Armfiets kopen? Dit zijn de Top 3 beste handfietsen

Laatst bijgewerkt door Kaz op december 13, 2022

Een armfiets is een fitnessapparaat dat nog niet zo heel bekend is. Dat is jammer, want je kunt er op een doeltreffende manier je bovenlichaam mee trainen.

Wil je er graag meer over weten? En ben je benieuwd naar de beste armfietsen? Lees dan snel verder!

Welke spieren train je met een armfiets?

Met een armfiets, handfiets of arm ergometer kun je je bovenlichaam trainen op een zeer effectieve manier. Het is een beetje vergelijkbaar met een fitness fiets.

Met dit toestel verbeter je ook je spierkracht, uithoudingsvermogen en doorbloeding. Het verschil tussen beiden is dat je met een armfiets andere spiergroepen traint.

Zo train je met een handfiets je schouders, biceps, triceps, romp en rug. Door de positie van de draaibare handgrepen te veranderen kun je specifieke spieren trainen. Dit is ook mogelijk door de hoogte van de handkrukken aan te passen.

Top 3 beste armfietsen

Ben je van plan om een armfiets te kopen? Dan vraag jij je vast af welke modellen interessant zijn. Wij gingen voor jou op zoek. Zo maken wij je het heel wat eenvoudiger!

In onze lijst vind je zowel een professionele arm ergometer als een goedkoper model. Daarnaast selecteerden we een stoelfiets. Deze kan namelijk ook als armfiets gebruikt worden.

Neem zeker een kijkje. Want wie weet zit de beste armfiets voor jou er wel bij!

1. Beste armfiets voor het trainen van armen en benen: Toorx Mini Bike Welly E Combi

De Toorx Mini Bike Welly E Combi is zowel een stoel- als handfiets. Het is dus een handige fitnesstool waarmee je tegelijkertijd je armen en benen kunt trainen.

Op het heldere display kun je onder meer de tijd, het aantal omwentelingen en je snelheid bekijken. Zo volg je makkelijk je vooruitgang op!

Deze armfiets heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Hij zit bovendien comfortabel en maakt het trainen daardoor nog leuker. Hij heeft 12 verschillende snelheden.
2. Beste professionele armfiets: Ergo-Fit Circle 4000 S

Als je op zoek bent naar een armfiets voor revalidatie is het een goed idee om voor een professioneel model te kiezen. De Ergo-Fit Circle 4000 S is dan een aanrader. Deze armfiets is niet goedkoop.

Maar je boekt er wel snelle resultaten mee. Het zadel is in de hoogte verstelbaar. Je kunt hem zowel zittend als staand gebruiken. Daarnaast is hij toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Deze armfiets heeft tevens een kaartlezer voor softwaregebruik. Daarmee kun je gebruikmaken van het Ergo-Fit Vitality System. Op het display zie je je hartslag, de tijd, de afstand en nog veel meer.
3. Beste stoelfiets: Toorx Mini Bike Welly M

De Toorx Mini Bike Welly M mocht niet in onze top 3 ontbreken. Het is wel een stoelfiets, maar je kunt hem ook als handfiets gebruiken.

Als je daarvoor kiest, heb je het grote voordeel dat je minder geld hoeft uit te geven. Een stoelfiets is namelijk doorgaans wat goedkoper dan een armfiets.

Deze stoelfiets is een van de beste op de markt door de goede kwaliteit. Hij is ook erg handig in gebruik. Zo heeft hij verstelbare straps en een duidelijk display. De weerstand kun je ook veranderen.
Hoe gebruik je een stoelfiets om je armen te trainen?

armfiets kopen

Heb je besloten om een stoelfiets te gebruiken voor het trainen van je armen? Dan vraag jij je misschien af hoe je dat doet. Eigenlijk is het simpel. Zet de stoelfiets op tafel, zodat je er makkelijk met je handen bij kunt.

Plaats daarna je handen op de pedalen en maak een trapbeweging. Zo simpel is het! Een andere mogelijkheid is om de stoelfiets op een stoel te zetten. Dan moet jij dus op de grond zitten. Probeer beide methodes uit en kijk wat voor jou het comfortabelst is.

Conclusie

Een armfiets helpt je met het trainen van je schouders, biceps, triceps, romp en rug. Het is een handig fitnessapparaat dat interessant is om in huis te hebben. Zeker niet alleen als je revalideert.

Een professionele armfiets is wel prijzig, maar je kunt er ook zonder probleem een stoelfiets voor gebruiken. Wat je ook verkiest, in onze lijst vind je zeker het beste toestel voor het trainen van je armen!


Ook interessant:

Categorieën: Indoor fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *