FitBike Ride 5 HRC Review & Ervaringen

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 6, 2023

De FitBike Ride 5 is er in meerdere varianten. Zo heb je de normale variant van de FitBike ride 5, de ride 5 iplus versie en ook de HRC. In deze review gaan we het specifiek hebben over de FitBike Ride 5 HRC.

Wat maakt deze hometrainer nou zo uniek? En is dit toestel het kopen wel waard? Alles wat je maar wilt weten over deze populaire hometrainer ontdek je in dit artikel.

Lees dus snel verder en ontdek of dit dé ideale hometrainer voor jou is!

FitBike Ride 5 HRC Hometrainer: Eerste blik

fitbike-ride-5-hrc

De HRC variant ziet er op het eerste gezicht vrijwel exact hetzelfde uit als de andere varianten van de Ride 5. Wellicht vraag jij je af of er überhaupt wel verschillen zijn.

Qua uiterlijk zijn er eigenlijk geen verschillen. Echter is er één belangrijk verschil en dat is het feit dat er een borstband meegeleverd wordt.

De trainingscomputer van de HRC versie maakt het namelijk mogelijk om een hartslagband draadloos te verbinden. Op die manier kun jij je hartslag meten, zónder de interne hartslagsensoren van de FitBike Ride 5 HRC vast te moeten pakken.

Maar dat is niet het enige voordeel. Een ander groot voordeel is namelijk de accurate meting.

Interne hartslagsensoren van de hometrainer zelf zijn namelijk leuk en aardig, maar alles behalve accuraat. Ze zijn handig om je een indicatie van je hartslag te geven, maar niet meer dan dat.

Doordat de HRC variant van de Ride 5 het nu mogelijk maakt om jouw hartslag nauwkeurig te tracken, maak je het voor jezelf veel gemakkelijker om in de juiste hartslagzone te trainen.


Trainen in de juiste hartslagzone

Het is niet voor niets dat tegenwoordig vrijwel ieder serieus fitnessapparaat de mogelijkheid biedt om je hartslag te meten. Of dat nu is met interne sensoren, of met een externe hartslagband.

Het is al geruime tijd bekend dat trainen in de juiste hartslagzone jouw training stukken effectiever maakt. Het zorgt ervoor dat je vetverbranding hoger komt te liggen en ook train je doelgerichter voor een betere conditie en gezondheid.

Dit op de gok doen is nauwelijks mogelijk. Meten is immers weten.

Deze hometrainer biedt overigens ook hartslagprogramma’s aan.

Wanneer je hier voor kiest past de trainingscomputer de weerstand automatisch aan op basis van jouw hartslag.

FitBike Ride 5 HRC vs de normale variant

Goed, we weten nu het voornaamste verschil tussen deze 2. Maar verder is het ook goed om het prijsverschil even te bekijken.

Logischerwijs betaal je meer voor de HRC versie. Toch is het verschil opvallend klein. Voor de Ride 5 HRC betaal je doorgaans 15 euro meer.

Daarvoor krijg je er een goede borstband bij, zodat je die niet nog eens gratis aan hoeft te schaffen. Mocht jij dus nu al weten dat je met apps wilt gaan trainen, dan is dit zeker mooi meegenomen.

Overige eigenschappen

fitbike-ride-5-hrc-reviewed

Op de FitBike Ride 5 HRC staat het trainen op basis van je hartslag centraal. Maar deze hometrainer biedt jou verder nog zoveel meer.

In totaal heb je namelijk maar liefst 18 programma’s waaruit je kan kiezen. Meer dan genoeg keus dus! Je kunt lekker variëren in je trainingen en er zit voor elk wat wils bij.

Verder wordt de Ride 5 HRC veelal geprezen om de lage instap, wat deze hometrainer enorm toegankelijk maakt voor jong en oud. Ook voor revalidatie komt dit goed van pas.

De hometrainer heeft bovendien een groot en fijn zadel en biedt jou alles wat je nodig hebt voor een goede en comfortabele training.

verstelbaar-sportzadel-fitbike

Het zadel en stuur kun je helemaal verstellen naar jouw wens, zodat je in een veilige houding kunt fietsen en blessures voorkomt.

Prijs-kwaliteitverhouding

Op basis van de eigenschappen en kwaliteit kunnen we stellen dat de Ride 5 HRC een van de beste hometrainers van de markt is.

Zeker op het gebied van prijs- kwaliteitverhouding. Deze hometrainer is namelijk erg goedkoop vergeleken met andere hometrainers uit dezelfde klasse.

De adviesprijs ligt op slechts 415 euro, waardoor je echt waar krijgt voor je geld. Ook krijg je er dus een gratis borstband bij geleverd, wat ook weer scheelt.

Zodra je deze hometrainer aanschaft heb je direct álles wat je nodig hebt voor een complete en effectieve training.

Bovendien kun je profiteren van de exclusieve korting via de speciale kortingspagina, welke je hier direct kunt bezoeken.

Conclusie en bestellen

De FitBike Ride 5 HRC is zonder twijfel een absolute aanrader van sublieme kwaliteit. Wij kunnen geen enkele hometrainer bedenken waarbij je zoveel kwaliteit krijgt voor de prijs die je betaald.

Hoewel het om een budget hometrainer gaat, doet het vrijwel niets onder voor de veel duurdere modellen. De vele tevreden gebruikers zijn het ultieme bewijs van de uitstekende kwaliteit die dit toestel biedt.

Mocht je interesse hebben in de Ride 5 HRC, vergeet dan niet op de knop hieronder te klikken om direct naar de kortingspagina te gaan:


Meer hometrainers:


Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *