Albert Heijn elektrische fiets – Is het de prijs waard?

Een Albert Heijn elektrische fiets lijkt misschien wat gek, maar toch als je gaat nadenken over het idee valt dat toch wel mee.

Albert Heijn heeft het assortiment over de laatste aantal jaren flink vergroot met erg veel verschillende soorten producten.

Hoewel je bij het boodschappen doen niet meteen aan een AH elektrische fiets zult denken, is de supermarktketen er toch niet geheel onbekend mee. Zo hebben ze in het verleden de Villette elektrische fiets in het assortiment gehad.

Maar is een e-bike van Albert Heijn het wel waard?

Van korte duur

ah-elektrische-fiets

Het kopen van een elektrische fiets is een behoorlijke onderneming. De fietsen zijn dan ook beslist niet goedkoop. Toch proberen we altijd het goedkoopste model te krijgen.  

Na het succes van de elektrische fiets van Aldi en de elektrische fiets van Lidl is nu supermarktgigant Albert Heijn aan de beurt.

Albert Heijn is dan ook geen vreemde op het gebied van het verkopen van dit soort producten. De supermarktketen heeft namelijk wel vaker producten in de schappen staan die je niet meteen verwacht.

Airconditionings, koffiezetapparaten en waterkokers zijn dan ook met enige regelmaat te vinden in de aanbieding. Maar net als met deze apparaten zit daar ook een van de valkuilen bij de elektrische fiets.

De Albert Heijn elektrische fiets is namelijk vaak maar voor een kort moment in de aanbieding.

Ondanks dat de prijs relatief laag is voor het product is deze slechts een week of twee in de winkel te verkrijgen. Hierdoor is het lastig te bepalen wanneer je deze het beste kunt bemachtigen.

Het type fiets

Met de grote e-bike aanbiedingen die Albert Heijn doet kun je je misschien afvragen wat de kwaliteit hiervan is.

Vaak hebben we te maken met een instapmodel elektrische fiets. Hiermee willen we zeggen dat de e-bike van de meest basale functies van een elektrische fiets is voorzien.

Het grote voordeel aan het aanschaffen van een instapmodel is uiteraard de prijs. Zo kun je een vrij simpele elektrische fiets al voor een relatief klein prijsje hebben.

Dit maakt het voor veel verschillende mensen op een toegankelijke manier mogelijk om gebruik te kunnen maken van een elektrische fiets.

De nadelen

Het klinkt eigenlijk allemaal ook wel erg mooi. Je hebt een prima instapmodel elektrische fiets voor een relatief klein prijsje én je kunt hem ook nog eens krijgen bij de Albert Heijn!

Hoewel de theorie prachtig klinkt zitten er ook wel wat nadelen aan het aanschaffen van deze aanbiedingen.

Door de korte duur van de aanbiedingen zijn ze vaak gewild. Dit kan ervoor zorgen dat de voorraad fietsen er snel doorheen is.

De fietsen worden overigens niet in het pand van de supermarkt zelf gehouden. Hierdoor kan het, mede door de drukte, erg lang duren voordat je jouw Albert Heijn elektrische fiets in huis hebt.

Wat kan ik dan het beste doen?

Hoewel de AH elektrische fiets als een mooie aanbieding oogt, is er toch een beter alternatief. Zo heeft Decathlon een aanzienlijk groter assortiment aan elektrische fietsen.

Door de grootte van het assortiment variëren de e-bikes van verschillende professionele modellen tot elektrische vouwfietsen en ook instapmodellen.

Als je wilt gaan voor een instapmodel dan kun je deze vaak al voor een lagere prijs krijgen dan bij Albert Heijn. Ook hoef je je geen zorgen te maken over de levertijd, deze bedraagt slechts 2 tot 3 werkdagen.

Conclusie

De Albert Heijn elektrische fiets is een instapmodel die je voor een relatief vriendelijke prijs kunt kopen. Het is echter verstandiger om een elektrische fiets bij Decathlon te bestellen.

Deze zijn vaak in prijs nog net een stukje vriendelijker, de levertijd is aanzienlijk korter en reparaties en onderhoud is een stuk makkelijker af te handelen!

Mocht je toch interesse hebben in een AH fiets, dan kun je hier de E-bikes van Villette bekijken.