Hometrainer zadel kopen – Waar op letten?

Laatst bijgewerkt door Joni op september 29, 2022

Misschien heb je op de hometrainer zadelpijn. Of misschien is het gewoon tijd om je oude zadel te vervangen.

Hier vind je de beste tips om een goed zadel voor je hometrainer te vinden!

Waar op letten bij het kopen van een hometrainer zadel?

Dameszadel vs herenzadel

Dames en heren hometrainer zadel

Er zijn enkele verschillen tussen de bouw van mannen en vrouwen. Een zadel dat beter past bij jouw bouw, kan meer comfort bieden.

Dames hebben bijvoorbeeld bredere heupen. Net als bij een dames fietszadel kan een iets grotere breedte daarom voordelig werken.

Voor heren is een iets langer fietszadel geschikt. Bij fietszadels voor heren zie je dit ook terug. 

Verstelbaarheid

Hometrainer zadel verstelbaar

Bij de beste hometrainers kun je het zadel gemakkelijk verstellen. Dit houdt in dat je de hoogte kunt aanpassen in enkele seconden.

Ook de hoek van het zadel kan soms versteld worden. Hierdoor kun je je zithouding veranderen. Dit kan zeer prettig zijn als je lange tijd op de hometrainer doorbrengt. 

Vooral bij een hometrainer voor senioren is het belangrijk dat het zadel verstelbaar is. Dit kan onder andere rugklachten voorkomen. 

Compatibiliteit

Niet elk zadel is compatibel met jouw hometrainer.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat alleen zadels van hetzelfde merk op het apparaat passen. Let daarom goed op of een zadel de juiste afmetingen heeft. 

Een andere optie is een universeel zadel. Deze past op elk model. Zorg er wel voor dat deze ook voldoet aan de eisen qua comfort.

Kwaliteit

Met een goed zadel voor je hometrainer kun je jaren vooruit. Ga daarom voor kwaliteit en duurzaamheid. Hierdoor hoef je niet om de zoveel maanden op zoek te gaan naar een nieuw zadel. 

Slijtage is vooral een groot probleem bij zadels van lagere kwaliteit. Een versleten zadel is het teken dat dit model de wrijving niet meer aankan.

Dat kan zorgen voor scherpe randjes, waar je je pijn aan kan doen. Slijtage kan bovendien betekenen dat het zadel niet het goede formaat voor je is.

Hoe voorkom je zadelpijn op de hometrainer?

Juiste zadel

Een fietszadel tegen zadelpijn kan een pijnlijk gevoel in de billen voorkomen. Ga daarom op zoek naar het juiste formaat voor jou. 

Juiste fietshouding

Hometrainer interactief

Het is altijd belangrijk om op je houding te letten tijdens het trainen. Misschien leun je te veel op je zitbotjes, waardoor deze uiteindelijk pijn gaan doen.

Dit kun je veranderen door je zadel te verstellen. Ga ook op zoek naar een zitpositie waarbij je je onderrug niet te veel belast. 

Gelhoes

Gelhoes hometrainer zadel

Doe je ook aan spinning op je hometrainer? Dan kan een gelhoes een uitkomst zijn. Deze plaats je over het zadel heen.

Bij sommige trainingen is het namelijk prettig om een zachter zadel te hebben.

Draag de juiste kleding

Een te strakke broek kan ook voor een oncomfortabel zorgen. Stof die niet ademt kan leiden tot een knellend gevoel. Probeer je dijen te bedekken, zodat de wrijving met het zadel niet gaat irriteren. 

Categorieën: Accessoires

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *