FitBike – Het assortiment bekeken & vergeleken

Laatst bijgewerkt door Kaz op december 6, 2022

Ben je op zoek naar een goede indoor cycle? Of ben je op zoek naar een goede hometrainer? In beide gevallen is de kans groot dat je bij het merk FitBike uitkomt.

Dit merk biedt prima hometrainers aan, evenals prima spinningfietsen.

In dit artikel vertellen wij je meer over de fitnessapparaten van dit merk. Neem de korte reviews door en schaf mogelijk direct de beste hometrainer of indoor cycle aan.

FitBike hometrainers

In het aanbod van FitBike zijn meerdere hometrainers te vinden. Deze hometrainers zijn stuk voor stuk van top kwaliteit. En bieden heel veel trainingsmogelijkheden.

FitBike Ride 1

fitbike_ride_1

De FitBike Ride 1 is eigenlijk het instapmodel van FitBike. Deze hometrainer is erg eenvoudig vormgegeven, biedt niet super veel trainingsmogelijkheden en is ook nog eens betaalbaar. Met name voor thuisgebruik is dit een prima hometrainer.

De hometrainer weegt zelf 21 kilogram, is voor mensen tot 120 kilogram geschikt en heeft een vliegwiel van 3,5 kilogram. Je kunt hierdoor geen al te zware trainingen uitvoeren, maar het is dus wel een prima hometrainer voor thuisgebruik.
FitBike Ride 2

fitbike-ride-2

De FitBike Ride 2 kun je zien als de grotere broer van de FitBike Ride 1. Deze variant is net iets uitgebreider, bijvoorbeeld op het gebied van trainingsmogelijkheden. Dit komt onder meer door het iets zwaardere vliegwiel; 5 kilogram in plaats van 3,5 kilogram.

Ook dit is een prima hometrainer voor thuisgebruik. Zo kun je kiezen uit meerdere voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus.
FitBike Ride 3

fitbike_ride_3_hometrainer

Vind je de FitBike Ride 2 net iets te ‘simpel’? Dan sluit de FitBike Ride 3 mogelijk beter op je wensen aan.

Deze hometrainer heeft een vliegwiel van 7 kilogram, waardoor je hier zwaardere trainingen op uit kunt voeren. Overigens is deze hometrainer zelf ook een stuk zwaarder dan bovengenoemde varianten.

Met deze hometrainer voer je tal van trainingen uit. Dit is te danken aan de 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en de 16 verschillende weerstandsniveaus. Je hebt hierdoor de keuze uit meer dan 200 trainingsvarianten.
FitBike Ride 5

fitbike ride 5 hometrainer

Met de FitBike Ride 5 haal je een prima hometrainer voor thuisgebruik in huis. Deze hometrainer is betaalbaar, heeft een vliegwiel van 10 kilogram en staat als een huis.

Door het zware vliegwiel geniet je overigens van een stabiele trapbeweging. Je kunt hierdoor erg intensief trainen, maar ook op een relaxte manier.

Met deze hometrainer kun je bovendien alle kanten op. Dit komt onder meer door de 24 weerstandsniveaus, 18 verschillende trainingsprogramma’s en enkele handige extra’s. Wat te denken van het zachte gelzadel? En de nauwkeurige hartslagsensoren?
FitBike Ride 5 iPlus

fitbike_ride_5_iplus

Voldoet de normale FitBike Ride 5 niet helemaal aan je wensen? Dan kun je wellicht beter voor de FitBike Ride 5 iPlus kiezen.

Deze hometrainer beschikt over de iPlus module, waardoor je nog veelzijdiger kunt trainen. Je bent namelijk in staat om deze hometrainer aan je smartphone of tablet te koppelen.

Het belangrijkste voordeel hiervan: je kunt hierdoor trainen met een fitnessapp. En dat stelt je in staat om nog leuker en gevarieerder te trainen. Deze hometrainer is al met al een stuk veelzijdiger dan bovengenoemde variant.
FitBike Ride 5 HRC

fitbike-ride-5-hrc

De FitBike Ride 5 HRC is een variant op de FitBike Ride 5 variant. Bij deze variant geniet je van een HRC module; hierdoor kun je een borstband draadloos op deze hometrainer aansluiten. En daarmee ben je in staat om nog duurzamer te trainen.

Deze hometrainer is vooral geschikt voor intensievere trainingen. Dit blijkt ook uit de 18 trainingsprogramma’s en 16 weerstandsniveaus. Deze hometrainer is ook nog voor meerdere personen geschikt, mede dankzij de 5 user profielen.
FitBike Ride 6 iPlus

fitbike-ride-6-iplus

De FitBike Ride 6 iPlus is één van de duurdere hometrainers van FitBike. Maar, het is ook één van de beste. Zo beschikt deze hometrainer over de iPlus module, waardoor je interactief kunt trainen.

Ook is het zo dat deze hometrainer voor zwaardere mensen geschikt is, tot een maximum van 150 kilogram.

Verder stel je deze hometrainer geheel naar wens in. Het zadel is bijvoorbeeld horizontaal en verticaal te verstellen.

Ook geniet je van heel veel trainingsmogelijkheden; 16 trainingsprogramma’s en 16 weerstandsniveaus. Tijdens het trainen zie je alle relevante informatie terug op het grote display.
FitBike Senator iPlus ergometer

fitbike_senator_iplus_ergometer

Gaat je voorkeur uit naar het beste van het beste? Dan sluit de FitBike Senator iPlus ergometer het beste op je wensen aan.

Deze hometrainer beschikt onder meer over een 10 kilogram zwaar vliegwiel, een ergometer en de iPlus module. Met dank aan de ergometer is deze hometrainer ook voor revalidatiedoeleinden geschikt.

Dit is de beste hometrainer voor intensief thuisgebruik. Als je vanuit huis op een intensieve manier wilt trainen, is dat met de FitBike Senator iPlus ergometer mogelijk.

Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit meerdere trainingsprogramma’s en maar liefst 32 weerstandsniveaus. Al met al een complete hometrainer van FitBike!
FitBike The Beast

fitbike-the-beast

De FitBike The Beast is een beetje een vreemde eend in dit lijstje. Dit komt vooral doordat dit officieel geen hometrainer is, maar een zogeheten airbike.

Met deze airbike ben je in staat om een hele intensieve training uit te voeren. Deze training staat ook wel te boek als een ‘Hoge Intensiteit Interval Training (HIIT)’.

Deze airbike is vooral voor de serieuze sporters geschikt. Met deze airbike werk je gericht aan je conditie, je uithoudingsvermogen en je spierkracht. Dit komt voornamelijk door het unieke luchtweerstandsysteem van deze airbike.
FitBike Indoor Cycles

Wil je graag een goede indoor cycle aanschaffen? Ook daarvoor kun je aankloppen bij het merk FitBike. Dit merk levert meerdere prima indoor cycles, waarmee je op een serieuze manier vanuit huis kunt trainen.

FitBike Race 2

fitbike-race-2

De FitBike Race 2 is min of meer het instapmodel van het merk FitBike. Deze spinningfiets is ideaal voor de beginnende thuissporter, is opvallend fraai vormgegeven en biedt meerdere trainingsmogelijkheden.

Dit komt onder meer door het vilt-blokje. Met dit blokje kun je de gewenste weerstand trainen.

Deze indoor cycle is ook nog eens voor veel mensen geschikt. Zo is het maximale gebruikersgewicht 120 kilogram. En door de verstelbaarheid stel je deze spinningfiets geheel naar wens in. Als klap op de vuurpijl is de FitBike Race 2 ook nog behoorlijk betaalbaar.

Een andere variant is de FitBike Race 3. Die variant wordt echter nog door vrij weinig webshops aangeboden.
FitBike Race 4

FitBike Race 4

De FitBike Race 4 is één van de beste indoor cycles voor thuisgebruik. Deze fiets staat als een huis, biedt veel trainingsmogelijkheden en is ergonomisch vormgegeven. Bovendien ben je in staat om deze fiets geheel naar wens te verstellen.

De FitBike Race 4 beschikt over een magneetsysteem. Met dank aan dit systeem kun je de gewenste weerstand instellen, waardoor je je trainingen lekker zwaar kunt maken.

En de Race 4 beschikt ook nog over een bluetoothontvanger, waardoor je op een interactieve manier kunt trainen.
FitBike Race Magnetic Home

fitbike-race-magnetic-home

Gaat je voorkeur uit naar een indoor cycle met een magneet als weerstandsysteem? Dan sluit de FitBike Race Magnetic Home op je wensen aan.

Deze hometrainer beschikt over een magneet waarmee je de weerstand nauwkeurig in kunt stellen. Mede hierdoor kun je de training zo zwaar maken als je zelf maar waar wilt.

Deze indoor cycle staat zelf als een huis, mede door het eigen gewicht van 50 kilogram. Doordat het vliegwiel maar liefst 20 kilogram weegt, is dit een indoor cycle waarmee je erg intensief kunt trainen.

Het design van deze indoor cycle is overigens ook nog het benoemen waard.
FitBike Race Magnetic Basic

fitbike_race_magnetic_basic

De FitBike Race Magnetic Basic is min of meer het kleinere broertje van bovenstaande variant. Deze variant is bijvoorbeeld anders vormgegeven en weegt hierdoor zelf 44 kilogram.

Wel is het vliegwiel van deze spinningfiets eveneens 20 kilogram, waardoor je erg intensief kunt trainen. Uiteraard beschikt ook deze indoor cycle over een magneet als weerstandssysteem.

Wat bij deze indoor cycle opvalt, is het geluidsniveau. Trainen op deze indoor cycle is nagenoeg geluidsstil. En mede hierdoor is dit een prima spinningfiets voor thuisgebruik.
FitBike Race Magnetic Pro

fitbike-race-magnetic-pro

Het absolute topmodel van FitBike is de Race Magnetic Pro. Deze variant lijkt op de twee hierboven besproken varianten, maar is dan nog een stuk beter. Zo is dit een prima spinningfiets voor sportscholen en voor de fanatieke thuissporter.

Dit komt onder meer doordat deze spinningfiets maar liefst 61 kilogram weegt. Je bent hierdoor in staat om op een zeer intensieve manier te trainen.

Deze indoor cycle is van de beste kwaliteit, beschikt over hoogwaardige onderdelen en biedt oprecht veel mogelijkheden. Bovendien heeft FitBike bij deze indoor cycle voor louter de beste techniek gekozen.
Over FitBike

Het merk FitBike is een geweldige leverancier van fitnessapparaten. Dit merk richt zich op twee soorten thuissporters: de recreatieve thuissporter en de serieuze thuissporter.

Voor beide soorten thuissporters biedt FitBike de juiste fitnessapparaten aan. Deze apparaten zijn van een sublieme kwaliteit, bieden veel trainingsmogelijkheden en beschikken over handige extra’s.


Categorieën: Indoor fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *