Fiets met Zijspan kopen? Beste aanbod, Voordelen & Regels

Laatst bijgewerkt door Joni op december 12, 2022

Wil je graag met je kind op de fiets op stap? Dan kun je voor een elektrische bakfiets óf voor een fiets met zijspan kiezen.

En wil je graag met je hond op de fiets op stap? Dan kun je voor een bakfiets voor je hond kiezen of voor een fiets met zijspan.

Uit deze voorbeelden blijkt dat een zijspan fiets in meerdere situaties goed van pas kan komen.

Maar, wat zijn nou de voordelen van een zijspan fiets? Waar moet je rekening mee houden met zo’n fiets? En wat is volgens ons de beste fiets met zijspan?

Op al die vragen vind je hieronder een antwoord.

Wat is de beste fiets met zijspan?

Om dit artikel meer waarde te geven, zijn wij op zoek gegaan naar de beste fiets met zijspan. Onze keuze is gevallen op onderstaande elektrische fiets met zijspan.

BadBike Elektrische Fatbike Zijspan Fiets Beach Cruiser

BadBike Elektrische Fatbike Zijspan Fiets Beach Cruiser

Deze waanzinnige elektrische zijspan fiets van het merk BadBike is volgens ons de beste koop.

Deze fiets is in meerdere kleuren te verkrijgen, in twee motorvarianten en ziet er onwijs gaaf uit. Dit is te danken aan de zijspan, maar ook aan de rest van de vormgeving.

De zijspan biedt meerdere mogelijkheden. Zo is het mogelijk om je kind hierin te vervoeren, maar ook je hond.

Zo kun je in deze zijspan fiets je hond neerzetten en naar het strand fietsen. Vervolgens is het heerlijk wandelen op het strand met je hond. 




Wat zijn de voordelen van een fiets met zijspan?

Zijspan fiets elektrsich
  • Geschikt voor meerdere doeleinden. Je kunt een fiets met zijspan voor meerdere doeleinden inzetten. Zo kun je in de zijspan boodschappen vervoeren, maar dus ook je kind of je hond.
  • De fiets valt direct op. We weten 100% zeker dat je met een fiets met zijspan direct opvalt. De fiets is uniek, opvallend en een ware nekkendraaier.
  • Aangenaam rijden. Op een fiets met zijspan is het aangenaam rijden. Je zit bijzonder stabiel en je geniet van de toffe vormgeving. Kies je voor een elektrische fiets met zijspan? Dan is het dubbel genieten. Je geniet in dat geval namelijk óók van de trapondersteuning.

Wat zijn de nadelen van een fiets met zijspan?

  • Niet voor op alle paden geschikt. Als je bijvoorbeeld op een smal fietspad fietst, merk je al snel op dat de fiets met zijspan eigenlijk iets te breed is. Deze fiets is bovendien minder geschikt voor in een (drukke) stad.
  • Een fiets met zijspan is prijzig. Wil je bijvoorbeeld de hierboven besproken zijspan fiets kopen? Dan moet je maar liefst 4390 euro betalen. Voor dit bedrag krijg je echter wel een top elektrische fiets met zijspan; je hebt dan in principe nergens meer omkijken naar.

Wat is de regelgeving?

Met een normale fiets met zijspan kun je de normale fiets-verkeersregels aanhouden.

Kies je echter voor een elektrische fiets met zijspan? Dan heb je met de (nieuwe) regels met betrekking tot elektrische voertuigen te maken.

Dit betekent onder meer dat je je aan de maximale snelheid van 25 km/u moet houden.

Kies je echter voor de hierboven besproken fiets met zijspan? Dan is het ook mogelijk om 40 kilometer per uur te rijden. Dit is mogelijk, maar het is niet toegestaan.

Ben je van plan om een fiets met zijspan te kopen? Zorg er dan voor dat je goed onderzoek doet naar de actuele regelgeving.

Op het moment dat je dit artikel leest, zijn er mogelijk alweer nieuwe regels van kracht gegaan.

Belangrijke aandachtspunten bij een fiets met zijspan

  • Je kunt de fiets niet overal parkeren. Dit heeft puur met de afmetingen van de fiets te maken. Als je zo’n fiets op de stoep parkeert, blokkeer je de gehele stoep.
  • Je moet de fiets goed verzekeren. Dit heeft te maken met de waarde van de fiets met zijspan. Zoals hierboven al aangegeven, betaal je voor bovenstaande variant 4390 euro.

Kun je zelf een fiets met zijspan maken?

Fiets met zijspan zelf maken

Heb je op dit moment al een elektrische fiets? Dan kun je ervoor kiezen om zelf een zijspan te maken.

Mocht je dit lumineuze idee hebben, is het zaak om heel kritisch te zijn.

Is het wel verstandig om dit te doen? En kun je ervoor zorgen dat de zijspan stevig vastgemaakt kan worden? En blijft de zijspan vervolgens als een blok op de weg liggen? 

Dit zijn belangrijke vragen waar je kritisch naar moet kijken. Als je zelf een inferieure zijspan maakt, kan dit gevaarlijk voor jou én andere weggebruikers zijn.


Misschien ook interessant:

Categorieën: Elektrische fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *