Pro-User Diamant SG2: Review, Test & Aanbieding (2024)

Laatst bijgewerkt door Simon op januari 1, 2024

voorkant_pro_user_sg2_fietsendrager

Het uitkiezen van een nieuwe fietsendrager is geen makkie. Je hebt met veel factoren te maken, terwijl het ook geen alledaagse aankoop is.

Om deze aankoop te kunnen doen, adviseren wij je daarom om jouw wensen op een rijtje te zetten. Heb je dat gedaan? En heeft daarbij de Pro-User Diamant SG2 jouw aandacht getrokken?

Dan ben je in deze Pro-User Diamant SG2 review aan het juiste adres. In deze review zoomen wij volledig in op deze fietsendrager.

Hierbij kijken we onder meer naar de specificaties, de voordelen, de nadelen en het prijskaartje. Ook kijken we nog naar wat andere gebruikers over deze fietsendrager te melden hebben.

Tot slot vind je een uitgebreide conclusie. Aan de hand van deze conclusie kun je direct de knoop voor jezelf doorhakken: wel of niet deze fietsendrager aanschaffen.

Wat zijn de belangrijkste specificaties van de Pro-User Diamant SG2?

pro-user_diamant_sg2_review

Heb je interesse om een nieuwe fietsendrager aan te schaffen? Zoals we hierboven al aangegeven hebben, is het advies om jouw wensen op een rijtje te zetten. Aan de hand van jouw wensen kun je vervolgens al een flinke schifting in het aanbod maken.

Twijfel je vervolgens tussen enkele fietsendragers? Dan is het advies om goed naar de specificaties van de verschillende varianten te kijken.

Daarom hebben wij de belangrijkste specificaties van de Pro-User Diamant SG2 alvast voor je op een rijtje gezet:

Hoeveelheid fietsen2
Geschikt voor e-bikes Ja
Laadvermogen 60 kilogram
Kantelbaar Ja
Gewicht 18 kilogram
Gootafstand 19 centimeter
Stekker 7-polig en 13-polig
Materiaal aluminium en staal
Manier van monteren op de trekhaak

Deze specificaties maakten ons direct blij. Met name het maximale draaggewicht, het gewicht van de fietsendrager zelf en de stekkers spreken ons erg aan.

Het feit dat je zowel een 7-polige als een 13-polige stekker meegeleverd krijgt, is uniek. Hoe dit precies zit/werkt, lees je verderop in deze Pro-User Diamant SG2 review.

Interesse in deze fietsendrager? Je koopt ‘m het goedkoopst via de knop hieronder:


Verschil tussen Pro-User Diamant SG2 en SG2 Plus

Bekijk je het aanbod van Pro-User nader? Dan zie je dat er twee varianten van de SG2 bestaan. Het gaat hierbij om de normale variant en om de SG2 Plus variant.

Ben je benieuwd naar het verschil tussen de Pro-User Diamant SG2 en de SG2 Plus? Nou, dit verschil is bijzonder simpel.

De SG2 Plus is namelijk hoofdzakelijk geschikt voor bestelbusjes en MPV’s. Bij het ontwerp heeft Pro-User gekozen voor een grotere afstand tussen de auto en de fietsendrager.

Als je een auto met een achterklep of openslaande deuren hebt, is de SG2 Plus variant daardoor mogelijk geschikter voor je. Houd er wel rekening mee dat de SG2 Plus variant echt fors duurder is.

Voor wie is de Pro-User Diamant SG2 geschikt?

Ga jij regelmatig met jouw auto en fietsen op pad? En wil jij daarbij jouw fietsen op een veilige, handige en gemakkelijke manier kunnen vervoeren? Dan is de Pro-User Diamant SG2 absoluut voor je geschikt.

Aan de hand van bovengenoemde specs kunnen we concluderen dat deze fietsendrager voor veel mensen geschikt is. Zo maakt het bijvoorbeeld niet uit wát voor fiets(en) je wilt vervoeren.

Met dank aan het maximale draaggewicht van 60 kilogram kun je ook elektrische fietsen op deze fietsendrager vervoeren.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Pro-User Diamant SG2?

Spreekt de SG2 variant jou meer aan dan de SG2 Plus? En heb je zelfs mogelijke interesse om de SG2 variant aan te schaffen?

In deze Pro-User Diamant SG2 review zit je dan aan het juiste adres. Aan de hand van onze test hebben wij namelijk een duidelijk beeld van deze fietsendrager gekregen.

Het was voor ons al snel duidelijk: deze fietsendrager brengt echt veel voordelen met zich mee. Over deze voordelen vertellen wij je hieronder graag iets meer.

Flink draaggewicht (60 kilogram)

Heb je behoorlijk zware mountainbikes? Of heb je twee behoorlijk zware elektrische fietsen? Als je voor de Pro-User Diamant SG2 kiest, ben je van een flink draaggewicht verzekerd.

Doordat het draaggewicht maar liefst 60 kilogram is, mogen beide fietsen 30 kilogram per stuk wegen. Dat is echt een waanzinnig gewicht te noemen.

Dít draagt dan ook zeker bij aan het feit dat deze drager voor veel mensen/fietsen geschikt is.

Dubbele stekker aansluiting

Pro-User heeft bij deze drager voor een dubbele stekker aansluiting gekozen. Iets wat wij echt geweldig vinden.

Het maakt hierdoor niet meer uit of jouw auto een 7-polige of een 13-polige aansluiting heeft. Nee, dankzij deze dubbele stekker aansluiting kun je de fietsendrager altijd op jouw auto aansluiten.

Met dank aan dit voordeel kunnen we ook het volgende stellen: de Pro-User Diamant SG2 is voor nagenoeg álle auto’s geschikt.

Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Is deze fietsendrager de beste koop voor mensen die 2 fietsen willen vervoeren? Daar komt het bijna wel op neer, ja.

Wij zijn niet alleen over de functies te spreken, maar ook over de prijs-kwaliteitsverhouding. Het prijskaartje is relatief gunstig, terwijl de kwaliteit echt uitmuntend is.

Over het prijskaartje lees je verderop in deze Pro-User Diamant SG2 review meer!

Kantelbaar én inklapbaar

diamant_sg2_kantelbare_fietsendrager

Heb je jouw fietsen op deze drager gemonteerd? En wil je vervolgens toch nog even iets uit de kofferbak pakken?

Dat is geen enkel probleem; deze fietsendrager is namelijk op een handige manier te kantelen. Dit doe je middels een handig voetpedaal; je hoeft hierdoor ook niet te bukken of iets dergelijks.

Tevens is deze fietsendrager volledig inklapbaar. Je klapt hem gemakkelijk op, waarna de afmetingen als volgt zijn: 30 bij 67 bij 55,5 centimeter.

pro_user_diamant_sg2_opgevouwen

Met dank aan deze compacte afmetingen berg je de fietsendrager vervolgens moeiteloos op. Daarbij is het overigens ook nog fijn dat je een hoes meegeleverd krijgt. In deze hoes kun je de fietsendrager veilig, droog en schoon bewaren.

Voor heel veel fietsen geschikt

De Pro-User Diamant SG2 is voor veel fietsen geschikt. Dit komt door het maximale draaggewicht, maar ook door andere eigenschappen van de fietsendrager.

Zo is het bijvoorbeeld ideaal dat de diameter van het frame van je fiets tussen de 20 en 75 mm moet liggen. De ervaring leert dat dit eigenlijk bij de meeste fietsen het geval is.

De maximale wielbasis van de fiets kan 125 centimeter zijn; ook dat is bij nagenoeg alle fietsen het geval.

Wat zijn de belangrijkste nadelen van de Pro-User Diamant SG2?

Wat denk jij vooralsnog van deze Pro-User Diamant SG2 review? Ben jij net zo enthousiast als dat wij zijn? Dan willen wij graag heel even op de rem trappen.

Het klopt dat dit een prima fietsendrager is, maar je moet ook met twee aandachtspunten rekening houden. Wat deze aandachtspunten precies zijn, bespreken wij graag hieronder.

Niet geschikt voor een RMC trekhaak

Heb jij een RMC trekhaak onder jouw auto zitten? Dan is deze fietsendrager geen aanrader; het is namelijk niet mogelijk om deze drager aan een RMC trekhaak te bevestigen.

Een RMC trekhaak is een trekhaak die speciaal voor elektrische- en hybride auto’s ontwikkeld is. Mocht je een dergelijke auto hebben, kun je dus beter uitkijken naar een andere drager.

Plaatsen van de fietsen is niet altijd even makkelijk

Het plaatsen van de fietsen op deze fietsendrager gaat niet altijd even makkelijk. Pro-User is zelf echter ook al achter dat probleem gekomen.

Men biedt dan ook een ideale optie aan: in sommige gevallen krijg je bij de Pro-User Diamant fietsendrager een gratis oprijgoot.

Dankzij deze oprijgoot kun je de fietsen als het ware de fietsendrager oprijden. Dat bespaart je een hoop moeite, terwijl je ook amper tot geen kracht hoeft te zetten. Zo’n gratis oprijgoot is dus een prima aanvulling op deze fietsendrager.

Wat kost de Pro-User Diamant SG2?

schuin_aanzicht_pro_user_sg2_fietsendrager

Wil jij het liefste de Pro-User Diamant SG2 zo snel mogelijk aanschaffen? Dan is het goed om rekening met het prijskaartje te houden; pakweg 400 euro.

In onze ogen is dit echt een subliem prijskaartje. Je krijgt namelijk echt héél veel waar voor je geld.

De Pro-User Diamant SG2 vs. SG2 Plus levert op het gebied van de prijs wel een opvallende uitkomst op. Voor de SG2 variant betaal je pakweg 400, terwijl je voor de SG2 Plus variant een bedrag tussen de 430 en 500 euro moet betalen. Dat is toch een behoorlijk verschil.

Hier vind je de beste prijs >>

Uitbreidingen

Wil je graag met nóg meer plezier van de Pro-User Diamant SG2 gebruik gaan maken? Dan is het zeker aan te raden om voor een oprijgoot te kiezen.

Mogelijk krijg je bij aanschaf al direct een gratis oprijgoot meegeleverd. Mocht dat niet het geval zijn, is het advies om zelf een oprijgoot aan te schaffen.

Is de Pro-User Diamant SG2 aan te raden?

Ja, wij kunnen de Pro-User Diamant SG2 van harte aanraden. Deze fietsendrager biedt veel mogelijkheden, is van een prima kwaliteit en is interessant geprijsd.

Ook is het ideaal dat je de drager inklapbaar en opvouwbaar is. Met dank aan het maximale draaggewicht van 60 kilogram is deze drager bovendien voor de meeste fietsen geschikt.

Eigenlijk hebben wij nagenoeg geen nadelen bij deze fietsendrager gevonden. Het enige waar je rekening mee moet houden, is met de oprijgoot. Schaf deze bij voorkeur zo snel mogelijk aan, zodat je nóg meer van de Pro-User Diamant SG2 gaat genieten.

Interesse in deze fietsendrager? Je koopt ‘m het goedkoopst bij de onderstaande winkels:
Veelgestelde vragen

Kan ik deze fietsendrager bij de ANWB kopen?

Nee, de ANWB verkoopt deze fietsendrager momenteel niet. Het aanbod Pro-User fietsendragers is vrij beperkt bij de ANWB (web)winkel.

Is deze fietsendrager wel eens in de aanbieding?

Zo nu en dan kun je deze fietsendrager met korting kopen. We raden je aan om even de beste huidige deals te checken bij de winkels hierboven. Zo kom je erachter waar je de Pro-user SG2 het goedkoopst koopt.


Meer fietsendragers voor 2 fietsen:


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *