Pro-User Diamant SG3 Fietsendrager kopen – Test en review | Aanbieding

Laatst bijgewerkt door Simon op januari 10, 2023

Zoek je een fietsendrager om maar liefst 3 fietsen tegelijkertijd op een gebruiksvriendelijke en veilige manier te vervoeren?

Dan kom je uit bij een moderne fietsendrager als de Pro-User Diamant SG3.

In deze review zetten we alle voordelen en nadelen van deze fietsendrager op een rij. Ook letten we op de goedkoopste aanbiedingen voor de Pro-User Diamant SG3!

Lees verder en ontdek of deze fietsendrager bij jou past.


Hoe gebruik je de Pro-User Diamant SG3?

Makkelijke montage

pro-user-diamant-sg3_review

De Pro-User Diamant SG3 is vanuit de doos direct te gebruiken. De montage gaat snel dankzij een gepatenteerde snelkoppeling. Je bevestigt de iets meer dan 20 kilo wegende fietsendrager makkelijk op de trekhaak.

Deze fietsendrager is geschikt voor vrijwel alle trekhaken, alle fietsen en alle bandenmaten. Hij is gemaakt van gecoat staal en aluminium en voelt stevig aan.

Je hebt de fietsen er zo op

Je zet de fietsen in brede, stabiele wielgoten van aluminium. Dankzij deze brede goten kun je er bijvoorbeeld ook mountainbikes met dikke profielbanden mee vervoeren. Zo neem je je favoriete fiets overal mee naartoe.

Met gespen zet je de wielen stevig vast en met de flexibele, verplaatsbare en afneembare framehouders zet je de frames van de fietsen ook stevig vast.

Dankzij de bevestiging op het frame is er geen sprake van belasting op het crankstel. Dat is beter voor de fietsen.

Tip: bestel er een oprijgoot bij

Heb je er geen trek in of puf voor om telkens de fietsen op te moeten tillen? Dan is het verstandig om er een oprijgoot van Pro-User bij te bestellen. Dit is een koppelbare rail voor het gemakkelijk laden en lossen van de fietsen.

Zo’n goot krijg je helaas niet standaard meegeleverd. Vooral bij zware e-bikes is het wel prettig om er eentje te hebben.

Een oprijgoot van Pro-User kost je zo’n 30 euro.

Voordelen van de Diamant SG3

Er kunnen drie fietsen op

Op de meeste fietsendragers kunnen maar twee fietsen. De Diamant SG3 is echter een krachtpatser, deze fietsendrager kan er wel drie vervoeren. Van stadsfiets tot racefiets en van mountainbike tot e-bike, je neemt alles makkelijk mee.

Houd wel rekening met het maximale draaggewicht van 60 kilo. Elektrische fietsen wegen al gauw rond de 25 kilo, dus drie elektrische fietsen meenemen zal niet gaan. Dat is simpelweg te zwaar voor de Diamant SG3.

Handig kantelmechanisme

Veel moderne fietsendragers hebben een kantelfunctie. Bij de Pro-User Diamant SG3 is dat ook het geval. Als de fietsendrager op de trekhaak zit, kun je ‘m met een voetpedaal laten kantelen.

Vervolgens kun je eenvoudig bij je spullen in de kofferbak.

We raden je niet aan om deze functie te gebruiken terwijl je fietsen op de fietsendrager staan. Dan loop je enig risico op schade en is het behoorlijk zwaar om de fietsendrager weer omhoog te duwen.

Alles kan veilig op slot

Met fietsen op de fietsendrager loop je liever niet weg bij de auto. Gelukkig kun je dat bij de Diamant SG3 wel doen.

De fietsendrager is namelijk afsluitbaar via een slot in de snelkoppeling aan de trekhaak. Hierdoor kunnen ze je fietsendrager niet zomaar meenemen.

Ook de fietsen zelf zijn op slot te zetten bij de frameklemmen. Zo zit alles veilig aan elkaar en op slot.

De verlichting is dik in orde

pro-user-diamant-sg3_voorkant

De Pro-User Diamant SG3 heeft een gecombineerde 7-polige en 13-polige stekker. Dat is ideaal voor de verlichting van je fietsendrager.

Een 13-polige stekker heeft meer functies dan een 7-polige stekker. Een 7-polige stekker voorziet in de basisverlichting, zoals knipperlichten en remlichten.

De extra polen op de 13-polige stekker geven je fietsendrager ook achteruitrijverlichting en mistachterlichten. Dat zorgt dus voor wat extra zichtbaarheid en veiligheid.

De Pro-USer Diamant SG3 heeft dus een gecombineerde stekker. Zo kun je ‘m altijd koppelen.

Eenvoudig in te klappen

diamant-sg3_opgevouwen_in_tas

Door een ingenieus inklapsysteem is de Diamant SG3 makkelijk in te klappen, te dragen en op te bergen. Je kan er een compact pakketje van maken dat je een mooi plekje kan geven in de garage.

Hij past ook zonder problemen in de kofferbak van de auto.

Nog een voordeel: de fietsendrager wordt geleverd met een handige opbergtas erbij. Als je de fietsendrager een tijdje niet gaat gebruiken, kun je ‘m zo droog en schoon bewaren.

Nadelen van de Diamant SG3

Geen nadelen!

pro-user-diamant-sg3_fietsendrager

We hebben ons best gedaan om nadelen van de Diamant SG3 op te speuren, maar we zijn ze niet tegen gekomen. Alles werkt naar behoren en Pro-User doet wat het belooft.

Ook in de reviews op verschillende websites hebben we geen noemenswaardige nadelen kunnen vinden.

Alle gebruikers zijn tevreden over hun aankoop en ze noemen alleen maar positieve punten op. Ze zijn enthousiast over het mooie ontwerp, de vernuftige constructie, de eenvoudige montage en de stabiliteit tijdens het rijden. Dat klinkt dus allemaal heel goed.

Ook de prijs is voor zo’n luxe fietsendrager gunstig te noemen. Je betaalt 449 euro voor een Pro-User Diamant Second Generation 3.

Vergelijkbare fietsendragers van de concurrentie, bijvoorbeeld van een merk als Thule, zijn in verhouding een stukje duurder. De Pro-User Diamant SG3 is dus een gunstige aankoop.

Aanbieding voor de Pro-User Diamant SG3

Als echte Hollanders zijn we natuurlijk altijd op zoek naar een mooie aanbieding. Ook voor de Diamant SG3 hebben we in alle webwinkels naar een goede deal gezocht.

Helaas kunnen we op dit moment geen mooie kortingsactie vinden. Wel weten we dat deze webshop de meest gunstige prijs heeft.

Conclusie over de Pro-User Diamant SG3

Pro-User is een Nederlands bedrijf dat al jaren fietsendragers ontwikkelt en produceert. Ze staan bekend om hun solide en betrouwbare fietsendragers voor het vervoeren van 1, 2, 3 of zelfs 4 fietsen op de trekhaak, op de achterkant of op het dak van de auto.

Ook de Consumentenbond heeft waardering voor de producten van Pro-User. Zo is de Pro-User Diamant voor 2 fietsen bijvoorbeeld al 7 jaar op rij gekozen tot beste koop van het jaar.

Kun je nagaan, de Pro-User Diamant SG3 is zelfs nog een stukje beter.

De Pro-User Diamant SG3 is absoluut een goed voorbeeld van een betrouwbare fietsendrager. Het is een sterk, compact en geavanceerd hulpmiddel om al je fietsen overal mee naar toe te nemen.

Wij hebben alleen maar voordelen kunnen vinden. Voorbeelden zijn de brede wielgoten, de solide frameklemmen, het handige kantelmechanisme, de veilige sloten, de goede verlichting en de fijne inklapfunctie.

Daarom kunnen wij deze fietsendrager van harte aanbevelen!

Meer van Pro-User:

Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *