Beste verwarmde jas kopen? Test & Vergelijking

Laatst bijgewerkt door Kaz op april 22, 2023

Ben jij vaak buiten in de kou en zoek je een extra warme jas? Dan is een verwarmde jas een goed idee.

De verwarmde jas is voorzien van verschillende verwarmingselementen. De elementen zorgen ervoor dat jij het buiten niet meer koud krijgt. 

Maar aan welke verwarmde jas heb je een goede? Dat zochten wij voor je uit.

Wij selecteerden de 5 beste jassen met verwarming. Vervolgens ontdek je wat de voordelen van een verwarmde jas zijn en waar je op moet letten. Tot slot geven we je geschikte alternatieven. 

Top 5: De beste verwarmde jas

Ben jij op zoek naar een jas met verwarming van goede kwaliteit? Dan helpen wij je graag verder! Wij hebben de beste verwarmde jassen voor je geselecteerd. Dat deden we op basis van onze eigen test en de reviews van andere gebruikers. 

De geselecteerde verwarmde jassen blinken uit in comfort. Daarnaast zijn ze veilig, makkelijk te bedienen en stijlvol. In het toplijstje selecteerden wij verschillende soorten jassen. Zo zit er altijd wel een geschikte soort voor je bij!

1: Beste verwarmde jas – KIMO DIRECT

Zoek je een verwarmde jas? Dan is deze van KIMO DIRECT een absolute aanrader. Dit is een elektrische jas voor heren en dames. De jas heeft een mooie zwarte kleur en een capuchon. 

Op verschillende plekken is de jas voorzien van verwarmingselementen. Je vindt ze in de nek, rug, onderrug, schouders en bij de buik. De elementen zijn aangesloten aan een powerbank van 10.000 mAh, hiervan is de batterijduur 8 uur

Je kunt de verwarmingselementen in 3 standen instellen. Verder is de jas water- en winddicht en licht van gewicht. De ideale jas met verwarming dus als je wat extra warmte zoekt!




2: Elektrische jas – Makita CJ105DZXL

Makita is een merk dat producten aanbiedt van topkwaliteit. Je kent het merk misschien wel van het gereedschap. Ook de jas met verwarming vind je in het assortiment. Dit is een sportief zwart jack met blauwe details. 

In de jas zitten 5 verschillende verwarmingselementen gemonteerd. Hiervan zitten er 2 op de borst en 3 op de rug. De elementen werken op een accu van 10,8 Volt en 4,0 Ampère uur. De led lampen geven een indicatie van de gekozen stand. 

De Makita elektrische jas is verder winddicht en waterafstotend. De binnenkant is gevoerd en de jas heeft meerdere zakken




3: Verwarmde jas heren – AGU Thermo Jack

Een jack dat veel warmte biedt, is ook dit thermo jack van AGU. Dit is een ideaal fietsjack voor in de winter. Het jack sluit goed aan en heeft meerdere warmtepanelen. Zowel op de borst als op de rug zijn de warmtepanelen aangebracht. 

Wat handig is, is dat je de warmtepanelen kunt verstellen. Er zijn 3 verschillende standen waar je tot wel 6 uur van kunt genieten. De stof van de jas is wind- en waterafstotend en de voering werkt isolerend. Ook dat draagt bij aan extra warmte. 




4: Verwarmde jas dames – Basila Verwarmde jas

Nog een erg aangename jas met verwarming, is de elektrische jas van Basila. Het aantal verwarmingselementen bij deze jas is uniek.

De jas heeft maar liefst 8 verwarmde zones, verspreid over de voor- en achterkant. Die zones kun je in 3 verwarmingsstanden instellen. 

De looptijd van de verwarmingselementen is 7 uur. Als je de powerbank van 10.000 mAh gebruikt. Op een hoger verwarmings niveau gaat de verwarming in de jas minder lang mee. 

Andere pluspunten zijn dat de jas wasbaar is en tegen wind en regen kan. 




5: Bodywarmer met verwarming – Klan-E Bodywarmer

Nog een optie is de bodywarmer met verwarming van Klan-E. De bodywarmer heeft een grijze kleur en is gemaakt voor heren en dames

De bodywarmer houdt de belangrijkste delen van jouw lichaam warm. De verwarmde elementen zitten bij deze bodywarmer zowel aan de voor- als achterzijde. Voor een extra verwarmend effect kun je de bodywarmer ook onder jouw winter- of regenjas dragen. 




Waarom een verwarmde jas?

De meest voordehandliggende reden om voor een verwarmde jas te kiezen, is om warm te blijven. Als het buiten koud is en je vaak buiten bent, is dat prettig. De jas beschermt je tegen onderkoeling. 

De verwarmde jas komt in meerdere situaties goed van pas. Bijvoorbeeld als je in de winter vaak buiten wilt gaan fietsen of sporten. Ook als je buiten werkt of graag gaat wandelen of kamperen is de jas erg comfortabel als het buiten koud is. 

Het kan ook een efficiënte manier zijn om het buiten warm te krijgen. Het is immers niet meer nodig om veel verschillende lagen kleding aan te doen. 

Jas met verwarming kopen? Hier let je op:

Bij het kopen van een jas met verwarming kun je op verschillende aspecten letten. Als je meer van de eigenschappen weet, weet je ook beter wat bij je past.

Daarom zetten we de belangrijkste kenmerken op een rij:

Pasvorm jas

Er zijn meerdere soorten elektrische jassen. Net zoals er ook meerdere soorten normale jassen zijn. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een stevige jas, maar ook voor een wat lichter jack.

Een jack is geschikter om mee te fietsen, daarom zie je het vaak terug bij heren of dames fietskleding. 

Bovendien kun je ook voor een bodywarmer gaan. Een verwarmde bodywarmer houdt jouw lichaam goed warm.

Als je dan koude handen krijgt kun je eventueel kiezen voor verwarmde handschoenen. Dit is een goede combinatie met de jas, om volledig warm te blijven. 

Verwarmingselementen

In de elektrische jas worden meerdere verwarmingselementen verwerkt. Het aantal verwarmingspanelen kan verschillen. En ook de plek waar de verwarmingspanelen geplaatst zijn, varieert. 

Als je er goed door de jas verwarmd wilt worden, is het aan te raden om voor een jas met veel verwarmingselementen te gaan. Dat zijn dan waarschijnlijk 5 of meer panelen

Kijk daarnaast goed waar de elementen geplaatst zijn. Heb jij altijd last van een koude nek? Dan wil je daar natuurlijk genieten van extra verwarming. 

Batterijduur

Het verschilt hoe lang je van de warmte elementen kunt genieten. De meeste verwarmde jassen werken namelijk op een draagbare batterij.

De capaciteit van die batterij bepaalt hoe lang de jas jou extra warmte kan bieden. De batterijduur ligt gemiddeld rond de 8 uur

Houd er rekening mee, dat de batterijduur ook afhangt van de verwarmingsstand. Het kan namelijk zijn dat de verwarmde jas meerdere standen heeft. Op de warmste stand gaat de batterij minder lang mee dan op de minder warme stand. 

Wind- en waterdicht

verwarmde jas

Om het niet koud te krijgen, is het ook belangrijk dat de jas goed wind- en waterdicht is. Als jouw kleding nat wordt, krijg je het immers snel koud. 

Kijk dus goed of de stof van de jas voorzien is van een wind- en waterdichte coating. Dit staat in de productomschrijving vermeld. Ook is het belangrijk dat de ritsen en naden waterdicht zijn. 

Meerdere standen

De meeste jassen met verwarming zijn verstelbaar in meerdere standen. Je kunt de elektrische jas bijvoorbeeld in 3 warmte standen instellen. Dat is wel zo prettig. Als je het heel koud hebt, kun je de jas nog warmer zetten. 

Wat bij de verschillende standen ook handig kan zijn, is een led indicator. Dat is een klein led lampje dat in de jas wordt verwerkt. Het geeft aan op welke stand de jas is ingesteld. 

Alternatieven voor een verwarmde jas

Voor de warmte kan het ook helpen om outdoor kleding van goede kwaliteit te kopen. Ga je bijvoorbeeld fietsen? Dan zijn er genoeg fietskleding winkels waar je voor kwaliteitskleding terecht kunt.    

Daarnaast krijg je het vaak koud, als jouw kleding nat is. Bij neerslag kan het voor de warmte heel erg helpen om een goede fiets regenjas te dragen. De regenjas voorkomt dat jouw kleding nat wordt. En daardoor krijg je het veel minder snel koud.




Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste verwarmde jassen geselecteerd?

Wij hebben de verwarmde jassen uitvoerig getest. In die test gingen wij na of de jassen van goede kwaliteit zijn. Daarbij werd gelet op gebruiksgemak, warmte, pasvorm en extra eigenschappen. De verwarmde jassen vergeleken we met elkaar. Uit die test zijn de beste soorten geselecteerd. 

Hoe werkt een verwarmde jas?

In de verwarmde jas zijn verwarmingselementen geïntegreerd. Dit kan worden gedaan met verschillende technologieën. Je kunt de verwarmingselementen aanzetten, waarna de jas warm wordt. Het verwarmingselement werkt vaak op een batterij, die je regelmatig op moet laden. 

Wat kost een jas met verwarming?

Een verwarmde jas kost al snel 100 euro. Dat bedrag kan oplopen tot enkele honderden euro’s.

Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *