Slazenger spinningfietsen & hometrainers

Ben jij op zoek naar een Slazenger spinfiets (ook wel speedbike), of een Slazenger hometrainer?

Op deze pagina bespreken we deze beruchte apparaten. Jarenlang waren de fitness fietsen van Slazenger erg populair.

En nog altijd zijn er veel mensen op zoek naar de apparaten van Slazenger.

Zijn ze nog te koop, hoe is de kwaliteit en is er een goed alternatief..? Op deze vragen geven wij een antwoord.

De Slazenger spinfiets

Met een Slazenger speed bike wordt meestal een spinningbike genoemd. Dit is een cardio fiets waarop je hard kunt trappen in een hoog tempo.

Je hebt een spinningbike nodig om de sport spinning te beoefenen. De spinninglessen zijn populair in sportscholen, maar ook voor thuisgebruik is spinning een geliefde sport.

Jarenlang koos men graag voor een spinfiets van Slazenger, aangezien het bekend stond om de betrouwbare en hoogwaardige kwaliteit.

Tegenwoordig zijn de modellen echter weer verouderd. Hiermee willen we niet zeggen dat je niet meer goed kunt trainen op een Slazenger bike.

Maar bedenk jezelf wel dat er vandaag de dag veel betere toestellen verkrijgbaar zijn. Bovendien voor hele aantrekkelijke prijzen.

Een spinningfiets van Slazenger kun je bovendien niet meer nieuw verkrijgen. Je bent dus echt aangewezen op websites zoals Marktplaats.

Beste alternatief voor de speedbike

Naar onze mening is het een betere én veiligere keus om een nieuw model uit te zoeken.

Deze zijn er dus al voor een laag budget. Er is voor elk wat wils.

Bekijk hier maar eens de beste spinningfietsen per soort.

De Slazenger hometrainer

De hometrainer is weer een ander soort fiets dan de spinningbike, hoewel de spinfiets ook wel een spinning hometrainer genoemd wordt.

Op de hometrainer trap je over het algemeen op een lagere intensiteit. Dit betekent trouwens niet dat de training minder effectief is.

Het is gewoon een andere manier van trainen, meer gericht op het uithoudingsvermogen in plaats van explosiviteit en snelheid.

Ondertussen zijn de Slazenger hometrainers al jaren niet meer verkrijgbaar. Tenminste niet nieuw. Ook deze kom je namelijk nog wel eens tegen op tweedehands websites.

Bekende uitvoeringen van de Slazenger hometrainers waren de:

  • SL100
  • SL120
  • SL261
  • SL280
  • SL125

Beste alternatief?

Het beste alternatief voor een Slazenger hometrainer is om voor een goedkopere variant te kiezen. Gelukkig zijn die er volop en hoef je dus zeker niet lang te zoeken.

Natuurlijk kun je ook een Slazenger hometrainer tweedehands kopen, maar weet dat je dan op een verouderd toestel traint en jezelf dus eigenlijk tekort doet.

Zeker als je voor dezelfde prijs een veel beter model in huis haalt.

Bekijk hier de beste alternatieven >>

De Slazenger hometrainer: tot slot

Ooit waren de Slazenger spinfietsen en hometrainers een grote aanrader voor thuisgebruik. Tegenwoordig is het echter niet meer de meest verstandige keus.

Dat komt vooral omdat de apparaten flink verouderd zijn. Bovendien is een tweedehands fietsapparaat kopen nooit de meest verstandige keus. Zeker niet als de apparaten al wat ouder zijn.

De Slazenger hometrainers zijn duurzame en taaie toestellen, maar kwalitatief doen ze toch echt onder voor de nieuwere varianten.