Elektrische Fiets Aanbieding Aldi

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 6, 2023

Je hebt er ongetwijfeld wel van gehoord; de spotgoedkope e-bikes van de Aldi. Regelmatig pakt de Aldi groots uit met super aanbiedingen op elektrische fietsen.

Het gaat hier meestal om een elektrische stadsfiets. Maar ook zijn er met enige regelmaat scherpe aanbiedingen op elektrische vouwfietsen.

Ben je benieuwd naar het huidige aanbod en de scherpste prijzen? Of wil je weten of een Aldi e-bike het kopen echt waard is? Lees dan zeker even verder.

Verkoopt de Aldi altijd elektrische fietsen?

De Aldi kennen we vrijwel allemaal van het grote aanbod voedingswaren. Het is natuurlijk in de eerste plaats een supermarkt. Echter richt deze Duitse gigant zich steeds meer op huis-tuin-en-keuken arikelen.

Ook ander soort producten zoals bijvoorbeeld auto en fietsaccessoires zijn tegenwoordig geen uitzondering meer.

Als we kijken naar het fiets aanbod, zien we dat de Aldi hier regelmatig scherpe aanbiedingen beschikbaar voor heeft.

De Aldi verkoopt bijvoorbeeld zoals gezegd met enige regelmatig e-bikes. Dit wilt zeggen dat het zomaar zo kan zijn dat er op dit moment geen e-bike aanbiedingen zijn, of dat de Aldi geen e-bikes aanbiedt.

Maar wees niet getreurd, er zijn namelijk altijd wel goede alternatieven voor de Aldi elektrische fietsen. Mocht er momenteel dus niets op voorraad zijn, overweeg dan eens een van deze alternatieven.

Over de Aldi elektrische fiets

De Aldi heeft door de jaren heen al meerdere soorten e-bikes verkocht. Enkele jaren terug was er bijvoorbeeld de aluminium city e-bike 28″ met middenmotor, wel werd aangeboden voor zo’n 1000 euro in de aanbieding.

Ook heeft de Aldi de beruchte Minerva e-bike aangeboden. Deze werd verkocht voor zo’n 1200 euro voor de actieprijs.

Het ging hier om vrij basic elektrische fietsen. Niet teveel poespas, toeters en bellen. Alleen het hoognodige en echte Duitse duurzame kwaliteit.

Fietsen van Duitse makelij staan over het algemeen erg goed bekend. Hoewel de Elektrische fietsen van Nederlandse makelij naar onze mening net wat verder zijn.

Toch zijn er relatief veel tevreden gebruikers van de Minerva e-bike van de Lidl. Het lijkt een uitstekende fiets voor de middellange afstanden.

De fiets is van aluminium, waardoor het lekker stevig is. Helaas is het hierdoor wel weer wat zwaarder. Gelukkig heb je elektrische trapondersteuning en hoef je het gewicht niet zelf vooruit te trappen.

Voor de rest is de fiets voorzien van al het hoognodige, zoals een comfortabel gelzadel, goede banden en verlichting.

Elektrische vouwfiets

Met enige regelmaat zijn er ook elektrische vouwfietsen bij de Aldi te verkrijgen. Een vouwfiets is vooral handig wanneer je reist met het OV, of de fiets gemakkelijk mee wilt nemen met de auto.

In dat geval heb je namelijk geen fietsendrager nodig.

Het merk en de prijs

Zoals gezegd heeft de Aldi dus verschillende merken verkocht. De Miverva fiets is de bekendste versie. Deze werd op grote schaal gepromoot in de folders.

Mocht je op de hoogte willen blijven van de Aldi aanbiedingen, dan raden we je aan om regelmatig de folders en de webshop te checken voor het huidige aanbod als deze er is.

Klik op de knop hieronder voor de huidige aanbiedingen van dit moment:


Goede of matige kwaliteit?

De kwaliteit van de Aldi fietsen is lang niet verkeerd. Ze bieden je eigenlijk alles wat je mag verwachten voor deze prijs. Toch kan het wat ons betreft op enkele punten net wat beter.

Actieradius

Zoals we al eerder aangaven zijn deze fietsen met name voor de kortere en middellange afstanden.

Mocht je dus een e-bike voor woon-werk verkeer of fietstochten van lange afstanden zoeken, dan raden we je aan om naar een andere e-bike te kijken.

De actieradius is namelijk redelijk beperkt.

Comfort

Hoewel de Aldi fietsen voorzien zijn van een vrij comfortabel gelzadel, kon het comfort net water beter.

De trapbeweging mocht wat natuurlijker aanvoelen en ook de stabiliteit en balans tijdens het fietsen voelt wat minder dan gemiddeld.

Dit is opvallend, aangezien het wel een middenmotor heeft.

Beste alternatieven

Er zijn naar onze mening een aantal goede alternatieven op de markt voor de Aldi e-bike aanbiedingen. Ondanks het feit dat deze fietsen vrij goedkoop zijn, kosten ze toch meer dan 1000 euro.

Dit is uiteraard een mooi prijsje, maar er zijn betere prijsvechters op de markt. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje naar de Lidl e-bikes, voor goede en goedkope fietsen.

Of klik hieronder voor de beste huidige aanbiedingen:


Misschien vind je dit ook leuk:


Categorieën: Elektrische fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

1 reactie

Van Loon Christian · april 24, 2022 op 4:54 pm

Heb Electrische Fiets gekocht bij Aldi: zeer tevreden maar nu wel probleem met ophanging van rek achteraan. Wie kan dit herstellen in de buurt van St Martens Latem?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *