Buggy voor op de fiets? Top 4 beste & belangrijke tips

Laatst bijgewerkt door Joni op juni 4, 2023

Veel fietsende ouders hebben behoefte aan een inklapbare buggy voor op de fiets.

Met zo’n lichtgewicht buggy is het namelijk veel makkelijker en leuker om je kleine mee te nemen op reis.

Wij hebben iedere fiets buggy onderzocht en weten inmiddels precies waar je op moet letten. Dat gaan we je graag vertellen en we raden je ook 4 goede buggy’s aan.

Lees gauw verder en ontdek welke buggy voor op de fiets het beste past bij jou.

Fiets buggy: Waar moet je op letten?

Buggy op de fiets

Laten we bij het begin beginnen. Een buggy is een moderne kinderwagen. Het is een ideaal hulpmiddel om je kind zittend of liggend in te vervoeren, bijvoorbeeld tijdens een mooie wandeling.

Je kan een buggy meenemen in de kofferbak van de auto, maar het kan tegenwoordig ook op een fiets. Het kan zowel met een vaderfiets als een moederfiets.

Wij kennen veel fietsende ouders, die hun kinderen meenemen op reis. Dat doen ze bijvoorbeeld met hun kind in een kinderfietskar, op een fietsstoeltje of met een maxi cosi op de fiets.

Vaak willen ze onderweg ook even wandelen. Dan is het heel handig om een inklapbare fiets buggy mee te hebben.

Kies voor een lichtgewicht buggy

Niemand heeft zin om een zware buggy mee te moeten nemen op de fiets en vervolgens ook nog eens te moeten duwen tijdens een wandeling. Daarom wil je natuurlijk een lichtgewicht buggy.

Het gewicht van buggy’s loopt behoorlijk uiteen. Je hebt buggy’s van zo’n 20 kilo, je hebt ook buggy’s van zo’n 7 kilo. Dat is dus een behoorlijk verschil.

Als je de buggy regelmatig wil meenemen op de fiets, dan raden we je dus aan om voor een lichte buggy te kiezen.

Let op de ingeklapte afmetingen

Ingeklapte buggy afmetingen Hamilton One Sport R1

Om een buggy handig mee te nemen, is het wel zo fijn dat je een inklapbare buggy hebt. Kies dus sowieso voor een inklapbare buggy en let vervolgens op de ingeklapte afmetingen van de buggy.

Hier zit namelijk ook veel verschil in. Sommige buggy’s zijn niet inklapbaar, andere buggy’s kun je in de lengte opvouwen en weer andere buggy’s kun je compact opvouwen tot een klein pakketje.

Het is maar net wat handig is voor jou.

Houd rekening met het maximale draaggewicht

Iedere buggy heeft zo z’n eigen draaggewicht. Bij de ene buggy is dat bijvoorbeeld 15 kilo, terwijl het bij een andere buggy 25 kilo kan zijn.

Houd dus rekening met de leeftijd en het gewicht van je kind bij de aanschaf van een buggy op fiets.

Buggy aan fiets: kies voor een buggydrager

Buggydrager Steco Buggy-Mee de Luxe

Je kan kiezen voor een buggy op fiets zonder buggydrager of juist met buggydrager. Een buggydrager is een hulpmiddel om een ingeklapte buggy te vervoeren op de fiets. 

Een voorbeeld van een goede buggydrager is de Steco Buggy-Mee de Luxe. Deze buggydrager komt goed uit de test en is met name geschikt voor zogenaamde paraplu buggy’s. Dat zijn buggy’s die je tot een langwerpig pakket op kunt klappen.

Het is ook mogelijk om buggy’s zonder buggydrager te vervoeren. Dan kun je het beste een buggy hebben die je kan opvouwen tot een compact pakket. Zo kun je de buggy meenemen op je fietsdrager of bijvoorbeeld bevestigen aan een fietstas of rugzak.

Buggy voor op de fiets kopen

1. Inklapbare buggy voor op de fietsendrager: Hamilton One Sport R1 Buggy

Hamilton One Sport R1 Buggy

We beginnen met een uiterst sportieve buggy, namelijk de Hamilton One Sport R1.

Deze buggy is populair bij hardlopers en ook bij fietsers. Hij weegt zo’n 8 kilo en heeft een draaggewicht van ongeveer 15 kilo.

De Hamilton One Sport R1 Buggy is een zogenaamde ultra compacte buggy.

Uitgeklapt is deze buggy 102 cm hoog, 64 cm diep en 48 cm breed. Ingeklapt is de buggy 57 cm hoog, 27 cm diep en 48 cm breed. Dat is dus een heel verschil.

Helaas kan deze buggy niet in een gewone buggydrager. Daar is de buggy ook in opgeklapte staat te groot voor.

Het is wel mogelijk om de buggy op je pakjesdrager vast te binden, in een brede fietstas te stoppen of om de buggy bijvoorbeeld aan een rugzak te bevestigen.

Een nieuwe Hamilton One Sport R1 Buggy kost zo’n 150 euro. Dat is wat ons betreft een mooie prijs voor zo’n geavanceerde buggy.
2. Lichtgewicht buggy voor een buggydrager: Topmark Mika Buggy

Topmark Mika Buggy

De Topmark Mika Buggy is een zogenaamde paraplu buggy. Deze buggy kun je opvouwen tot een langwerpig pakket.

Ingeklapt is de Topmark Mika zo’n 107 cm hoog, 26 cm diep en 27 cm breed. Hiermee is deze buggy geschikt voor een buggydrager.

De Topmark Mika Buggy weegt ongeveer 8 kilo. De buggy is geschikt voor kinderen tot een gewicht van maximaal 15 kilo. Daarmee is deze buggy vergelijkbaar aan de Hamilton One Sport R1.

De Topmark Mika Buggy is ook nog eens aantrekkelijk geprijsd. Deze buggy kost in alle bekende webshops ongeveer 75 euro. Dat is echt een goede koop.
3. Luxe buggy voor een buggy fietsdrager: Maclaren Techno XT Buggy

Maclaren Techno XT Buggy

Wil je de allerbeste buggy aan fiets? Dan is de Maclaren Techno XT Buggy echt wat voor jou.

We zeggen er wel meteen bij dat deze buggy een iets hoger prijskaartje heeft. Voor een nieuwe Maclaren Techno XT Buggy betaal je namelijk 375 euro.

Je krijgt er dan ook wel veel voor terug. Deze buggy weegt slechts 6,5 kilo en heeft opgeplakt een formaat van 110 cm hoog, 35 cm diep en 35 cm breed.

Daarmee is deze zogenaamde paraplu buggy geschikt voor een buggydrager.

Deze buggy gaat waarschijnlijk ook langer mee. Hij is al te gebruiken bij de kleinste baby’s en heeft ook een draaggewicht van 25 kilo.

De zitting is te verstellen in 4 standen, je kunt de bekleding afhalen en wassen, en er zit een 5-punts veiligheidsgordel in met in hoogte verstelbare schouderbandjes voor extra veiligheid.

Deze buggy heeft alles wat je maar wensen kan. Hij wordt geleverd inclusief boodschappenmandje, zonnekap en regen- en windzeil.

Deze complete buggy kost misschien wat extra, maar dan ben je ook in één keer klaar.
4. Mooie en betrouwbare fiets kinderwagen: Koelstra Simba T4 Buggy

Koelstra Simba T4 Buggy

Tot slot hebben we nog een mooie vierde optie voor een kinderwagen fiets. We hebben het over de Koelstra Simba T4 Buggy.

Deze buggy weegt ongeveer 7 kilo en heeft een maximaal draaggewicht van 15 kilo. 

De Koelstra Simba T4 Buggy is een paraplu buggy en is op te vouwen tot een formaat van 106 cm hoog, 30 cm breed en 26 cm diep.

Daarmee is deze buggy uitermate geschikt voor een buggydrager aan je fiets. 

Deze buggy heeft 5 ligstanden en de rugleuning is met één hand te verstellen. Dankzij de geveerde wielen rijdt deze buggy ook heel comfortabel. Dat scheelt bijvoorbeeld een boel getril over steentjes.

De Koelstra Simba T4 heeft een aantrekkelijke prijs van zo’n 120 euro. Deze buggy is verkrijgbaar in het blauw, in het groen en in het grijs.

Wij vinden het een mooie en betrouwbare optie voor een buggy die makkelijk mee kan op de fiets.
Beste fiets buggy’s: Conclusie

Wandelen met buggy

Wie zoekt naar een fiets buggy, moet rekening houden met best veel eigenschappen.

Onze tips zijn om te kiezen voor een lichtgewicht buggy, met een redelijk draaggewicht en de mogelijkheid om ‘m compact in te klappen.

Voor de bevestiging van de buggy aan de fiets is het verstandig om te kiezen voor een buggydrager. Dat is de makkelijkste en ook meest veilige optie. 

Wil je een buggy op de fiets meenemen zonder buggydrager? Dan raden we je de Hamilton One Sport R1 aan.

Wil je liever wel gebruik maken van een buggydrager, dan zijn de Topmark Mika Buggy en de Koelstra Simba T4 Buggy goede opties.

Voor een luxe buggy voor op een buggydrager kiezen wij voor de Maclaren Techno XT Buggy. Deze buggy is het lichtst en heeft het hoogste draaggewicht. Hier kun je echt jaren mee vooruit.

Wij wensen je veel succes met het kiezen van de beste buggy voor jou en je kind. Hopelijk gaan jullie er met veel plezier mee fietsen en wandelen!Categorieën: Accessoires

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *