FitBike Race 4 Review: Het kopen waard?

Laatst bijgewerkt door Simon op mei 18, 2023

De FitBike Race 4 lijkt op papier een ideale spinningfiets voor thuisgebruik te zijn. De spinfiets beschikt over veel trainingsmogelijkheden, is slim vormgegeven en is van een prima kwaliteit.

In deze FitBike Race 4 review werp ik graag een onafhankelijk blik op deze spinningfiets. Ik kijk met een kritisch oog naar deze spinningfiets van FitBike, waardoor je een duidelijk beeld krijgt.

Ga je deze spinningfiets wel of niet kopen? Na het lezen van deze review maak je snel de juiste keuze.

Wat ik van de FitBike Race 4 vind

FitBike Race 4

Van veel spinningsfietsen van FitBike ben ik bijzonder fan.

Al snel bleek dat die vlieger ook op zou gaan voor de FitBike Race 4. Toen ik voor het eerst van deze spinningfiets gebruik maakte, voelde alles direct goed aan. 

Ten opzichte van de FitBike Race 3 is dit een flinke stap voorwaarts. De FitBike Race 4 is slimmer, biedt meer mogelijkheden en is ergonomischer vormgegeven.

Het ontwikkelen van een spinningfiets voor thuisgebruik kun je sowieso overlaten aan FitBike. In het huidige aanbod van spinningfiets is dit gewoonweg één van de beste merken.


Soepel en geruisloos spinnen

FitBike heeft bij deze spinningfiets voor een V-snaar gekozen. Deze V-snaar drijft de spinningfiets aan, waarbij direct de soepelheid opvalt.

De V-snaar is van een prima kwaliteit, doet zijn werk goed en zorgt daarmee voor een fijne beleving tijdens het fietsen.

Iets wat mij ook direct opviel, was het geluidsniveau. De V-snaar werkt nagenoeg geruisloos, waardoor je ook ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat prima van deze spinningfiets gebruik kunt maken.

Trainen met tal van apps

FitBike Race 4 met zwift

FitBike heeft deze spinningfiets van een bluetooth verbinding voorzien.

Dankzij de bluetoothontvanger koppel je bijvoorbeeld je smartphone of tablet moeiteloos aan deze spinningfiets. Nadat je dit gedaan hebt, maak je van tal van apps gebruik.

Zo is het mogelijk om met Zwift te trainen. Je geniet hiermee van nóg meer trainingsmogelijkheden, terwijl je ook virtueel de strijd kunt gaan.

Uniek is dat deze spinningfiets het wattage rechtstreeks doorgeeft aan Zwift. Dit is iets wat je nagenoeg niet tegenkomt bij spinningfietsen in deze prijsklasse.

Slim en ergonomisch ontwerp

FitBike Race 4 pedalen

Het ontwerp van de FitBike Race 4 is subliem te noemen.

Zo kun je zowel het stuur als het zadel in hoogte verstellen. Bij het zadel gaat dit middels een handig kliksysteem; dit systeem heb je snel onder controle.

Verder is het ideaal dat de fiets over verstelbare toeclips beschikt. Met deze clips zet je je voeten stevig vast in de pedalen; des te beter je voeten vastzitten, des te meer kracht je over kunt brengen. 

Bijkomend voordeel van de clips: je kunt hierdoor niet alleen kracht tijdens het trappen zetten, maar je trekt hiermee ook aan de pedalen.

Dit kun je vergelijken met het fietsen op een racefiets met klikschoenen.

Let wel op: deze spinningbike is qua maximale draagkracht niet optimaal. Mocht je meer dan 100 kilogram wegen, is deze spinbike niet voor je geschikt. Dit is ook het geval als je langer dan 1,85 meter bent. 

Magnetische weerstand

race_4_vliegwiel

Vind je het leuk om jezelf uit te dagen tijdens de trainingen? Met de FitBike Race 4 is dit mogelijk. Deze spinningfiets beschikt namelijk over een heus magnetisch weerstandsysteem.

Hoe dit systeem precies werkt? Vrij simpel. Je draait aan de knop van de weerstand, waarmee je de weerstand hoger of lager instelt. Dit gaat niet alleen makkelijk, maar gaat ook nog eens nauwkeurig. 

Ten opzichte van vergelijkbare spinningfietsen is dit echt een groot voordeel. Veel van die spinningfietsen hebben namelijk een weerstandsysteem aan de hand van een viltblokje.

Op zich niks mis mee, maar zo’n systeem maakt een stuk meer lawaai, vraagt om onderhoud en is niet heel nauwkeurig af te stellen.

Montage

De FitBike Race 4 is vrij makkelijk zelf te monteren. Dit is onder meer te danken aan het ontwerp, maar ook aan het gewicht van de spinningfiets.

Met een totaalgewicht van 28 kilogram is dit geen overdreven zware spinningfiets.

Tip: je kunt de montage ook uitbesteden aan de webshop waarbij je de FitBike Race 4 koopt. 


Heeft deze spinbike een interessante prijs?

De prijs is één van de redenen waarom ik zo enthousiast over deze spinbike ben. De adviesprijs ligt namelijk tussen de 349 en 399 euro in.

In mijn ogen is dit een meer dan prima prijs. De FitBike Race 4 onderscheidt zich op meerdere punten, maar kost niet overdreven veel geld. Bijkomend voordeel is dat deze fiets van een uitmuntende kwaliteit is.

Houd goed de aanbiedingen bij onze partners in de gaten. Grote kans dat onze partners op dit moment met een interessante aanbieding op de FitBike Race 4 stunten.

Wat zeggen anderen over de FitBike Race 4?

Op dit moment zijn er nog niet al te veel beoordelingen over de FitBike Race 4 te vinden. Dit komt ongetwijfeld doordat dit nog een relatief nieuwe spinningbike is.

Persoonlijk verwacht ik louter positieve beoordelingen. De prijs-kwaliteitsverhouding van deze spinbike is namelijk subliem; ik kan me voorstellen dat dit heel veel mensen aanspreekt.

Wat zijn de grootste voordelen?

Fitbike Race 4 training

Toen ik de FitBike Race 4 uit mocht proberen, viel ik van verbazing in verbazing. Op zich waren mijn verwachtingen al hooggespannen, maar deze spinbike is nóg beter dan ik had verwacht.

Iets wat hoofdzakelijk aan onderstaande voordelen te danken is:

  • Veel trainingsmogelijkheden: met de FitBike Race 4 geniet je van veel trainingsmogelijkheden. Dit is onder meer te danken aan de vele weerstandsniveaus, aan de koppeling met apps en aan het vliegwiel van 6 kilogram.
  • Uitmuntende prijskwaliteitsverhouding: de prijs-kwaliteitsverhouding van deze FitBike spinbike is echt subliem te noemen. Je geniet ongetwijfeld jarenlang van deze spinbike, terwijl je hier niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen.
  • Ergonomisch ontwerp: wil je samen met je partner of huisgenoot van de FitBike Race 4 gebruik maken? Dat is mogelijk met dank aan het ergonomische ontwerp. Zo is het mogelijk om het stuur en zadel te verstellen, waarna bijna iedereen van deze spinbike gebruik kan maken.
  • Duidelijk display: het display van de FitBike Race 4 is naar mijn mening ideaal. Op dit display lees je allerlei trainingsgegevens af, waaronder je hartslag. Ja, het is dankzij de handsensoren op het stuur mogelijk om je hartslag op te meten.
  • Geruisloos en hoogwaardig: de V-snaar van de FitBike Race 4 is in mijn ogen geweldig. Dankzij deze V-snaar geniet je van een geruisloze training. Tevens is deze V-snaar een goed voorbeeld van de hoogwaardige onderdelen waar deze spinbike over beschikt.
  • Magnetisch weerstandsysteem: het magnetische systeem van deze spinbike is vrij uniek. Veel vergelijkbare spinbikes worden van viltblokjes voorzien, maar déze spinbike beschikt over een revolutionair magnetisch weerstandsysteem.

Voor wie is dit (niet) het ideale toestel?

Dit apparaat is ideaal voor mensen die op een leuke en inspannende manier thuis willen trainen. 

Daarnaast is deze spinbike ook geschikt voor mensen die niet al te veel geld uit willen geven. Zoals in deze FitBike Race 4 review al aangegeven, is de prijs-kwaliteitsverhouding echt subliem.

Stel je hele hogen eisen aan je nieuwe spinbike? Dan is dit wellicht niet de meest ideale spinbike voor je. Dit is eveneens het geval als je meer dan 100 kilogram weegt of langer dan 1,85 meter bent.

Conclusie: FitBike Race 4 wel of niet kopen?

Onder aan de streep ben ik enthousiast over de FitBike Race 4. Het ergonomische design, het unieke weerstandsysteem, de bluetoothverbinding en de prijs-kwaliteitsverhouding zijn volledig naar mijn wens.

Is dit dé beste spinbike die je voor een bedrag van 350 á 400 euro kunt kopen?

Ja, daar komt het in mijn ogen inderdaad op neer. FitBike heeft zichzelf wederom weten te overtreffen met deze waanzinnige spinbike!

De beste prijs voor de FitBike Race 4 bekijk je snel hieronder:

Spinfietsen van het merk FitBike:


Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *