Fietsen in de sportschool? Bekijk de Voordelen & Opties!

Laatst bijgewerkt door Simon op november 14, 2022

Fietsen is een hele doeltreffende manier om gewicht te verliezen. Daarnaast helpt het met het verkrijgen en behouden van een goede conditie.

Heb je geen fiets? Dan kun je fietsen in de sportschool. Dit heeft zelfs een aantal extra voordelen. In dit artikel kom je er alles over te weten!

Waarom fietsen in de sportschool een goed idee is

fietsen-in-de-sportschool

Fietsen biedt heel wat voordelen. Zo is het een hele goede manier om je bilspieren, hamstrings, kuitspieren, scheenbeenspieren en Quardriceps te trainen. Je verbetert er ook je algemene conditie mee.

En het is het perfecte duwtje in de rug als je gewicht wilt verliezen. Fietsen in de sportschool is ook anders dan fietsen op straat. Er zijn namelijk extra voordelen aan verbonden. Wij sommen ze hieronder voor je op!

Extra motivatie

Een van de grootste voordelen van fietsen in de sportschool is dat het extra motiverend werkt. In een fitnesscentrum ben je namelijk niet alleen. Wanneer je andere mensen intens ziet sporten, wil je vaak ook een tandje bijsteken.

Bovendien is de kans groot dat je er vroeg of laat een fitnessbuddy maakt. Zeker als je een van de groepslessen volgt. Hij of zij kan je dan nog meer motiveren.

Fietsen in de fitness is in dat opzicht dus ook beter dan thuis fietsen.

Meer comfort

fietsen-in-sportschool

Het nadeel van fietsen in de sportschool is dat je niet van de buitenlucht en mooie natuur kunt genieten. Maar daartegenover staat dat je veel meer comfort ervaart.

Buiten fietsen is namelijk niet zo aangenaam in het geval van hevige regen of wind. Op die momenten kun je terecht in de fitness. Daar zit je altijd lekker droog en lijd je geen kou.

Heel wat variatie

Er zijn diverse fietsapparaten waarop je kunt fietsen. Daardoor alleen al heb je heel wat variatie. Maar als je in de fitness bent, kun je ook andere delen van je lichaam trainen.

Fietsen in een sportschool biedt je dus veel meer mogelijkheden dan buiten fietsen. Door fietsen met andere soorten trainingen te combineren, verbrand je bovendien sneller calorieën.

Mogelijkheid tot begeleiding

Lukt het je niet zo goed om op je eentje te trainen? Geen probleem. In de sportschool zijn namelijk professionals aanwezig die je kunnen helpen. Zo kun je beroep doen op een personal trainer.

Maar ook als je deelneemt aan een van de groepslessen, word je begeleid. Voor beginnende sporters is zo’n personal trainer of instructeur een grote hulp!

Fietsen in de fitness: dit zijn de opties

fietsen-sportschool-opties

Wil je afvallen met fietsen? Dan is fietsen in de sportschool een van de beste opties. Want je hebt er een grote variëteit aan apparatuur.

We vertellen je welke mogelijkheden er allemaal zijn!

Spinningfiets

Spinning is een van de manieren om te fietsen in de sportschool. In vrijwel iedere fitness is er een spinningfiets aanwezig.

Het is vooral een goede keuze als je van groepslessen houdt. Spinning wordt namelijk in groepen georganiseerd onder leiding van een instructeur.

Kies voor spinning als je een duwtje in de rug nodig hebt. Of als je ervan houdt om samen met anderen te sporten. Houd er wel rekening mee dat een sessie intens is. Het duurt gemiddeld 45 minuten.

Als je af en toe liever thuis sport, kun je ook een goede spinningbike voor thuis kopen.

Hometrainer

Fietsen op de hometrainer is een andere optie. Je kunt het goed vergelijken met fietsen op een reguliere fiets. Je traint er dus ook dezelfde spieren mee.

Het verschil tussen een hometrainer en een spinningfiets is vooral de zithouding.

Op een spinningsfiets zit je namelijk zoals op een racefiets. Een hometrainer geeft je dan weer de beleving van een stadsfiets.

Een training op een spinningfiets is heel wat intensiever. Maar de hometrainer is makkelijker vol te houden. Het is dus maar wat je voorkeur heeft!

Airbike

Airbikes vind je niet in ieder fitnesscentrum terug. Staat er toevallig zo’n toestel op de plek waar jij gaat? Dan is het interessant om uit te proberen.

Op een airbike train je met een hoge intensiteit. Je beweegt daarbij niet alleen je benen, maar ook je armen.

Daardoor kun je er ook perfect je armspieren mee trainen. Het toestel is wel iets minder geschikt voor beginners. Maar zodra je fietsen in de sportschool gewend bent, is het een aanrader!

Conclusie

Fietsen in de sportschool? Dat is een goed plan. Je verbrandt er snel calorieën mee en verbetert je conditie.

Doordat je niet buiten fietst, heb je ook geen last meer van tegenwind en regenbuien.

Als je in de fitness wilt fietsen, zijn er bovendien tal van opties. Doe mee aan een spinningles samen met andere enthousiastelingen. Of train lekker op je eentje op een airbike of hometrainer. De keuze is aan jou!

Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *