apparaten.

Een van de meest voor de hand liggende en opvallende verschillen tussen de twee is het ontwerp. Een hometrainer is namelijk bedoeld om zo dicht mogelijk in de buurt te komen van een normale fiets. Hierdoor zit het stuur vaak wat hoger en het zadel is breed en comfortabel.

Bij een spinningfiets is het de bedoeling dat het lijkt op een racefiets. Dit zie je al vrij gauw doordat het zadel smaller is en de handvatten groter voor intensiever gebruik.

Doordat het de bedoeling is dat het op een racefiets lijkt is hij dus vaak ook een stuk intensiever te gebruiken.

race-magnetic-home-racezadel

Een spinningfiets maakt gebruik van een vliegwiel dat samenwerkt met een weerstandssysteem om je training vorm te geven. Het vliegwiel wordt aangedreven door een band, kabel of ketting en drijf je aan door gebruik te maken van de trappers.

In veel gevallen wordt er gebruikgemaakt van een elektromagnetisch weerstandssysteem. Dit zorgt namelijk voor een complete controle over je apparaat en de meest uitdagende work-out.

Maar wat maakt de FitBike Race Magnetic Home nu zo speciaal?

De FitBike Race Magnetic Home beoordeeld

De bovenstaande vraag is geen vreemde vraag. De reviews zijn lovend over het apparaat en menig persoon die hem probeert is er toch wel erg positief over.

We gaan in dit artikel dan ook specifiek kijken naar wat het apparaat zo bijzonder maakt. We kijken naar het design, de technische snufjes en alle functies van de fiets. Hierdoor kun je precies zien of het apparaat iets voor jou is.

Het ontwerp

race-magnetic-home-fitbike

Laten we meteen met de deur in huis vallen en beginnen bij het ontwerp. Je kunt al meteen zien dat je te maken hebt met een stuk kwaliteit. Het bijzondere design valt meteen op en de sportiviteit spat er spreekwoordelijk af.

Het apparaat is voorzien van een flink breed vliegwiel en weegt wel 20 kilo. Dit zorgt ervoor dat je een extreem soepele work-out hebt en draagt bij aan het sportieve uiterlijk van de fiets. Maar denk niet dat het apparaat er alleen maar erg stoer en sportief uitziet.

De Race Magnetic Home is naast zijn stijlvolle ontwerp ook ontworpen met een oog op stabiliteit en stevigheid. Het sterke frame is zo ontworpen dat hij tegen een flinke training kan. Gelukkig is het apparaat ook bedoeld voor een stevige work-out.

race-magnetic-home-kettingkast

De spinningfiets heeft een gewicht van 50 kilo en is te belasten tot wel 125 kilo. Dit maakt het dat de fiets door erg veel mensen prima te gebruiken is.

Het ergonomisch ontworpen zadel is compleet te verstellen en zit verrassend comfortabel. Deze is bovendien ook voorzien van een schuifsysteem waardoor je hem precies goed kunt instellen.

Het stuur van het apparaat is ook in hoogte te verstellen. Dit zorgt ervoor dat je altijd op een comfortabele manier gebruik kunt maken van de fiets.

De trappers zijn voorzien van handige riempjes waarmee je je voeten vast kunt maken. Hierdoor hoef je nooit meer bang te zijn dat je voeten van de pedalen afglijden tijdens het sporten.

Het apparaat blijf stevig op zijn plek staan tijdens het sporten door de handige voetjes aan de bodem. Deze zorgen ervoor dat je niet wegglijdt.

Ben je klaar met je work-out? Dan kun je de Race Magnetic Home gemakkelijk opbergen door de transportwieltjes aan de voorkant van het apparaat.


Weerstandssysteem

Een van de meest belangrijke componenten van een spinningfiets is het weerstandssysteem. Dat is ook logisch, dit is namelijk het systeem dat voor jouw work-out zorgt.

Waar veel spinningfietsen beschikken over een weerstand door middel van een viltblokje beschikt de Race Magnetic Home over een sterke elektromagneet. De naam gaf dit misschien al wel een beetje prijs, maar dit zorgt voor een superieure weerstand.

De weerstand is gemakkelijk in te stellen via de draaiknop tussen het zadel en het stuur in. Door deze te draaien zorg je ervoor dat de magneet dichter of verder van het vliegwiel afstaat. Dit leidt tot een lichtere of zwaardere training.

Het elektromagnetische weerstandssysteem zorgt ervoor dat je de weerstand erg nauwkeurig kunt instellen. Dit systeem zorgt er bovendien ook voor dat jouw vliegwiel compleet geruisloos is en geen onderhoud nodig heeft in tegenstelling tot een viltsysteem.

magnetic-fitbike-trapper

Dit betekent niet dat je helemaal geen onderhoud hebt. Het is altijd verstandig om eens in de paar maanden alles na te lopen en te kijken of het nog naar behoren werkt.

Het vliegwiel wordt aangedreven door een stevige industriële V-belt. In tegenstelling tot een ketting is een V-belt compleet geluidloos.

Dit zorgt ervoor dat je muisstil kunt oefenen op elk moment van de dag.

Trainingscomputer

Natuurlijk beschikt de Race Magnetic Home, net als velen van zijn soortgenoten, over een trainingscomputer. Deze trainingscomputer zorgt ervoor dat jij volledig inzicht krijgt over jouw work-out en dat je precies kunt zien waar je mee bezig bent.

Op deze trainingscomputer kun je het volgende aflezen:

  • Trainingstijd: Hierdoor zie je tot de seconde nauwkeurig hoelang je bezig bent
  • Snelheid: Zo weet je altijd hoe snel je fiets
  • Afstand: Benieuwd hoeveel kilometer je er al op hebt zitten? Dat zie je ook gemakkelijk terug
  • RPM: Binnen een oogwenk kun je zien hoeveel rotaties per minuut je hebt
  • Verbrande calorieën: Zo zie je hoeveel calorieën je kwijt bent tijdens je training. Let er wel op dat dit een indicatie is en geen exacte meting
  • ODO: Dit is de totaal geregistreerde afstand met de trainingscomputer

De trainingscomputer zorgt er dus voor dat je een compleet overzicht hebt over alle belangrijke gegevens die jij nodig hebt voor jouw work-out.

Je kunt erg gemakkelijk wisselen tussen de verschillende standen door de grote knop op de trainingscomputer. Dit is natuurlijk even wat anders dan de meeste binnenfietsen van tegenwoordig.

Deze zijn vaak uitgerust met een volledige touchscreen en zijn voorzien van een boel verschillende apps en andere technologieën.

De Race Magnetic Home is wat dat betreft precies wat hij voordoet te zijn. Geen poespas, geen toeters en bellen, maar gewoon een duidelijk functionerend apparaat.

Montage

Je kunt je wel voorstellen dat het apparaat niet in één stuk vervoerd wordt. Dat zou ook een beetje gek zijn met zo’n grote spinningfiets. Gelukkig is de Race Magnetic Home verrassend makkelijk in elkaar te zetten.

 In de handleiding van de fiets staan letter voor letter hoe je het apparaat compleet gebruiksklaar moet maken. Let er wel op dat, mocht je op bijvoorbeeld de eerste etage wonen, het apparaat behoorlijk zwaar is.

Dit zorgt ervoor dat hij niet altijd even makkelijk in je woning te krijgen is. Het is daarom ook verstandig om hulp te vragen bij het vervoeren ervan. De montage wordt ook aangeraden om met twee mensen te doen, maar zou ook alleen mogelijk moeten zijn.


Mijn ervaring met de Race Magnetic Home

Na al het lezen ben ook ik toch wel geprikkeld en heb ik besloten de fiets in huis te halen. Gelukkig is hij, door zijn populariteit, vrij gemakkelijk te bestellen en stond hij binnen een mum van tijd bij mij op de stoep.

Opbouwen

Natuurlijk was ik helemaal in mijn nopjes toen ik het apparaat binnenkreeg. Mijn vrolijke humeur werd echter eventjes kort onderbroken toen ik realiseerde dat ik op de tweede etage woon en geen lift heb in mijn gebouw. Gelukkig heb ik een vriend kunnen regelen en hadden we het apparaat binnen een oogwenk in mijn appartement.

Eenmaal aangekomen in mijn appartement wilde ik natuurlijk meteen aan de slag. Ik heb meteen de doos geopend en ben gaan kijken waar ik moest beginnen.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet de handigste persoon op aarde ben en ik was dus ook een beetje huiverig voor de constructie van het apparaat.  

Gelukkig is er bij het apparaat een erg duidelijke handleiding bijgeleverd. Deze neemt je stap voor stap mee en laat je precies zien hoe je de fiets in elkaar zet.

fitbike-race-magnetic-home

Na een korte periode had ik de fiets dan ook staan. Glunderend van trots kon ik nu eindelijk gebruik gaan maken van mijn nieuwe spinningfiets.

De work-out

fietsen-op-fitbike-race-magnetic-home

Na een vrij pijnloze montage sessie werd het tijd om mezelf toch maar eens te laten zweten. Na mezelf om te hebben gekleed in mijn sportkleding ben ik meteen op het zadel gesprongen.

Toen ik plaatsnam merkte ik dat hij niet helemaal prettig stond ingesteld. Gelukkig is het zadel gemakkelijk te verstellen op een van de 6 hoogtes.

Na de fiets op mijn lichaam te hebben ingesteld was het tijd om te gaan trappen. Ik merkte meteen dat ik te maken heb met een stuk kwaliteit. De fiets voelt stevig en robuust aan. De trainingscomputer is makkelijk te begrijpen en pretendeert niets te zijn wat het niet is.

Ikzelf had graag nog wel een paar trainingsopties gezien. Gelukkig is het weerstandssysteem heel erg nauwkeurig in te stellen met de draaiknop. Voor mij is dit ideaal, gezien ik van een nogal pittige training houd.

Als fanatiek muziek fan heb ik natuurlijk een muziekje aangezet tijdens het sporten. Terwijl ik bezig was viel het me ineens op dat ik alles van mijn muziek kon horen zonder een gezoem of geruis. Het apparaat is echt heel erg stil en je zult hier dus geen last van hebben!

De pedalen van het apparaat zijn voorzien van een SPD-systeem. Hierdoor bleven mij schoenen veilig vastzitten. Dit was even wennen voor mij, maar na een tijdje merkte ik toch wel dat dit heel fijn was.

Conclusie

best-reviewed-fitbike-magnetic-home

Ik heb zelf aan de lijven ondervonden waarom de FitBike Race Magnetic Home zo geliefd is. Het apparaat is inderdaad alles wat het zegt te zijn.

Het uiterlijk van het apparaat past prima binnen mijn interieur en ziet er eigenlijk juist wel gaaf uit. Dit zorgt, voor mij in ieder geval, voor nét dat extra stukje motivatie om op de fiets te springen. Eenmaal bezig merk je gewoon dat je te maken hebt met een top apparaat.

Het elektromagnetische weerstandssysteem is heel erg nauwkeurig in te stellen. Dit zorgt ervoor dat je op precies het goede niveau kunt trainen.

De trainingscomputer is simpel te bedienen en laat je precies zien wat je moet weten tijdens je training. Ikzelf had graag iets meer functies gehad hierop, maar het is absoluut niet storend.

En als we het toch hebben over niet storende dingen, de fiets in zo goed als helemaal stil. Dit is ideaal voor als je ’s avonds wilt sporten zonder je huisgenoten of buren wakker te maken.

De FitBike Race Magnetic Home is een excellente spinningfiets die precies doet wat het hoort te doen.


Uitverkocht of toch liever een ander toestel? Dit zijn de beste alternatieven:
FAQ

Hoeveel kost de Race Magnetic Home?

De adviesprijs van deze spinningfiets is €500,-. Echter, via de knop hierboven ga je naar de kortingspagina. Maak hier dus gebruik van en voorkom dat je meer betaald dan nodig is.

Voor wie is de FitBike Race Magnetic Home niet geschikt?

Deze spinningfiets is niet geschikt als je een professioneel apparaat zoekt. Zoek je bijvoorbeeld een toestel voor in een drukbezochte sportschool? Dan kies je beter een professioneel model. Voor de (regelmatige) thuissporter is deze bike echter wél erg geschikt.


Heb jij zelf ervaring met de FitBike Race Magnetic Home? Laat het even weten in een reactie hieronder! Hier help je anderen weer mee.

Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *