Stoelfiets kopen? Dit zijn de top 7 beste

Laatst bijgewerkt door Simon op juli 17, 2023

Wil je afvallen? Wil je de nodige calorieën verbranden? Maar, ben je niet meer al te goed ter been?

In dat geval biedt een stoelfiets ongetwijfeld uitkomst.

Een stoelfiets is een onwijs handig apparaat, onder meer voor ouderen. Maar, voor welke stoelfiets kun je nou het beste kiezen?

En wat is de beste koop op dit moment? Welke ervaringen hebben wij met stoelfietsen? Op deze vragen vind je in dit artikel een compleet antwoord.

Ben jij zelf nu op zoek naar een goede stoelfiets? Dan is het goed om het volgende te weten: er bestaan allerlei synoniemen voor een stoelfiets.

Zo wordt een stoelfiets ook als een mini hometrainer, trapfiets, grondfiets, bewegingstrainer, pedaaltrainer, beentrainer en een elektrische beentrainer aangeduid.

Voor het overzicht houden wij het in dit artikel ‘gewoon’ bij een stoelfiets.

Wat zijn de beste stoelfietsen?

Heb jij interesse om zo’n handige grondfiets met trappers aan te schaffen? Dan raden wij je aan om onderstaande 7 reviews op je gemak door te nemen.

In deze 7 reviews laten wij je namelijk kennis maken met de vijf beste stoelfietsen van dit moment. Met deze stoelfietsen ben je in staat om veilig en efficiënt zittend te fietsen.

Zo kun je bijvoorbeeld fietsen op de bank, onder jouw bureau of als je aan het eten bent.

Vergelijk snel de Top 7:

 1. Tunturi Cardio Fit M30 Minibike – Stoelfiets inklapbaar
 2. VirtuFit V2 – Opvouwbare grondfiets voor onder bureau
 3. Tunturi Cardio Fit D10 – Under Desk bike
 4. Aidapt – beentrainer elektrisch
 5. VirtuFit V1 Bureaufiets – Bewegingstrainer
 6. VirtuFit V4 – Stoelfiets met computer
 7. Dreaver stoelfiets – kleine deskbike

1. Tunturi Cardio Fit M30 Minibike – Stoelfiets inklapbaar

tunturi_m30_mini_bike
Bekijk meer foto’s en beste prijs

Tijdens onze test hebben wij veel ervaringen opgedaan. Wij waren namelijk in staat om veel stoelfietsen uit te testen, waarbij deze Tunturi Cardio Fit M30 door ons als beste beoordeeld is.

Volgens ons brengt deze stoelfiets gewoonweg de meeste voordelen met zich mee!

Onder meer over de vormgeving van deze minibike zijn wij erg te spreken. Deze stoelfiets is compact, is inklapbaar en kun je zodoende moeiteloos opbergen.

Als je de stoelfiets vervolgens uitklapt, is deze stoelfiets 46 bij 38 bij 30,5 centimeter groot. Met dank aan deze afmetingen plaats je deze trappers moeiteloos onder jouw bureau.

Ook is het ideaal dat je deze stoelfiets veelzijdig in kunt zetten. Je kunt hier namelijk jouw benen mee trainen, maar ook jouw armen.

Je kunt de stoelfiets in dat tweede geval op het bureau zetten, waarna je met jouw armen de pedalen voor kunt duwen. Daarbij is het ook mogelijk om een deel van de pedalen los te koppelen, zodat je jouw armen comfortabel neer kunt leggen.

Tijdens het fietsen vind je allerlei waarden op het LCD display. Dit display is vrij groot, is nauwkeurig en stelt je in staat om allerlei waarden af te lezen. Je kunt hierbij denken aan de afstand, de calorieën en de tijd.

Wil jij graag jezelf echt even uitdagen? Dat is mogelijk dankzij de weerstandsfunctie van deze beste stoelfiets. Je kunt hierbij zelf bepalen met hoeveel weerstand je wilt fietsen; dit kun je echt volledig handmatig regelen.

Met dank aan de stevige voetriempjes ben je vervolgens in staat om deze weerstand op te fietsen.

Al met al is dit de beste stoelfiets. Deze stoelfiets is compact, weegt slechts 4,5 kilogram en biedt de nodige mogelijkheden.

Daarnaast is de stoelfiets wat ons betreft ook nog relatief interessant geprijsd.

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor armen en benen
 • Dit betreft een opvouwbare hometrainer
 • Heerlijk trainen met de weerstandsfunctie
 • Veelzijdig in te zetten
 • Werkt op batterijen (kun je dus makkelijk vervangen)

👎 Nadelen:

 • Deze beste stoelfiets maakt relatief veel lawaai
2. VirtuFit V2 – Opvouwbare fiets voor onder bureau

virtufit_stoelfiets
Bekijk meer foto’s en beste prijs

Gaat jouw voorkeur uit naar een opvouwbare stoelfiets? En is het de bedoeling dat je deze stoelfiets vooral onder een bureau gaat gebruiken?

Dan is de VirtuFit V2 de beste keuze voor je. Zoals je op de foto al kunt zien, is deze stoelfiets vrij compact uitgevoerd. Doordat je ‘m ook nog op kunt vouwen, neemt deze fiets eigenlijk nooit ruimte in beslag.

Verder biedt deze fiets echt veel mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om zelf de weerstand te bepalen. Door met de weerstand te variëren, weet je elke training jezelf weer uit te dagen.

Tijdens het trainen maak je bovendien met veel plezier gebruik van de speciale computer. Op deze computer worden allerlei waarden getoond, zoals de omwentelingen per minuut, verbrande calorieën en de afgelegde afstand/tijd.

Ook zijn wij van mening dat deze stoelfiets echt gezond is. Dit is met name te danken aan de vormgeving van de fiets.

Doordat de fiets een ideale hoogte heeft, kun je bijvoorbeeld onder elk bureau deze fiets neerzitten. Fiets jij liever zittend op de bank? Ook dat is mogelijk; de hoogte van de fiets zorgt voor veel gemak.

Tevens kun je deze beste stoelfiets van VirtuFit veelzijdig inzetten. Je kunt het apparaat namelijk ook óp een tafel/bureau zetten, waarna je jouw armen kunt gaan trainen.

Voor zowel jouw armen als jouw benen is dit een ideale stoelfiets!

👍 Voordelen:

 • Je kunt deze stoelfiets veelzijdig inzetten
 • Deze stoelfiets is makkelijk opvouwbaar
 • Je kunt zelf de weerstand bepalen
 • Deze elektrische stoelfiets heeft een duidelijke computer
 • De VirtuFit V2 stoelfiets weegt slechts 2,7 kilogram

👎 Nadelen:

 • Weerstand had van ons iets sterker gemogen
 • Niet ideaal voor mensen met grote voeten
3. Tunturi Cardio Fit D10 – Under Desk bike

tunturi_cardio_fit_d10_bewegingstrainer
Bekijk meer foto’s en beste prijs

Is het voor jou geen probleem om relatief veel geld uit te geven? En wil je van een prima prijs-kwaliteitsverhouding uit kunnen gaan?

Dan is de Tunturi Cardio Fit D10 bike een aanrader voor je. Deze stoelfiets is niet goedkoop te noemen, maar biedt wel veel voordelen.

Zo valt direct op dat deze stoelfiets een andere vormgeving heeft. Bij deze stoelfiets moet je jouw voeten óp de pedalen zetten, in plaats van dat je de voeten als het ware in de voetriempjes schuift.

Eigenlijk kun je deze stoelfiets zien als een combinatie van een crosstrainer en een hometrainer.

Feit is dat dit echt een ideale stoelfiets is. Je zet de stoelfiets stevig neer, waarna je bijvoorbeeld tijdens het werken lekker kunt fietsen. Wel zo gezond.

Hierbij bepaal je zelf het weerstandsniveau; doordat deze stoelfiets een roterende massa van vijf kilogram heeft, kun je de weerstand vrij zwaar instellen. Ideaal wat ons betreft.

Ook qua kwaliteit is dit een sublieme stoelfiets. Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat je jarenlang van deze stoelfiets gaat genieten.

Ongeacht waar je hem gebruikt; bij de bank, onder het bureau of bijvoorbeeld onder de eettafel. Want ja, zelfs tijdens het avondeten kun je met deze stoelfiets in beweging komen!

👍 Voordelen:

 • Unieke vormgeving
 • Je kunt de weerstand zelf naar wens instellen
 • Compacte vormgeving
 • Met een duidelijk display aan de bovenzijde van het apparaat
 • Op allerlei plekken te gebruiken

👎 Nadelen:

 • Dit is geen goedkope stoelfiets
4. Aidapt – beentrainer elektrisch

stoelfiets_voor_revalidatie
Bekijk meer foto’s en beste prijs

Ben je recentelijk geblesseerd aan bijvoorbeeld jouw been? Of heb je recentelijk een operatie moeten ondergaan?

In beide gevallen is het van belang dat je jouw been weer in beweging laat komen. Daarvoor kun je wat ons betreft het beste voor deze elektrische beentrainer van Aidapt kiezen.

Waarom? Omdat deze stoelfiets trapondersteuning heeft. Dit betekent dat de pedalen automatisch ronddraaien, waarbij je zelf niet al te vaak kracht hoeft te zetten.

Mocht je aan het revalideren zijn, is dat ook niet het belangrijkste. Nee, het belangrijkste is dat je in dat geval jouw been in beweging laat komen. Dát lukt dus prima als je voor deze unieke elektrische stoelfiets kiest.

Iets wat ook ideaal is, zijn de compacte afmetingen. Deze stoelfiets is slechts 28,5 bij 21 bij 24 centimeter groot. Je zet ‘m hierdoor moeiteloos op elke gewenste locatie in huis neer.

Ook bij bijvoorbeeld de bank, als je door jouw blessure gedwongen bent om veelvuldig op de bank te liggen.

Bij deze stoelfiets kun je overigens vooruit en achteruit trappen. Ook dat is ideaal, aangezien je hiermee meerdere spiergroepen kunt trainen.

Dat is ook wenselijk als je aan het revalideren bent. Tijdens het trainen/revalideren zie je bovendien allerlei waarden op de digitale monitor naar voren komen.

👍 Voordelen:

 • Beschikt over een trapondersteuning
 • Ideaal voor tijdens een revalidatie
 • Compact vormgegeven
 • Met een duidelijke digitale monitor
 • Zowel vooruit als achteruit trappen

👎 Nadelen:

 • De stoelfiets wordt zonder Nederlandse gebruiksaanwijzing geleverd
5. VirtuFit V1 Stoelfiets – Bewegingstrainer

bureaufiets_pedaaltrainer
Bekijk meer foto’s en beste prijs

Gaat jouw voorkeur – om welke reden dan ook uit – naar een stoelfiets/hometrainer met alleen trappers? Dan kun je het beste voor deze VirtuFit V1 bureaufiets kiezen. Deze bureaufiets is bijzonder simpel vormgegeven en is daardoor erg interessant geprijsd.

Neemt niet weg dat je met deze stoelfiets alsnog heerlijk in beweging kunt komen. Je kunt deze stoelfiets bijvoorbeeld onder jouw bureau neerzetten, waarna je op een aangename manier kunt fietsen.

De stoelfiets is bovendien erg compact uitgevoerd; 41 bij 53,5 bij 25 centimeter.

Bijkomend voordeel van het simplistische design: deze stoelfiets weegt slechts 2,5 kilogram.

Ook is het mogelijk om bij deze stoelfiets met de weerstand te variëren. Spijtig genoeg kun je echter geen hele sterke weerstand instellen. Feit is wel dat je tijdens het werken in beweging komt komen; dat is uiteindelijk het doel van een stoelfiets, niet waar?

Wil je jouw armen trainen? Ook dat is mogelijk met deze stoelfiets van het merk VirtuFit. Je kunt de fiets op een tafel op bureau neerzetten, waarna je met jouw armen/handen de pedalen voort kunt bewegen.

Eigenlijk is dit dus een betaalbare, praktische, simplistische en veelzijdige stoelfiets!

👍 Voordelen:

 • Veelzijdig in te zetten (voor zowel benen als armen)
 • Weegt slechts 2,5 kilogram dankzij het simpele design
 • Erg gunstig geprijsd
 • Compact vormgegeven en makkelijk te verplaatsen

👎 Nadelen:

 • De hoogste weerstand is niet al te sterk
 • Je kunt de stoelfiets niet op een gladde ondergrond neerzetten
6. Virtufit V4 – Stoelfiets met computer

Virtufit stoelfiets V4 wit
Bekijk meer foto’s en beste prijs

Van het merk Virtufit is ook de Virtufit V4 een aanrader. Dit is een praktische stoelfiets, waarmee je zowel je benen als je armen kunt trainen. 

Een groot pluspunt zijn de pedalen. De pedalen zijn voorzien van een anti slip laag, zodat je voeten niet van de pedalen af kunnen glijden. Daarnaast hebben de pedalen verstelbare riemen. Ook dit zorgt ervoor dat je je voeten goed vast kunt zetten. 

Je kunt met de Virtufit V4 ook terugtrappen. Zo kun je op meerdere manieren jouw spieren trainen. Erg geschikt voor het revalideren. 

Op de trainingscomputer zie je de voortgang van jouw training. De bewegingstijd wordt vermeld, net als de afgelegde afstand en het aantal omwentelingen. Ook zie je het geschatte aantal verbrande calorieën en nog meer gegevens. 

Ondanks dat de stoelfiets niet opvouwbaar is, is de Virtufit V4 wel erg compact. De afmetingen van de Virtufit V4 zijn 41 x 31 x 32 centimeter. 

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor armen en benen
 • Anti slip pedalen
 • Compact
 • Licht van gewicht
 • Terugtrappen ook mogelijk
 • Met trainingscomputer

👎 Nadelen:

 • Niet opvouwbaar
 • Kan verschuiven vanwege het lichte gewicht
7. Dreaver stoelfiets – Kleine deskbike

dreaver stoelfiets met slipmat zwart
Bekijk meer foto’s en beste prijs

De Dreaver bewegingstrainer is ook een ideale stoelfiets. De mini hometrainer is met de afmetingen van 40 x 35 x 30 cm erg compact. Daarnaast weegt de stoelfiets slechts 3,3 kg. Dat is makkelijk te verplaatsen. Om verschuiving te voorkomen, krijg je bij de stoelfiets een antislipmat. 

De trainingscomputer geeft je tijdens het trainen veel inzicht. Inzicht in de afstand die je hebt afgelegd, de tijd en het aantal rotaties. Ook zie je het geschatte aantal verbrande calorieën en nog meer handige gegevens. 

De Dreaver stoelfiets kun je voor armen en benen gebruiken. Zo houd je ook het bovenlichaam fit. Zelf bepaal je de intensiteit van de training. Je kunt de weerstand namelijk instellen. 

Ga je jouw benen met de stoelfiets trainen? Dan geniet je van de verstelbare pedalen. De pedalen zijn bovendien ergonomisch gevormd. 

👍 Voordelen:

 • Weerstand verstelbaar
 • Geschikt voor armen en benen
 • Met trainingscomputer
 • Inclusief antislipmat om verschuiving te voorkomen
 • Compact

👎 Nadelen:

 • Weerstand had zwaarder gekund
 • Maakt lawaai
Koopgids: Wat is voor jou de beste stoelfiets?

beste stoelfiets head

Heb jij interesse om een trapfiets voor onder je bureau aan te schaffen? Zoals de hierboven besproken varianten laten zien, is het aanbod nogal divers.

Mede door het diverse aanbod is het zaak dat je een goede vergelijking gaat maken. In deze koopgids bespreken wij graag op welke criteria je daarbij goed moet letten.

Vormgeving

Allereerst is het advies om goed naar de vormgeving van de trapfiets te kijken. Wil je bijvoorbeeld een stoelfiets/hometrainer met alleen trappers hebben?

Of heb je liever een iets uitgebreidere stoelfiets? En heb je het liefste normale pedalen of wil je pedalen zoals die van de Tunturi Cardio Fit D10?

Alleen al op het gebied van vormgeving bestaan grote verschillen.

Afmetingen en gewicht

Tevens raden wij je aan om goed naar de afmetingen en het gewicht te kijken. Hierbij is het wat ons betreft wenselijk dat de stoelfiets zo klein mogelijk is. Ook is het wenselijk dat de stoelfiets zo min mogelijk weegt.

Weet je wat ook ideaal zou zijn? Als het een opvouwbare stoelfiets is. Op de momenten dat je de stoelfiets níet wilt gebruiken, ben je zodoende in staat om het apparaat makkelijk op te bergen.

Handige eigenschappen/functies

Verder raden wij je aan om naar enkele handige eigenschappen en functies te kijken:

 • Weerstand: het zou ideaal zijn als je zelf de weerstand in zou kunnen stellen.
 • Trapondersteuning: dit is met name wenselijk als je aan het revalideren bent.
 • Trainingscomputer/display: ook is het zeer wenselijk dat de stoelfiets een display heeft. Op dit display kun je tijdens het trainen verschillende waarden aflezen.

Prijs-kwaliteitverhouding

Tot slot moet je goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding van een zittende fietstrainer kijken. Wij raden je in ieder geval aan om altijd voor een stoelfiets van een A-merk te kiezen.

Hierbij kun je denken aan de merken die we in dit artikel besproken hebben.

Daarnaast doe je er verstandig aan om te durven investeren in de beste stoelfiets. Met name op de lange termijn heb je daar alleen maar profijt van.

Waar je de beste stoelfiets kunt kopen? Wat ons betreft bij Bol.com, maar je kunt ook het aanbod bij Aldi, Action, Medipoint, Thuiszorgwinkel en Blokker even checken. Je hebt in ieder geval méér dan voldoende keuze!

Waar koop je een stoelfiets?

Stoelfietsen zijn te koop bij sportwinkels zoals Decathlon, maar ook bij thuiszorgwinkels zoals Medipoint.

Het aanbod en de prijzen lopen uiteen per aanbieder. Bekijk en vergelijk dus kritisch het aanbod bij alle winkels.

Wij maakten alvast een selectie voor je van de meest betrouwbare winkels die stoelfietsen verkopen:


Misschien ook interessant:


Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *