Tunturi Star Fit E100 hometrainer

De Tunturi Start Fit E100 hometrainer is een razend populaire hometrainer die door veel liefhebbers dagelijks gebruikt word. De hometrainer bied zat mogelijkheden voor zowel topsporters als voor thuissporters.

Maar wat maakt nog meer dat de Tunturi Star Fit E100 zo populair is? Zijn er dan geen enkele nadelen aan te ontdekken? En welke voordelen bied de hometrainer aan?

Genoeg denkstof en onderwerpen om in deze uitgebreide review te bespreken. Behalve de voor- en nadelen bespreken we ook alle mogelijkheden en opties van de hometrainer.

De Tunturi Star Fit E100 in het algemeen

Over de hometrainer in het algemeen is er genoeg te ontdekken en snufjes om uit te proberen. Om de review af te trappen beginnen we met kijken naar hoe de Tunturi Start Fit E100 eruit ziet en wat er allemaal mogelijk mee is.

Het ontwerp van de Tunturi Star Fit E100

De hometrainer weegt in totaal 30 kilogram en kan deze maximaal 120 kilogram dragen. Zeker het lichte gewicht van de hometrainer is een groot pluspunt en vrij uitzonderlijk te noemen.

Door het compacte ontwerp is de hometrainer zeer geschikt om te gebruiken in de huiselijke kringen. De afmetingen van de hometrainer zijn namelijk in de lengte 95 centimeter, in de breedte 55 centimeter en in de hoogte 137 centimeter. Afmetingen die over het algemeen prima ergens tussen passen.

Het moderne display heeft een touchscreen en hier kan alles naar wens worden ingesteld en afgesteld. Hierop is ook te zien hoelang er gefietst is, hoeveel calorieën er zijn verbrand en hoe hoog de hartslag is. Dat geeft natuurlijk veel meer inzicht in de trainingen en prestaties.

Om comfortabel op de fiets te kunnen fietsen en deze te kunnen aanpassen, kan het zadel en het stuur helemaal op maat worden afgesteld.

Trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus

Trainen op de Tunturi Start Fit E100 bied genoeg mogelijkheden en opties. Zo kan er gebruik worden gemaakt van één van de 20 verschillende trainingsprogramma’s en 24 weerstandsniveaus.

Opbergplek voor de bidon en tablet

Fietsen op de hometrainer word jou als sporter zeer comfortabel en gemakkelijk gemaakt. Zo kan de bidon met water op de fiets worden bevestigd en is er zelfs ruimte voor het neerzetten van de tablet. Een beetje amusement tijdens het trainen kan tenslotte nooit kwaad.

De voor- en nadelen van de hometrainer

De Tunturi Star Fit E100 lijkt alleen maar positieve kanten te hebben, maar de vraag is of dat ook echt zo is. Daar gaan we achter komen.

Voordelen van de Tunturi Star Fit E100

Om goed te beginnen, belichten we eerst de positieve kanten, en dus de voordelen van de Tunturi Star Fit E100.

Een lage instap

De lage instap van de hometrainer zorgt ervoor dat opstappen zonder problemen gedaan kan worden en eventuele benen of knieën niet pijnlijk overstrekt zullen worden.

Veel trainingsprogramma’s

De hometrainer biedt voor iedere sporter genoeg mogelijkheden. De 20 trainingsprogramma’s maken dat de hometrainer voor vrijwel iedereen geschikt en te gebruiken is.

Betaalbare prijs

In tegenstelling tot veel andere hometrainers is de Tunturi Start Fit E100 voor een aangename prijs aan te schaffen.

Nadelen

Hoewel er veel voordelen te vinden zijn en deze ook de moeite waard zijn, is er ook een nadeel aanwezig waar rekening mee gehouden moet worden

Kan niet worden ingeklapt

De hometrainer kan niet worden ingeklapt. Deze moet dus altijd in de ruimte blijven staan.

Conclusie

Alle specificaties bij elkaar maken de Tunturi Star Fit E100 een geschikte hometrainer is voor thuis.

Het fiets zelf is naar eigen wens in te stellen en te gebruiken. De prijs is zeer betaalbaar en is op deze manier waar voor je geld.

De beste prijs bekijk je hier >>
Bekijk ook deze hometrainer reviews: