Bagagedragertas kopen? Bekijk de top 5

Laatst bijgewerkt door Kaz op februari 8, 2024

Wil je meer meenemen op de fiets? En dan het liefst boven op de bagagedrager? Dan is een bagagedragertas iets voor jou! 

De bagagedragertas is een handige oplossing om meer bagage mee te nemen. De tas bind je gemakkelijk op jouw bagagedrager. 

In dit artikel ontdek je wat de 5 beste bagagedragertassen zijn. We zetten de voordelen voor je op een rij en vertellen je waar je op moet letten. Tot slot geven we meerdere alternatieven. 

Wil je nu al weten wat de beste fietstassen voor op de bagagedrager zijn? Dit is de top 5:

  1. Basil Sport Design
  2. Basil Miles Trunkbag MIK
  3. ELOPS Rugzak bagagedrager
  4. ELOPS Rugzak fietstas
  5. New Looxs Sports Trunk bag

De beste bagagedragertassen

Ben je op zoek naar een goede fietstas voor de bagagedrager? Dan heb je een ruime keuze.

Er zijn namelijk veel soorten bagagedragertassen. Onderling verschillende tassen in montage, formaat en design. Ook de stevigheid en prijs variëren. 

Wij zochten de beste soorten voor je uit. Daarnaast hebben wij er een gevarieerde top 5 van gemaakt. Hierdoor is de kans groot dat er een goede bagagedragertas voor jou tussen zit! 

Dit zijn onze favorieten:

1: Basil Sport Design

Basil Sport Design bagagedragertas

Als het om een fietstas voor de bagagedrager gaat, is Basil een goed merk. Kijk maar eens naar deze Basil Sport Design fietstas.

In de tas past 7 tot 15 liter. Dit is meer dan genoeg voor een flesje water, telefoon of portemonnee. De spullen die je onderweg het meest nodig hebt, kun je meenemen. 

Deze Basil bagagedrager tas is waterdicht en heeft een beschermende voering. Het leuke is daarnaast, dat de tas uitbreidbaar is. Met het openen van de ritsen kun je extra ruimte creëren. 

De zwarte tas kun je vervoeren met een handgreep, maar ook met een schouderband. Qua bevestiging is de fietstas voor de bagagedrager handig voor de fiets en e-bike. 
2: Basil Miles Trunkbag MIK

Basil Miles Trunkbag MIK bagagedragertas

Ook de Basil Miles is een fijne fietstas voor de bagagedrager. De Basil Miles Trunkbag valt op vanwege het stijlvolle ontwerp. De bagagedragertas heeft bruine handvatten en is antraciet van kleur. Een mooie combinatie. 

Niet alleen de looks zijn goed, maar ook de kwaliteit. Deze MIK fietstas voor de bagagedrager is waterdicht en makkelijk te bevestigen.

Voor de montage krijg je een speciale adapterplaat. Die plaat past goed op allerlei bagagedragers, ook bij een e-bike. De tas is goed zichtbaar vanwege de reflectoren. 

Bovendien kun je meer dan genoeg in de fietstas kwijt. De inhoud is 7 liter. Bovenop de bagagedrager tas is elastiek bevestigd. Hier kun je nog extra spullen onder klemmen. 
3: ELOPS Rugzak bagagedrager

ELOPS Rugzak bagagedrager

De ELOPS bagagedragertas wordt op een geheel andere manier bevestigd. Dit is een fietsrugzak, die je in het midden kunt openritsen.

Na het ritsen bestaat de tas uit 2 delen, die je over de bagagedrager heen kunt plaatsen. Zo maak je van een rugzak een dubbele fietstas voor op de bagagedrager!

De bevestigingsonderdelen zijn bestelbaar. Op die manier kan de tas op bijna alle soorten bagagedragers worden geplaatst.

De ELOPS fietstas heeft een grijze kleur en een inhoud van 25 liter. De stof is waterdicht en voor de zichtbaarheid is de tas voorzien van reflectoren. 
4: ELOPS Rugzak fietstas

ELOPS Rugzak fietstas bagagedrager

Bij Decathlon wordt nog een mooie ELOPS fietstas voor de bagagedrager verkocht. Dit model kun je aan de zijkant van de bagagedrager ophangen. Aan de zijkant van de tas zijn hier speciale montageclips voor gemaakt. 

De fietstas kan ook als rugzak gebruikt worden. Het is een tas met een mooie uitstraling, waar je mee gezien kunt worden. De tas is donkergroen van kleur en er past 25 liter in. Genoeg ruimte dus, ook voor grotere spullen. 

Nog een pluspunt, is de regenhoes. Bij de tas krijg je die geleverd. Van zichzelf is de ELOPS fietstas al waterafstotend. 
5: New Looxs Sports Trunk bag

New Looxs Sports Trunk bag bagagedragertas

Een aanrader is ook de New Looxs bagagedragertas. Dit is een grote fietstas, die volledig op de bagagedrager gemonteerd kan worden.

Voor de bevestiging is er een adapter op de tas geplaatst. Daarmee monteer je de bagagetas op allerlei soorten fietsendragers

Er past maar liefst 31 liter in de tas. Daar komt bij, dat er boven op de tas elastiek is gemaakt. Hier zou je nog extra spullen tussen kunnen proppen. Je kunt de tas ook meenemen als schoudertas. Het materiaal is waterafstotend. 
Waarom fietstassen op je bagagedrager?

De bagagedragertas heeft meerdere voordelen. Fietstassen op de bagagedrager bieden extra opbergruimte. Dat is het grootste pluspunt. Je kunt simpelweg meer meenemen. 

Daarnaast is het een pluspunt dat de fietstassen meestal waterdicht zijn. Zo krijg je jouw spullen droog van A naar B. 

Specifiek voor de bagagedragertas is ook de plaatsing praktisch. Boven op de bagagedrager zitten jouw spullen goed vast.

Ze liggen stabiel in het midden, waardoor het gewicht op je fiets gelijk verdeeld blijft. Dit is bij fietstassen aan de zijkant soms niet het geval. 

Ten opzichte van fietstassen aan de zijkant heeft de bagagedragertas nog meer voordelen. Je fiets wordt er immers niet breder van. Je hoeft niet extra op te letten bij smalle wegen of paaltjes op de weg. 

Ook komen je benen niet tegen de fietstassen aan en kun je makkelijk bij je spullen. Hiervoor hoef je niet te bukken. 

Aandachtspunten bij de aanschaf

bagagedrager tas

Wil je een bagagedragertas kopen? Dan merk je al snel dat je veel keuze hebt. We helpen je graag om te ontdekken wat je zoekt.

De volgende eigenschappen spelen daarbij een rol. Per eigenschap geven we je meer informatie. Zo weet je waar je op kunt letten:

Type fietstas voor de bagagedrager

Met een bagagedragertas kunnen meerdere soorten fietstassen worden bedoeld. De verschillen tussen de tassen zitten hem in de manier van bevestigen. Ook verschilt het hoe je de tas kunt gebruiken, als hij niet op de fiets vastzit. 

Het is namelijk mogelijk om de tas bovenop de bagagedrager te plaatsen. Of aan de zijkant van de bagagedrager op te hangen.

Daarnaast zijn er bagagedragertassen die je als schoudertas of als rugzak kunt gebruiken. Het is maar net wat je voorkeur heeft!

Wil je ondanks de fietstassen op de bagagedrager nog achterop kunnen zitten? Kijk dan of de bagagedragertas gecombineerd kan worden met een fietskussen voor de bagagedrager.

Dat kan eerder met een fietstas die aan de zijkant van de bagagedrager wordt bevestigd. 

Inhoud 

Kijk goed hoeveel je in de fietstas voor de bagagedrager mee kunt nemen. Dat wordt aangeduid met een aantal liters. Hoe meer liter er in de tas past, hoe meer je mee kunt nemen. 

Wil je slechts kleine spullen meenemen? Zoals een telefoon, flesje water, sleutels of portemonnee? Dan is een fietstas voor de bagagedrager van 7 of 10 liter genoeg. 

De fietstassen voor de bagagedrager zijn er ook met een inhoud van 20 of 30 liter. Dan kun je de grootte vergelijken met een normale rugzak. Naast kleine spullen, is er ruimte voor extra bagage in de tas. 

Wat je ook wel eens ziet, is een fietstas waarvan je de inhoud uit kunt breiden. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om met het openen van ritsen extra ruimte te creëren.

Ook wordt er soms elastiek bovenop de fietstas bevestigd. Hier kun je spullen, zoals een jas, onder klemmen. 

Materiaal

basil bagagedragertas

Wil je in weer en wind gebruik maken van de bagagedragertas? Controleer dan of het materiaal van de tas waterdicht is. Dat is handig als je de tas vaak wilt gebruiken. Bij polyester fietstassen is dat vaak het geval.

Het kan ook zijn dat de tas waterafstotend is. Dan kan de tas tegen spatwater, maar doorstaat het geen zware regenbuien. In dat geval kan het nuttig zijn om ook een regenhoes bij de tas te bestellen. 

Prijs

In grote lijnen kost een bagagedragertas tussen de 50 en 70 euro. Gemiddeld ligt de prijs voor een dergelijke fietstas rond de 70 euro. Dat is voor een fietstas van goede kwaliteit een gebruikelijke prijs.

Wil je de fietstas voor op de bagagedrager goedkoper aanschaffen? Houd dan de aanbiedingen in de gaten. 

Alternatieven voor de bagagedragertas

Een alternatief voor de bagagedragertas is een stuurtas voor de fiets. De fietstas aan het stuur is er in verschillende maten.

Het verschilt dus, hoeveel je erin mee kunt nemen. Er is altijd wel ruimte voor kleine spullen zoals een telefoon, flesje, pasjes, plakspullen en een portemonnee. 

Ook een optie is de tasdrager voor de fiets achterop. Dit is een groter rek dat je op de bagagedrager plaatst. Hierdoor heb je meer ruimte voor het vervoeren van een tas. Vaak kun je de tas zelfs aan het rek vastbinden. 

Wil je structureel veel mee kunnen nemen? Dan kun je ook voor een ander type fiets kiezen. 

Een fietskar of bakfiets is er namelijk voor gemaakt om veel mee te nemen. Ook als je huisdieren hebt, kun je ze met een bakfiets of fietskar vervoeren.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste bagagedragertassen geselecteerd?

Aan het toplijstje is een flinke vergelijking vooraf gegaan. Wij vergeleken de kwaliteit van veel soorten bagagedragertassen. De prijs wogen we af tegen het gebruiksgemak en de stevigheid. De beste soorten kwamen in de top 5 te staan. 

Voor wie is een bagagedragertas geschikt?

Voor iedereen die extra bagage op de bagagedrager mee wil nemen. Als je een bagagedrager hebt, is de bagagedrager tas erg praktisch. Dat kan ook met een e-bike. 

Kan de bagagedragertas op elke fiets gemonteerd worden?

In principe wel. Als je een bagagedrager hebt, is er altijd wel een passende bagagedrager tas. Vaak kunnen de tassen namelijk worden versteld, zodat ze goed op de bagagedrager passen. 

Hoeveel past er in een bagagedragertas?

Dat verschilt. In de ene fietstas voor de bagagedrager vervoer je alleen jouw sleutels en telefoon. In andere fietstassen is ook ruimte voor een flesje water of plakset. 

Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *