FitBike Race Magnetic Basic – Goede Koop Of Miskoop? [Review]

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 6, 2023

FitBike Race Magnetic Basic header

Als je op zoek bent naar een spinningfiets, dan zul je ongetwijfeld de naam FitBike al wel een keer of twee zijn tegengekomen.

Dit bedrijf specialiseert zich dan ook in hometrainers en vooral spinningfietsen. Dat laten ze ook weer met de Race Magnetic Basic zien.

Maar wat is de Race Magnetic Basic precies? En wat maakt deze zo speciaal?

In dit artikel gaan we de hele spinningfiets nalopen en weet jij precies waarom de FitBike Race Magnetic Basic zo geliefd is!


Een betere kijk op de FitBike Race Magenetic Basic

Ondanks dat menig spinningfiets minder geschikt is voor de startende sporter, is de FitBike Race Magnetic Basic dit juist wel!

Laten we even een verdiepende blik werpen op deze spinningfiets.

Het ontwerp

fitbike_race_magnetic_basic

Bij de eerste blik die je werpt op deze spinningfiets zie je al meteen dat je te maken hebt met een sportief apparaat. De fiets oogt namelijk al erg sportief met zijn zwart met rode ontwerp.

De fiets is gemaakt van een combinatie van metaal en kunststof. Dit zorgt ervoor dat hij te gebruiken is tot een gewicht van 115 kg.

Op het gebied van comfort zit je bij de FitBike Race Magnetic Basic ook prima! Het stuur is namelijk verticaal te verstellen en het zadel ook zelfs horizontaal.

Hierdoor weet je zeker dat je gemakkelijk gebruik kunt maken van de fiets.

trapper_fitbike

De trappers zijn voorzien van handige riempjes. Zo kun je je voeten vastmaken aan de pedalen en hoef je niet bang te zijn dat je voeten eraf glijden.

Weerstandssysteem

Geen enkele binnen fiets is compleet zonder een weerstandssysteem. Die is per slot van rekening nodig om de training uitdagend te maken.

Dat is dus ook het geval bij de FitBike Race Magnetic Basic. Deze beschikt namelijk over een magnetisch weerstandssysteem.

Het magnetische weerstandssysteem zorgt ervoor dat je het weerstandsniveau precies aan kunt passen aan jouw wensen.

vilt_blokje_fitbike

Het weerstandssysteem werkt perfect samen met het zware vliegwiel. Deze weegt namelijk maar liefst 20 kg. Hierdoor heb je gegarandeerd een soepele ervaring.

Je drijft de fiets aan doormiddel van een industriële V-Belt. Deze zorgt ervoor, in combinatie met het magnetische weerstandssysteem, dat de fiets fluisterstil is.

Zo kun je sporten zonder dat je je buren of huisgenoten tot last bent!

Je kunt eenvoudig het weerstandsniveau handmatig verstellen via de knop de geplaatst is onder de trainingscomputer.

Trainingscomputer

race_magnetic_trainingscomputer_en_stuur

De trainingscomputer wordt vaak gezien als het brein achter een goede spinningfiets. Deze meet en houdt alle belangrijke gegevens voor je bij zodat jij ongestoord verder kunt sporten.

Dat is uiteraard ook het geval bij de FitBike Race Magnetic Basic.

De trainingscomputer is makkelijk te begrijpen en erg simpel in gebruik. Je kunt precies op het scherm alle nodige informatie zien die je nodig hebt.

Zo zie je je tijd, snelheid, afstand, omwentelingen per minuut en nog meer in een oogwenk!


Mijn review over de Magnetic Basic

Op papier ziet het er naar uit dat de FitBike Race Magnetic Basic een prima fiets is om mee te beginnen. Ik heb mijn nieuwsgierigheid en het advies van een goede vriend de overhand laten nemen en heb de fiets besteld! Laten we eens kijken!

Het monteren

spinningfiets_fitbike_race_magnetic_basic

Na het plaatsen van mijn bestelling moest ik uiteraard even wachten voordat het toestel binnen zou zijn. Gelukkig had ik hem in het begin van de middag besteld, dus had ik hem de dag erna al in huis!

Toen de pakketbezorger de fiets had afgeleverd en mee naar mijn appartement had geholpen kon ik beginnen. Ik kon haast niet wachten om de eerste kilometers te maken in mijn woonkamer!

Maar voordat ik dit zou kunnen doen moest ik uiteraard de fiets eerst in elkaar zetten.

Ik zal eerlijk opbiechten dat ik niet een heel handig persoon ben. Ik ben niet geboren met twee linkerhanden, maar vraag me geen lastige kasten van een zeker Zweeds merk in elkaar te zetten.

Toch was het monteren van de Race Magnetic Basic heel eenvoudig!

Met behulp van de handleiding had ik de fiets binnen een mum van tijd staan. Nu kon het avontuur echt gaan beginnen!

Het eerste gebruik

Na alle moertjes en boutjes voor de zekerheid nog een keer te zijn nagelopen heb ik plaats genomen op het zadel en pakte de handgrepen vast.

Het viel me eigenlijk al vrij snel op dat de fiets niet beschikt over hartslagsensoren. Dit vind ik persoonlijk best jammer, want dit is toch wel mijn favoriete manier van trainen.

Desalniettemin heb ik mijn voeten vastgemaakt aan de pedalen en kon ik beginnen. Ik heb het weerstandsniveau maar eerst op de laagste stand gezet. Zo kon ik zelf het niveau opvoeren totdat ik op een fijne zwaarte fietste.

Nu ben ik best wat gewent op het gebied van fietsen, ik doe het dan ook regelmatig, maar de lichtste stand was toch behoorlijk pittig! Toch voel ik dat het vliegwiel op een soepele en natuurlijke wijze meewerkt.

De warming up is wat pittig begonnen, nu tijd voor het echte werk.

Ik heb de weerstand rustig aan verhoogd tot ik op een comfortabel maar uitdagend niveau zat. Hier merkte ik wel dat het toestel opleeft tegen alle beloftes.

Het apparaat is zelfs zo stil, dat ik na een tijdje maar een muziekje heb opgezet om wat geluid om me heen te hebben!

Na een flinke ronde van 20 kilometer vond ik het wel welletjes en werd het tijd voor de cooling down. Hier liep ik wel tegen hetzelfde aan als de warming up, en dat is dat de minimale weerstand toch nog vrij uitdagend is.

Na de training

Na de toch wat pittige cooling down, vond ik het mooi geweest en werd het tijd om te stoppen. Ik ben afgestapt en heb het apparaat even een beetje schoongemaakt met een handdoek.

Ik vind het apparaat niet meteen heel storend, in tegenstelling zelfs. Maar waar ik me wel aan stoorde was de plek waar ik hem neer had gezet.

Omdat ik de ruimte wilde nemen voor de montage heb ik de fiets midden in de woonkamer van mijn appartement gezet!

Gelukkig is het heel makkelijk om de fiets te verplaatsen en zo op een goede plek op te bergen.

Je kunt het toestel namelijk gemakkelijk verplaatsen door de transportwieltjes aan de bodem van de fiets. Zo rol je de fiets simpelweg in de hoek van de kamer en staat hij niet in de weg!

Waarom een spinningfiets?

Fitness is booming. Het is een vorm van sport die door zo goed als iedereen beoefend kan worden en is erg inclusief. Dit komt onder meer door de grote diversiteit van fitness. Zo is er voor iedereen wel een apparaat dat bij hen past.

Dus waarom zou je gaan voor een spinningfiets als er zoveel keuze is?

Een spinningfiets is een type fitnessapparaat die zich modelleert na een racefiets. Doordat de fiets hierop gebaseerd is, is het zo dat deze intensief gebruikt kan worden.

Hiermee bedoelen we dat hij niet alleen op zware standen gezet kan worden waardoor het trappen uitdagender wordt. Het is ook van belang dat de fiets meerdere malen in de week voor een langere periode van tijd gebruikt kan worden.

Met een spinningfiets kun je dus erg intensief trainen. Dit zorgt ervoor dat je spieren sneller kunt aansterken. Ook zorgt het ervoor dat je in een relatief korte periode je conditie kunt verbeteren en sneller vet zal verbranden.

Door deze intensiviteit is het zo dat een spinningfiets over het algemeen gebruikt wordt door wat meer ervaren sporters. Het apparaat is dus vaak minder snel geschikt voor beginners.

Conclusie

Ik was al wel bekend met het merk FitBike, maar had nog nooit gebruik gemaakt van een van hun fietsen.

Na het bestellen en uitproberen van de Race Magnetic Basic moet ik zeggen dat ik aangenaam verrast ben!

De montage van de fiets is eenvoudig in je eentje te doen. Dit duurt wel even een poosje, maar dat kan ook aan mijn handigheid hebben gelegen.

Het gebruik van de fiets is simpel en eenvoudig. Er zitten geen extra toeters en bellen op de fiets, waardoor je weet wat je eraan hebt.

Hierdoor is de trainingscomputer gemakkelijk te begrijpen en zie je waar je aan toe bent.

Ik miste wel de hartslag functie, dus dat vind ik wel een minpuntje.

De fiets is inderdaad zo stil als aangegeven en het weerstandssysteem werkt soepel en is makkelijk aan te passen. De lichtste weerstand is al wel een beetje aan de zware kant, maar dat is niet per se storend.

Al met al zou ik de FitBike Race Magnetic Basic absoluut aanbevelen. Het apparaat is te gebruiken voor zowel beginnende als ervaren sporters, wat deze spinningfiets erg toegankelijk maakt!

Via de onderstaande knop bezoek je direct de kortingspagina van deze machtige spinningbike:


Mogelijke alternatieven:

Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *