Speed Pedelec voor dames? Bekijk hier de Top 3 voor vrouwen!

Laatst bijgewerkt door Kaz op oktober 12, 2022

Wil je iets sneller gaan dan 25 km per uur? Dan is een speed pedelec de perfecte keuze! Ook voor vrouwen zijn er geweldige modellen te vinden.

Hier hebben we de 3 beste speed pedelecs voor dames op een rijtje gezet.

3x speed pedelecs voor dames

1. EcoBike LX300

Deze sportieve speed pedelec brengt je comfortabel en snel naar je eindbestemming. De middenmotor is geïntegreerd in het frame. Daardoor is deze onderhoudsvrij.

Met een actieradius van 100 km hoef je niet dagelijks op te laden. Je hebt zelfs de keuze om een extra accu toe te voegen. Hierdoor gaat de batterij nog langer mee.

De EcoBike heeft een maximumsnelheid van 45 km per uur. De lage instap maakt het op- en afstappen lekker makkelijk. Door de hydraulische schijfremmen kun je veilig en snel tot stilstand komen.

Je hebt bovendien de optie om zonder te trappen met de gashendel vooruit te komen.

👍 Voordelen

  • Onderhoudsvrije middenmotor
  • 2e accu optioneel
  • Traploos rijden
2. EcoBike X-City

Dit model is geweldig gebruiken in de stad. Hobbelige straten zijn geen probleem voor de X-City. Door de verende voorvork worden de schokken geabsorbeerd. Je zit dus comfortabel op de fiets.

De accu is geïntegreerd in het frame in plaats van de bagagedrager. Hierdoor heb je alle ruimte om een fietstas of -mand achterop te plaatsen.

De X-City heeft een maximumsnelheid van 35 km per uur. Je kunt maar liefst 130 km afleggen met een volle accu. Even geen zin om te trappen? Maak dan gebruik van de gashendel. Hierdoor kom je automatisch vooruit. Met een gewicht van 25 kg is deze fiets relatief licht.

👍 Voordelen

  • Geïntegreerde accu
  • Verende voorvork
  • Traploos rijden
3. EVO 500W

Op zoek naar iets stoers? Dan is deze fatbike echt iets voor jou. Door de dikke wielen kun je op elk soort terrein rijden. Dus ook op het strand of in het bos. En dit alles met een maximale snelheid van 45 km per uur! Door de lage instap is het op- en afstappen niet vermoeiend.

Deze speed pedelec voor dames heeft een actieradius van 70 km. Het duurt ongeveer 5 uur om de accu op te laden. Door de schokdempers in de zadelpen heb je geen last van trillingen. De schijfremmen zijn snel en betrouwbaar, ook in de modder.

👍 Voordelen

  • Geschikt voor elk soort terrein
  • Extra dikke banden
  • Schokdempers in de zadelpen
Wat zijn de verschillen tussen een heren en dames speed pedelec?

Frame

Het grootste verschil tussen speed pedelecs voor mannen en vrouwen is het frame. Hier gaat het specifiek om de maat. Dit betekent niet direct dat frames voor vrouwen simpelweg iets kleiner zijn.

Speed pedelecs hebben daarentegen bepaalde onderdelen die iets kleiner zijn. Hierdoor zijn ze beter geschikt voor de gemiddelde vrouw.

De fabrikanten van speed pedelecs gaan ervan uit dat vrouwen korter zijn dan mannen. Hierdoor zijn de frames minder hoog. Ook is de afstand tussen het stuur en het zadel korter.

Over het algemeen hebben vrouwen namelijk een korter bovenlichaam. Deze aspecten zie je ook terug op gravelbikes voor dames.

Ook kan het stuur van de speed pedelec iets smaller zijn. Vrouwen hebben gemiddeld smallere schouders. Daarom kunnen handvatten die dichter bij elkaar staan prettiger aanvoelen. De handvatten kunnen bovendien iets kleiner zijn, om beter bij kleine handen te passen.

Lage instap

Net als bij normale fietsen, worden speed pedelecs voor dames gekenmerkt door een lage instap. Traditioneel gezien is dit zodat vrouwen met een rok makkelijk op- en af kunnen stappen.

Dit principe wordt nog steeds toegepast voor vrouwenfietsen. Ook elektrische transportfietsen voor dames hebben bijvoorbeeld een lage instap.

Een lage instap is ondertussen niet meer alleen voor dames. Ook mensen die iets minder mobiel zijn, kunnen hiervan profiteren.

Zadel

Een speed pedelec voor dames zal ook een fietszadel voor dames hebben. Deze is gevormd naar de vrouwelijke anatomie. Dit houdt in dat het zadel iets breder is aan de achterkant. Ook zal deze iets korter zijn.

Natuurlijk is het zadel na de aankoop te vervangen. Als je specifieke wensen hebt, kan dit altijd aangepast worden. Denk bijvoorbeeld aan een comfortabel gelzadel.

Vering

De beste speed pedelecs zullen goede een goede schokabsorptie hebben. De vering is vaak te vinden in de voorvork of in de zadelpen. Fabrikanten gaan ervan uit dat vrouwen minder wegen dan mannen. Daarom staat er bij vrouwen minder spanning op de veringen.

Op een snelle elektrische fiets zijn hobbelige wegen erg comfortabel. Daarom is het belangrijk dat de spanning van je vering correct is.

Gelukkig kun je op de meeste speed pedelecs de spanning handmatig aanpassen. Daardoor kun je de schokabsorptie op je gewicht aanpassen.

Heb ik als vrouw echt een dames model nodig?

Fabrikanten van speed pedelecs gaan uit van de gemiddelde lengte en breedte van vrouwen. Natuurlijk zal niet elke vrouw binnen deze maten vallen.

Daarom is het niet nodig om een damesmodel te kopen. Als je iets langer bent dan gemiddeld, kan een speed pedelec voor mannen zelfs comfortabeler zijn.

Toch kan een speed pedelec voor vrouwen voordelig zijn. Als je kort bent, kan de lage instap bijvoorbeeld zeer prettig zijn. Ook de kortere afstand tussen het zadel en het stuur is in dat geval comfortabel.

Zit je een beetje tussen de twee maten in? Dan is een unisex speed pedelec de beste keuze voor jou. Deze is geschikt voor mannen en vrouwen van gemiddeld formaat. Unisex modellen zijn bovendien te vinden met een lage instap.

Houd in gedachten dat je ook zelf enkele aanpassingen kunt maken. Door het zadel en stuur te verstellen, kun je een comfortabele zithouding instellen.

Zelfs op goedkope speed pedelecs heb je deze opties. Ook het zadel en de handvatten kunnen vervangen worden. Op die manier hoef je niet per se een speed pedelec voor vrouwen te kopen.

Waar koop je een dames speed pedelec?

Op zoek naar de beste deals voor een dames speed pedelec? Bekijk de buttons hieronder dan eens. Daar vind je het grootste aanbod en de beste prijzen.


Categorieën: Elektrische fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *