CycleMasters review: mijn ervaringen

Laatst bijgewerkt door Joni op april 29, 2022

Ben je (recent) met CycleMasters in aanraking gekomen? En heb je mogelijke interesse om van deze dienst gebruik te maken?

Dan is ons advies om dit artikel op je gemakje door te nemen. In dit artikel deel ik namelijk mijn bevindingen én de belangrijkste informatie over CycleMasters.

Voor- en nadelen van CycleMasters

CycleMasters spinning bike

Dat CycleMasters populair is geworden, is wat mij betreft geen verrassing. Ik ben namelijk van mening dat dit programma de nodige voordelen met zich meebrengt.

Voordelen van CycleMasters

 • Voor iedereen geschikt: in onze ogen is CycleMasters een app die voor iedereen geschikt is. Als je een beginner in de wereld van spinning bent, is dit een prima app voor je. Dat is ook het geval als je al meer ervaren in de wereld van spinning bent.
 • Werkt op elke spinning fiets: het belangrijkste voordeel is dat je CycleMasters op alle spinning fietsen kunt gebruiken. Veel apps (zoals Zwift) zijn voor slechts een paar spinning fietsen geschikt, maar daar is bij CycleMasters geen sprake van. Deze app gebruik je in combinatie met alle mogelijke spinning bikes.
 • Bijzonder veel spinninglessen: toen ik deze app uit mocht proberen, verbaasde ik me direct over de hoeveelheid spinningslessen. Je kunt uit ongekend veel lessen kiezen, waardoor je heel veel kanten op kunt met deze app. Ideaal is ook dat meerdere instructeurs de lessen geven, waardoor je van enige veelzijdigheid verzekerd bent.
 • Nederlandstalig: binnen de app van CycleMasters vind je de nodige lessen die in het Nederlands gegeven worden. Je bent hierdoor in staat om de lessen goed te begrijpen. Mocht je bijvoorbeeld niet al te goed Engels kunnen, is dit ideaal.
 • Trainen wanneer je maar wilt: met dank aan CycleMasters hoef je je nooit meer voor een fysieke spinning les aan te melden. Als je deze app op je smartphone of tablet hebt, kun je trainen wanneer je maar wilt. Je geniet al met al van onbeperkte vrijheid en van ongekend veel trainingsmogelijkheden.
 • Gratis uitproberen: CycleMasters doet er alles aan om zoveel mogelijk nieuwe klanten aan te trekken. Dáárvoor biedt deze app zelfs een gratis proefperiode aan. Wat mij betreft is dit een ideale manier om kennis te maken met deze app en de wereld van virtuele spinninglessen.
 • Gericht trainen: ik ben van mening dat je met CycleMasters gericht kunt trainen. Dit is enerzijds te danken aan de hoeveelheid lessen en anderzijds aan de opbouw van de lessen. Je kunt op het basisniveau starten, waarna je steeds intensievere lessen kunt volgen. Dát zorgt ervoor dat je qua conditie en kracht groeit. Met alle dank aan de app van CycleMasters.

Nadelen van CycleMasters

Is het allemaal koek en ei bij deze app? Nee, ik ben van mening dat je bij deze spinning app ook met enkele kleine nadelen rekening moet houden.

 • Je betaalt ook als je de app niet gebruikt: bij het afsluiten van een abonnement kun je voor een maandelijkse of jaarlijkse betaling kiezen. In beide gevallen betaal je een vast bedrag per maand, waarbij de hoeveelheid trainingsuren volledig aan jezelf is om te bepalen. Mocht je géén gebruik van de app maken, moet je hier echt alsnog voor betalen.
 • Je hebt altijd een mobiel apparaat nodig: als je van CycleMasters gebruik wilt maken, heb je altijd een mobiel apparaat nodig. Zo moet je altijd een smartphone of een tablet bij de hand hebben. Je kunt overigens CycleMasters ook op een smart TV of laptop gebruiken, maar dan ben je dus alsnog afhankelijk van een apparaat.
 • CycleMasters is niet gratis: tot slot is het een ‘nadeel’ dat deze app niet gratis is. Waarom ik het woordje ‘nadeel’ tussen aanhalingstekens zet? Omdat ik dit eigenlijk geen echt nadeel vind; voor veel vergelijkbare apps moet je namelijk ook betalen.


Wat heeft CycleMasters allemaal te bieden?

CycleMasters

In mijn ogen heeft CycleMasters heel veel te bieden. Via deze app kun je deelnemen aan allerlei spinning lessen, waarmee je gericht aan je conditie werkt.

Bijkomend voordeel is dat het erg leuk is om de lessen te volgen. Je werkt gericht toe naar bijvoorbeeld een doel, terwijl je hier veel plezier aan beleefd.

Je kunt deze app eigenlijk vergelijken met Netflix. Met Netflix ben je in staat om vanuit je huis de leukste films en series te kijken. Met CycleMasters ben je in staat om vanuit je huis de leukste spinning lessen te volgen.

Dit betekent dat je hiervoor niet meer naar een sportschool toe hoeft te gaan. Je hoeft hierdoor minder tijd voor het trainen/sporten vrij te maken.

Tevens hoef je niet langer ‘bang’ te zijn voor pottenkijkers tijdens het trainen. Met deze app kun je vanuit je huis gericht en alleen aan je conditie of kracht werken.

Wie worden je instructeurs?

Trainers CycleMasters

Je bepaalt volledig zelf wie je instructeurs worden. CycleMasters heeft namelijk allerlei instructeurs in dienst genomen; zij geven de virtuele lessen via deze app.

Zoals ik eerder in deze review al stelde, kun je óók voor Nederlandse instructeurs kiezen. Dit neemt de eventuele taaldrempel weg, waardoor je veel leuker/beter de lessen kunt volgen.

Mocht je de Engelse taal goed machtig zijn, kun je uiteraard uit veel meer instructeurs kiezen!

Hoeveel kost het?

Voordat ik je vertel wat de kosten per maand zijn, wijs ik je graag op de gratis proefperiode. Met dank aan deze proefperiode kun je 7 dagen lang gratis gebruik maken van CycleMasters.

Je bent hierdoor in staat om de app geheel uit te proberen. Kom je er achter dat de app toch niet op je wensen aansluit? Dan hoef je geen abonnement bij CycleMasters af te sluiten.

Ben je wel tevreden over de app? Dan kun je uit één van onderstaande abonnementen kiezen:

 • Maandelijks: 13,99 euro per maand. Voor dit abonnement betaal je maandelijks het bedrag van 14 euro per maand.
 • Jaarlijks: 139,99 euro per maand. Voor dit abonnement betaal je één keer per jaar het bedrag van 140 euro.

Een snelle rekensom laat zien dat een jaarlijkse betaling veel voordeliger is. Je zit dan echter wel een volledig jaar aan de app ‘vast’.

Mocht je voor een maandelijkse betaling kiezen, kun je het abonnement op deze app elke maand opzeggen of stopzetten. Dat is dan ook de reden waarom het maandelijkse abonnement het meest gekozen abonnement is.


Mijn eerlijke mening over het programma

Training CycleMasters

Over CycleMasters ben ik erg te spreken.

In mijn ogen is deze app revolutionair en kun je als sporter genieten van deze app. Dit komt onder meer door de vele trainingslessen, maar ook door de manier waarop de app functioneert.

Hierbij vind ik het ook super dat deze app compatibel is met alle spinning bikes. Ongeacht welke spinning bike jij in je huis hebt staan, kun je gebruik maken van deze app. Alleen al om deze reden ben ik erg enthousiast over het programma.

Bijkomend voordeel: dit programma wordt continu aangevuld en verbeterd. Je kunt daardoor óók in de nabije toekomst van veel voordelen profiteren. Daar ben ik heilig van overtuigd.

Voor wie is deze app geschikt?

Deze app is geschikt voor iedereen die op een aangename manier spinning lessen wilt volgen. Of beter gezegd: die op een online manier de beste spinning lessen wilt volgen.

Zolang je thuis maar een spinning bike hebt staan, kun je met veel plezier gebruik maken van deze app. Mocht je thuis een hometrainer hebben staan, kun je overigens ook prima gebruik maken van deze app.

Wil je niet langer naar de sportschool toe voor spinninglessen? Dan zit je met CycleMasters goed. En wil je tijdens de spinning lessen van privacy verzekerd zijn? Ook dan zit je met CycleMasters goed.

Eindoordeel: raad ik CycleMasters aan?

Ja, ik raad CycleMasters zeker aan. In mijn ogen is dit de beste app waarmee je online spinning lessen kunt volgen.

Ook vind ik de gratis proefperiode ideaal en vallen de abonnementsprijzen me reuze mee. Meld je zo snel mogelijk voor deze app aan en geniet van alle voordelen!
Categorieën: Indoor fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *