Airbike kopen? Bekijk de TOP 10 & Koopgids (2024)

Laatst bijgewerkt door Simon op januari 1, 2024

airbike-kopen

De meeste mensen kennen wel een hometrainer. Velen onder hen zijn ook op de hoogte van het bestaan van crosstrainers en zelfs van fietstrainers.

Er zijn echter nog niet zoveel mensen die weten van het bestaan van de airbike (of Assault bike). Ik weet dat de naam een beetje futuristisch klinkt, alsof het een fiets is waarmee je boven het verkeer kunt vliegen in het drukke stadscentrum.

Helaas is dat nog niet zo. Een airbike is net als de andere toestellen die ik daarnet heb opgenoemd een fitnessapparaat dat je kunt gebruiken om (thuis) te trainen. Sommige mensen hebben de airbike ook de benaming crossfit fiets gegeven.

In dit artikel kom je exact te weten wat een airbike is en wat de voordelen ervan zijn. Ook zal ik de belangrijke eigenschappen ervan bespreken en je aan de beste airbikes voorstellen.

De beste airbikes die je momenteel kunt kopen

Later in dit artikel vertel ik je wat een airbike precies is en wat de voor- en nadelen hiervan zijn. Maar laten we beginnen met de beste airbikes om te kopen.

Niet iedereen heeft gelijke voorkeuren, dus voor de ene persoon zal het ene toestel het beste zijn en voor een andere persoon is dat waarschijnlijk het andere.

Neem dus je tijd om ze onderling goed met elkaar te vergelijken.

1. FitBike The Beast

fitbike-the-beast

De eerste airbike die ik voor jou heb geselecteerd, is er eentje van het merk Fitbike. De airbike FitBike The Beast is er niet zomaar een, het is werkelijk echt een beest.

Deze Fitbike crossfit fiets is dan ook bestemd voor stoere krachtpatsers. Wat het design van het toestel betreft, ziet het er ook gewoon echt stoer en sportief uit.

De zwarte onderdelen zijn perfect gecombineerd met de dieprode bestikkering.

Niet alleen wat het ontwerp van deze airbike betreft is het een paradepaardje. De Fitbike airbike The Beast heeft namelijk nog veel meer in huis.

De aandrijving van dit apparaat gebeurt met V belt in plaats van een ketting. Dit is dan ook meteen de innovatieve technologie waar ik daarnet over sprak.

Door geen gebruik meer te maken van een ketting, maakt deze airbike veel minder lawaai dan de andere modellen. Bovendien hebben ze bij Fitbike deze nieuwe technologie ook uitvoerig getest. Wat bleek, deze V belt slipte geen enkele keer door.

Door zijn unieke en stille onderdelen, is deze Fitbike airbike echt overal te gebruiken. Hij is zowel geschikt voor in een huiselijke omgeving, als voor in een professionele sportschool.

Ik ga niet meteen zeggen dat dit het meest professionele toestel op de markt is, maar hij is zeker niet minder dan andere airbikes die vaak veel duurder zijn. Prijs kwaliteit is dit toestel bijna niet te evenaren.

Door middel van het handige luchtweerstandssysteem, is deze airbike ook ideaal om aan een HIIT training te doen. Hoe intensiever jij gaat trainen, des te hoger de weerstand ook zal worden.

Dat zorgt er net voor dat jij echt heel intensief aan de slag zal kunnen gaan en dat je zo op een korte tijd veel resultaten zult kunnen boeken.
2. Schwinn Airdyne AD6

schwinn-ad-6-bike

De tweede airbike die ik voor je heb geselecteerd, is dit speciale model van het merk Schwinn. Bij het ontwerpen van dit apparaat heeft men zijn pijlers vooral gericht op de kwaliteit van het toestel.

Wanneer we even snel naar de indicatoren kijken, zien we dat het toestel 51 kilogram weegt. Daardoor kun je er vrij gerust op zijn dat het toestel werd gemaakt van stevige materialen.

Ook geeft Schwinn een enorme garantieperiode van 15 jaar over het frame en voor het laswerk. Je kunt er dus echt op rekenen dat het toestel een erg lange levensduur zou moeten hebben.

Wat de stevigheid betreft, is het toestel geschikt voor een belastbaar gewicht van maximaal 136 kilogram. Daarmee valt het toestel netjes binnen het gemiddelde.

Het LCD display van deze crossfit fiets heeft een hoge resolutie. Daardoor kun je tijdens het sporten makkelijk alle gegevens aflezen.

De trainingscomputer meet voor jou de tijd dat je bezig bent, de afgelegde afstand, de snelheid, het aantal calorieën dat je al hebt verbrand en tot slot ook nog de RPM.

Een extra leuke feature is dat de Fan van deze airbike, oftewel het rooster vooraan, open is. Op die manier creëer je binnenshuis een luchtstroom die ervoor kan zorgen dat de omgeving wat koeler aanvoelt tijdens het sporten.

Hoogstaande technologie is dat niet echt, maar het is zeker wel mooi meegenomen.
3. Schwinn Airdyne AD8 Pro Total Fitness Bike

schwinn-ad-8-pro

De laatste crossfit fiets die mijn lijst heeft gehaald, is deze Schwinn Airdyne AD8 pro. Hij staat niet onderaan omdat het volgens mij de minste is van de drie, maar wel omdat het de duurste is van de drie.

Zoals de PRO in de naam al doet vermoeden, is dit een airbike om op professionele wijze te kunnen trainen. Ook deze airbike is gemaakt van erg kwalitatieve materialen.

Met een maximaal belastbaar gewicht van 160 kilogram staat hij trouwens ook erg stevig op de grond.

Deze Schwinn airbike maakt gebruik van een hoogstaand weerstandssysteem dat gebruik maakt van lucht. Ook bij dit systeem geldt dat hoe harder je trapt, des te meer de weerstand zal worden verhoogd.

Ideaal voor een high intensity interval training dus.

Dit artikel beschikt net als de FItbike ook over een speciale riem. De V snaar zorgt ervoor dat het toestel echt geruisloos is tijdens het sporten, als je niet te hard hijgt natuurlijk.

Op het frame van deze airbike, heeft men een ventilator geplaatst. De lucht die door jouw inspanningen wordt verplaatst, wordt zo opnieuw gebruikt om jouw lichaam af te koelen.
4. Assault Airbike

Assault Airbike

Over de Assault Airbike zijn wij om meerdere redenen erg te spreken.

Wij zijn bovendien niet de enige die enthousiast over deze airbike zijn, dit geldt ook voor veel andere gebruikers.

Bij deze airbike valt direct het luchtweerstandssysteem op. Met dank aan dit systeem ben je op deze airbike in staat om uit een oneindige hoeveelheid weerstandsniveaus te kiezen. Concreet betekent dit dat je op oneindige hoeveelheden manieren kunt trainen.

Tijdens het trainen train je bovendien je onder- en bovenlichaam. Je benen worden met de trappers getraind, terwijl de handvaten je armen trainen.

Door op deze airbike te trainen, geniet je zodoende van een full-body workout. Al met al een prima airbike van één van de beste merken.

👍 Voordelen:

 • Oneindige trainingsniveaus
 • Perfect werkend luchtweerstandssysteem
 • Full-body workout dankzij bewegende handvaten
 • Ook geschikt voor duurtraining
 • Perfecte kwaliteit

👎 Nadelen:

 • Niet compatibel met smartphone
5. Octane Airdyne ADX

Octane Airdyne ADX Airbike

Jarenlang is de Schwinn Airdyne AD8 airbike één van de populairste varianten geweest.

Het merk Octane heeft recentelijk besloten om díe airbike van een complete make-over te voorzien. Het resultaat is deze Octane Airdyne ADX. Een onwijs fijne en hoogwaardige airbike.

Bij deze airbike valt het aandrijf- en het weerstandssysteem direct op. Je geniet van een prestatiegericht aandrijfsysteem, terwijl de ventilator eveneens prestatiegericht is.

Zo beschikt deze ventilator over maar 26 schoepen. In combinatie met de snaaraandrijving zorgt dit voor een directe en intense weerstand.

Je bent hierdoor ook in staat om HIIT trainingen op deze airbike uit te voeren.

Bij deze airbike moet je wel rekening houden met het vrij forse prijskaartje. Deze airbike is namelijk 1,5 keer zo duur als de hierboven besproken Assault Airbike. Houd daar goed rekening mee.

👍 Voordelen:

 • Perfect aandrijfsysteem
 • Veel weerstandsniveaus
 • Geheel draadloos te gebruiken
 • Fijn te bedienen en naar wens in te stellen
 • Ook geschikt voor HIIT trainingen

👎 Nadelen:

 • Erg duur
6. Evocardio Renegade Air bike Pro

Evocardio Renegade Airbike Pro

Als je een goede airbike aan wilt schaffen, kun je ook eens naar deze variant van Evo Cardio kijken.

Deze airbike is geschikt voor thuisgebruik, ziet er tof uit en biedt tal van mogelijkheden en trainingsfuncties. Dit is onder meer te danken aan het luchtweerstandssysteem dat bijzonder goed functioneert.

Ook is het prettig dat deze airbike bewegende handgrepen heeft. Met dank aan deze handgrepen train je ook je bovenlichaam.

Met dank aan de vele weerstandsniveaus ben je overigens óók in staat om HIIT trainingen uit te voeren op deze airbike.

Tevens is het ideaal dat je met deze airbike je gewrichten niet belast. Op deze airbike train je zonder schokimpact, waardoor je deze airbike prima voor revalidatiedoeleinden in kunt zetten.

👍 Voordelen:

 • Keuze uit tal van trainingsmogelijkheden
 • Ook geschikt voor HIIT trainingen
 • Met bewegende handgrepen
 • Efficiënt, aangenaam en zonder schokimpact trainen
 • Fraai design

👎 Nadelen:

 • Erg duur
7. Endurance Fan Bike FB300

Endurance Fan Bike FB300

Een prachtige airbike die voor veel mensen geschikt is. Dat is de beste manier waarop we de Endurance Fan Bike FB300 kunnen omschrijven.

Deze airbike heeft een prachtig design, is volledig in het zwart uitgevoerd en is voor alle soorten trainers geschikt.

Hoe dat komt? Dat is vooral te danken aan het luchtweerstandssysteem van deze airbike. Dit systeem wordt gecreëerd door een ventilator, waarbij de ventilator eindeloze instelmogelijkheden kent.

Dát zorgt ervoor dat zowel beginners als ervaren sporters van deze airbike gebruik kunnen maken. Op een aangename manier welteverstaan.

Over de kwaliteit van deze airbike zijn wij ook te spreken. De airbike is van de juiste materialen vervaardigd en is robuust.

De transportwielen zijn wat ons betreft ook erg handig; daarmee verplaats je deze airbike makkelijk en snel.

👍 Voordelen:

 • Heel veel trainingsmogelijkheden
 • Voor beginners én ervaren sporters geschikt
 • Fraai design (volledig in het zwart) en met transportwielen
 • Prima kwaliteit
 • Met een groot en duidelijk beeldscherm

👎 Nadelen:

 • Duur
8. FitEquip AirBike

FitEquip AirBike

Wil je een full body workout vanuit huis kunnen doen? Dan zit je met deze FitEquip airbike goed.

Deze airbike beschikt over bewegende handgrepen, waarmee je je armen traint. Met het handige luchtweerstandssysteem weet je perfect je benen te trainen. Daardoor is het mogelijk om je volledige lichaam te trainen én om met HIIT trainingen aan de slag te gaan.’

Deze airbike staat te boek als de sterkste airbike van dit moment. Dit is te danken aan het maximale gebruikersgewicht van 175 kilogram; dit betekent dat echt iedereen van deze airbike gebruik kan maken.

Ongeacht wie van deze airbike gebruik maakt, is het voor hem/haar mogelijk om uit talloze trainingsmogelijkheden te kiezen. Ideaal!

👍 Voordelen:

 • Maximaal gebruikersgewicht van 175 kilogram
 • Full-body workout door bewegende handgrepen
 • Perfecte kwaliteit
 • Je kunt de trainingen naar wens instellen/samenstellen
 • Inclusief handig windscherm

👎 Nadelen:

 • Vrij zware airbike
9. Tunturi Platinum Pro Airbike

Tunturi Platinum Pro Airbike

Ben je een liefhebber van het merk Tunturi? Dan is deze airbike wellicht de beste optie voor je.

Dit merk biedt tal van cardioapparaten aan, welke stuk voor stuk over een prima prijs-kwaliteitsverhouding beschikken. Dat geldt ook voor deze airbike van het merk.

Zoals je op de foto al kunt zien, is de vormgeving van deze airbike uniek.

De ventilator is een stuk kleiner uitgevoerd, waardoor de airbike minder ruimte in beslag neemt. Dit betekent aan de andere kant wel dat deze airbike minder trainingsmogelijkheden biedt.

👍 Voordelen:

 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Compact vormgegeven
 • Inclusief bewegende handgrepen
 • Duidelijk en handig LCD scherm
 • Ook geschikt voor HIIT Trainingen

👎 Nadelen:

 • Niet bijzonder veel trainingsmogelijkheden
10. CAPITAL SPORTS Stormstrike

Stormstrike 2k Airbike

Geef je het liefste zo min mogelijk geld aan een airbike uit? Dan is deze airbike van Capital Sports wellicht de beste optie voor je. Deze airbike kost slechts +/- 225 euro en is daardoor voor een ieder interessant.

Uiteraard komt dit prijskaartje wel ergens vandaan. Bij deze airbike is dit prijskaartje terug te zien in bijvoorbeeld de trainingsmogelijkheden. De ventilator is klein, waardoor de weerstand niet al te hoog is.

Verder heeft deze airbike een maximaal belastbaar gewicht van slechts 120 kilogram.

👍 Voordelen:

 • Erg voordelig geprijsd
 • Compact vormgegeven
 • Prima kwaliteit
 • Binnen 30 minuten te monteren
 • Weegt niet super veel

👎 Nadelen:

 • Niet bijzonder veel trainingsmogelijkheden
 • Maximaal gebruikersgewicht van 120 kilogram
Wat is een airbike precies?

airbike-crossfit

Zoals ik daarnet zei, is een airbike of crossfit fiets eigenlijk niets meer dan een fitnessapparaat. De airbike is een soort combinatie van een hometrainer en een crosstrainer in één.

Qua uiterlijk lijkt het toestel voornamelijk op een hometrainer, maar wat de houding tijdens het sporten betreft, lijkt het meer op een crosstrainer.

De naam van dit apparaat heeft iets futuristisch en ook al kan het toestel niet door de lucht zweven, toch ziet het er ook wel een beetje futuristisch uit.

Een airbike heeft 2 handvaten net als de crosstrainer. Wat de vorm betreft, is het precies een hometrainer met dezelfde soort pedalen en ook het zadel is op dezelfde manier geplaatst.

Het voorste “wiel” van een hometrainer, is bij ”de luchtfiets” vervangen door een soort ventilator achtig object, vandaar komt ook de naam airbike.

De airbike is gemaakt voor mensen die echt alles uit hun training willen halen. Ga jij harder trainen, dan wordt ook de weerstand automatisch verhoogd.

Tegenwoordig wordt de airbike door heel veel verschillende particulieren en sportscholen gebruikt. Je kan als particulier de airbike gebruiken als een trainingstoestel op zich, maar echte sporters gebruiken het ook vaak naast hun andere trainingen.

Daarnaast is de airbike ook geschikt voor revalidatie. Natuurlijk is het wel belangrijk om even met je arts te overleggen of je ook voor jouw blessure een airbike kunt gebruiken.

Naast particulieren, worden airbikes vooral ingezet bij sportscholen. Aangezien je er erg intensief mee kunt trainen, zijn ze ideaal om de deelnemers even goed af te matten.

Naast sportscholen zijn er ook al veel bedrijven die voor hun personeel een airbike voorzien. Aangezien het geen alledaags toestel is, trekt het meestal veel belangstelling naar zich toe.

Wat zijn de voordelen van de airbike / Assault bike?

Een van de grote voordelen van een airbike, is dat je echt zeer efficiënt kunt sporten. Een airbike is namelijk niet gelimiteerd qua snelheid.

Daardoor kun je zelf kijken hoe ver je kunt gaan. Stel persoonlijke doelen op en test wat je in je hebt.

Mede dankzij de HIIT mogelijkheden, is het ook een fantastisch toestel om gewicht te verliezen.

HIIT staat voor high intensity interval training. Daarbij is het de bedoeling om in een erg korte tijd, heel hard te sporten.

Typisch aan deze techniek, is dat je sport in een vrij hoge hartslagzone. Dit zou namelijk het meeste calorieën kunnen verbranden.

Daardoor kun je met een airbike in een kwartiertje tot 20 minuten al een volledige workout verrichten.

hiit-assault-airbike

Een tweede voordeel van een airbike is, zoals ik daarnet al heb gezegd, dat mensen hem ook kunnen gebruiken om te revalideren.

Voor de meeste blessures aan het been is een airbike namelijk erg goed om de spieren in beweging te houden. Bovendien is de beweging die gemaakt moet worden tijdens het sporten ook veilig voor mensen met een blessure.

Het is echter nooit een goed idee om op eigen houtje te beginnen trainen voor jouw revalidatie. Luister steeds naar de aanbevelingen van jouw arts. Zegt hij niets over een airbike, dan kun je het natuurlijk zelf ook even voorstellen.

Een airbike is bovendien ook de perfecte aanvulling voor andere fitness toestellen.

Tegenwoordig, zeker na deze coronapandemie, zijn er heel veel mensen die thuis een kleine gym hebben ingericht.

De meeste mensen beschikken over een loopband, een hometrainer en wat gewichten, maar een airbike zou een prima aanvulling zijn om nog meer spieren te trainen.

Zijn er ook nadelen verbonden aan een airbike?

luchtstroom-crossfit-fiets

Eigenlijk is het heel moeilijk om een nadeel van een airbike te verzinnen. Zo’n crossfit fiets biedt zoveel mogelijkheden en is voor bijna iedereen geschikt, van amateurs tot professionele sportmannen en vrouwen.

Het enige minpuntje is dat airbikes wel in een iets hogere prijsklasse vallen.

De goedkoopste airbikes kosten ongeveer evenveel als een middenklasse hometrainer, maar gezien het feit dat de trainingen zoveel efficiënter zijn, zou je het zeker eens moeten overwegen.

Naast het feit dat een airbike wat duurder is dan andere apparaten binnen deze categorie, moet je er ook rekening mee houden dat sommige airbikes wat meer lawaai kunnen maken dan een hometrainer.

Dit komt natuurlijk door de luchtverplaatsingen. Op zich hoeft dat niet zo’n groot probleem te zijn, het is alleen goed om er rekening mee te houden dat je een airbike het beste niet in de woonkamer kan plaatsen.

Als je thuis niet over een eigen gym ruimte beschikt, dan plaats je jouw crossfit fiets het beste in een berging of in de garage.

Ook het tuinhuis kan een goede plek zijn, maar dan moet je er wel voor zorgen dat er niet te veel vocht bij kan.

Waarop moet je letten bij het kopen van een airbike?

Als je een fitness apparaat wilt kopen kun je jezelf het beste even onder te dompelen in de wereld van dat specifieke toestel.

Uiteraard is de kwaliteit van het toestel een belangrijk aandachtspunt, maar ook zijn er nog enkele andere belangrijke zaken waar je zeker op moet letten.

Hieronder zal ik je stap per stap uitleggen wat de belangrijke punten zijn bij het kopen van een airbike.

Kwaliteit en stabiliteit

Zoals ik net al zei moet je uiteraard rekening houden met de algemene kwaliteit van de materialen.

Een airbike is net zoals alle andere fitness toestellen een apparaat waar mensen met hun volle gewicht op gaan zitten.

Om die reden is het uiteraard wel erg belangrijk dat je kiest voor een kwalitatief en stevig apparaat. Je zou toch niet willen dat de airbike plotseling omver valt?

Hoewel het zo belangrijk is om een airbike van goede kwaliteit te kopen, is het toch niet altijd even eenvoudig om de kwaliteit van de crossfit fiets te bepalen.

Aan de buitenkant zien de meeste toestellen er namelijk altijd vrij kwalitatief uit. Een belangrijke indicatie op toch te bepalen hoe kwalitatief het apparaat is, is het gewicht van het toestel zelf.

Niet altijd, maar over het algemeen geldt dat zo’n fitness apparaat kwalitatiever is als het zwaarder is.

assault-bike

Daarnaast om de stabiliteit te bepalen, kan je kijken naar het maximale belastbare gewicht. Hoe zwaarder de mensen zijn die er mogen opzitten, des te steviger de crossfit fiets natuurlijk zal moeten zijn.

Gemiddeld genomen schommelt het maximaal belastbare gewicht ergen tussen de 120 en 150 kilogram.

Kan het toestel meer dan 150 kilogram houden, dan is er uiteraard geen enkel probleem.

Is het daarentegen minder dan 120 kg? In dat geval moet je toch eens overwegen om eventueel een ander apparaat te kopen.

Comfort en ergonomie

Tegenwoordig is ergonomie in de ervaring van de consumenten meer een marketingpraatje geworden.

Er zijn al veel mensen die niet meer geloven dat ergonomische apparaten beter zijn, ze verwachten vooral dat ze duurder zijn.

Toch vind ik het persoonlijk belangrijk om deze mythe te ontkrachten. Ergonomische toestellen zijn namelijk wel beter voor jouw spieren en gewrichten.

Een ergonomische houding aannemen zorgt er bijvoorbeeld voor dat je veel minder snel last zult krijgen van jouw rug en knieën.

Bij een airbike moet je tegelijk met jouw armen en benen sporten. Net daarom is zowel het comfort van de handrepen, als van de pedalen belangrijk.

Een belangrijke indicatie die aangeeft hoe comfortabel het toestel zal zijn, is de mogelijkheid tot het verstellen van het zadel.

ergonomisch-airbike-zadel

Bij de meeste airbikes die vandaag al op de markt zijn, is het reeds mogelijk om het zadel qua hoogte te verstellen.

Toch is het voor een goede houding vaak noodzakelijk dat je het zadel ook horizontaal kunt verstellen, of het een beetje kan kantelen.

Niet alleen de verstelbaarheid is een aandachtspunt, maar ook de materialen waarvan het gemaakt is.

Een zadel mag een beetje stevig zitten, maar uiteindelijk is het niet de bedoeling dat je terug recht staat met pijn aan je achterste.

Hetzelfde principe geldt voor de handrepen en de pedalen. Beide onderdelen moeten voorzien zijn van een goede coating, zodat je veel grip hebt tijdens het sporten.

Hoe meer grip je hebt, des te harder je zult kunnen gaan.

Het display en de trainingscomputer

Het kloppend hart van veel fitness apparaten, is de trainingscomputer. Ook bij de airbike is de trainingscomputer een belangrijk onderdeel dat je niet meer zult kunnen missen.

De trainingscomputer heeft namelijk 3 cruciale functies.

Ten eerste dient de computer om de instellingen van de airbike te wijzigen. Op die manier heb je de mogelijkheid om alles in te stellen hoe je dat zelf wil.

Ten tweede maakt het display ook jouw trainingsresultaten zichtbaar. Niet op elke trainingscomputer kan je evenveel informatie aflezen.

display-trainingscomputer

De snelheid, de afstand die je al hebt overwonnen en de tijd die je daarover hebt gedaan zie je op de meeste computer displays wel terug.

Zaken als de wattage worden echter niet bij elke trainingscomputer geregistreerd. Daarom moet je vooraf steeds goed in de handleiding kijken wat er wel en wat er niet in zit.

De derde functie van de trainingscomputer op een airbike is om na het registreren van de gegevens, ze ook bij te houden.

De ene airbike beschikt over een interne opslagcapaciteit, zodat je daar jouw trainingsvoortgang op kunt zien.

Andere airbikes beschikken weer over een connectiviteitsmodule, zodat je jouw gegevens via bluetooth op een ander apparaat kunt laten weergeven.

Hoe nauwkeuriger je jouw gegevens kunt bijhouden, des te beter je ze kunt analyseren.

Door alle gegevens goed te analyseren en jouw voortgang eventueel grafisch op te volgen, kan je steeds efficiënter gaan trainen.

Bovendien zorgen eventuele connectiviteitsfuncties er ook voor, dat je externe meettoestellen kunt aansluiten op jouw airbike.

Zo bestaan er bijvoorbeeld speciale borstbanden, die jouw hartslag heel nauwkeurig kunnen registreren.

Ook zijn er meetapparaatjes op de markt die het VO2 max gehalte, oftewel het zuurstofgehalte in je bloed meten.

airbike-training

Geluidsproductie van de Assault bike

Natuurlijk wil iedereen dat zijn fitness toestellen zo stil mogelijk zijn.

Aangezien het lawaai telkens wordt veroorzaakt door tal van mechanische bewegingen, is het voor veel merken echter moeilijk om te apparaten stiller te maken.

Toch zijn enkele merken die airbikes leveren er al in geslaagd om het lawaai drastisch te verminderen.

Ze doen dit op twee verschillende manieren.

De eerste manier is het gebruik van geluiddempende materialen rond de bewegende delen van de airbike.

Meestal is dit echter vrij lastig, dus daarom probeert men ook nieuwe innovatieve technieken uit.

Een van de geslaagde technieken die er voor heeft gezorgd dat de airbike veel stiller is geworden, is het gebruik van een andere aandrijving.

Er wordt tegenwoordig meestal een zogenoemde V-belt gebruikt in plaats van een klassieke fietsketting.

Het merk

Tot slot kan ook nog het merk een cruciale rol spelen. De merken die in de betere online winkels worden verkocht, zijn uiteraard hoogwaardige merken.

Toch zijn er nog steeds mensen die allerlei fitnesstoestellen bestellen via buitenlandse webshops. De meeste van die toestellen worden gemaakt in landen zoals China.

Het verschil tussen de toestellen van bekendere merken, en die van buitenlandse webshops, is dat bekende merken hogere kwaliteitsvereisten stellen aan de toestellen.

Bovendien bieden ze ook een betrouwbare garantieperiode aan.

Buitenlandse bedrijfjes die goedkope maar slechte toestellen afleveren, worden meestal vrij vlug failliet verklaard, waardoor uiteraard ook jouw garantieperiode komt te vervallen.

Enkele bekende merken die je tegenwoordig in de betere online fitness shops kunt kopen zijn Assault, Fitbike en Schwinn.

Deze merken leveren sinds jaar en dag top producten af, tegen een betaalbare prijs.

Ik wil hiermee niet zeggen dat ze spotgoedkope producten verkopen, maar je krijgt wel echt waar voor jouw geld.

Bovendien zijn er van de toestellen van deze merken ook heel erg veel positieve reviews terug te vinden. Ook die geven een indicatie over de kwaliteit van het merk.

Ik raad je 100% af om fitness producten te kopen van merken die niemand kent.

Ze zijn vaak niet alleen slecht van kwaliteit, maar ook zijn er al problemen opgedoken die te maken hadden met de veiligheid van dat soort airbikes.

Waar een airbike kopen?

Bij de onderstaande winkels kun je betrouwbaar jouw aankoop doen, met goede service, garantievoorwaarden én snelle levering.

Betersport.nlGa naar het aanbod >>
Bol.comGa naar het aanbod >>
DecathlonGa naar het aanbod >>
Fitnesskoerier.nlGa naar het aanbod >>
Fitwinkel.nlGa naar het aanbod >>

Conclusie

Ik denk dat het nu wel duidelijk is geworden wat een airbike / Assault bike precies is. Daarnaast weet je nu ook goed waarop je moet letten bij het kopen van een airbike.

Dus je kan als geïnformeerde consument gaan handelen. 😉

Kijk zeker nog eens goed naar ons lijstje van de 3 beste airbikes, zodat je een goede keuze kunt maken.

Veel succes en alvast veel veilige en sportieve trainingsuren toegewenst!


Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze koopgids? Of heb je zelf ervaringen met een bepaalde airbike? Laat het even weten in een reactie hieronder!

Meer indoor fietsen:


Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *