Tacx fietsendrager kopen

Tacx is een wereldwijd bekend merk als het om fietsen gaat. Vooral de Tacx fietstrainers zijn natuurlijk zeer populair.

Maar wist je dat ze ook voor een lange tijd fietsendragers aangeboden hebben?

De Tacx Compact fietsendrager is daar een mooi voorbeeld van. Meerdere jaren domineerde deze fietsendragers het straatbeeld zodra de zomer aanbrak.

Men gebruikte een fietsendrager van Tacx voor een dagje weg moet de fiets, maar ook voor een langere vakantie naar het buitenland.

Alles wat je moet weten over deze beruchte fietsendrager ontdek je op deze pagina.

Tacx Compact fietsendrager

tacx-fietsendrager

Zoals gezegd is de Tacx Compact dus veruit de bekendste fietsendrager van Tacx. Wanneer men het heeft over een Tacx fietsendrager, is de kans groot dat men het heeft over dit model.

De Traveller Compact is ondertussen al bijna antiek te noemen. Al jarenlang is deze fietsendrager niet meer verkrijgbaar. Wat hier precies de reden van is, is bij ons onbekend.

Naar vermoeden richt Tacx zich vandaag de dag liever op andere fietsaccessoires. Opvallend genoeg biedt Tacx bijvoorbeeld nog wel dakkoffers aan, wat toch een soortgelijk product is.

Wellicht dat de fietsendrager toch niet zo goed in de smaak viel als gehoopt.. Ondanks dat is deze fietsendrager nog altijd vrij populair.

Er zijn nog altijd behoorlijk wat mensen op zoek naar de fietsendrager van Tacx. Omdat wij er veel vragen over kregen, besloten we dit artikel te maken.

Veelgestelde vragen waren bijvoorbeeld waar men deze drager nog kon kopen, waar een gebruiksaanwijzing te vinden is en wat het draagvermogen is..

Is hij nog te koop?

De Tacx fietsendrager is nauwelijks tot niet meer verkrijgbaar. Eventueel kun je ‘m nog via Marktplaats op de kop tikken.

Echter moet je jezelf afvragen of het wel zo slim is om een inmiddels bijna 20 jaar oude fietsendrager te kopen..

Update: Op het moment van schrijven staat er overigens hier nog een te koop op bol.com.

Waar vind ik de handleidingen?

Omdat deze fietsendrager ondertussen al flink wat jaren uit de handel is, mag het duidelijk zijn dat de handleidingen ondertussen schaars geworden zijn.

Van veel oude producten vind je nog wel oudere handleidingen online terug, waardoor je alsnog de nodige specificaties kunt bekijken. Wij zijn even voor je op zoek gegaan, maar konden helaas nergens een handleiding van de Tacx fietsendrager vinden.

Mocht je besluiten deze fietsendrager (tweedehands) aan de te schaffen, wellicht dat er dan nog wel een handleiding bij zit..

Het draagvermogen

Omdat deze fietsendrager nauwelijks tot niet meer verkrijgbaar is, is het draagvermogen bij ons helaas onbekend. Deze is wel terug te vinden in de handleiding. Echter zijn wij hier helaas niet van in het bezit.

Kan ik nog losse onderdelen kopen?

Het antwoord is neen, er zijn helaas geen losse Tacx fietsendrager onderdelen meer te koop. Althans, niet nieuw. Is er een onderdeel kapot of aan vervanging toe? Overweeg dan eventueel een universeel onderdeel.

Als dat ook niet mogelijk is, is het wellicht een verstandiger besluit om een nieuwe fietsendrager te kopen. In dat geval ben je immers verzekerd van ultieme veiligheid.

Montage en bevestiging

De montage en bevestiging van deze fietsendrager verloopt ietwat stroefjes. Tegenwoordig zijn we wellicht wat verwend geworden met al die luxe Thule en Pro-User fietsendragers.. Maar met de Tacx was het nog even puzzelen en aanklooien.

Het beste alternatief voor een Tacx fietsendrager?

Wij raden je niet aan om nog een Tacx fietsendrager te kopen, aangezien deze ondertussen alweer tientallen jaren oud zijn. Het was rond 2005 dat deze modellen populair waren.

Ben jij nog in het bezit van een Tacx fietsendrager die aan vervanging toe is? Of ben je op zoek naar een betrouwbare nieuwe fietsendrager? Klik dan op de knop hieronder voor het beste aanbod:


Meer fietsendrager merken: