XLC Azura Xtra Led 2.0 – Review & Test

Laatst bijgewerkt door Kaz op maart 17, 2023

Ben je op zoek naar een geschikte fietsendrager voor 2 fietsen? Indien je waarde hecht aan kwaliteit, stabiliteit en handigheid, is de kans groot dat je bij de XLC Azura Xtra Led 2.0 uitkomt.

Maar, is de aanschaf van deze fietsendrager van XLC aan te raden? Je leest het in deze uitgebreide review.

XLC Azura Xtra Led 2.0 bekeken & beoordeeld

xlc_azura_xtra_led_20

Voor het schrijven van deze review hebben wij deze fietsendrager uitgeprobeerd. Toen wij ‘m uit de doos haalden, vielen meerdere zaken ons op.

Ten eerste viel de stevigheid ons op. De fietsendrager is van de juiste materialen vervaardigd, waardoor ‘ie lekker stevig aanvoelt.

Ten tweede viel de afwerking ons op. De afwerking zag er keurig uit, evenals de manier waarop de wielhouders en dergelijke vormgegeven zijn. Door de wielhouders ben je in staat om de fietsen veilig en handig neer te zetten.

Ten derde vielen de vele mogelijkheden ons op. Hiermee doelen we onder meer op de vele soorten fietsen die je op de XLC Azura Xtra Led 2.0 kunt vervoeren.

Op deze fietsendrager voor 2 fietsen is het zelfs mogelijk om 2 e-bikes te vervoeren. Met alle dank aan het maximale draagvermogen van 60 kilogram.

Al met al waren onze eerste persoonlijke bevindingen bijzonder positief.

In deze review vertellen we je hier graag meer over, maar eerst zetten we de belangrijkste specificaties voor je op een rijtje:

  • Aantal fietsen: 2*
  • Draagvermogen: 60 kilogram
  • Max. fietsbandbreedte: 57 mm
  • Max. framediameter fiets: 60 mm
  • Afmetingen ingeklapt: 24 x 78 x 48 centimeter
  • Stekker: 7- en 13 polige
  • Gewicht: 16 kilogram

Let goed op: standaard is dit een fietsendrager voor 2 fietsen. Deze fietsendrager kun je echter ook voor 3 fietsen gebruiken.

Hier heb je een speciale uitbreidingsset voor nodig. Met deze set blijft het draagvermogen wel maximaal 60 kilogram.


Stabiel, veilig en handig

De XLC Azura Xtra Led 2.0 kunnen we met deze drie woorden prima samenvatten:

  • Stabiel. Zodra je deze fietsendrager op de trekhaak vastzet, staat ‘ie stabiel. Dit is te danken aan de gebruikte materialen, maar ook aan het gewicht van 16 kilogram. Er staat hierdoor echt iets, waardoor deze drager de gewenste stabiliteit biedt.
  • Veilig. Met de XLC Azura Xtra Led 2.0 geniet je ook van de gewenste veiligheid. Dit is te danken aan de vormgeving, maar ook aan bijvoorbeeld de opvallende verlichting.
  • Handig. Dat de XLC Azura Xtra Led 2.0 een handige fietsendrager is, is volgens ons een feit. Deze fietsendrager is bijvoorbeeld makkelijk op te bergen, kantelbaar en niet overdreven zwaar. Je geniet hierdoor van opvallend veel gebruiksgemak.

Veelzijdig te gebruiken

De veelzijdigheid is ook iets dat ons bij de XLC Azura Led 2.0 opgevallen is. Met deze fietsendrager kun je simpelweg alle soorten fietsen vervoeren. Denk hierbij aan 2 stadsfietsen, 2 racefietsen en zelfs 2 elektrische fietsen.

Met alle dank aan het maximale draagvermogen van 60 kilogram. Zie je het alleen niet zo zitten om de zware e-bikes deze fietsendrager op te tillen?

Dan is het ook nog mogelijk om een oprijgoot aan te schaffen. Met de oprijgoot van XLC Azura geniet je van extra veel gemak.

Dubbele stekker

Heeft jouw auto een 7- of 13-polige stekkeraansluiting? Bij veel fietsendragers is dit een relevante vraag, maar bij de XLC Azura Xtra Led 2.0 niet. Deze fietsendrager is namelijk standaard van een dubbele stekker voorzien.

Dit betekent dat je deze fietsendrager op/met elke auto kunt gebruiken. Ook hieruit blijkt dat de ongekende veelzijdigheid van deze fietsendrager.

Interessant geprijsd

xlc-azura-xtra-led-2.0_review

Wil je graag een fietsendrager voor 2 fietsen aanschaffen? Dan sluit de XLC Azura Xtra Led 2.0 waarschijnlijk prima op je wensen aan. Deze fietsendrager biedt alle hierboven genoemde voordelen en is ook nog interessant geprijsd.

Bij deze fietsendrager kun je uitgaan van een adviesprijs van zo’n 499 euro. Dat is op zich vrij veel geld, maar veel aanbieders bieden deze fietsendrager een stuk goedkoper aan. Zo kun je deze fietsendrager bij meerdere partijen voor slechts 419 euro kopen.

Dat prijskaartje spreekt ons aan, zeker met het oog op de algehele kwaliteit. Dit is simpelweg een fietsendrager waar je jarenlang plezier van hebt.

Goede beoordelingen

Hebben wij je met deze XLC Azura Xtra Led 2.0 review warm weten te maken? Dan wil je ongetwijfeld ook nog weten wat andere kopers van deze fietsendrager vinden.

Daar kunnen we kort over zijn: de meeste kopers lopen weg met deze fietsendrager. Veel kopers roemen het gebruiksgemak, de algehele kwaliteit en de vele mogelijkheden. Dit blijkt onder meer uit de ervaringen die we online tegengekomen zijn.

Ook hebben we nog even gekeken naar tests van onafhankelijke partijen, zoals ANWB en Consumentenbond. Ook deze instanties raden deze interessante fietsendrager aan.

XLC Azura Xtra Led 2.0 vs. andere fietsendragers

Fietsendragers voor 2 fietsen worden door tal van merken aangeboden. Zo kun je ook prima voor een fietsendrager voor 2 fietsen van Thule of Hapro kiezen.

Daarover kunnen we het volgende stellen: deze twee merken leveren eigenlijk dezelfde kwaliteit als XLC Azura. Met een fietsendrager voor 2 fietsen van één van deze merken zit je dan ook goed.

Om tot de juiste koop te komen, is het vooral zaak om naar je wensen te kijken. Verder kun je eventueel wachten op een interessante aanbieding.

Wordt de XLC Azura Xtra Led 2.0 door één van onze partners met een interessante korting aangeboden? Dan is de keuze snel gemaakt. Dit kan echter ook voor een fietsendrager van één van bovenstaande merken gelden.

Eindoordeel & kopen voor de laagste prijs

Al met al kunnen we stellen dat de XLC Azura Xtra Led 2.0 een prima fietsendrager is. Deze fietsendrager is voor veel fietsen geschikt, is handig te gebruiken en is van een uitmuntende kwaliteit.

Ook kun je ‘m eventueel nog met een uitbreidingsset uitbreiden naar een fietsendrager voor 3 fietsen.

Spreekt de XLC Azura Xtra Led 2.0 jou ook aan? Check dan direct de beste prijs bij onderstaande aanbieder.


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *